lauantai 13. lokakuuta 2018

Tuurenpihlaja: suosikkipuuni juuri nyt!


Vuosia sitten istutimme tuurenpihlajia vähän enmmänkin. Yksi kuivui eli oli ihan väärässä paikassa. Yhden söivät kahtena vuonna rungosta jänikset ja se on nyt kolmatta vuotta verkoilla suojattu. Siitä on tulossa todella komea pensas.


Kolme voi normisti ja mitä enemmän auringossa sitä uskomattomampi ruskaväri. Tämä on ns. ykkösrinteessä. Oikealla lehtomme suurine lehmuksineen, vasemmalle jää sisääntulo.


Vasemmalla takana näkyy villiomenapuu, jota Lumimies vaalii. Sen jälkeen on Moskovan kaunotar syreeni ja...


Tämä on syksy!

Leena Lumi

Leena Lumin puutarhassa

12 kommenttia:

 1. Tuurenpihlajat ovat upeita ♥ On muuten hauskaa lukea näistä lempipuistasi, sillä ne vaihtelevat vuoden mittaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ne ovat, mutta myös ristihuulet rakastavat niitä♥ Ihan tosi? No, tämä on tämän hetken suosikkipuuni värinsä takia:), mutta aavistelen, että muistelet minua ja pilvikirsikoitamme, mihin ei ikinä saatu mitään selvitystä. Niitä on enää yksi, mutta se voi hyvin. Usko tai älä, etupihan upeaan pilvikirsikkaan törmäsi venäläinen remppamies, joka ajoi autonsa meidän etupihalle, mitä EI SAA TEHDÄ. Se oli kasvuaikaa ja iso oksa katkesi. Kuka ajaa päin isoa oksaa, kuin päin puuta! Siitä se alkoi sitten saada vaikka mitä vaivoja. Ja se toinen ja isompi pilvikirsikkatarina eli keskipihalta oli lohduton, sillä edes Viherlandia ei tajunnut mikä sille tuli vuosien hyvän kasvun jälkeen. Minä vähän olen alkanut epäilemään, että joskus joku vartetaan väärän yksilöön ja se ei toimikaan. Nyt ystävälläni kävi aivan samoin pilvikirsikan kanssa, mutta ei tällä saarella eli herää kysymyksiä. Oravien takia on istutettu SEITSEMÄN tammea ja niistäkin puolet verkotettu.Milloinkas sinä luettelet suosikkipuusi:) Odotan. Etupihallamme on nyt kolmen mongolianvaahteran lisäksi kolme helmiorapihlajaa. Kaikki taisi alkaa siitä Anun kuvasta, jossa näin helmiorapihlajan kukinnon...

   ♥♥

   Poista
 2. Kylläpä on hienot värit pihlajissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, suomalaisten myyttinen suhde pihlajiin vaikuttaa minuunkin eli niitä tavallisiakin on paljon. Tämän sortin värit ovat ylimaalliset!

   Poista
 3. Upea väri! Onko se joka vuosi yhtä hieno?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, ei. Tämäkin teki edellissuvena saman kuin muut pihlajat eli lehdet käpristyivät kuin olisivat kuivuneet. Nyt kun tätäkään ei tänä suvena enää jaksettu kastella, ei tullut muuten mieleenkään, on näin upeassa kunnossa ja ne muutkin.Värilupaus on ollut tiedossa eli se on nähty, mutta sitten ne lehdet ovat käpristyneet jo heti kohta...Jos tämä olisi nyt tällaista tästä lähin eli toivossa on hyvä elää.

   Poista
 4. Hienot ruskan värit. Iloa tuo syksy väreineenm pian se vain on ohi ja muisto vain.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, eikö vain! ...ja sitten sataa valkeus. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 5. Juuri eilen ihastelin tuurenpihlajaa päivälenkkini varrella. Tänä vuonna ne loistavat upeasti.

  VastaaPoista