keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Lumen ihmemaa on vallannut saaremme


Tämä on täyttä totta meillä taas. Jopa Hesarin nouto oli vaikeaa. Kaikki tälle päivälle sovitut menot on peruttu, sillä autoa ei edes näy lumen alta ja pihamaalla on hommia. R. lykkää kolalla nyt auran tekemää polannetta sekä muutenkin etupihaa. Etupihan lumitappioina menetetty kaksi komeaa oksaa vanhoista mongolianvaahteroista. Ne ovat niin suuret, että siirtyvät pois vain paloiteltuina. Minut on vapautettu lumitöistä, vaikka lumi onkin puuterilunta, sillä nukuin tosi huonosti. Ei kai vain johdu liian jännittävästä dekkarista, jota olen lukemassa...Siivosin kyllä yläterassin, mutta muuten olen sekä Lumimiehen että lintujen ruokahuollossa. En siltikään valita, en, sillä lumen takia me tälle saarelle jäimme!

Leena Lumi

Let it snow

14 kommenttia:

 1. Paljon ongelmia tuo lumi teettää mutta on niin kaunista:) Jerusalemissa silloin kun on ollut lunta niin kaikki on mennyt sekaisin,koulut kiinni, ym. Nyt ei ole pariin vuoteen sielläkään ollut lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kauneudella on hintansa. Olisitpa nähnyt tämän casen...

   ♥♥

   Poista
 2. Toivottavasti on ruokaa kaapeissa, jotta saatte rauhassa olla linnoittautuneina lumilinnaanne!
  On muuten jännä, miten kirjat joskus tulevat uniin. Minulle tuli viime yönä uneen äänikirja, jonka ääni hävisi yhtäkkiä enkä millään saanut sitä takaisin. Se oli painajainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ruokaa on kaapeissa ja kellarissakin, joten ei tässä nälkään kuolla, mutta oli vähän muita asioita. Olen varma, että dekkari, jota nyt luen yhdessä öisen myrskyn kera aiheutti minulle huonosti nukutun, melkein valvotun yön. Meillä täällä muuten myrskyää harvoin noin, länisrannikolla taas melkein aina.

   Lopultakin kolmesta vanhasta mongolianvaahterasta lähti 7 oksaa!!! Annetaan niiden sitten vain suvella versoa.

   Hyvää uutta vuotta Saila♥♥

   Poista
 3. Let it snow,let it snow, let it snow... lunta ei ole yhtä lepposaan tullut kuin tämä biisi. Oikein yöunia haittasi talon nurkilla meteliä pitänyt tuulen ujellus ja väliin yltyi vallan remakaksi.Tänään kuitenkin väliin aivan tyyntä ja aurinko ihanainenkin näyttäytyi. Mutta ei oikein viitsinyt ulos astua. Jospa huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, meitä on sitten monta, monta valvonutta...Siskoni pelkäsi, että puu kaatuu heidän talonsa päälle ja äiti valvoi katsellen järkyttävän suurten kuusten heiluntaa ja minä valvoin siitä outoudesta, että meillä yleensä täällä myrskysi. Meillä tai siis minulla aamutakkipäivä, R. teki kaikki lumityöt yläterassia lukuunottamatta:) "Tomorrow is another day."

   ♥♥

   Poista
 4. Talvi näyttäytyi koko voimassaan! Etelärannikolle asti myrsky ei aivan yltänyt, mutta Aapelin jälkeinen pakkanen tuli tännekin...

  Mukavaa talvista viikonloppua sinne lumen valtakuntaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, sen teki! Länsirannikolle kylläkin ja tänne Keski-Suomeen.Nyt on todella kylmä eli ei muuta kuin lukemista ja syömistä:)

   Kiitos samoin sinulle!

   ♥♥

   Poista
 5. Emme valita, emme lumesta. Paitsi onhan se ikävää, että kasvit murtuvat lumen painosta. Ja tietysti heille, joilta on sähköt poikki, nämä myrskyt ovat tosi ikäviä asioita.

  Täällä oli eilen kaunis aurinkoinen pakkastalvipäivä. Viimeyönä on satanut taas sellaiset 5-10 cm lunta ja pihamaa on kaunis puuteriluminen hattarapilvi. Eli minä olen onnellinen lumesta, vaikka vähän jännitän, kun nuoriso palaa tänään autolla pohjoisesta. Menomatka Aapelin myrskytessä kesti hirveän kauan eikä tänäänkään ajokeli ole mikään herkullinen.

  Ihania lukuhetkiä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, mutta kaunista on!

   Sama täällä. Kävin äsken mustarastailla ruokien kera ja edelläni näkyivät metsäkauriin pienet jäljet. Onneksi ei tarvitse lähteä rattiin. Toivotaan, että nuoret palaavat turvallisesti.

   Kiitos samoin sinulle!

   ♥♥

   Poista
  2. Mekin käytiin putsaamassa linturuokinnan kourut, ne kun jäätyivät viimassa. Tänään sää lauhtui taas plussalle, mutta onneksi sentään ei sada vettä.

   Käykö kauriit syömässä teidän ruokinnalla, vai kulkevatko vain ohitse?

   Poista
  3. Birgitta, hyvä! Meillä on pieni pakkanen ja paljon lunta.

   Metsäkauriit laskeutuvat vuorilta meidän pihalle ja kulkevat juuri ne polut, joiden varsilla kuusten alla ompuja, pähkinä-auringonkukkarouhetta ja linnun talikiekkoja, sitten ne tarkistavat kuusiaidan alustan eli ovatko rastaat jättäneet jotain ja usein ylittävät vielä kaarisillan ja alapuutarhan kautta takaisin etupihalle ja vuorille. Nyt tänä vuonna yksi yksinäinen ja kolmen lauma.

   Poista
 6. Miten ihana kuva ja nuo kynttilät... ooh! <3 Täällä Helsingissä satoi kanssa tällä viikolla niin kaunis lumipeite, ei voinut kuin ihastella maisemia. Kyllä talvi ilman lunta on jotenkin vajavainen - harmi, ettei se täällä etelässä ole millään tavallaa varmaa enää. Nyt pitää siis nauttia koko sydämellä näistä maisemista! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiitos♥ Olen iloinen, että Pohjolan valkea kaupunki on saanut lumiviittansa. Lumi on mitä lumoavinta tasan loskaan asti. Puuterilumen lumo on mykistävä, joten ota siitä nyt kaikki irti!

   Poista