sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Missä Jyväskylässä myydään kuorellisia saksanpähkinöitä? ja ainakaan se en ollut minä, joka sanoi, että ei enää yhtään muumimukia...


 Missä ihmeessä Jyväskylässä myydään kuorellisia saksanpähkinöitä? Niitä oli tänä vuonna pari kuukautta myynnissä ihan Keljon Prismassa, mutta nyt loppuivat kuin seinään ja vanhasta kokemuksesta tiedämme, että eivät tilaa lisää. Aivan kuin ne olisivat vain joulun juttu. Monia muitakin kauppoja on kollattu. Niissä on monta etua verrattuna vaikka maapähkinöihin, jotka eivät edes oikeasti ole pähkinöitä vaan hernekasveja. Voi laittaa jo illalla syöttöpöydälle ja isot linnut eivät niitä vie. Tulee siis edullisemmaksi! Jos laitat illalla maapähkinöitä tai auringonkukansiemeniä, yksi närhi vetää niitä kuin pelikaani kupuunsa tai tulee jopa variksia. Variksilla on muuta syötävää, sillä ne ovat Suomen maanteiden puhtaanapitolaitos. Myös kuorelliset hasselpähkinät käyvät. Auringonkukka sotkee valtavasti, mutta tarjoamme niitä mustarastaille, jotka asuvat kuusiaidallamme ja myös metsäkauriille, joiden sorkat ovat niin heikot, että eivät saa routaisesta maasta mitään irti. Sam a heikkous koskee mustarastaan nokkaa, sillä se ei kestä jäätynyttä, siksi rusinoita, omenalohkoja ja ajuringonkukansiemeniä sinne. Ruokinta-automaatteihin käytämme kuorellista auringonkukkaa. Kuorimaton kastuessaan tulee kuin taikinaksi, jota on vaikea kovallakaan pesulla irrottaa. Lintuharrastajat tietävät, että kylläinen orava ei mene linnunpesille eli tässä vain tarve saada oraville kohtuullista ja maistuvaa ruokaa kasvaa. Metsäkauriit saivat pitkään kaura- ja auringonkukkaseosta, kun toimme säkkejä Luvialta. Olisin kiitollinen tiedosta♥ Kiitos Ilona Pietiläiselle suloisesta oravakuvasta♥


Joku voi luulla, että minä olisin sanonut, että en kerää enää muumimukeja, vaan vain Wrendalea. Ei pitänyt paikkaansa kun näin tämän Tykkylumi -mukin Renkomäellä paluumatkalla Lohjalta kotiin. Se oli menoa.


Olinkin antanut jo melkein kaikki muumimukit Merille, mutta jättänyt meille vain kaksi Iltapurjehdusta ja yhden Tiuhti ja Viuhti -mukin, josta muistan aina kaksi kivaa tyttöä♥ Nyt meillä on sitten kaksi Tykkylumimukia, jotka teehetkeen sopivatkin.


Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, että Wrendalen mukit ovat meille kova sana. Nämä rakastuneet pöllöt ovat niin...♥♥


Wrendalea on jo moneen lähtöön alkaen suosikkivillieläimestäni aina punarintaan ja monta sillä välillä.


Meillä on satanut niin paljon lunta taas, että tälle tutulle polulle emme nyt pääse. Minäkin joka istun paljon koneella tein eilen liikaa ja selkä on nyt mitä on eli käytän lumentyönnintä väärin...Kola ja etupiha ovat Lumimiehen juttu ja minun ovat sitten alapihan polut, että päästään mustarastaille ja kompostille. Taidan päästä tänään helpommalla, sillä huolimatta uudesta superpedarista, jollainen oli käytössämme kera uusien patjojen Lohjalla, eikä yhtään sattunut selästä tai polvesta yhtenäkään aamuna, olo on nyt kuin olisi selkäänsä saanut. Meidän uudet patjat ovat vasta tulossa. Yhtään en valita, sillä rakastan kuivaa lunta. Se on eläinten ja kasvien, jopa asuntojen suoja ja  mielialalle unelmien täyttymystä♥ Lähden nyt kävelemään polkua aamukauriin jälkien perässä...

Sunnuntaipäivän lumiterveisin
Leena Lumi


Pitkän pitkä kuusiaitamme tänään. Siinä asuvat kesäyön laulajat, joten joka päivä sinne niille sopivaa safkaa

Tämä aina silloin tällöin.


Lumisilta...

Aina silloin tällöin...sinisellä hetkellä♥

13 kommenttia:

  1. Aloittaessani lukemaan mietin ensin miksi tarvitset kuorellisia saksanpähkinöitä mutta sittenhän se selvisi.Ihanaa kun huolehdit linnuista ja bambeista. Ja ne söpöt oravat jotka tulevat teidän parvekkeelle syömään:)
    AIla lailla on lunta teillä,nauti:)
    Hyvää alkavaa viikkoa Leena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, juu, muistat. Tämä on lopulta edullisempaakin ja tein kurreilla makutestauksen maapähkinät (hernekasveja!), auringonkukansiemenet ja kuorelliset saksanpähkinät. Viimeinen oli makuvoittaja. Miten voi olla kauppojen niin vaikeaa pitää näitä tai edes kuorellisia hasselpähkinöitä hyllyissä!!!

      Upoksissa olemme ja huomenna kuulemma sama. On tämä silti kivaa. Sisko soitti ja sanoi, että heillä on ihan v esikeli.

      Kiitos samoin sinulle Jael♥

      Poista
  2. No mutta eihän Muumimukeja voi olla keräämättä! :D Lumi on IHANAA, etenkin viimetalven jälkeen, kun oli vain mustaa lähes koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thilda, niin...Ystäväni rakensi uuden talon ja sinne vedettiin seinästä seinään keittiöön hylly vain muumimukeille! On muuten aika hätkähdyttävä muki, kun en ole kaupoissakaan nähnyt moista kokoelmaa. Lumi on niin ihanaa, että sen takia emme ole ainakaan vielä palanneet länsirannikolle vain jäimme tänne Päijänteen saarelle. "Lumi: pimeän maan ainoa valo." - Bo Carpelan- suom. Caj Westerberg

      ♥♥

      Poista
  3. Onpas teilläkin komeasti lunta! Meillä täällä Joensuussa on kauheat aurauskinokset, ehtivätkö kesäkuuksi edes sulaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anki, laitan ehkä pari lumikuvaa tuohon perään vielä. Tämän takia tänne jämähdimme, Päijänteen saarelle.

      ♥♥

      Poista
  4. No onpas teillä paljon lunta. Täällä meillä on nollakeli ja tuntuu, että hanget sulavat silmissä. Tänään on ollut todella liukasta, ilman nastakenkiä ei rohkene ulos mennä. Löysitkö oikeanlaisia pähkinöitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, ja tätä luvassa lisää♥ Äiti ja sisko valittivat, että siinä sun likellä heillä vesikeli. Ja tosi liukasta!

      En, kun ne eivät tilaa niitä lisää, ihan kuin ne olisivat vain joku joulun juttu. Onneksi sain Facessa vinkin, mistä Jyväskylässä voi löytää. Mutta on meillä täällä niitä hernekasveja eli maapähkinöitä ja auringonkukan siemeniä.Niille ei meinaa enää kelvata ja jos laitan illalla syöttöpöydälle, isot linnut rohmuavat. Eivät koskeneet kuorellisiin saksanpähkinöihin! Varovasti...älä liukastu♥♥

      Poista
  5. Vaikka lumi on ihanaa, niin aina lumen luonnin aiheuttamat jumit eivät ole.
    Välillä sitä voi ostella muumumukejakin, onhan ne niin suloisia, nuo muumit. Ja toivottavasti saksanpähkinöitä löytyy vielä jostain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, juuri näin se menee. Sain myös rokotuksen, joka kipeytti koko oikean olkavarren.

      Ehdottomasti voi. Nyt tämän mukin talviaihe on tuotu esiin, kuten talvemme oli ja tuo vaaleanpunainen aurinko...Emme tarvitse välttämättä enää. Ne ovat syöneet nyt auringonkukansiemeniä, mutta minä siivoan sitten sotkut. Olisihan se helpompaa, mutta ei välttämätöntä.

      ♥♥

      Poista
  6. Hei! Voitko vinkata, mistä löytyisi Jyväskylässä? Olisin kiitollinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, minä en ole ollut juuri noilla keikoilla mukana, mutta huomenna olen eli Lumimies on löytänyt niitä Prismoista. Nyt on lasipurkit täynnä ja oravat tyytyväisiä, mutta kohta ne loppuvat. Ja sitten niitä ei saa enää mistään. Mikä kumma niissä on että ei voi olla kuorellisia saksan- ja hasselpähkinöitä joka putiikissa ja muulloinkin kuin joulukuussa! Jätä mulle myös, sillä saatan olla sinua myöhemmin liikkeellä:)

      Poista
    2. PS. Muista jättää meille myös♥

      Poista