sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Leonardosta on moneksi


Tässä loikoilee omanarvoisena Leonardo, joka innoitti Leena Kellosalon kirjoittamaan esikoiskirjansa Leonardo sai siivet Kun Leenan kässäri levisi liuskoina pitkin tupaa, Leonardo alkoi leimaamaan pienillä piikkihampaillaan A-nelosiin lempirunojaan, jotka Leena tietenkin julkaisi! Leonardon suosikkimusiikki oli vauvana irkkumusiikki, nykyään jazz. Perheessä on kilpailevia basset -laulajia, mutta Leonardoa moinen ei hätkäytä. Frodo tenori, Cosmo sumusireeni ja Leonardo jotain basson ja Cosmon väliltä. Frodo jopa nousee pianotuolille ja plärää isoilla tassuillaan Toive laulukirjaa. Länttää tassun sitten lopulta tietylle sivulle ja pyytää säestämään. Vaikka olo on flunssainen, Leonardo sai minut nauramaan.  

Mitäkö on luvussa? Jotain erittäin kiinnostavaa, jota eilen vielä jaksoin...

Tyttö maissipellossa ei olisi voinut mennä minulta ohi, sillä kyseessä on nuoren keuruulaistytön kohtalo Kanadassa. Kun äitini perheineen nuorena tyttönä joutui lähtemään pakkoluovutetusta Karjalasta viimeisen kerran, he lopulta asettuivat Keuruulle. Mitä tässä kerrotaan Haapamäen asema-alueesta on myös niin totta. Pieniä väreitä oli vielä silloinkin, kun junalla lähdin Porista mammalaan ja junan vaihto oli vasta Haapamäellä. Tänään piti lähteä tutkimusretkelle, mutta en nyt pysty kuin olemaan. Iltamyöhällä vielä luin. 

Lumoavaa lumista hämäränhyssyä♥

Love
Leena Lumi&Leena Kellosalo

*****

4 kommenttia:

 1. Kirjoituksesi Leonardosta sai minutkin nauramaan ja kuva on hurmaava. Pikaista toipumista ja mukavia lukuhetkiä sitten kun jaksat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ei voi olla nauramatta, kun katson Leonardoa kuin vanhaa, hienoa herraa♥♥ Oijoi, ikävintä on kun on näin, että ei jaksa lukea...Kiitos ja kaikkea mukavaa sinulle♥♥

   Poista
 2. Ihana Leonardo, ja kivasti kuvailtu. Tuo kirja tytöstä joka muutti Kanadaan on varmaan mielenkiintoinen ❤️Hyviä vointeja Leena❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, hän on ja Leena myös♥♥Se on niin kiinnostava, että olen pakotettu ostamaan lisää. Seuraava on kotimaista, mutta ostan itselleni lahjaksi heti sen ilmestyttyä israelilaisen Hila Blumin teoksen Kuinka rakastaa tytärtään. Ilmestyy meillä toukokuussa, teillä ilmestynyt jo 2022. Ehkä tuon sen blogiini, vaikka hirvittää:)

   Poista