sunnuntai 6. elokuuta 2023

Elokuun alusta lyhyesti, sillä...


 Wim's Redistä tuli viime suvena kirjoitettua kai liikaakin, mutta tämä hortensia kiinnostaa nyt niin, että istutin jo viime suvena toisen, mutta pohjoisrinteeseen Sielläkin se on hyvässä kukassa ja tulen varmaan näihin palaamaan. Sitä ennen Lohjalle ja tekisi mieli tehdä oikein kooste hortensiahulluudestani. Tästä kuvan hortensiasta lisää tietoja täällä Aluksi kukat valkoiset. (4.8. 2023)


Kellarissa ovat kirsikat muhimassa. Näistä tulee joululikööriä. Muutamaan purkkiin on lisätty hiukan vadelmia. Kerran parissa viikossa, keikautan purkit ylös siten, että sokerit sulavat ja maut tasaantuvat. Taitaa olla kahdeksan purkkia, sillä on tullut toivomuksia jouluksi. Kellarimme on äärettömän sopiva tähän hommaan, samoin kuin kukkien talvehdintaan. Tosin saisi kokoa olla tuplat neliöitä.


Nyt kuunliljat on jaettu ja saaneet uuden mullan tiivistyneen väliin. Nämä ovat niitä naapurilta saatuja, mutta näiden myötä alkoi kiinnostus hämykuunliljoihin ja niitä on nyt varattuna meille Taimipiha Hyytiäisellä. Aika menee puutarhassa viuhuen ja sitten lähdemme Lohjalle. Yritän selvittää edes kuvin, miten montaa sorttia kuunliljaa meillä yhtäkkiä onkaan. Nimi olisikin sitten kiva yllätys. Nämä liljat kiertävät kalliota, josta valuu kivasti vettä.


Jos löydätte kantarelleja, voitte kokeilla tätä herkullista munakasta kantarellipinaattifrittata

Luen nytkin, mutta hitaasti. Nyt menossa kirja, jossa sivuja vähän, mutta vahvaa sisältöä senkin edestä.

Leena Lumi


Istutimme tänään 7.8.2023 kovimpaan helleaikaan ensimmäiset hämykuunliljat. Luvassa on sadetta. Toivoin saavani enemmän, mutta kyllä nämä neljäkin kauniisti kaartuvat mongolianvaahteran kupeessa ja ovat hyvän kokoisia. Hosta undulata 'erromena', 50-80 cm. Hämykuunliljat hämyiset ja utuiset saavat sydämen sykkimään. Näin näitä ensin jutussa, jonka tein Tuulan puutarhasta ja hyvä etten pyörtynyt. Minulla oli ennestään naapurin Seijalta saatuja, joista innostuin etenkin limereunaiseen Golden Tiaraan. Silloin syttyi tämä rakkaus! 

Mongolianvaahteroiden lomaan nämä nyt kasvamaan ja katsotaan miten meidän käy. Hämykuun liljalle pitäisi olla olla erinomainen paikka, sillä sietää varjoa ja jonkin verran myös aurinkoa. Neljäs jäi tässä oikeaan reunan kaarrokseen,


mutta nappasin mukaan tähän. Tämä on juuri se mongolianvaahtera, jota kiertää viehkosti
sininen alppikärhö. Kiitos Taimipiha Hyytiäinen♥♥

ihanasti pihalla Leena Lumin puutarhassa

6 kommenttia:

  1. Ihana nähdä puutarhakuvia! Meillä suvussa äitini kahdella siskolla on puutarhahommat verissä ja kasvattavat kaikenlaista. Minä ja äiti ollaan huomattavasti laiskempaa tyyppiä. Minun "puutarhani" on parvekkeella roikkuva orvokkiamppeli. Kukat piristävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anki, kiitos♥ Juu, se on joku geenijuttu. Meillä mammallani, äidilläni ja yhdellä hänen siskoistaan, minulla ja nyt myös Merillä. Miehenikin on kiinnostunut. Niistä todellakin tulee hyvä mieli!

      Poista
  2. Me löydettiin juuri kantarelleja muovikassillinen mökiltä. Ohje vaikutti hyvältä, mutta linkki ei toiminut. (Jouduin muuttamaan takaisin vanhaan blogiini haittaohjelman takia, mutta eipä haittaa, koska vanha blogi olikin ihan pirteä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianne, onnenpäivä siis tänään. Kiitos, että ilmoitit linkin olevan pielessä♥ Nyt se on ok. Maistumisiin♥♥

      Poista
  3. Kylläpä teidän kellarin joululikööriainekset näyttää herkullisilta. Nyt on kuulema tulossa todella hyvä sienivuosi, joten kanttarellimetsään kannattaa lähteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos♥ En voi kieltää. Nyt on uusi makulisäys mukana ja kun eilen maistoimme, se olikin napakymppi. Metsän kultaa on jo syöty: Se on parasta ikinä! Mukavaa syyskesän jatkoa♥♥

      Poista