torstai 29. kesäkuuta 2017

Juhannuksen jälkihehkua


Juhannus 2017 jää muistiin paitsi elämäni sateisimpana myös hauskimpana aikuisiällä. Nuoret koirineen viipyivät viisi päivää ja niihin päiviin mahtui monenlaista...


Lumimies ja vävypoika Sami korjasivat huonosti vetävän takan kuntoon. Sitä kesti osa aatosta ja melu oli hirmuinen. Me tytöt viihdyttiin kera koiruuksien ulkona nauttimassa tyttöjutuista ja kuohuvasta.

Sitten miehet grillasivat sekä täytetyt herkkusienet että


grillipihvit ja marinoidut veneperunat. Tomaattisalsan sentään tein minä:) Herkkusienet muuten tekivät nuoret, joten osallistuivat hyvin remonttiin, aaton ruokailuun ja vielä myöhempiinkin juttuihin. Aika hyvin mentiin juhannusruokia tahtiin.


Miehet eivät oikein tykkää, että aletaan kuvata ruokia, koska ne jäähtyvät. Kiireimmän kaupalla sain kuvattua yhden herkkusienisatsin. Erittäin hyviä minusta olivat mustapippurijuustolla täytetyt. Sadekuuron takia liinatkin vaihtuivat tiheään, mutta sisupusseina olimme kaikki ateriat ulkoruokinnassa paitsi sitä, kun kokeilimme miten takassa nyt paistuvat makkarat parinkymmenen vuoden jälkeen. Hyvin paistuivat ja maistuivat.

Oravat yläterassin toisessa päässä ja me toisessa. Hieman Dina ja Taika niitä hämmensivät, mutta nopeasti tottuivat. Huomatkaa, miten köynnöshortensia nousee jälleen kukkimaan terassin seinien yli.


Sen lehtien suojassa uskaltaa Pikkupikkukin tulla pähkinöille.


Tässä kuvassa ovat mukana sekä pieni villakoira Dina että sheltti Taika, mutta just kun onnistuin kuvaamaan, Dina alkoi touhuta muuta, eikä näy kuvassa. No, koiruudet ovat tulossa meille elokuussa pitkälle lomalle, joten kuvataan silloin molemmat. Kuten kuvan oikeasta reunasta huomaatte, unelmani köynnöshortensiaan peittyvästä kivitalosta alkaa toteutua.


Apen ja vävyn hyvin ansaitut drinkit, joiden nimi voisi minusta olla Midnight Sun värin puolesta. Nuorten drinkkitarjoilu on oikeasti San Fransisco ja maistuu suvelle. Huomatkaa sateenvarjot ja kierrepillit:)

Äiti ja tytär♥


Koko poppoo! Lumimieskin saa pidellä selfiekeppiä....:)

Juhannuskukkakimppu omasta lehdosta. Kiitos sateiden syyreenitkin pistivät parastaan ikinä

Isabellansyreeni Holger, valkoinen, ympäröi molempia terassejamme ja


kalliolla kulleroita tulvillaan. Keltakurjenmiekat vasta aloittelevat.


Sami ja Taika...ihanat!


Tänä juhannuksena rankkasadekuuroista viis, sillä sauna oli lämmin koko ajan, ei tarvinnut kastella, sillä koko puutarha aivan ryöppysi kukkamerenä, kaikilla oli reipasta mieltä ulkoruokintaan, kun vietimme kotisaarellamme rentoa, lämminhenkistä mittumaaria. Tämä muistojen kirjaan...

kiitollisena
Leena Lumi 

40 kommenttia:

 1. Mitkä kukkaloistot ja te tytöt siellä luontevasti osana. Ei sillä, hyviltä näyttävät myös miehet, koirat ja ruuat. Njam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, kiitos♥ Juu, komeita miehiä, mutta kai koiruufet nyt...:) Maistui!

   Poista
 2. Ai että tänne välittyy ihana onnellinen meno ja rakkaus <3 Muiskuja Leena <3 oli ihana katsella näitä kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia,kiva kuulla<3 Kynsissä jo toista viikkoa se Essie, kun se vaan kestää ja kestää. Pusi, pusi<3 Tulen katsomaan sun kuvia kohta<3

   Poista
 3. Teillä on ollut aivan ihana juhannus. Ja niin kauniit kuvatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos oli. Sain kuin viime suvea takaisin, sitä välisarjan suvea.

   ♥♥

   Poista
 4. Moi,
  Teillä on oikeasti ollut mahtava juhannus!! Hienoa. Uskon, ettei hiljaisia hetkiä paljoa ollut. Muutkaan eivät ole hiljaisia, mutta Meri on oma lukunsa; voittaa jopa minut puhenopeudessa ja -määrässä. Huom. positiivinen kommentti. Kuvat kertovat paljon. Keskikesän juhla ja oma perhe, voiko muuta vaatia-ei. Mukavaa loppuviikkoa!!
  Lämpöisin terveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Todellakin ja rankkasateista huolimatta! Ei oikein ollut:) Nukun aina teidän molempien jälkeen 12 tunnin unet, sitten olen taas ok. Perheen sisäpiirivitsiä:)Tämä oli harvinaista, sillä nuorethan ovat yleensä juhannuksen festareilla ja koiruudet 'vain' täällä ilonamme. Kiitos samoin teille<3 Säiden luvataan paranevan, kunhan ei vain sitä hirmuista hellettä...

   Poista
 5. Juhannukselta näyttää ja hauskalta yhteiselolta.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia muistojen joukkoon <3 Tällaisissa kuvissa näkyy rakkaus - ja etenkin tuossa sinun ja tyttäresi välisessä katseessa sen aistii <3
  Meilläkin lapset mukana juhannuksen vietossa mutta muuten tunnelmat olivat hieman toisenlaiset kuin teillä. Paitsi että myös meillä grillattiin täytettyjä herkkusieniä;)
  Ihanaa kesää, Leena, teille tuonne upeaan saareenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja,juuri näin<3 Me olemme hurjan läheiset, mutta emme riippuvaiset ja siihen on syynsä.

   Tulen lukemaan kun selviän Hesarista. Luin aamukolmeen ja nyt kaduttaa. Meillä yleensä nuoret festareilla ja ihanat koiruudet täällä seuranammme. Täytetyt herkkusienet on oiva lisäruoka monen oheen.

   Kiitos samoin sinulle, Arja!

   ♥♥♥

   Poista
 7. Teillä oli kiva juhannus säästä huolimatta! Tunnelmalliset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, me ei ole oikein säistä perustettu, paitsi ne kauheat pakkasviikot ilman lunta edellistalvena. Ulkoilmaihmisiä ollaan koko lössi. Kiitos<3

   Poista
 8. Juhanus on aina juhannus, olkoot sää mikä tahansa, se selätetään. Ja kun sen viettää läheisten kanssa jo se tekee siitä juhlan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, samaa mieltä. Onhan sitä kestetty hyvin lumettomat joulutkin...

   Mukavaa viikonloppua♥♥

   Poista
 9. Ihania juhannuskuvia: teidän keskinäinen lämpö välittyy tänne saakka.

  Nyt sinulla on kaikkea muuta kuin välisarjan kesä. Sille painokas ♥ !

  T. Lumiompun Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos. Perhe♥

   Juuri niin, täysin eri, joten kaikki irti. Kiitos♥

   Poista
 10. Ihana juhannusaika teillä läheisten kanssa, parasta!

  Kaunista kesäaikaa mansikoita odotellen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, täysin samaa mieltä!

   Kiitos samoin teille♥ Arvaa vaan odottaako täällä jo toinen pakastin tyhjänä Suonejoen antimia:)

   Poista
 11. Perhe ja yhdessä tekeminen on parasta!

  Leena, meillä ei ole enää Hippua! Koti tuntuu tyhjältä. Onneksi saamme poikani perheen, kolmevuotiaan Havannan koira Ellin meille hoitoon parin viikon päästä.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, juuri niin!

   Huomasin facessa ja laitoin osanottoni. Nyt tuntuu pitkään tyhjältä. Oli vaikea ihan tulla kotiin, kun ei ole suuriruhtinatar vastassa. Surimme ja sitten lähdimme reissuun. Oli saatava ajatukset muualle. Mutta nytkin olen lähdössä hoitamaan Olgan hautaa...Meilläkin on elokuussa Merin ja Samin koiruudet 8 päivää, kun nuoret ovat reissussa.

   Kiitos samoin ja yrittäkää antaa surulle aikaa...Se ei anna armoa, mutta vähitellen päällimäisiksi tulevat hauskat muistot♥♥♥

   Poista
  2. Leena, kiitos osanotosta. Aika auttanee...
   Syksyn/joulun matka on meilläkin suunnitelmissa.

   Kuukausi vaihtuu, heinäkuun iloa teille molemmille!

   Poista
  3. Marjatta, ole hyvä. Aika on ainoa lääke, mutta koen vieläkin huonoja hetkiä: Piti opetella uimaan ilman, että Olga oli mukana, kun tein ruokaa, kuka olikaan aina ihan liki, kaikki tutut metsä- ja rantapolut ilman häntä ja sitten joulu: Minulla on kuva, jossa aikanaan nimesin hänet Jouluruusuksi. Olga rakasti lunta ja joulua, eli vähän kuten minä...Se on hyvä aika lähteä reissuun. Ei heti, vaan sitten.

   Kiitos samoin teille!

   Poista
 12. Oi, teillä on ollut mitä parhain mittumaari. Rakkaimmat koolla, leppoisaa yhdessäoloa ja herkullista ruokaa, voiko enempää edes toivoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, ihan huikeaa! Kun perhe asuu hajallaan pitkin Suomea, ovat pitkät pääsiäinen, juhannus ja joulu kova sana perhe-elämälle, yhteen kokoontumiselle.

   Mukavaa alkanutta heinäkuuta sinulle<3

   Poista
 13. Aivan mahtavia valokuvia ja ihana tunnelma. Puutarha näyttää ihanan rehevältä ja teidän kasvoista paistaa onni. Olette kaikki niin upean näköisiä näissä valokuvissa <3

  Mä odotin koko eilisen illan myrskyä, muttei se tullut tänne kuin puuskittaisen tuulen muodossa. Sää oli lämmin ja yhdeltätoista illalla taivas oli vielä ihan valkoisen ja vaaleanpunaisen pilven valaisema, nurmi loisti kirkkaan vihreänä. Hämmentävän kaunista.

  Upeaa viikonloppua teille. Se on taas lauantai =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos<3 Puutarha on nyt oikeasti niin, että sen tajuaa vain livenä. Ikinä eivät monet erilaatuiset syreenimme ja atsaleat ole yltäneet vastaavaan. Vain iirikset aloittivat vasta juhannuksen jälkeen ja kurjenmiekat, iiriksiähän nekin.

   Täällä oli kovaa puuskaista tuulta illalla ja osin aamullakin vielä. Yritin kuvaamaan, mutta ei siitä tullut mitään. Tänään sitten yhden ikivanhan, kuivuneen puun kaato ja kuvaamista.

   Ach, lauantai! Kitos samoin teille!

   Poista
 14. Lämminhenkisiä kuvia, tästä onkin mukava siirtyä heinäkuulle. Mukavaa kesää teille.

  VastaaPoista
 15. Juhannus oli teillä selvästi herttainen. Me käytiin to-pe muuten siellä Jyväskylässä verestämässä muistoja. Kelit oli kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, ehdottomasti. Me oltiin saman kaupungin saarella ja kyllä välillä tuli vettä tosi rankasti, mutta oli myös pausseja ja aurinko paistoi.

   Mukavaa heinäkuuta<3

   Poista
 16. Näistä kuvista välittyy ihanasti yhteishenki ja lämpö. Onnellisia olette, kun teillä on toisenne :) Kauniita kesäpäiviä sinulle ja hurjia romaaneja!

  <3

  Annika, joka ei juuri nyt pääse kirjautumaan bloggeriin... huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, se on perhe<3 Osaan arvostaa. Kiitos samoin sinulle! Hurjia nyt luetaan, tänään tulee ulos yksi, jonka sinäkin olet lukenut:) Uusi hurja on aloitettu.

   Minulla ollut myös teknisiä ongelmia...

   ♥♥

   Poista
 17. Hyvältä näyttää meininki. Täytetyt sienet...nam. Kauniit äiti ja tytär <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu V., kiitos<3 Pidin etenkin mustapipurijuustolla täytetyistä. Kiitos<3

   Poista
 18. Komppaan monia aikaisempia kommentoijia - ihana tunnelma, joista välittyy teidän perheen keskeinen lämpö ja rakkaus! <3 -Taru

  VastaaPoista