sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Suvikirjasuosituksia 2017!


Ensi viikolla on jo juhannus, jota on tosi vaikea tajuta kylmän kevään takia. Nyt kaikki on kiritty takaisin ja ainakin täällä Suomen Tahitilla on saatu nauttia tai kärvistellä helteissä. Kuivuus on ollut käsittämätöntä, mutta viime yönä alkoi sataa, joten tänään on täydellinen lepopäivä kasteluista. On siis aika tarjota suvilukemissuosituksia. Ajattelin tiivistyksen olevan tyylikkäintä eli olisin tarjonnut vain kymmenen kirjaa, mutta mitä vielä: Ei siitä tullut mitään! Alla esittelen joitakin kirjoja linkittämättä kaikkia, joten klikatkaa kuvat suuremmiksi elleivät kirjan tiedot näy. Mukana on kolme, jotka vasta luvun alla, mutta luotan vaistooni. Lisäksi ihan kaikki eivät uutuuksia, vaan mukaan on päässyt mm. teos, jonka luen melkein joka suvi uudestaan.


Tässä ryhmässä Suomen suvi korkeimmillaan! Armas aika on suven herkkuja ja Talossa ja taivasalla suven viettoa sisällä ja puutarhassa sisustaen ja herkutellen. Johanna Lehtisen&Tanja Hakalan Järvien kesäkodit on oiva vieminen järvihuvilalle. Laiturilla puolestaan esittelee kesäkoteja merenrannalta ja sattumoisin pääsosin kotipitäjässäni Luvialla sijaitsevia. Aion valaa bensaa liekkeihin eli minulta Laiturilla lähtee nuorelle parille, joka suunnittelee merisaaren ostamista!


Monelle erityisesti dekkarit kuuluvat laiturilukemistoon. Tänä iltapäivänä nautin loppuun Håkan Nesserin Taivas Lontoon yllä, mutta suosittelen Håkanilta myös Barbarotti- sekä Van Veeteren -sarjoja. Petät vain kerran on ehdottomasti Cobenin tähän astisista parhain.


Voisin veikata, että tämä ryhmä sytyttää. Mitchardilta luen melkein joka kesä uudestaan Onnen mahdollisuus:) Rakkauden lait on luettu, mutta ei vielä blogattu. Aussikirjailijoissa on vain se jokin eli Moriartyltakin on ihan pakko suositella kahta.


Kuvassa keskellä viime vuonna paras lukemani käännöskirja eli Nora Webster. Muistakaa myös Riitta Jalosen Kirkkaus, joka oli vuonna 2016 lukemistani paras.


Tässä erityisen vahvan ja pitkän jälkimaun ryhmä.


Historiasta kiinnostuneet takuulla löytävät tästä sarjasta yllätystä. Diktaattorien naiset tarjosi aivan uutta näkökulmaa ja Josef Mengelen elämäkertaa on turha pelätä, sillä siinä ei mässäillä rikoksilla, vaan kirjasta muodostuu todellinen henkilökuva, joka ajoi minut tutkimaan hänen liittyviä ihmisiä laajemminkin sekä Saksaan että...Mengelen tekoja ei mikään sovita, mutta kirjaa luki osin kuin seikkailukertomusta, sillä miten ihmeessä hän kykeni livahtamaan amerikkalaisilta ja sitten kaikki ne oudot tapahtumat ja kohtaamiset Brasiliassa...


Hyvä vinkki löytää suvilukemista on suunnistaa lähikirjastoon. Sieltä voi löytyä vanhoja helmiä, joita ei enää muistakaan. Pirjo Rissanen muistetaan ja olisi ollut tässäkin mukana upeilla kansikuvillaan, mutta olen lukenut häntä niin, että taidan tehdä Rissasesta oman jutun jossain vaiheessa. Eevat Illoinen ja Joenpelto voivat yllättää. Carol Shieldsiä suosittelen aina ja miten olisi Lionel Shriver. Avioliittoromaaneista innostuneille annan kaksi vinkkiä Shriverin Kaksoisvirhe ja David Vannin Kylmä saari. Entäs sitten klassikkojen klassikko Emily Brontën Humiseva harju!


Humisen nyt syömään ja sitten kerrankin lukemista päivällä. Illalla tulee toinen osa tanskalaisen Perilliset -sarjan kolmannelta tuotantokaudelta. Täällä sarjasta intoilen.

Suvisunnuntain rauhaa! Ensimmäinen atsalea on auennut..

Love
Leena Lumi

18 kommenttia:

 1. Ihanaa kesälukemista - kun vain ehtisi lukea! Viime viikkojen ajan saldo on ollut noin kaksi kappaletta tai korkeintaan sivu illassa, enempää ei ehdi kun uni jo tulee. Ulkoilmamyrkytys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, minulla nyt sama ongelma! Olen taas hurahtanut puutarhaan isosti ja paljon muutakin. Joskus tuntuu kuin meillä olisi iso maatila töineen:) Minulle menee maximissaan 50 sivua ja sitten tuntuu jo fyysisten hommien uuvutus. Eikun siis just tuo ulkoilmamyrkytys:) Hyvä sun, kun et ole kirjabloggaaja: Minulla on nyt koko ajan huono omatunto seuranani.

   <3

   Poista
 2. Nämä kirjavinkit tulivat nyt tarpeeseen, sillä kaikki viime aikoina hyllyyn hankitut kirjat on luettu. Toisaalta tuo ehdotus palata vanhoihin tuttuihin voisikin vaihteeksi sopia. Eevojen, siis Illoinen ja Joenpelto, tuotanto taitaa löytyä omasta hyllystä kokonaisuudessaan ja niiden lukemisesta on jo vierähtänyt niin paljon aikaa, että niihin voisi palata.

  Kiersin juuri puutarhan ja hämmästyin, miten paljon muutamassa päivässä on ehtinyt nousta rikkaruohoja. Heti, kun selkänsä kääntää, ne valloittavat tilansa - ja vähän muiltakin. Puh, milloinkahan ehtisi taas kitkentähommiin.

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne "Tahitin" lämpöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiva kuulla. Monia polkuja johtaa kirjoihin...Minullakin on monta kumpaakin Eevaa, mutta niitä mitä ei ole, lainailen aika ajoin.

   Aivan kuin kaikki olisi tapahtunut sekunnissa. Istuimme eilen saunan jälkeen alaterassilla ja katsoimme, miten kullerot ja syreenit aukesivat, kärhöt roikkuivat apposen aukinaisina ja kuunliljat ovat jo isoja kuin heinäkuulla...Erittäin ikävä rikkauroho on sellainen kiertolainen, joka yritti tukahduttaa mun valkoiset horsmat. En muista nyt sen nimeä, kaunis lehdossa, mutta ei asiaa puutarhaan, ei.

   Kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
 3. Ah, kesä ja kirjat! ♥ Humiseva harju, ihanaa että mainitsit sen. Minä juuri mietin, että lukisin kesällä uudestaan sen tai Kotiopettajattaren romaanin (joka voisi olla hyvä pari Siintää Sargassomeren kanssa).

  Paul Auster, milloinkahan ehdin siihen... Ja tietenkin Toibinin Nora Webster, Ferranten kirjat... Lähteenmäen Korkean ajan luin viiem vuonna juuri näihin aikoihin ja siksi liitänkin romaanin kesään, vaikka siinä oli paljon kaikkea. Hieno romaani!

  ♥ sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, suvi ja kirjat ja ulkona haavat havisevat tai sataa ropisee...♥ Humiseva harju olisi vaikka mun 20TOP -listalla. Tiedätkö, Sara tuntee mut niin sataa!: Sargassanomeri jäi minuun! R.sanoi yksi päivä, että kohta hänen täytyy se lukea, kun aina siitä puhun:) Kotiopettajattaren romaanista minulla on aikaa, mutta eräs toinen jolla ylättäisin sinutKIN, voisi tulla suvilukuun. Lue se Rhysin kirja!

   Auster on hyvä, mutta tiivistys ei olisi yhtään kirjaa huonontanut. Luin sitä kaksi viikkoa. Norasta on tullut vain rakkaampi. Ferranteja ilman tuskin enää eläisin. Korkea aika meni nyt äidille, siinä on paljon sellaista mistä hän on kertonut ja mitä kokenut, mutta onneksi ei vain sitä. Tosi ihmisläheinen ja jollain tavalla rohkeakin kirja eli sitä, mitä elämä on.

   ♥ sinulle!

   Poista
 4. Hyviä suosituksia monia. :) Sain tovi sitten äidiltäni tuon Annoin sinun mennä -kirjan, joten se lienee lukulistallani seuraavana jonossa. Varmaankin just hyvää juhannus- ja kesälukemista. Muutenkaan ei ole juhannukseksi mitään erityisiä suunnitelmia on niin pitkästä aikaa aikaa ihan ajan kanssa lueskella. En malta odottaa! :) -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiitos. Se on just loma- ja suvilukemista. En olisi voinut jättää kesken:) Meillä on nyt päinvastoin eli nuoremme tulevat koiruuksineen jo ke eli hurjasti kaikkea. Sen jälkeen olemme heinäkuun closed, seuraavat tapaamiset ovat vasta elokuulla. Sinulle on tulossa vaarallinen juhannus!

   <3

   Poista
 5. Kiitos Leena jälleen hyvistä kirjavinkeistä! Osan olen jo lukenutkin, mutta Linda Ollsonin uutta en vielä ole saanut käsiini..Samoin Raili Mikkasen uutuuden haluan lukea pikimiten. Näin kesällä luen mieluusti uudelleen esimerkiksi tuttuja tyttökirjoja, kuten Anna-sarjaa ja muitakin.

  Kaunista kesää ja juhannuksen aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, ole hyvä ja kiitos! Linda Olssonin uusin on minusta rouheampi kuin aikaisemmat, hyvällä tavalla siis. Mikkasen uusin on nyt jo yöpöydällä eli lähtee lukuun Perillisten takia vasta huomenillalla. En jaksa lukea öitä, kun päivät puutarhaa. Fyysinen työ on paras unentuoja. Minullakin on outo viehtymys just suvella tarttua vanhoihin kirjoihin ja ainakin yksi sellainen on tulossa.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 6. Kyllä noista jo löytää lukemista :)
  Kirjaston Niina on suositellut minulle Peter Jamesin dekkareita, kun en ole yhtään lukenut. Jokohan tänä kesänä lukisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kannatan tiivistystä, mutta olen itse siihen kyvytön:)

   Muistan vieläkin ensimmäsien Peter Jamesin Roy Grace -dekkarin Kuoleman kanssa ei kujeilla. Tämä on suositeltavaa lukea järjestyksessä eli tässä ne ovat kaikki tähän asti, syksyllä ilmestyy jatkoa: http://leenalumi.blogspot.fi/2014/04/peter-jamesin-roy-grace-sarja.html

   <3

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä, osasta olenkin jo ottanut vaarin. Vielä ei ole lukukesä kunnolla päässyt alkuun, vaikka jonkun kirjan olenkin onneksi ehtinyt lukea. Iltaisin uni vie helposti ja jo muutaman sivun jälkeen nukahtelen. Mutta unihan on tärkeää:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuuttajatar, ole hyvä. Minulla nyt sama taipumus ja tiedän, että uni on tärkeää, mutta kirjat eivät näin edisty. Huomaa helposti eron suveen ja talveen, sillä nyt ovat päivät ylitäynnä, mutta ihanista asioista.

   <3

   Poista
 8. Ehdottoman hyvä lista, josta on aivan liian moni kirja lukematta. Onneksi sentään monta luettuakin :) Yritän saada tuon Nesserin käsiini nyt ensimmäiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, olit reissussa, et ehtinyt. Suvella on aikaa.

   <3

   Poista
 9. Upeat suositukset kesäksi, Leena! <3

  Pidän tämän kesän melkein kokonaan somelomaa, joten blogivierailut harvenevat tästä elokuuhun. Lukeminen sen sijaan jatkuu - tästä bloggauksesta sain monia innostavia vinkkejä, kiitos! <3

  Ihanaa ihanaa kesää - huomasin alla hienon uimapostauksesi ja toivottelen ihania uimakelejä - ensi viikolle luvataan jo hellettä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos!<3

   Minunkin pitäisi pitää somelomaa, mutta en tee yhtä paljon kuin ennen. Kiva kuulla, että voin tarjota sinulle jotain uutta!<3

   Kiitos samoin! Ihan hirmuisia helteitä en kaipaa, eikä siitä pidä puutarhakaan. Nyt on satanut kivasti ja puutarha antaa parastaan ja kirii kiinni, mitä jäi kylmässä keväässä jälkeen.

   <3

   Poista