torstai 17. joulukuuta 2015

Kirjoja joululahjaksi eli mitä olen käärinyt paketteihin perheelle ja ystäville!

Tajusin vasta tänään, että ensi viikolla on jo joulu, tuo vuodenaikajuhlista suloisin! Nyt bloggaan siis kirjajoululahjavinkkini vaikka vasta eilen listasin Vuoden 2015 parhaat kirjat Leena Lumissa. Nämä listat eivät ole ihan yksi yhteen ja kerron nyt sitten mitä olen oikeasti käärinyt paketteihin, mutta en aio kertoa kenelle, voin vain antaa aavistaa, kenelle minä antaisin...;) Päivä meni kaupoilla ja ensi viikolla taas. Saamme nuoremme koirineen meille melkein viideksi päiväksi, joten aattona juhlistamme yhdessä 30-vuotishääpäiväämme. Kirja on aina ollut minulle paras joululahja ja tulee olemaankin! Annan myös kirjalahjoja tarkoin harkiten kuka on saaja. Koska saan arvostelukappaleita, on helppo antaa monia kirjoja lahjaksi, mutta siitäkin huolimatta, myös usein ostan jonkun kirjan, josta en itse raaski luopua. Kirjan hinta Suomessa voisi olla edullisempi,jollon se olisi minusta sekä kustantajien, kuluttajien että kirjailijoiden etu. Uutta kirjaa kaikki eivät pysty ostamaan ja koska nyt kirjan myyntikaari on niin lyhyt, kaikki eivät saa haluamaansa kirjaa ainakaan ostettua. Luojalle kiitos on kirjastot, joissa itsekin käyn! Lisäksi on erilaisia kirjatoreja, joista hyvinkin uuden kirjan voi löytää vaikka kymmenellä eurolla jo puoli vuotta kirjan tultua myyntiin. Ketä tämä palvelee: Minusta ei ketään, mutta näillä nyt mennään. Jouluaatto on viikon päästä ja tarjoan listan, josta voit saada vinkkejä eli näitä meiltä on lähtenyt tai löytyy jouluna kuusen alta:

Monen ikäisille lapsille Typy ja topakka tonttu

Avojaloin - 20 tositarinaa Karjalan kannakselta karjalaiset juuret omaaville tai muuten Karjalan historiasta kiinnotuneelle

Kuka heilutti pesäpuuta hänelle, jota kiinnostaa lukea erään pariskunnan unelmista, pettymyksistä, osattomaksi jäämisestä sekä siitä, miten tämä yhteiskunta toimii tai on toimimatta.

Runon viemälle Leonardo sai siivet!


Mustat valkeat valheet ystävälle, joka haluaa, että kirja sekä viihdyttää että tarjoaa painavaa sanottavaa.

Sopimus krantulle lukijalle, jonka maun tunnet.

Kaivos on paras kotimainen dekkari ikinä! En tiedä, miten Tuomainen sen tekee, mutta koin suuria tunteita ja...

Viimeinen juna Moskovaan historiasta ja juutalaisuudeta kinnostuneille. Kirja on kiitos Nybergin tyylin kuin timantti!

Ei talvikunnossapitoa oivaltavan runouden viemille. Kirja sai minut kyyneliin...

Suuren lukuromaanin arvostajille Kaikki se valo jota emme näe


Kaukana jossain onnenmaa hänelle jota kiinnostavat kohtaamattomuus ja ihmisten sokeus nähdä läheistensä ja omat tarpeensa.

Suomen myyttiset linnut kaikille! Hyvä yhteinen perhelahja.

Voidaan kutsua ulkopuolelle lain hänelle, joka haluaa tietää Suomen historian vähemmän tunnetusta aiheesta.

Oneiron vaativalle lukijalle. Tällä kirjalla halusin ilahduttaa satoja, sillä kuulin, että omassa maailmankuulussa kirjastossani on vain yksi Oneiron. Määrärahoja on leikattu ja kirjaa jonotti jo viikko sitten toista sataa ihmistä, joten...Ostan omaksi sitten myöhemmin alesta. Jo kirjan kansi saa minut muualle...sinne.

Hyvän dekkarin ystävälle Peter Jamesin paras koko Roy Grace -sarjassa eli Kuolema merkitsee omansa

Kaikille intohimoisesti lintuja talven yli auttaville, innokkaille syöttäjille kiinostava ja perinpohjainen tietoteos Lintulaudan elämää. Opas talvisten pihalintujen tarkkailuun, jolle löysin täsmäkohteen!

Kun pimeys peittää maan hänelle joka haluaa, että dekkari on muutakin kuin jännitystä eli tämä kirja sisältää mustaa lukua naapurimaamme Ruotsin lähihistoriasta.

Mieli ja maisema. Kirjailijoiden työhuoneita nykykirjailijoiden elämästä kiinnostuneille. Taas onnistuin kyynelehtimään...


Ehkä rakkaus oli totta hänelle, jolle haluat antaa niin ihanan kirjan, että et itsekään tiedä, miksi se on sitä: Ihana!

Kapina ja kaipuu. Kultaiset tyttökirjaklassikot kaikenikäisille tyttökirjalukijoille

Armas aika. Intohimona joulu kaikille, jotka pitävät joulua viidentenä vuodenaikana tai ainakin vuodenaikajuhlista lumoavimpana.

Lumimies halusi muistuttaa viime vuonna ilmestyneestä Näkemiin taivaassa, jonka voi hyvinkin löytää jostain kirjatorilta sekä kirjasta, joka ei jätä meitä rauhaan eli Hyviä ihmisiä. Baramin teos jää meille, joten ei sitä mihinkään kääritä ja tästä listasta en voi Joulusalaisuuden takia paljastaa, mitkä jäävät joulukuusemme alle, mutta Armas aika jää minulle, intohimoiselle jouluihmiselle. Mikä on yhtä ihana ottaa esiin jo marraskuun lopulla kuin jouluun viettelevä Joulukirja.

Kävin tänään koko päivän kaupungilla ryntäilyn jälkeen kirjastossa. Otin kuten joka joulukuu tähän aikaan kirjan Talvipäivänseisaus. Tästä Rosamunde Pilcherin kirjasta alkaa hidastettu joulunaika. Kirja keinuttaa minut suloiselle aaltopituudelle, jonka luettuani onkin kai sitten jo: Oi Jouluyö!

"Vaikka mitä tapahtuisi, on yksi, joka pysyy. Valtakunnat voivat romahtaa, joet voivat muuttaa virtaussuuntaansa, ja miehet voivat jättää, mutta tarinat eivät koskaan kuole. Joulu on tarinoiden aikaa. Onko parempaa lahjaa kuin kirja, joka kertoo joulun tarinan?"

- Ulla Janhonen -

rakkaudesta kirjaan ja jouluun
Leena Lumi

24 kommenttia:

 1. Olen niin tismalleen samaa mieltä - kirjalahjan voittanutta ei ole <3

  VastaaPoista
 2. Matti Myöhäinen viesti sinulle. Ostin kirjan Kakolasta kun kävin Turussa, koska ystäväni rakentaa asuntoja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kirja Kakolasta kuulostaa kiinnostavalta palalta mennyttä aikaamme, sillä Kakolan vankilan nimestä tuli melkein yleissana 'vankilalle' Suomessa eli niin kuuluisa se oli.

   Poista
  2. tommottos: http://hannelenparatiisi.blogspot.se/2015/12/postia-suomesta.html

   Poista
  3. Juu, älä vaan hukkaa;) Kuulin eilen, että sitä ei saa enää mistään. Pidetään omistamme kiinni.

   Poista
 3. Kirjalahjat kuuluvat jouluun aina. Pari lukemaani kirjaa löydän suosituksistasi: Kaikki se valo jota emme ne näe, hieno lukukokemus. Johanna Venhon uutuuden luin pari viikkoa sitten. Odotan Sara Kokkosen teosta ja tietenkin olisi mukavaa saada käsiini myös Mieli ja maisema. Sekä Raili Mikkasen uusin.

  Joulu on lähellä, hyvää joulun odotusta, toivottavasti lumi pysyisi, nyt on niin kauniin valkeaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, meillä oli aikuisille vuosikausia sellainen koodi, että: Kolme pakettia. Sillä pidettiin rajaa lahjojen määrälle. Kova, makea ja pehmeä. Kova oli aina kirja.

   Minusta Venhon kirja suorastaan huutaa jatko-osaa: Haluan tietää miten päähenkiöiden kävi. Haluan lukea Kaarinan syyt ja syvyydet!

   En tajunnut sitä: Eilen R. sanoi, että 'ensi viikolla'. Minä että: Mikä on ensi viikolla? R.:"Joulu!" Nyt onkin sitten laitettaqva töpinäksi.

   Meillä on lumi nyt märkää, mutta luvattu on parempaa. Lumen toivossa ♥

   Poista
 4. Leena, aivan mahtava lista, tietenkin! Haluaisin lukea jokaisen noista, vain muutama on jo hyllyssä ja yksi vähän perusteellisemmin tutkittu :).

  Sinulle ei tarvitse antaa kehotusta nauttia joulusta, sillä niinhän sinä teet! Suloista joulua koko rakkaalle joukollesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, kiitos <3 Se yksi onkin hyvin perusteellista tutkimusta, jonka kirjailija tarjoilee lukijaystävällisesti;)

   Ehdottomasti on näin. Kiitos samoin sinulle&co♥

   Poista
 5. Kirjalahja on parasta:) P.S.Pakettikortti saapui...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin minustakin! Mitä mää sanoin, että sain etiäisen, että luet mun parhaat kirjat sarjasta kohta ainakin yhden ja onhan se tälläkin listalla;)

   <3

   Poista
 6. Hieno, monipuolinen joululahjavinkkaus! Noista kirjoista löytyy lukemista jokaiseen makuun.

  Ihanaa jouluista viikonloppua! Meille tulee juuri kuusi sisälle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos <3

   Kiitos samoin! Meille kuusi saapui tänään ja ma otamme sisälle ja koristelemme ma tai ti. Mitä aikaisemmin, sen parempi <3

   Poista
 7. Voisin ottaa nämä kaikki, mutta erityisesti Mustat valkeat valheet, jonka sain juuri loppuun ja Kaukana jossain onnenmaa, jonka juuri aloitin. Mukavat kirjat lukea, ja juuri sellaiset, joita voisi lukea joulun aikaan.

  Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari as, minustakin ne ovat just sopivia joulunaikaan. Minulta ne lähtivät lahjoiksi, joten noudin taas kirjastosta Talvipäivänseisauksen, jolla rauhoitan itseni, vasta sitten otan luvun alle erään lukijani suosikin, joka kiinnostaa jo kovasti.

   Kiitos samoin sinulle! <3

   Poista
 8. Kun isäni oli vielä kirjakaupassa töissä, meillä oli ennen joulua varsinainen kirjalahjojen paketointipaja: suku sai siis olla varsin varma meidän lahjoistamme. Isäni, joka on tartuttanut minullekin rakkauden kirjoihin saa tänäkin vuonna mieleisen kirjan. Myös siskoni lapset saavat minulta usein kirjan, kuten omatkin poikamme.

  Kirja on ikuinen lahja.

  Kaunista joulunodotuksen viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, aivan samoin kaikki ovat aina tienneet, että minulta ei yleensä muuta lahjaa tule kuin kirjoja;) Minun isäni teki minulle saman ja sitten aikuisena annoin hänelle aina lahjaksi kirjan. Antaisin vieläkin, jos voisin..Meidänkin nuoret saavat kirjat, mutta myös muuta, sillä nuorelle parille voi antaa niin monenlaista tarpeellista ja toivottua.

   Kirja on kuin rakkaus: Se ei kuole.

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 9. Kiitos vinkistä. Hain Avojaloin pakettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, ole hyvä <3 Se on tosi hyvä: Lähtee minulta lahjaksi muihin maihin karjalaiset juuret omaavalle, joka osaa kirjaa arovstaa. Ostan itselle, jos löydän alesta, onhan minullakin juuret Karjalassa. Hyvä valinta <3

   Poista
 10. Mikä lista, monta hyvää olen jo lukenut ja osaa käynyt hypistelemässä =). Kirja on aina hyvä lahja ja lukeminenhan kannattaa aina =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, tiedän, että olet hyvin lukenut;) Täysin samaa mieltä olisi Donnerkin sinun ja minun kanssa!

   Poista
 11. Vaikuttava lista! Osa on tuttuja ja osasta: kiitos vinkeistä! Raili Mikkasen kirja minulla oli jopa lainassa, mutta en ehtinyt sitä lukea. Ei kun uudestaan lainausjonoon. Hyvää joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista