perjantai 20. lokakuuta 2017

Jumittaako polvi, särkeekö niska tai kyynärpäät? Ehkä voin auttaa...


Joitakin vuosia sitten suven kuumimpaan aikaan, oikea polveni yritti sanoa itsensä irti. Se oli kipeä ja siinä oli turvotusta. Kun tavalliset särkylääkkeet eivät enää auttaneet, sain ajan kuvaukseen, jossa todettiin lievä nivelrikko ja annettiin ohjeeksi vain välttää hyppimistä, juoksua ja jyrkkiä alastuloja. No eipä tuo lääkäri voinut tietää, miten monet sadat kerrat olen täällä sekä kiivennyt vuorille että laskeutunut kallioita alas naruista kiinni pidellen. Ja sitten tämä kolmessa tasossa oleva puutarha ja jyrkät rinteet, joita en voinut jättää kesannolle. Taisi muuten olla se suvi, kun samalla viikolla oli puutarhani tv-kuvaus sekä mieheni pyöreät synttärit...Aloin etsiä tietoa netistä, että mikä luontaistuote voisi auttaa. Löysin Zinaxinin, joka siitä lähtien kulki matkoillakin mukana, sillä reissuissa me vasta kävelemmekin. Zinaxinia sai silloin ainakin Sokoksista ja apteekeista, varmaan myös Life -myymälöistä. Apu oli ilmiömäinen! Muistan vieläkin, mitä tuote sisälsi eli inkivääriä, galangajuurta ja avokadosoijauutetta. Yllättäen tuote katosi markkinoilta enkä läytänyt vastaavaa ennen kuin kovalla googletuksella. Alkuperäisen Zinaxinin kehittäjiltä on nyt ilmestynyt ZinCuFlex.


Tuotetta otetaan ruokailun yhteydessä kaksi ensimmäistä viikkoa kaksi kapselia. Helppo niellä eikä närästä. Sisältää supermaustekasveja inkivääriä ja kurkumaa, joita on käytetty monipuolisesti jo tuhansien vuosien ajan. ZinCuFlex sisältää inkivääriä ja kurkumaa tiivistetyssä ja tehokkaassa muodossa.  En pidä ollenkaan kurkuman mausta. Se ei todellakaan ole mitään sahramia. Laitoin kerran teelusikallisen gulassiin ja minusta se pilasi koko ruoan. Inkivääriä taas kaikki eivät voi tuoreena nauttia. Eivät ainakaan herkkävatsaiset.  Ja mikä myös tärkeää, kurkumasta imeytyy normaalisti vain n. 1 prosentti kehomme käyttöön. ZinCuFlex -kapselien inkiväärin ja kurkuman patentoitu seos tehostaa ainesosien imeytymistä!


Kahden viikon jälkeen otetaan enää yksi kapseli päivässä. Olen testannut ja toimii. Myös polven öinen leposärky on kadonnut.

Inkivääriuute auttaa säilyttämään nivelten liikkuvuuden ja kurkumiini auttaa suojaaman soluja ja ylläpitää nivelten liikkuvuutta sekä nivelten ja luuston terveyttä. Mukana on myös C-vitamiinia, joka edistää kollageenin muodostumista rustojen ja luuston toimintaa varten.

Jostain syystä en läytänyt tuotetta Sokoksesta enkä apteekeista. Ehkä kehittelytauko sai sisäänostajat unohtamaan tämän teholuontaistuotteen. Tilasin sen täältä

Luin jostain, että missään muualla kuin Suomessa ei tehdä niin paljoa turhia polvileikkauksia. Joidenkin lääkärien mielestä osa leikkauksista olisi voitu välttää. Liike on lääkettä, samoin painonpudotus, mutta jylläähän elimistössä myös matala-asteinen tulehdus, joka voi aiheuttaa erilaisia kipuja ja muitakin sairauksia.

ZinCuFlexiä myydään 30 ja 60 kapselin pakkauksissa. Tuotteen maahantuoja löytyy täältä


Tätä oli helppo kirjoittaa, sillä olen itse kiitos ZinCuFlexin selvinnyt polveni kanssa ilman uusia lääkärikäyntejä. Tänäkin suvena on tehty kunnon puutarhapäiviä ja vielä on osa syystöistä tekemättä.
Vain tuo tuotteen saamattomuuspaussi oli kauhea, ja toivon edelleen, että ZinCuFlex tulee myös markettien hyllyille. Ihan samoin kuin aina toivon myös kirjoja sinne, sillä olen huomannut, miten helppoa on ostaa kirja samalla kun tekee viikonloppuostokset. Ja vaikka en ostaisikaan kirjaa, teen joka kerta katsastuksen eli katson, mitä kirjoja ja keiltä kustantajilta on päässyt markettimyyntiin.

Liikettä, lepoa, herkkuja, kynttilöitä, takkatulen loimotusta tasapuolisesti teidän kaikkien viikonloppuun!

Love
Leena Lumi

le chant du Loup

24 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat syyskynttilät, sävy sävyyn keltaisten ja oranssien lehtien kanssa. Tulee sellainen lämmin fiilis <3

  Minulla on herkkä vatsa, eikä luontaistuotteet, joissa on inkivääriä sovi ollenkaan, mutta tuore inkivääri silloin tällöin ei aiheuta mitään.
  Minulla oli vuosia sitten nivelpussin tulehdus polvessa ja tulehdus söi polvirustoa, joten polvi leikattiin. Tiedän siis mitä on klenkkasta kipeällä polvella, kun ei pääse portaita alas. Oma polvihoito on polvikyykät joka päivä ja kävely (5-6km/pv), väliin juoksenkin. Kuntopyörällä pyöräilen. Ennen pyöräilin työmatkat yht. 12 km/pv kesät talvet.
  Toivon, että keho kestää, mutta yllätyksiäkin sattuu. Itse syön kalkki-mg-d-vit plus monivitamiinit,rauta, seleeni, kromi,kupari ja jodi yhdistelmiä. Kesäisin nautin samat aineet ruoasta ja auringosta. Aurinko on ihme parantaja, hoitaja ja auttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiva kuulla. Nuo ovat muuten lyhtykoisoja viime vuodelta eli katso miten hyvin ovat värit säilyneet!

   Sama täällä, joten en voi edes ajatella syöväni raakaa inkivääriä ja kurkuma on niin todella pahanmakuista. Meillä tämä menee sitten päinvastoin vaikka sama diagnoosi.

   Ju, ymmärrän, että tehdään välttämättömät leikkaukset, mutta tällä sitäkin ehkä voi siirtää. Ystävälläni nivelpussin tulehdus hoidettiin ilman leikkausta ja menee sataa edelleen. Mutta jos rusto on täysin pois kulunut, sitten se on leikkaus. Ymmärtääkseni. Kuntopyörä on parasta polvelle kuin myös kohtuullisessa maastossa kävely.

   Mulla noi samat ja eilen otettiin verensokeri ja se oli ideaali, vaikka olen todellinen makuri, kuten kaikki lukijani tietävät:) Vain rautaa en tarvitse, sillä se huitelee minulla aika ylhäällä.

   Minulta aurinko on suorastaan kielletty siis iholle, mutta mielelle sitä saa puutarhaillessa ja iltaterassilla ruokaillessa.

   Poista
  2. Kynttilät veivät ajatukseni ulos syyslehtien upeaan ruskaan, josta täällä on saanut nauttia tänä syksynä. Tavallisesti lehdet vain ruskistuvat ja tippuvat pois.
   Ymmärrän, että aurinko on sinun iholle huonompi juttu. Minulla on vielä kilpirauhasen vajaatoiminta, joten tarvitsen kovasti juuri rautaa ja kalkkia.

   Poista
  3. Mai, näin on. Oletko jo muuten löytänyt Plantagenin 7 tunnin tuikut, joissa valoa ei pimennä metallikehys, vaan kirkas muovi. Kivituikutkin tulivat aivan uuteen arvoonsa!

   No, ihon muisti on pitkä. Kaikki on tapahtunut jo lapsuudessa merellä ja heinäpellolla. Ei silloin puhuttu mitään auringon vaaroista. Äitikin on blondi ja hänellä on ollut muutoksia kasvoissa ja niitä on leikattu, mutta niiden hyvä puoli on, että eivät kai helpostikaan, jos ollenkaan lähde leviämään. Meillä on myös ripaus punatukkaisen geeniä, joten...Olen myös nuorena polttanut ihoni alpeilla, kun en vielä tajunnut, että jossain 3 kilsan korkeudessa, ilma on niin paljon ouhempaa ja joka päivä paistoi. Ai sulla on tuo rauta sen takia, nyt ymmärrän. Minäkin otan tietysti kalkkia joka päivä, mutta se puolitettiin, kun sisätautilääkärini kuuli, että ostan 5 erilaista juustoa viikossa:) Ja aamun aloitan vähäsokerisella jogurtilla, johon laitan mansikoita tai hasselpähkinöitä joukkoon.

   <3

   Poista
 2. Tulipas tämä hyvään aikaan. Olen aloittanut nyt viikon ajat aamuni kamalan makuisella juomalla eli vedellä johon olen sekoittanut sitruunaa, kurkumaa ja inkivääriä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, minä ihan oksennan sitä kurkuman makua. Tällä sen pääsee kiertämään ja imetyminenkin on tehokkaampaa. Paketissa on myös tarkat määrät, mitä yksi kapseli vastaa tuoretta inkivääriä tai kurkumaa ja sama kahdelle.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Tällä hetkellä ei onneksi ole tarvetta. Kokemuksesta tiedän inkiväärin positiiviset vaikutukset. - Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., hyvä sinä! Jos olisin jäänty tasaiseen Satakuntaan, tuskin minullakaan olisi mitään, mutta täällä on menty jurkkiä rinteitä ja kallioita saarella vuodesta 1985. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Asiaa Leena! Minullakin on käsitys, että meillä on tehtailtu aivan liiaksi polvileikkauksia. Ehkä yksityissektorilla on myynti ja palvelutarjonta niinkin kovaa, että siinä saattaa ohittua ensisijainen tarve. Julkisella puolella taasen primääritarve välttämättömille leikkauksille määritetään varmastikin tiukemmin, jo taloudellisista paineista johtuen. Eettisesti pitäisi kyllä leikkaavan lääkärin pohtia aina tarkkaan todellinen tarve ja tavoite, ja kartoittaa myöskin riskit - niiden mahdollisuus kun on myös aina olemassa.

  Zinaxin on tuttu ja kehuttu tuote takavuosilta. Nyt kun kerroit tästä jäinkin miettimään, että sehän tosiaan katosi jossakin vaiheessa hyllyiltä. Kiva kuulla, että näinkin toimiva tuote on uudistettuna jälleen saatavilla, toivottavasti jatkossa myöskin marketeista.

  Vielä sen verran, että liputan kyllä painavasti itsehoidolle, sillä se voi olla aivan avainroolissa ja säästääkin parhaassa tapauksessa operaatiolta tahi operaation jälkeen auttaa merkittävästi kuntoutumisessa ja toimintakyvyn säilyttämisessä sekä parantamisessa.

  Ihanat kuvasi! Syyspaletin hehkua ja ihanaa väriterapiaa!

  Suloista viikonloppua Kuningatar♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, kiva kuulla. Lääkäritkin siitä jo sanovat. Leikkaus on sinällään aina riski...

   Se oli niin hyvä tuote, että ihmettelin, kun se loppui. Tässä on samat tekijät ja varmaan trendikin nyt vaikuttaa, sillä yhdistelmä kurkuma&inkivääri on kovasti pinnalla. Kauppoihin tämä ja pian!

   Itsehoito on kova sana ja sitä soisi myös koululääketieteen kuuntelevan.

   Kiitos<3 Edellisvuotisia lyhtykoison kukkia...

   Kiitos samoin Liekkisydän♥

   Poista
  2. Koululääketiede kehottaa tekemään reisilihasharjotteita!

   Poista
  3. Heidi, eikö kävely epätasaisella ja kuntopyörily aja saman asian? Minun vasen polvi menetti paljon voimaa suven 2016 melanomaleikkauksessa, joten mitään kyykkyjä en enää tee.

   Poista
  4. Heidi, hyvä! Kiitos vinkistä<3

   Poista
 5. Kiva että tuosta on ollut apua.Minä käytän paljon tuoretta kurkumaa ja inkivääriä,lähes päivittäin ,joten hyvä tietää että auttaa myös tuollaiseen ,sillä kolotuksia on aina välillä. Tuore kurkuma on paljon miedomman makuista kuin se kuivattu,jota ei voikaan käyttää paljon. Olen inkiväärin suurkuluttaja,minulla kuluu yksi suuri juuri per viikko, ja kurkumaakin aika lailla. Kaunista viikonloppua Leena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tehoaa. Sinulla on vahva vatsa. Monelle vaika IBS-oireyhtymästä kärsivälle, paljon kehuttu vihreä tee on kuin myrkkyä. Osimme kerran sieltä kirjamessujen herkkupuolelta mielettlämästi inkiväärikeksejä, joiden resepti oli jostain yli sadan vuoden takaa, siis brittiläisiä. Ne olivat hyviä ja ehkä vähän terveellisiäkin. Kunpa löytäisi sellaisia ip-teelle, kun kuten tiedät, minä en niinkään leivo kuin omenrapiirakkaa vain ja joskus tiikerikakun.

   Kiitos samoin sinulle Jael<3

   Poista
  2. Laitappa seuraavan kerran omenapiirakkaan hieman inkivääriäkin,sopii omenan kanssa hyvin:) Ei minun vatsani mikään vahva ole ,on laktoosi-intoleranssi ja hieman ärtymystä jos syön jotain jossa on valkoista jauhoa. Tuntuu että myös tofusta tulee välillä hieman vatsavaivoja,mutten ole ihan varma siitä.Mutta inkivääristä kurkumasta ja kurkumasta ei tule. Oliko ne inkiväärikeksit makeita ;ginger snaps?

   Poista
  3. Jael, no sinä sen sanoit!<3 Inkivääri sopisi hyvin siihen omenapiirakkaan: Kiitos vinkistä. Ne olivat ihan brittiläisella osastolla ja muistaisin, että niissä luki jotain 'Gradmom's ginger cookies' tms. Resepti mainittiin yli 100 vuotta vanhaksi ja niissä ei ollut mitään keinotekoisia makeuttajia, joita en voi käyttää. Olisin ostanut säkillisen, jos olisin tajunnut.Meillähän on aina se klo viiden tee, jolloin haluan edes ja vain yhden hyvän cookien tms. Vain perjantai-iltpäivisin on suoraan Lidlin paistopisteestä tullut croissant, kun on kauppapäivä:)

   Poista
 6. Tämä oli mielenkiintoinen!

  Olen myös kärsinyt änkyräpolvesta, kiitos kolmen vuoden takaisen murtuman ja 26 vuotta jyllänneen reuman. Viime vuonna aloitin glukosamiinin kokeilun, ja se toden totta auttoi, pystyin jopa hölkkäämään. Nyt ei pysty, enkä ole glukosamiinia syönyt useampaan kuukauteen (tämä saamattomuus on kait oma tautinsa, edellisen purkin loppumisen jälkeen ei ole uutta vain tullut hankittua. Mikähän yrtti tähän auttaisi xD). Loputon tulehduskipulääkkeiden syönti ei ole kivaa, joten täytyy ottaa itseä niskasta kiinni. Tätä inkivääri-kurkumaa tai glukosamiinia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia, eikö vain!

   No, minulla on taas urheilutaustaa, joten ihan hyvin on aikanaan voinut tulla mitä vain. Tuo reuma on varmaan kova juttu, mutta eikö voisi kuvitella, että tästä olisi siihenkin apua eli ei ainakaan pahasta. Oi, minulla oli glukosamiinia aivan reseptillä ja se ei auttanyt yhtään mitään. Ajattelin, että on lumelääkettä:) No, kiva kuulla, että sait siitä avun. Toiset vannovat rikin nimeen eli kai se oli MSM tms. Sepä siinä, että jos yöllä herää leposärkyyn, johon pitää ottaa särkylääkettä saadakseen nukuttua, ei kiva. Mulle muuten tuli negatiivisia oireita, kun en heti tätä löytänyt eli tää on 'mun juttu'. Ehkä sinunkin<3

   Poista
 7. Kiitos vinkistä - minulla on toinen polvi kiukutellut vuosikausia. Polvi, johon on kerran osunut kunnolla pesäpallo, polvi, jonka teloin jäädessäni pyörän alle ja tullessani alas liukuportaita. Polvi, joka kärsi aikoinaan luistellessa tehdystä mahalaskusta - tai pitäisikö sanoa polvilaskusta. Iän myötä molemmat polvet narisevat ja kitisevät liikoksissaan vaikka kuulemma nivelrikkoa niissä ei vielä olekaan. Ehdottomasti kokeilen särkyihini!
  Upeaa viikonloppua, Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, sama täällä. Mitä kaikkea sitä oli, pesäpalloa, korkeushyppyä KIERÄHTÄEN, juoksua paljon, pituushyppyä, koripalloa...Onpa sinulla ollut järkyttävä to pyörän alle jääminen...ja liukuportaat. Minullakaan ei ole sanottu vielä sanaa nivelrikko, vaan sanottiin 'lievää madaltumaa', mutta ne leposäryt, jotka sain jutussa kehutulla tuotteella kuntoon. Tämä just vie ne säryt mennessään: Lupaan että huomaat sen.

   Kitos samoin sinulle, Arja<3

   Poista
 8. Kuvissasi on ihanaa syystunnelmaa ♥

  Ja nuo kahvakuulat! Pitäisi kyllä itsekin tarttua niihin...

  ♥ sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos ♥

   Sain sokin kun katsoin yhtä kuvaa parin vuoden takaa ja silloin ostin kahvakuulat, mutta ne on pakko pitää olkkarin piirongilla, että tulee käytetyksi:)

   ♥ sunnuntaita!

   Poista