sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Juhannuksen jälkilöylyjä!


Nuoret ilahduttivat meitä tiistaista alkaen ja vieläkin, joten saimme olla mukana viettämässä heidän viisivuotistapaamispäiväänsä sekä yhteistä juhannusta. Kuvassa Sami avaamassa samppanjapulloa armaansa rohkaisemana.


Voisihan se korkki tietenkin lentää sieltä....


Sankarini!


Leena&co♥ (parvekkeen varjon ja valon leikki ei ollut ihan eduksi...)



Grillaus alkamassa ja monta ruokalajia. Appi uupumassa ennen ensimmäistä satsia ja ties monesko päivä jo...


'Piristys nyt, Reima, eihän tässä ole kuin muutamia juttuja...'


Ruokaa tulossa!


Täytettyjä sieniä tehtiin joka päivä niin paljon, että en kehtaa edes sanoa...Ja näiden oheen oli sitten omat grillattavat ja tietysti salaatteja.

Eilen...entispäivänä, tänään...

tai aina...


Ihana vävymme nauttimassa päivänä, jolloin oli grillattua lohta, mutta myös jo sillipurkit pöydässä. Ensimmäiset uudet perunat! Kelit ovat olleet niin mahtavat, että olemme voineet joka päivä aterioida terassillamme,


jota verhoavat köynnöshortensiat sekä villiviinit, mutta josta näkee myös auringon laskun Päijänteeseen...Pöydässä ei pidetä tarjottavia, sillä tila ei riitä. Yksi apuhylly vesille yms. on, mutta kalat ja muut noudetaan keittiön pöydästä.


Samin valmistama caprese, jota nautitaan vielä tänäänkin. Syökää tätä usein, niin kolestrolit pysyvät kohdillaan!


Sami&Taika -sheltti♥


Minä&Dina eli mamman sydämenvaltaaja. Ylläni Nanson käytännöllinen puolisääreen ulottuva mekko Korsi, jossa molemmilla sivuilla halkiot ja sivusaumaan upotetut taskut.  Olen sekä Marimekko-fani että nansolainen. Täällä Nanson tunikaa kovassa pakkasessa. Kelpaa moneen lähtöön eli riippuu jakusta ja kengistä ollaanko omalla terassilla vai kaupungilla. Ostin tähän valkoiset ballerinat. Vilpoinen helteellä, sillä hihaton ja materiaali on laadukasta.


Pikarin tuho! No, ei mitään dramaattista: Meidän perheellä vain on tapana käyttää käsiä paljon keskustellessa. Siinä syy, miksi tätä edullisinta lasimallia tulee käytettyä eniten.


Kyyhkyläiset♥


Lehdossa tuoksuu yön kuningatar valkolehdokki ja muistojen kirjaan jää taas kohta yksi ihana juhannus...

Love
Leena Lumi

22 kommenttia:

  1. Sisko, ihania kuvia. minäki tuolla terassilla pian. teillä on ollut varmasti mahtavaa aikaa, hienoa. kukas muu puhuu käsillä pikarit kumoon kuin minä-sinä sisko teitysti. ihanaa sunnuntai-iltaa teille kaikille. lämpöisin terveisin merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja, juuri niin eli eletään hyvien kelien toivossa. Tää oli tällä kertaa Meri ja sitä edellisellä minä ja yhtenä jouluna...Kiitos samoin teille!

      Poista
  2. Ahkerana kokkaajana saat öljyvinkin: taivaallisen ihanaa kylmäpuristettua luomurypsöljyä tekee Myssyfarmi Pöytyällä. Ollaan ostettu sitä aina täältä Turusta, mutta viikko sitten löysimme myös pienemmästä lähikaupungistamme siellä Keski-Suomessa. Suosittelen kokeilemaan! Hintavampaa kuin ihan tavisöljy, mutta niin paljon parempaa ja myös terveellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkeilija, kiitos vinkistä! Emme tosin käytä rypsiöljyä enää, vaan nyt on menossa kylmäpuristettu italialainen oliviiöljy, mutta kaikki otetaan tieto kiitoksin vastaan♥

      Poista
    2. Minä en ole koskaan pitänyt oliiviöljyn mausta, vaikka oliivit onkin ihan ok. Tämä Myssyfarmin öljy on ilmeisesti hyvin terveellistä omegoineen kaikkineen. Ja maultaan ihanaa. Ja suomalaista! Varsinais-Suomen parasta lähiruokaa...

      Poista
    3. Arkeilija, minä taas olen koemaistellut niitä ja kai sitten löytänyt omat suosikkini. Pitäisi maistaa myös tryffeliöljyä...Jos Myssyfarmin öljy tulee vastaan, sitä pitää ehdottomasti kokeilla. Lähiruoka on parasta moneltakin kantilta ajateltuna.

      Poista
  3. Mukavaa, täytrtyt sienet kuulostaa namilta. Vanhin poikamme tarjosi toiseen juhannusjuhlaan, toisella saarella ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, erittäin täytettynä mustapippurijuustolla. Oih, teillä on ollut fantastista♥

      Poista
  4. Ihanuutta! Hyvä ruoka, parempi mieli! Ja kun seurakin parhaasta päästä, niin onhan teillä ollut mainiot puitteet mittumaarille.♥

    Kesäänne lumoa, paloa ja ilonpisaroita Kuningatar! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah, kiitos! Ihana, ihana mittumaari♥

      Kiitos kaikkea samoin sinulle Liekkisydän♥♥♥

      Poista
  5. Ihanat kuvat, ihana parvekkeenne ja näkymät sieltä, ja komea nuoripari, ja komea pari on myös L&R:) Mukavaa alkavaa viikkoa Leena:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, siitä on jo aikaa, kun siinä yhdessä söimme ja nautimme auringonlaskun ylikin. He ovat niin match made in heaven kaikin tavoin, myös ulkoisesti:) Kiitos ja kiitos samoin sinulle Jael♥

      Poista
  6. Niin ja ihania herkkuja, unohtui sanoa,tuli ihan vesi kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, ja oli vain kaksi, joita et olisi syönyt, minäkään en toista. Sinulle grillattua lohta, salaatteja, omenapiirakkaa jäätelöllä, sillejä ja olisin lisäksi laittanut munakoisovuoan. Tiistaina olisit nauttinut, sillä aloitimme zarzuelalla! Minulla on siitä ruoasta vieläkin ainoa terassikuva sun ottamana.

      ♥♥

      Poista
  7. Kuvat kertovat ihanista juhannustunnelmista! Yhdessäolon hetket ovat parhautta♥

    Ps, caprese maistui täälläkin kaikille, kiitos ohjeesta!

    Mukavia kesäkuun päiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, melkein kuin olisi joulu:) Juuri niin♥

      Caprese on terveellinen ja herkullinen tapa.

      Kiitos samoin♥

      Poista
  8. Ihania kuvia muistojen albumiin! Myös meillä vietettiin kiva juhannus läheisten kanssa Sauvon farmilla - ja sieniä grillattiin meilläkin, vaikka itse en sappivaivaisena niitä enää pystykään syömään. Paitsi salaa;)
    Valoisia, lämpöisiä kesäpäiviä sinulle, Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arja, kiitos! Minunkin tuli syötyä sieniä vähän liikaa...:)

      Kiitos samoin sinulle, Arja♥

      Poista
  9. Kuulostaa niin mukavalta ja tunnelmalliselta juhannukselta ja voi noita kyyhykyläisiä <3 Teidän grillauksetkin näyttää todella hyviltä.

    Aurinkoista viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Souliina, kiitos ja kyyhkyläiset tietysti lämmittiävt tunnelmaa♥ Kiitos, maistui vähän liiankin hyvin.

      Kiitos samoin teille!

      Poista