sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Moskovan kaunottaren kukkiessa tajusin, että...


Moskovan kaunottaren kukkiessa auki, ei helminä enää, tajusin, että nyt on menossa suvi pikakelauksella. Tartuin toimeen ja olen nyt ollut pari tuntia kuvaamassa yrittäen vältellä aurinkoa, joka helposti vie kukista värit.


Tässä ainoat helmet, mutta vähänlaisesti, vaikka kukinto on muuten paras ikinä.


Siis tätä tarkoitan moskovattaren helmillä eli kuva on vuodelta 2016. Silloin kesti aukeaminen kauemmin, nyt helleaalto teki temppunsa.


Nämä kuvasin viime viikolla ja tänä iltana ihan jotain muuta. Ensi viikolla varmaan ollaan ihanasti pihalla, vaikka yömyöhät luenkin. Huomenna ystävän kanssa Brita -kakulle ja kahville, sitten saatan alkaa miettiä sitä yhtä uudempaa puutarhaintohimoani...vai laittaisinko väliin kirjan. Laitan, jos maltan! Tosin maanantai voi olla vaikka Ruhetag!


Moskovan kaunottaren tämän pikakelaussuven 2019 kuvat vien heti kun ehdin juttuun Moskovan kaunotar...toukokuun kukkien primadonna, jossa enemmän 'helmikuvia'. Tarinaa myös siitä, miten itsetietoinen kaunotar on pyörittänyt meikäläistä.

puutarhaterveisin
Leena Lumin puutarhasta

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hannele, kiitos! Tämä vain on niin herkullinen kuvattava.

   Poista
 2. Oi on varmaan huumaava, hurmaava tuoksu kukissa! Meillä vain tavallista syreeniä. Tulin omankodin pihamaalta taas keräämästä vihollisia - kotiloita. Laitoin daaliarenkaisiin Ferramol rakeita. Auttavatko?
  Kirja oli tullut ja tänään hain. Ihanaa illalla pääsen lukemaan ja tekisi mieli seurata Downton Abbey sarjaa, kun Yle uusii kaikki tuotantokaudet. Otan ehkä myös talteen. Voi näitä kesäkiireitä! 🌅🌈🙋😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beate56, tuoksuu moskovatar! Meillä on vähemmän tavallisia ja enemmän kääpiösyreeneitä, puistosyreeneitä, nuokkusyreeniä ja sitten tämä vaalittava. Kotilonkeräys on meidänkin saarella iso harrastus. Mikään muu ei ole auttanut kuin kerääminen ja sitä varten sitten se etikkaliuos jonnekin ja toinen on houkutella siilit pihaan. Viime vuonna siilit söivät jälkkäriksi kotiloita. Nyt kupilla on käyty, mutta emme ole saaneet vielä näköhavaintoa. Heti kun saamme, siirrämme pari ruokakuppia syyskukkien rinteeseen:)

   Kiva kuulla, että tuli perille. Me aloitettiin la katsomaan sitä brittisarjaa, joka muistuttaa Syrjäistä maata. Kesä menee nyt kuin pikakelauksella, sillä jopa lyhtykoisot ovat aika pitkällä.

   ♥♥

   Poista