sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Hyvää ensimmäistä adventtia ja...


Hyvää ensimmäistä adventtia♥En voi olla kertomatta, miten hauskaa voi olla naapurin kanssa. Hänen nimensä on Eeva ja olen saanut luvan joskus kertoilla meidän sattumuksista blogissani. Jotenkin se vain tapahtui, että kun Eeva muutti naapuriksi, minä hätkähdin joka kerta kun hän oli saanut pihansa ja terassinsa täyteen ledejä. Enhän minä voi olla Eevaa jäljessä, hah-hah!Eeva on hyvä tyyppi, joka muistaa aina kysyä, joko jouluruusuni kukkivat? Onneksi hän ei sitä kysynyt tänä vuonna...Eevalla on aina tuoretta pullaa ja hänestä on minulle suuri apu, sillä kun olemme länsirannikolla tai tyttärellä Aurinkolahdessa, Eeva hoitaa luontopihamme villieläinruokinnan. Kuten olen kertonut, metsäkauriin kaviot, ovat niin heikot, että se ei saa ravintoa enää routaisesta maasta. Toisekseen, moni ei tiedä, että mustarastaan nokka ei kestä jäätynyttä ruokaa, vaan ne tulee ruokkia aamupäivästä auringonkukilla, omenalohkoilla ja talipötköstä veistetyillä siivuilla kuusiaidan alle, jossa lumisadekaan ei ravintoa peitä. Mustarastas on maastasyöjä. Mitä jää, takuulla kauriit syövät. Niille toki lisäämme vielä hämärillä kauraa. Kauriiden mestariruokkija on Cheri, jonka pikkukauriit saapuvat syömään kutsusta.Tässä osa Cherin kaurislaumasta ja näiden ei tarvitse metsästäjää pelätä, sillä metsät ympärillä ovat rauhoitetut. Siis Bambin äiti ei kuollutkaan, se oli vain elokuvaa! Tässä kauriit ovat syyshommissa eli ilmoittamassa, että ruokinta saa alkaa. Nämä ovat siis metäkauriita, joiden selviäminen on paljon heikommassa kuin valkohäntäkauriin, jota ennen myös laukonpeuraksi kutsuttiin. Kuva Cherin.Meidän kauriista saan hyviä näkymiä, mutta huonoja kuvia. Tämä kuvattu makkarin ikkunan takaa ja oli ensimmäisiä metäskaurishavaintojamme. Sen jälkeen piti saada tähän kirjasto/toimistooni kaurisverhotkin: Sen jälkeen piti saada tähän kirjasto/toimistooni kaurisverhotkin:Kiitos Unelma tästä kauriskuvasta♥Vähän aihe hypähti, mutta ei paljoa, sillä Eeva jopa joskus ilmoittaa meille, milloin kauriit ovat pihallamme. Nyt iltahämärissä olenkin niihin törmäillyt. Eeva on selvästi tämän vuoden led-ulkovalaistuksen voittaja, sillä meillä vain etupihan syyshortensiassa tosin parillakin kierroksella sekä oven havukranssissa ja terassinpuolen Holger Isabellassa. Voiton kunniaksi tarjoan Eevalle joulukahvit, mutta ellen toimeennu leipomaan, tarjoan parasta belgialaista suklaata kera suklaakahvin!Tänään on vasta ensimmäinen adventti, mutta sitten tulee toinen, kolmas ja neljäs...Ilona Pietiläisen kirjassa Olisipa aina joulu, on näin kaunis adventtikynttelikkö tehty Wrendalen mukeihin.

sunnuntaiehtootervehdyksin
Leena Lumi

Winter Song


Naapurin Eevan valaistukset kun yläkertakin on saanut ledinsä. Erittäin näyttävää illan pimeän pudotessa.


Jo monet vuodet olemme ihailleet tämän talon kaamosvaloja. Kun ajamme kaupunkiin ja takaisin on aina ollut muka liian kiire. Nyt yhtenä päivänä sanoin sitten kaupungista saarelle palatessa, että 'kuvataan!' Monena vuonna tätä ovat ihastelleet mukana olevat vieraammekin. Led-innostus on jaettua iloa!

8 kommenttia:

 1. Onni on ihana naapuri kuten tuo naapurinne Eeva:) Ja ihanat kauriit,ne ovat hurmaavia:)
  Oikein hyvää ensimmäisen adventin iltaa ja kaunista joulukuuta Leena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tai muutamiakin! Jos se vaaleanpunaisen kartanon joulu toteutuu, olemme poissa melkein viikon. Eeva hoitaa eläimet ja käy suihkuttamassa kukat, kuuselle vettä etc. Liisa hoitaa lehdet etc.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Ihana postaus kynttilöineen ja kauriineen! Onpa teillä hauska valokilpailu naapurisi kanssa :) Hyvää adventin aikaa ja joulukuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, kiitos♥ Se on ihan leikkiä, mutta pelästyn kyllä joka kerta, jos Eeva ehtii ennen minua. Mistää kilpavarustelusta ei ole kyse:)

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 3. Ihana postaus! Kyllä on hauskaa, että sinulla on Eeva kertomassa, milloin uloskin pitää laittaa ledit :) Minä laitoin parvekkeen täyteen, kotona verhojen yllä on kesät talvet ledit (no kesällä en pidä valoja päällä) ja nyt olen kietonut mustan metallisen kirjahyllyn valonauhoilla. Mies vähän pyöritteli silmiään, mutta totesi, että niin kauan on hyvä, kun hän pääsee kirjoihin käsiksi ;-)

  Olen (nyt sairaana) katsellut linturuokinnan elämää meidän pihamaalla. Lintuja on mukava seurailla, kun muuta ei jaksa tehdä. Jos jaksaisin, niin menisin hakemaan parit led valot lisää ja kietoisin makuuhuoneet niihin :)

  Aivan mahtavaa loppuviikkoa teille kahdelle. Nauttikaa ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos! Eeva ei kerro, Eevat toimii. Hänen ledinsä ovat kuin löhtömerkki minulle:) Sama täällä ja miten vaikea niitä onkaan ottaa pois päältä...

   Oih, teillä saa ruokkia lintuja♥ Olet flunssassa tai marraskuu on martona maannut...Minulla on nyt kaikkea liikaa.

   Kiitos samoin teille♥ Ajattelimme todellakin löysäillä, sillä sitten tapahtuukin ihan muuta.

   ♥♥

   Poista
 4. Oi, tämä postaus! Ehdin nyt blogeihin, kun kirjoittelin yhden kirjajutun omaani, ja tulin heti katsomaan tämän josta vinkkasit. ♥

  Ihana naapuri sinulla!

  Joulu- tai siis talvivalot ja kauriit. ♥ Täällä yksi naapuri kertoi nähneensä pihallaan ketun tällä viikolla. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, myöhässä vastaan, anteeksi! Kiirettä on pitänyt. Eeva on ja ruokkii jopa villieläimeni jos olemme niin kauan poissa.

   Perhe on parasta, hyvä naapuri luxusta!

   Talvivalot ja kauriit♥ Meilläkin käy kettu tai kettuja: Ihan kuin Britanniassa, jossa puhutaan jo omista puutarhaketuista♥

   Poista