sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Tapaninpäivän ajelulla jännittävin fiiliksin ja rakastuneita pöllöjä


Vietimme Lumimiehen kanssa villasukkajoulun eli oli rauhallista, herkullista ja maa valkeana lumesta. Joulupäivänä kuitenkin aloimme pakata, sillä olimme lähdössä tapaninajelulle kohti Aurinkolahtea ja nuoriamme. Oma kuusemme jäi nököttämään koristeissaan, kun nostimme lahjakassimme autoon ja lähdimme leikkimään tonttuja Vuosaareen meren rannalle.



Monta Aurinkolahden joulua palvelleen kuusen juurelle laitoimme kaikkea tarpeellista vähän haikeina, sillä tiesimme, että tämä on viimeinen kerta.Merinäköalalla oleva opiskeilijakämppä on ollut tyttäremmme kotina aina tämän vuotiseen valmistumiseen asti.


Muuratsalon tontut toivat nuorille hyvin nyt ajankohtaisen kirjan Puutalotarinoita sekä samaa aihetta liippaavan Olisipa aina joulu. Westend lähtee perässä, sillä haluan lukea sen vielä kerran. Tarpeeseen tuli myös IKEAn lahjakortti ja muuten vain iloksi kumpikin sai oman Wrendalen pöllömukin.



Eipä mitä, rakkautta ei voi koskaan olla liikaa ja nämä rakastuneet pöllöt saavat tulevien kuukausien aikana muistuttaa Meriä ja Samia siitä mikä on tärkeintä, jos jostain kumman syystä uupumus alkaisi heikentää muistia. Siihen emme usko, sillä katsokaa, miten he opettelevat Lumimiehen opissa graavisiian valmistusta.



Oppimestarina toimii Lumimies, joka tyttären mielestä tekee parhaan merisiikagraavin. Nyt tehtiin niin, että maestro näytti vain vähän ja nuoret kumpikin erikseen keskittyivät sataa.



Kun opettaja neuvoi, pari osoitti selvästi, että 'tässä mitään rakastuneita pöllöjä tarvita, kun ollaan jo sellaisia!'



Tästä kuvasta huomaa, että ollaan tosissaan niin tässä kuin tulevassa suuremmassa projektissa. Yhdessä elämän yhteiset projektit siian fileoinnista remontointiin!



Tapaninilta meni nopsaan seuraavaa päivää suunnitellessa ja nauttiessa Samin järkyttävän hyvästä pizzasta. Juu, olin tilannut pizzaa, en halunnut enää jouluruokia, mutta nautimme kyllä erinomaisen hyvät ruotsalaiset glögit.



Nautittiin kunnon aamiainen ennen lähtöä Lohjalle katsomaan, minkä hankinnan nuoret olivat tehneet. Kuva ei kerro, että takana on parveke, jonne mahtuu ruokapöytä ja näköala on puistoon tai merelle...




Hyvänen aika sentään! Siinä hän seisoo näyttävänä, vanha kaunotar, odottamassa kotiin  saapujia. Hän on valmistunut 1929, on vaaleanpunainen ja kahta seinää kiertää terassi. Huoneet ovat kolmessa kerroksessa ja piha on kivasti aidattu koiruuksille. Rantaan on matkaa noin kilometri. Ihana rinnetontti, josta keväällä varmaan putkahtelee vaikka mitä kukkia.


Lumimies ja Sami ovat katsastaneet talon ja suunnittelevat kevään projekteja. Meikäläisetkin ovat siis valmiit tarttumaan siveltimeen yms. Ja ach, jos pääsee taas plaraamaan tapettikirjoja...Huh-huh, olemme eläneet jännittäviä aikoja, mutta nyt vain eteenpäin! Meille esiteltiin Lohjaa ja sitten olisi pitänyt vielä IKEAan,mutta jätimme sen jollekin kevään viikonlopulle ja piipahdimme vain Itäkeskuksessa hankkimassa lisää juustoja, rypäleitä, maustekurkkuja, smetanaa, löylyastiaa ja -kauhaa, Myy -laudetyynyjä ja minä tähtilautasia, jollaiset näkyvät nuorten aamiaispöydässä. Ilta meni seurustellessa ja pelatessa lautapeliä.


Seuraava päivä meni nukkuessa pitkään ja sitten touhuja koirien kanssa. Vietimme myös Merin synttäriä yksi päivä etukäteen ja meidän hääpäivää pari päivää takakäteen. Aurinkolahteen on tullut uusi italialainen ravintola Mama Mozza ja minähän olen niin italialaisen ruoan perään, että kaikki olivat suostuneet jo aikaa sitten, että sinne ja pöytä oli varattu. Lista oli niin mahtava, että olisin halunnut syödä sekä risoton että pastan, mutta söinkin sitten jotain mitä en aikoihin ellei poroa lasketa eli pihvin. Minulla ei pihvi laske, mutta pakko myöntää, että nyt Merikin ihmetteli kun olin ihan hiljaa, enkä yhtään valittanut. Kun tilasi listalta sai ottaa runsaasta salaattipöydästä alkupaloja yhden lautasen, joten siellä ne minun herkut alkaen grillatusta munakoisosta hunajameloniin ja kaikkea siltä väliltä. Taidan seuraavalla kerralla ottaa salaattipöydän ja on siellä keittovaihtoehtokin. Kaikki oli hyvää, tunnelma oli rento ja palvelu kodikasta, mutta asiantuntevaa ja kohteliasta. Sellaista kuin italialaisessa kuuluukin olla. Talon viini oli laadukasta italialaista. Olin päättänyt olla kuvaamatta, mutta sorruin vain puolikkaan salaattilautasen verran...


Me...34 vuotta me. Katsoin juuri, että 35 vuotta avioliittoa on sitten pelkkää korallia! Pitänee keksiä jotain huisia...


Nuoret seikkailijamme, joilla nyt alkaa hiukan erilainen luku elämässä eli unelmakotia kohti. Toivomme ja uskomme, että Meri ja Sami saavat vanhan talokaunottaren sädehtimään.


Dina on ikälady, joka on kulkenut emäntänsä mukana monet asiat. Minä nyt jännitänkin täällä, että miten Dina suoriutuu muutosta ja siitä, että ei pääse lukemaan enää vanhoja postejaan. No, Dinassa on sisua sekä sydämen sulattajaa. Tämä pieni koira on vienyt palan sydäntäni ja kun olemme yhdessä, hän nukkuu kanssani. Taika -sisko on sheltti ja kivaa seuraa kaikille, mutta Dina on hallitseva kuningatar, joka suosiollisesti suostui poseeraamaan rakkaalla vanhalla kuusimatolla, olemaan joulun kirkkain tähti. Pian hyvästi jää ihana Aurinkolahti, mutta uusi piha ihmeineen odottaa koiruuksia. Dinakin tietää sen ja antaa hurmaavan persoonansa sädehtiä iloa meille kaikille♥

muutoksen tuulista
Leena Lumi

24 kommenttia:

  1. Ihana joulu teillå, ja onnittelut teille ja Merille synttäreiden johdosta, ja tietenkin upean pinkin talon johdodta, näyttää aivan mielettömän ihanalta ❤Hyvää loppuvuotta Leena ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, tai siis me lähdettiin kohti Aurinkolahtea vasta tapanina, mutta kokonaisuus oli todella ihana kaikki♥ Kiitos psta♥ Se on hurmaava♥ Kiitos samoin sinulle Jael♥

      Poista
  2. Mielenkiintoinen ja kiva postaus! Olisipa kiintoisaa nähdä talo myös kesäaikaan. Hyvää uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, kiitos♥ Sitä mekin odotamme:) Kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  3. Oikea talokaunotar ja ihana koira.
    En syönyt yhtään palasta kinkkua tänä jouluna. Kun ei ole pakko. En oikein tykkää laatikoistakaan. Söin siis lohta medaljonkeina, graavattuna ja kylmäsavustettuna. Sekä salaatteja ja kasviksia.
    Kuusi on ollut sama jo 24 vuotta. Ja edelleen on yhtä kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, koiria on kaksi: Dina koreilee kuusen alla ja Reima rapsuttaa Taika -shelttiä. En minäkään! Minulla asia liittyy porsitus- ja emakkokarsinoihin. Tosin en ole ikinä kovasti ollut kinkun perään...Koska olimme kahdestaa varsinaisen joulun, teimme vain graavisiian ja gulassin. Puolet gulassista meni lähtiessä pakkaseen ja nyt se saa hitaasti sulaa jääkaapissa. Sitten menee taas viikkoja kalalla ja salaateilla sekä puuroilla. Hedelmiä aina. Teen kalasopan kirkkaaseen liemeen, jonka valmistan itse. Se on sitten kun gulassi on syöty. Siina päistä ja ruodoista tulee mahtava liemi, kun sinne lisää vielä lohen perkeet ja etenkin pään, laakerinlehtiä, sipuleita, halottuja tomaatteja, valkosipulinkynsiä, pippureita...

      Merilläkin on kuulemma tuo sama kuusi ollut niin kauan kuin muistaa.

      ♥♥

      Poista
  4. Niin kaunis talo. Kävin eilen muuttoapuna ystävillä, jotka olivat myös vanhan talon viemiä ja ostaneet Haminasta itselleen vanhan kaunokaisen pönttöuunineen. Miten ihanaa,kun voi iloita toisten puolesta<3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, kiitos♥ Niin minustakin:) Tähänkin taloon tulee ei niin kauniin takan tilalle valkoinen kaakeliuuni yhteen kerrokseen ja yläkertaa taitaa tulla pönttöuuni, alakertaan ehkä takka...Älä muuta virka: Tätä on odotettu!

      ♥♥

      Poista
  5. Meinasin ensin tulla ihastelemaan siian graavausta, mutta sittenkin ihan ensin: OOOH! Mikä talo! Todellinen kaunotar, upea. Joskus sitten, jos saat Meriltä luvan, laitathan sisäkuvia. Aikanaan, totta kai.

    Ja sitten: siika. Mainio opettaja, ihanat oppilaat. Graavattu kala on herkkua. Mama Mozza puolestaan onkin tuttu, koska heillä on ravintola Keravallakin.

    ♥ sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, palasimme eilen kurjassa kelissä pimeässä ajaen, mutta en malttanut...:) Saan varmasti ottaa kuvia sisältä♥

      Siika on meistä graavina parasta, ei niin rasvaista kuin lohi. Lohi taas muualla ok. Vähän suolaa ja sokeria ja vetäytymään, sitten myöhemmin fileointi ja maun tarkastus. Minä pidin kovasti,sillä salaattipöytäkin oli todella runsas.

      ♥kiitos samoin sinne!

      Poista
  6. Talo näyttää upealta! Onnea hääpäiväkyyhkyläisille ja ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villis, niin minustakin: Kiitos♥ Kiitoksia ja kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  7. Oi miten ihana postaus♥ Ihana koti tulee teidän nuorille! Onnea!

    Minäkin kuulun graavisiian ylimpiin ystäviin, nimenomaan merisiian. Ah kun saisikin sitä herkkua, juuri merestä nostettua. Kai sitä pitää tehdä sukulaisvierailu sinne Kokkolan seudulle kunhan saisi aikaiseksi...

    Oiein hyvää tulevaa vuotta Leena ja perheesi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos♥ Vanhan kaunottaren charmia! Kiitos♥

      Se on parasta! Merille ei joulua tule ilman graavisiikaa. Merisiikaa paristakin syystä, mutta yksi on se, että saa aikaan hyvät fileet. Täällä Keski-Suomessa saamme sitä jouluksi tilaamalla etukäteen Mäkisen kalakaupasta, jotka ovat samoja Mäkisiä, joilta ostin kalaa aikanaan Porin torilla, ovat sukua.

      Kiitos samoin sinulle Minttuli ja perheellesi♥

      Poista
  8. Ihania jouluisia tunnelmia. Teillä on ollut jälleen upea joulu. Ja tuo talo - wow! Hyvää vuoden viimeistä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, kiitos! Ihan erilainen kun monta vuotta ovat nuoret olleet täällä ja nyt oltiin joulu kahdestaan ja jo joulupäivänä pakattiin. Hekin olivat ensimmäistä kertaa kahdestaan joulua ja viimeistä Aurinkolahdessa tähän lähtöön. Se on niin uskomaton, että just 'vow'. Pyydän Meriltä kun remppa etenee, luvan sisäkuviin eli tästä voi tulla ihan jännää. Se on kyllä muuttovalmis eli muuttavat kunhan saavat hankittua makkareihin komeroita. Esim. keittiö ihan ok ja sauna. Tulisijat taitavat vaihtua Porin Mateista ihan muuksi etc. Kai mekin lähdetään sitten sinne remppaamaan...Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  9. Aivan upea Tapanin ajelunne ja huippuna aivan ihana vaaleanpunainen talo, mikä kaunotar! Onnea taloon, lopputulos on varmasti sykähdyttävä sitten kun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anja, eikö olekin ihmettä ja tätä on pitänyt pantata:) Vanhan kaunottaren charmia♥ Kiitos paljon♥ Ulkopuoli säilytetään vanhaa kunnioittaen. Ja jos oikein ymmärsin, niin lankkulattiat...Toivottavasti olen keväällä tuolla remonttihommissa!

      Mukaaa alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi♥

      Poista
  10. Tämä oli niin ihana postaus! Teillä on ollut upea joulu ja käynti Lohjalla ja syömässä herkkuja Merillä ja Samilla ja italialaisessakin :)

    Valokuvat - aah <3

    Te kaikki olette niin suloisia ja mahtavia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birigtta, kiitos! Aika paljon saimme mahtumaan vajaaseen neljään päivään.

      Aika kivat nuo graavauskuvat. Odotas kun saan alkaa kuvata sisältä!

      Kiitos samoin teille♥♥ Miten voikaan nauraa ikinä niin kuin minä kanssanne saan. Ja Idän pikajunaa odotellessa jatkamme tapaamisesn yritystä!

      Poista
  11. Onnea ja siunausta uudelle vuodelle 2020 ♥️

    VastaaPoista