tiistai 24. marraskuuta 2020

Toivolan Vanhan Pihan tunnelmiin!

Toivolan Vanha Piha on käymisen väärti kaikkina vuodenaikoina. Jotenkin kuitenkin erityisesti joulun lähetessä tulee mieleen etsiä jotain erilaista ja käydä samalla vaikka lounaalla tai herkutella juustokakulla. Tyttären ja armaansa satavuotias vaaleanpunainen talo houkuttaa etsintöihin...

Ostoksia mukavissa tunnelmissa ennen tai jälkeen herkuttelun.

Vanhat astiat ovat heikkouteni...

ja romanttiset tapetit...


sekä kynttiläkruunut.

Pönttöuunit ovat aina in ja miten selviäisimmekään ilman ledejä...

1800-luvun lopun käsityöläispiha Jyväskylän keskustassa on herännyt uuteen loistoonsa tunnelmallisen ravintolan, käsityöläispuotien, museotoiminnan ja yrittäjien myötä.

Toivolan Vanhan Pihan käsityöputiikit, ravintola & kahvila Toivola, kellari ja paja sekä Keski-Suomen museon Museokauppa Sparvin, Käsityöläismuseo palvelevat asiakkaita ympäri vuoden. Lisäksi pihamakasiinit toimii ympäri vuoden herkkumakasiinina, juhlatilana sekä ruokailu ja kahvitilana. Pihan palveluja ovat myymälä-  ja museotoiminta, kurssit ja työpajat, ryhmäopastukset, näyttelyt, tilojen vuokrausta erilaisiin juhliin tai tapahtumiin ja erilaiset tapahtumat. Toivolan Vanhalle Pihalle ja sen kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy Pihan aukioloaikoina ja Toivolan Vanhan Pihan omien tapahtumien yhteydessä.


Ikkunoista avautuu Jyväskylä eli Suomen Salzburg...Kiinnostavia elämyksiä ja löytöjä! Joulu on kuin viides vuodenaika ja se voi yllättää!

joulufiiliksiin
Leena Lumi

14 kommenttia:

 1. Kiva paikka. Minäkin olen pässyt sinne kerran joulunaikaan. Hyvä idea tuo viimeinen kuva, taidanpa hakea oman lintuhäkkini joulupalloille telineeksi. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, eikö vain!Joulunaikaan se on erityisen kutsuva. Ledpallot häkissä on kuin persoonallinen valaisin. Kiva, että siellä ei lintua vaan ledit♥

   Poista
 2. Onpas kaunista. Mä luulen, että tuo herkkä vaaleanpunainen värikin vetää sinua kovasti puoleensa. Itseäni ainakin nuo herkät roosan sävyt ihastuttavat.

  Varsinkin tänä vuonna tekisi tosi hyvää mennä johonkin tuollaiseen paikkaan olemaan ja rentoutumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, eikö vain! Juu, just tuo puuterinen vaaleanpunainen♥ Sama täällä.

   Tässä alkaa nyt haaveilla vaikka mistä! Me siskon kanssa jo mietittiin, että voisi olla kivaa viettää muutama päivä jääiglussa vihreiden revontulten alla...

   ♥♥

   Poista
 3. Mä tykkään hirrrveesti tämmösistä paikoista! Ihana tuo tiiliseinä. Ja nuo vanhat kannut! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, arvasin! Luithan tämän päivän Hesarin, siinä on Säynätsalon kunnantalosta ja Muuratsalon saaren Aallon huvilasta, jota koetaloksikin nimitetään.

   ♥♥

   Poista
  2. Missä hesarin osiossa? Ei täällä painoksessa ollut mitään!! (No, se voi tulla joku toinen päivä, painokset saattaa olla vähän erilaise. Ehkä lauantaina?)

   Poista
  3. Sorry, Sanna, se juttu Miniloma: Koe Alvar Aallon Jyväskylä on ET-lehdessä 19, joka tulee nyt uusimman mukana ilmaiseksi eli on silleen pakattu, että sitä ei näe. Siinä uudemmassa oli yksi juttu, jonka takia ihan ostin sen. Kuvissa näkyy hienosti kirjasto ja kerrotaan sen rakennuvaiheista, joista et ehkä tiedä kaikkea. Aallon huvilasta on myös hieno kuvakulma, josta en sitä ennen ole katsellutkaan. Aalto oli varsinainen Persoona!

   ♥♥

   Poista
  4. :D ihmekös en löytänyt.

   ❤️

   Poista
 4. Onpa ihanan näköinen paikka. ♥ Olen sitä aiemminkin ihaillut esim. Facebookin ja blogien kautta, ja oliko jossain Ilonan joulukirjassakin?

  Joulu on viides vuodenaikana ja niin tarpeen etenkin tänä vuonna. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, shopata, herkutella ja imeä itseensä joulun fiiliksiä♥ Hyvin todennäköistä, että Ilonakin on tänne löytänyt. Olen lukenut hänen kaikki kirjansa, joten en voi muistaa varmasti.

   Niinpä, mutta oli tänään Hesarissa niin kylmää kyytiä perhejouluille. Pitääkö odottaa 20.12. asti ja sitten vasta kuulla, miten ollaan. Luinko väärin, että Marin olisi sanonut epidemian kestävän ensi syksyyn...

   ♥♥

   Poista