perjantai 31. maaliskuuta 2023

Kysy vaaliehdokkaaltasi elämäsi tärkeät kysymykset!

Vei aikaa tajuta, miten saada juuri oikea oma ehdokas kohtaamaan äänettömään huutooni. Hän ei välttämättä tule valituksi tai hän tuleekin ja ajaa juuri minulle tärkeitä asioita. 

Kun otat yhteyttä mahdolliseen ehdokkaaseesi, älä kerro omaa mielipidettäsi heti, vaan kysele mitä mieltä on siitä ja siitä asiasta. Ja sitten minä kysyin, mitä mieltä ehdokkaani on turkistarhauksesta. Tästä on aikaa edellisiin vaaleihin, mutta kerron miten se meni.

Kysyin muina naisina kantaa eläinrääkkäykseen perustuvaan ja täysin turhaan elinkeinoon eli turkistarhaukseen. Ehdokkaani sanoi, että se on yrittäjyyttä ja lain sallima elinkeino, tosin myöntäen turkisten turhuuden. Kylmä kulki lävitseni, mutta olisihan tuon voinut arvata, vaikka muut läntiset maat ovat jo lopettaneet kettujen ja minkkien tarhauksen tai päättäneet päivän sen loppumiselle. 

Jos laki on huono ja suuri osa kansasta on kerännyt valtavia adresseja tarhauksen lopettamiseksi, mikään ei ole muuttunut. Tulen itse länsirannikolta ja muistan kun ajoin erään pienehkön tarhan ohi, sen vangittujen eläinten tuskan hajun. Piti vaihtaa uimarantaa.

Sinun asiasi voi olla eri, mutta kysy juuri siitä oli se sitten verotus, eutanasia, rakennusten kalliit pakkoremontit tms. Ellet saa todenmakuista palautetta, kysy toiselta ehdokkaalta tai jopa toisen puolueen ehdokkaalta.

En tunne ketään, joka käyttää turkiksia, enkä aio tuntea. Ei myöskään meidän nuorempi polvi. He ovatkin tämän asian valo, sillä nuoremme eivät perusta siirtymäajoista tai korvauksista, kun on kyse eläinten kärsimyksistä. He toimivat. Ja siirtymäajat ovat moneen kertaan annetut eläinten kärsimyksissä.  Kuten muutkin, kun joku ala lopetetaan, sitten vain työttömyyskortistoon ellei uudelleen koulutus kiinnosta. Niin monet muutkin. 

Animalia ja Suomen Eläinsuojeluyhdistys voisivat listata ne ehdokkaat, jotka haluavat sulkea tarhat.

Äänestäessä voi kuunnella sydäntään, sillä se osuu useimmiten oikeaan.

Innokasta vaaliviikonloppua!

Leena Lumi

kuva Nea Siemann

6 kommenttia:

  1. Olen itsekin vastustanut aina turkistarhausta, joka ei ole eettistä, eikä mitenkään puolusteltavissa. Jos 1980-luvulla olisi säädetty laki, ja laitettu pitkähkö siirtymäaika olisi turkistarhat olleet pitkään jo poissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokke, juuri niin. Nyt ei mitään siirtymäaikoja enää. Ne ovat kuluneet eläinten kärsimyksissä. Itävaltalaiset ystävämme eivät olleet uskoa, että meillä on vielä turkistarhausta! Kiitos♥

      Poista