sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Hyvästi mesimarjat, haarapääskyt, taivaanvuohet, ruiskaunokit, varpuset...


Räystäspääskyt suut apposen ammollaan ruokaa odottamassa. Räystäspääsky Delichon urbicum. Suomessa pesii kolme pääskyslajia, haarapääsky, törmäpääsky ja räystäspääsky. Ne ovat kaikki eri sukua. Lapsuudesta muistan miten yleisiä nämä olivat. Nyt räystäspääsky sirkuttaa yhä harvemmin....Kuva Pekka Mäkinen


Haarapääsky Hirundo rustica tarkassa lähikuvassa. 

Kuva  https://www.instagram.com/vilppula_wildlife/

Hyvästi mesimarjat, taivaanvuohet, ruiskaunokit, varpuset...

Leena Lumi

4 kommenttia:

 1. Tähän voisin jatkaa: hyvästi ahomansikat, juolukkamättäät, peltopyyt, Etelä-Suomen hiihtokelit, kirkkaat uimavedet...niin monet lapsuuden ja nuoruuden itsestäänselvyydet. "Aika aikaa kutakin", oli jo edesmenneellä äidilläni usein tapana sanoa. Lohtuna ihanat monet muistot. Niin varmaan sinulla myös.
  -Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, no arvaa vaan. Kuvittele, poimin yhdeltä tienpätkältä korini täyteen mesimarjoja. Nyt se on kuin unta vain. Juuri samoin koen ja etenkin hiihtokelit, jotka nyt tosin Keski-Suomessa jonkinmoiset, mutta eivät enää kuten oli kun muutimme. Ilmastonmuutos ja viljelyn myrkyt ovat pyyhkineet niin monet parhaat asiat muistoiksi vain.....♥♥

   Poista
 2. Meillä oli punarintoja pesimässä murattiseinällä, kova lentoliikenne, lähtivät sitten lastensa kanssa jonnekin muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, muuttakaa tänne Alvar Aallon saarelle. Täällä on myös saksalaisyhteisö ja ihan luonnon takia. Kuinka kiva teidän olisi seurata niitä♥♥ Se sun lääkejuttusi: Koin saman. Ei ollut ennen tällaista, ei ainakaan yksityispuolella. Ihmisiä ajetaan nyt sinne, koska julkinen ei toimi kuin pitäisi. Ei auttanut edes tuttu lääkäri....Siis olen valvonut niin, että kun laitoin tuon suvikuvan unohdin kaikki ihanat meriittini. Mitä väliä! Torstai-iltana menen varmaan kuudelta sänkyyn. Täällä on nyt sikaimaisen kylmä eli onko W. Suomessa? Vihaan helteitä, koska en saa silloin olla missään. Nyt paistaa ja olisin vähän siirrellyt taimia, mutta Reima oli unohtanut uudet multasäkit käytettyjen tilalle. Juhannuksen olemme Lohjalla, mutta meillä on tehokotiapu kastelemassa sisällä ja ulkona. Ja liian aikaisin pesästä taas kerran pois laitetut oravanpoikaset saavat elämän alun pähkinöistä. Aikuisille oraville on vähennetty, sillä ne ovat niin kylläisiä, etteivät enää mene lintujen pesillä, joissa kriittiset hetket. // Minua ärsyttää, koska Trump kieltää ilmastonmuutoksen. Se on nopeampaa kuin uskoinkaan. Eikö USAssa ole kuin kaksi miestä? Heillähän pitäisi olla vaikka mistä valita! // Ei tähän totu, lämpö vaihtelee +30 astetta - +10 astetta.

   Poista