keskiviikko 10. elokuuta 2016

Elämä musiikkina - Hairista Cherbourgin sateenvarjoihin!


Vastaan Katja/Lumiomenan haasteeseen Elämä musiikkina. Kiitos haasteesta Katja♥ En nyt haasta ketään muita, mutta kaikki, jotka haluavat voivat ottaa haasteen mukaansa ja tehdä tämän. Ylitän oman privaattielämäni rajat, mutta eihän kukaan voi tietää, onko tämä totta vai tarinaa! Musiikki on minusta yhtä intiimiä kuin riisua pikkarit: aivan tunnen miten kuljen heikoilla jäillä. No, olkoon menneeksi: Olen aina halunnut olla lady ja olen aika ajoin jopa onnistunut siltä hetken vaikuttamaankin kotelomekoissani ja ryhti suoraakin suorempana, mutta tosiasiassa minussa palaa se sama villi tyttö, joka syntyi vasta...Odottakaa, kerron kohta, sillä yritän hiukan noudattaa annettuja kysymyksiä. Jätän pois musiikkia, jonka muistan lapsuudestani, sillä sitä ei oikeastaan ollut. Minä luin!!! Pyhäkoulussa laulettiin Toini-tädin johdolla Maan korvessa kulkevi lapsosen tie..., mutta muuten kaikki oli vain lukemista ja poikatyttöilyä, sillä olin niin Vihervaaran Anna, että ystäväni olivat poikia, joilla oli paljon kiinnostavammat leikit kuin nukkeja harratastavilla tytöillä. Yllätän vieläkin Lumimiehen tietämällä poikaleikeistä sääntöjä, sanoja etc. Ja hän pitää minua naisellisuuden papittarena, hah-hah!!!

Kaksi kappaletta ensimmäisiltä itse hankkimiltani levyiltä

Kun sain ensimmäisen kesätyöansioni, matkustin Poriin ja ostin levysoittimen sekä neljä vinyylilevyä: Edith Piaff, Simon&Carefunkel ja...

Musiikkia teinirakkaudesssaCarpenters Close to You

Musiikin kautta suureen muutokseen eli kun kaikki syttyi tuleen!


Täällä mukana! Sain vinkua lupaa lähteä kauan, mutta se kannatti. Hair Tampereella sytytti minut tuleen, joka ei ole itse asiassa sammunut vieläkään. Se villi, hillitön jäi minuun ikuisesti. En löytänyt mieleistäni videota, joten vaihdan tässä kohtaa musiikin erääseen toiseen eli


Mamas&Papas Californian Dreamin' ja sitten tietysti Steppenwolfin Born to be wild

Musiikkia teini-iän tuskastaTässä villikko 16 vuotiaana kohdatessaan jossain kaukana asuvan Ensirakkauden. Kesät yhdessä, mutta syksyt täynnä ikävän kirjeitä. Silloin kolahti ja lujaa Sealed With A Kiss Tosin meillä oli paljon yhteistä musiikkia ja kirjeet kirjoitimme nerudaksi...Elämän myrskyissä kadotimme kaiken paitsi muistot, joten yllätys oli suuri, kun sain vuosikymmeniä myöhemmin kaksi CD-levyä, musiikkikirjeen, jossa oli meidän tarinamme. Levyissä oli kannet, toisessa ER:n kuva ja toisessa minun eli kuin vuoropuhelu musiikin kautta. Musiikkikirje on yhtä intiimi kuin oikea kirje, joten en ala tietenkään luettelemaan paljastuksia, mutta siellä oli mm. Billy Idolin Sweet Sixteen ja Michael Boltonin When a Man Loves a Woman Tekee tässä kohtaa mieli sanoa, että pitäkää näpit irti nuorten ensirakkaudesta, se on polttavaa kuin tuli, mutta yhtä haurasta kuin perhosen siipipöly!

Lempimusiikkiani viiden vuoden takaa


Adele, Adele ja Adele....ja se alkoi biisistä Rolling in the Deep

Laulu, joka kuvaa nykyistä parisuhdettani


Tämä on aina, aina ollut meidän biisi eli Stingin The Windmills of Your Mind

Elämääni tällä hetkellä kuvaa
Mystisin biisi elämässämme on ollut tunnari elokuvasta Cherbourgin sateenvarjot: Ensimmäinen yhteinen tanssimme, jota ennen brittiyhtyeen laulaja tuli pöytäämme kysymään suosikkikappalettamme ja tämä oli niistä silloin toinen. Ennen kuin esitys alkoi, laulaja kuulutti englanniksi: "Illan rakkausparille!" Yllättäen saimmekin sitten esittää kaksi hidasta valssia yleisön seistessä ympärillä. Muistan, että aloin kyynelehtiä, sillä tajusin, että...Meni joitakin vuosia ja lähdimme viettämään kahdestaan pitkää viikonloppua Zürichiin. Tapahtui kolme kertaa Cherbourgin sateenvarjot vuorokauden aikana: Hississä Helsingissä, lentokentällä ja taxissa Zürichissä! No, se oli kuin enne, sillä paras kaupunkiloma ikinä!!!

Laulu, jonka haluan omistaa blogini lukijoille


Kappale, jonka omistat hänelle, jolta haasteen sait

Katjalle, ajatuksella, että meistä irtoaa muutakin kuin kirjoja, lunta, kukkia, syyskesää, koiria, joulua, unelmia... kunhan vähän ravistaa:


Paljastus, olen laulanut jo karaokessa, tanssinut julkisesti hitaan valssin lisäksi rockia, rumbaa ja...


♥:lla Leena Lumi

22 kommenttia:

 1. Kiitos, että otit haasteen vastaan. <3 Ymmärrän hyvin varhaislapsuuden musiikin skippaamisen, mutta nuo ensimmäiset hankkimasi tallenteet Simon & Garfunkelista Edith Piafiin kertovat klassikkojen tajusta. Ja Carpenters. <3 Sen listasin minäkin. Voi Karen Carpenterin traagista kohtaloa ja tummaa, kaunista lauluääntä.

  California Dreaming kiteyttää paljon, Sealed with the kiss kuuluu teini-ikään, Adele ja Sting ovat minullekin rakkaita ja heidän lauluistaan löytyy paljon merkityksiä.

  Kiitos myös Rosannasta. Kyllähän meistä irtoaa vaikka mitä, kaikkea ei voi blogissa kertoa. ;)

  Kaunista elokuista alkuiltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ole hyvä<3 Vaikka kuinka mietin, niin en lapsuuudesta muistan musiikkia. Isä joskus lauloi, mutta en muista enää mitä. Magdalenahan tuli minulle myöhemmin ja kaikki ne muut: Jos rakastat etc. Karenin kohtalo oli kova. Ja kaikissa kuvissa hän on niin hymyilevä...

   Pidän niistä California -biiseistä vieläkin ja Mama Cashin ääni on kultaa vaikka siinä Drem a little dream of me. Sealed with the kiss taitaa olla eniten sitä teiniangstia.

   Ole hyvä<3 Älä nyt vain luule, että kerroin murto-osaakaan. Tässä jo liikuin niillä rajoilla, että 'voinko?'...Halusin kuitenkin alleviivata, miten vahvaa musiikki on. Siinä kolme viipaletta kulttuuristahan jo viittasin, että musiikki on tavallaan liiankin intiimiä ja kun kerrot jostain suosikistasi, voit kertoa huomaamatta itsestäsi enemmän kuin haluatkaan.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 2. Leena, taidamme olla yhtä nuoria, sillä minäkin olen nähnyt Tampreen Hairin ja soitin sitten LP:n melkein puhki :) Aivan taivaallista. Bob Marleyn reggae kuului kesiin... Kaikki mainitsemasi tuon ajan kappaleet - oh yes! Catherine Deneuve... 💕 Myöhemmin olen tainnut pudota musiikin rattailta kun Adelea ja muutenkin musiikkia olen kuunnellut vähemmän ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, hyvin paljon mahdollista, olin vielä alaikäinen, mutta ehkä sinäkin olit:) Sama täällä! Itse asiassa seuraan Catheriniea vieläkin, kaso Pinterestistä, taulusta People. miten ihania kuvia olen hänestä löytänyt. Ja jouluelokuvamme on aina Eräs joulutarina (Un Conte de Noël), jossa CD:llä on naispääosa.

   Niille raittaille pääsee takaisin aina kun alkaa huvittaa<3

   Poista
 3. Olipa mukavaa ja kuumottavaa (!) lukea näitä valintojasi. Olen ihan samaa mieltä, että elämänsä avaaminen musiikin keinoin voi olla yhtä paljastavaa, kuin riisua ne pikkarinsa. :) Minä en esimerkiksi voi kertoa, että miksi Natasha Bedingfieldin yksi biisi tai Sibeliuksen neljäs sinfonia, koska sitten mennään jo tietyn rajan yli...

  Minäkään en muista musiikkia lapsuudestani. Tai muistan, mutta en sellaista mitä ihmiset yleensä. Äitini ei koskaan laulanut minulle, mutta hän luki ääneen minulle paljon (ja varmaan siksi opin lukemaankin jo neljävuotiaana, että minulle luettiin niin paljon). Meillä ei myöskään koskaan laulettu tai kuunneltu lastenlauluja, kun olin pieni, mutta keittiössä oli radio päällä koko sen ajan, kun äiti oli hereillä (eli aamuviidestä nukkumaanmenon hetkeen), ja meillä kuunneltiin myös paljon levyjä, siitä piti jo pelkästään teini-ikäinen veljeni huolen. Muistan lapsuudesta paljon musiikkia, mutta kaikki "aikuisten musiikkia", ja juuri esim. Simon & Garfunkel oli tosi iso juttu, ja äitini rakasti Edith Piafia.

  Minäkin tein tämän haasteen viime sunnuntaina, ja nostin Adelen tuossa samassa kohdassa kuin sinäkin. <3 Minä tosin vähän mokasin Adelen suhteen: kuuntelin hänen levyjään niin paljon, että meni vähän överiksi. En ole jaksanut kuunnella häntä nyt pitkään aikaan, sillä kärsin vieläkin vähän yliannostuksesta. En aina muista kohtuullisuutta tämmöisissä asioissa... :)

  Ihana Leena! Voi kunpa olisin päässyt näkemään nuo tanssinne! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos<3 No, tässäpä on paljon pois 'kumitettua'. Jätin tietty pois erään Jane Birkinin ja Serge Gainsbourgin hyvin kuuman biisin...

   Meilläkin luettiin paljon lapsuudenkodissani. Samoin opin lukemaan 4-vuotiaana, kun minulle liian usein sanottiin, että 'nyt ei ehdi'. Äiti kävi töissä ja kotiapulainenkaan ei ehtinyt lukea, kun oli kaksi lasta ja huushollin pito. Opin muuten lukemaan Aku Ankasta, joten en halveksi ikinä lasten intoa sarjakuviin.

   Ihan tosi, tulenkin lukemaan. Se oli muuten just 5 vuotta sitten kun näin tun pysäyttävän esityksen, kuulin äänen, jossa oli ja on niin paljon<3 Minä olen ostanut myös Adelen levyjä, niitä kuuntelin paljon, nyt vähemmän. R:lle ja minulla olisi käynyt myös Someone like you, mutta se oli liian surullinen meille. Minä sain yliannoksen Bocellia aikoinaan, joten sillä suunnalla on nyt ollut hiljaista:)

   Ihana Sara! Ne ovat vain muistin filminauhalla...Siitä alkoi paljon.<3<3<3

   Poista
 4. Olipa kiva haaste ja paljastukset!
  Voi, mulla on Cherbourgin sateenvarjot tupla-cd:llä, siis koko soundtrack, ja alan itkeä jo lähes toisen biisin kohdalla, vaikka kuinka yrittäisin keskittyä johonkin muuhun :-D Tarina vain on niin riipaiseva, ensirakkaus, kyllä... ja se, mikä ei koskaan palaa. Eikä voi toistua.
  Mäkin rakastuin Adeleen Rolling in the Deepin kautta. Taidamme molemmat olla aika voimakkaan musiikin ystäviä, ei mitään kevytpoppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos<3

   Kuuntelen sitä usein Youtubelta eri versioina ja filmi on tietty nähty vaikka kuinka ja usein. Ensirakkaus ei toistu. Se on niin oma juttunsa kaikkineen, että sille on mielessä oma lokeronsa. Omani päättyi varsinkin traagisesti ja lopultakaan syy ei ollut ulkopuolisten, vaan minä muutuin itse paineen alla ja lopetin kuin seinään. Oli hyvä saada pyytää anteeksi paljon myöhemmin. Uskon, että kaikki meni kuitenkin parhain päin. Näin on hyvä ja tarkoitettu. Ja on viisasta tajuta, että ensirakkaus ei toistu.

   Adele istuu siinä harmaassa ympäristössä ja ääni kantaa upeasti. Kuka olisi voinut olla ihastumatta. Ei mitään kevytpoppia minulle, ei kiitos:)

   <3

   Poista
 5. Leena - minulta tuli tätä lukiessa kyyneleet silmiin. Niin tuttua moni kohta - myös tuo lapsuusajan musiikittomuus lukemisen viedessä kaiken mielenkiinnon.
  Monta tuttua ja muistoja tuovaa kappaletta löytyy sinun elämäsi varrelta - ja muuten, minulla on tuo The Windmills of Your Mind vieläkin vinyylinä tallella Petula Clarkin versiona. Stingin on koskettavampi, mutta Petulan levy on niitä minun ensimmäisiä omia levyjäni - vaikkakaan ei itse ostettu;)
  Saas nähdä - kovasti koukuttaisi tämä haaste tehdä, mutta voi viedä liian syville vesille. Katsellaan ja kuunnellaan.
  Voi hyvin siellä Lumimiehesi turvallisessa sylissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, minä kyynelehdin läpi Mamma Mian!!!

   Juu, monet varmaan vieläkin pitävät siitä enemmän PetulaClarkin esittämänä, mutta kun Sting on nyt kolahtanut ja kovaa. Kuuntelpa Stingin Ne me quitte pas <3

   Jos teet, annapa vinkki, tulen lukemaan. Sattuneesta syystä en voi kauaa istua, joten eilen kun kuvien valkkaaminen vei vähän aikaa, sain maksaa siitä illalla.

   Hän on ihan supermies ja saa siitä hyvästä piikittää minua vielä noin 10 päivää:)

   <3

   Poista
 6. Simon ja Garfunkel, Cherbourgin sateenvarjot - kolahtaa myös minuun. Radion musiikkitarjonta on muuttunut kovasti sitten lapsuuteni, jolloin lähdin heinäpellolle karkuun, kun tuli sellaista musiikkia, josta en oikein siihen aikaan piitannut. Nykyään tämä makuni musiikin suhteen on heittänyt hieman kuperkeikkaa, mutta kantri on se, mikä saa sydämen sykkimään mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, ehkä radio-ohjelmat oli silloin ottanut kohderyhmäkseen aikuiset, sodanjälkeistä Suomea uutterasti rakentavat ihmiset. Kantrimusiikki on varmaan monen makuun, mistä muistankin, että minä pidän irlantilaisesta musiikista...myös.

   <3

   Poista
 7. Ihanat musiikkimuistelmat, Leena! Kiitokset mielenkiintoisesta matkasta elämäsi säveliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos<3 Tässä sensuurin läpäisemät:)

   <3

   Poista
 8. Hhmmmm =) Ihanaa, että vastasit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, tee sinäkin tämä ja vinkkaa sitten mulle!<3

   Poista
  2. Minäpä yritän, vaikka tämä tuntuu aika vaikealta... No tänään on sadepäivä, joten aikaa on riittävästi. Mä laitan sulle viestiä kun tulosta on syntynyt :)

   Poista
  3. Kiva! Minulla on aavistus, että olet tähän haasteeseen ihan tarkoitettu:)

   <3

   Poista
  4. Meni suuri osa eilisillasta ja vielä tämä aamukin ;-), oli sen verran vaikeaa rajata pois kaikkea mahdollista ja mahdotontakin (jota ei siis kannata/voi paljastaa...).

   Toivottavasti olo on parempi ♥

   Poista
  5. Birgitta, tämä oli minullekin viikon pisin istuminen. Se joka nyt siis on kuin kiellettyä...Olen tulossa:)

   Kiitos on♥

   Poista
 9. Leena, ihanat kappaleet aah, fiilistelen täällä rallatellen. Vastailin itsekin kysymyksiin :))

  VastaaPoista