lauantai 27. toukokuuta 2017

Kirjojen virtaa Lumissa suvella ja syksyllä 2017


Suuren puutarhan pitäjänä ajan vie nyt tietysti toukokuun istutukset ja niiden kastelut, sillä kertaakaan ei ole satanut. Sade kuin kiertää saaremme. Kuitenkin luen, nyt yli tuhatsivuista teosta, mutta olen iltaisin niin katki, että nukahdan kuin kevätmyrkytyksen saaneena. Yllä olevassa kollaasissa näette kuitenkin osan niistä kirjoista, jotka aion lukea kesä- ja syyskaudelle. Klikatkaa kuvia suuremmiksi niin näette tekijät etc. Sen verran tästä, että jokainen minut tunteva tietää, että Kochia en jätä lukematta sateenkaaren tuolla puolenkaan ja miten outoa, Ferranten vaikutus vain kasvaa. Nyt ei olla Napoli -sarjassa, vaan Ferranten varhemmassa työssä: Haluan tajuta/tuntea, mistä tulee Napoli -sarjan tekijä, miten hän kirjoitti alussa.


Kakkoskollaasissa pääasiassa dekkareita ja näitä nyt odotan, sillä dekkarinälkäni on kasvanut järkyttäviin mittoihinsa. Tähän tulee varmaan vielä Antti Tuomaisen Palm Beach Finland, mutta kantta en löytänyt vielä kustantajan nettisivuilta. Antin kirjan luvataan olevan trilleriä, rakkaustarinaa ja melko pimeää komediaa. Toivon dekkareihini vähemmän komediaa ja enemmän erotiikkaa, mutta katsotaan:)


Miten kiehtovaa, että pääsen taas Romanoveihin! Kotikaupunkini kirjailijan Pasi Ilmari Jääskeläisen teos kiinnostaa myös kovasti. Odotukset ovat kovat, sillä Pasi Ilmarista on niin moneen, mm. rakkauteen, jännitykseen ja psykologiseen oivallukseen, fantasian odotan olevan vähemmällä osalla. Austerin kanssa seurustelen nyt ja hän on niin...kuten aina minulle, mies joka saa sekä itkemään että nauramaan. Paul on kuitenkin aina kiinnostava, joten vaellan innostuneena mielensä kentillä, vaikka kirja onkin yli tuhatsivuinen!

Näiden lisäksi tulee yksittäisiä muita kirjoja sen mukaan, mitä ehdin, kuten vaikka tämä:


Isompi pointti on se, että vielä tähän on tulossa neljäs kollaasi, paitsi, että sitä ei tule:) Löysin Teokselta kiinnostavia kirjoja, mutta heillä kannet näyttävät tulevan nettisivuille sitä mukaa kun kirjat valmistuvat. Teoksissa on mukana yllätyspointti itselleni, ehkä teillekin, eli eräs kirjoista vastaa kysymykseen, jota olen miettinyt kauan: Mitä Mannerheim teki 1917? Miten hän saattoi jättää Nikolai II:n chevalierkaartin, kun oli sille aikanaan valan vannonut? Miten hän sen teki? Ja miten Nikolai ja tsaaritar ottivat asian? Toivon, että Dumellin kirja vastaa näihin kysymyksiin ja niihinkin, joita en keksi esittää.


Teokselta tulee myös tämä kiinnostava taidekirja:


Olen hulluna kuvataiteisiin ja Riitta Konttisen taidekirjat ovat ilma, jota hengitän. Nyt on kiehtovaa saada tutustua tarkemmin Ellen Thesleffin elämään ja taiteeseen Hanna-Reetta Schreckin kautta.

Atenalta on tulossa elokuussa Ben Kallandin Vien sinut kotiin. Takakansitekstissä luvataan esikoiskirjan kertovan huippulahjakkuudesta, vallanhimosta, perheen sisäisestä rakkaudesta sekä sivullisuudesta.

Pysykää linjoilla! Kirjoja tulee kun ehtii. Kaikki ajallaan. Meillä on menossa monenmoista sekä valossa että varjossa. Nyt kyllä lähden ihmettelemään erään vieraamme tuliaisiksi tuomia Blue Ice suokukkia 'Andromeda' (katsokaa etenkin 3. ja 7. kuva), jotka istutin atsaleoiden väliin. Kukkivat kuulemma tosi kauan vaaleanpunaisin kukin, ovat ikivihreitä ja muoto on kauniin pallomainen. Illalla saunaa, jännitystä tallenteelta, herkkuja ja...

launtai-illan huumaa kaikille tasapuolisesti♥

Love
Leena Lumi

Rosanna

Jatketaan minikollaaseilla, mitä tuleman pitää:


Sitten joskus tulee syksy ja joulu:22 kommenttia:

 1. Ollaan nyt keväällä luettu osin eri kirjoja (osin toki samoja, Ferrante jne.), mutta syksyn kirjoista meitä kiinnostaa moni sama. Jones, Ferrante, Köngs, Jääskeläinen... ♥

  Mukavaa lauantaita! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olen huomannut. Osa ilmestyy jo piankin, on kiva sitten verrata lukuelämyksiä.

   Kiitos samoin!♥

   Poista
 2. Ferranten lukeminen päätyi toisen kirjan alkusivuille. Jokin siinä mättää. Olen ihastunut molempiin sekä Kochin että Sadie Jonesin kirjoihin sinun postausten ansiosta, joten varasin myös uusimmat kirjat.
  Lisäksi odotan Kyung-sookin Jään luoksesi kirjaa ja Eowyn Iveyn Maailman kirkkaalle laidalle kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiva kuulla, että kaksi kolmesta sentään maistuu:) Minä olen Ferrantessa kiinni. Tosin nyt jännittää, että mitä hän kirjoitti ennen Napoli -sarjaansa. Minusta aina on tuntunut, että Koch kirjoittaa minulle:) Sadie Jones on varmaan taas niin über alles, että ei sanotuksi saa.

   Eowynin kohdalla olen vielä miettimässä. Kaikki Alaksaan sijoittuva on vienyt lujaa, kuten Vannin Kylmä saari ja Eowynin edellinen.

   Poista
 3. Montgomeryn Alppipolku - se täytyy jostain saada käsiinsä.

  VastaaPoista
 4. Kuivaa on täälläkin ja nyt myös koleaa. Joka ilta täytyy hetki lukea ennen valojen sammuttamista, mutta talven tahtiin ei näin kasvukaudella lukemisessa millään yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, mutta illalla alkoi sataa, toivottavasti teilläkin. Olen niin intona, että nyt ostamaan yksi ikivihreä:) Parikymmentä sivua ja siinä se on, kun talvella menee parisataa.

   <3

   Poista
 5. Kiinnostavia kirjoja kollaaseissasi Leena.

  VastaaPoista
 6. Kiinnostavia kirjoja kollaaseissasi Leena.Tuosta Alppipolku -kirjasta tulee mieleen uusi sarjaversio Anna-kirjasta,jonka viimeisen ja 7. osan näin juuri,ja toivottavasti tulee sarjasta toinenkin kausi ,sillä se on tosi hyvä,etenkin Annaa esittävä nuori näyttelijä.
  https://www.youtube.com/watch?v=S5qJXYNNINo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin minustakin ja yksi kustantamo vallan puuttuu, josta löysin kiinnostavia. kannet eivät vielä valmiit.

   Minä ehdottomasti en katso uutta Anna-sarjaa, mutta sen vanhan olen nähnyt tosi monta kertaa:) Pidin 'vanhassa' Anna-sarjassa kaikesta näyttelijäitä myöten ja he saavat jäädä mieleni kentille 4-ever.

   <3

   Poista
  2. Minusta tämä uusi on kaikista paras,etenkin Annabeth McNulty,joka esittää Annaa.

   Poista
 7. Onpas ihania lukusuunnitelmia! Kaikkea kiinnostavaa oletkin löytänyt.

  Myönnän, etten pysy uutuuksista yhtään perillä, mutta täältä voin sitten seurata, missä mennään. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, näitä löytyi, vaikka ensin epäilin. Kiitos<3

   Minä kollaamalla kollasin ja onneksi suurin osa kustantamoista tekee vielä paperikatalogit.

   ♥♥

   Poista
 8. Ihanat kirjatulemiset. Kochin bongasinkin jokin aika sitten tuosta sivupalkistasi ja odotan sen lukemista itsekin, kuten myös Sadie Jonesin teosta :)

  Täällä sadetta on tullut vain pari pisaraa. Eilen oli todella kylmä tuuli, sellainen jäätävä. Hrrrr... nyt päätin jäädä aamuksi sisälle nauttimaan kirjasta, joka pitäisi palauttaa huomenna kirjastoon.

  Ihanaa sunnuntaita teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, Koch on ihan must. Ach, Sadie Jones♥

   Eilen illalla alkoi sataa eli mikä onni. Olen nyt niin euforiassa, kun tänäänkään ei tarvitse kastella, että taidamme lähteä puutarhaliikkeeseen noutamaan yhtä ikivihreää.

   Kiitos samoin teille ♥

   Poista
  2. Hienoa, että hyödynsit heti tilanteen ja lähdit puutarhaliikkeeseen. Ihania puutarha ja lukuhetkiä sinulle ❤️

   Poista
  3. Birgitta, saimme 'ison idean' erittäin jyrkän rinteen suhteen. Jotkut asiat odottavat vain oikeaa aikaa.

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 9. Oi mikä tarjonta! Ainakin noihin Jonesin, Ferranten, Lemaitren, Jääskeläisen, Austerin uutuuksiin tahtoisin perehtyä... Ja Romanovit, Alppipolku!

  Koch on tuntematon, häneltä voisin ottaa lukuun jotain vanhempaa vaikka nyt kesällä!

  Kiitos listauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kareta, aivan ja tästä puuttuu kokonaan muutama minulle tärkeä kirja, kun ei ole vielä kansia valmiina.

   Koch on uniikki timantti, sellainen rouhea, hiomaton, satuttava, mutta osuu just niin ihmissielujen pimeisiin syövereihin, että ei tottakaan. Illallinen on ikimuistoinen... ja muut seuraavat kiitettävästi perässä.

   Ole hyvä!<3

   Poista