tiistai 29. tammikuuta 2019

Vihdoinkin kahvila/konditoria Alvar Aallon Säynätsalon kunnantaloon!


Minä en ole ainoa, joka fanittaa Alvar Aallon kunnantaloa, siihen kuuluvaa kirjastoa ja upeaa sisäpihaa muhkealla köynnöshortensialla ja sisäpihan suihkulähteellä. Ainoa mitä sinne olen kovasti kaivannut on kahvila. Sellainen kahvila, josta saa myös cappuccinoa ja vaikka lasillisen kuoharia. Meni paremmaksi eli tullaan saamaan lounastakin ja kaikki myynnissä olevat tuotteet ovat

leipuri-kondiittori Hannele Aapakari-Keinosen taidonnäytteitä meille herkkusuille. Tälle on ollut kysyntää paitsi paikkakuntalaisten taholta, myös turistien, sillä Alvar Aallon kunnantalo kiinnostaa ihmisiä ympäri maailmaa ja etenkin arkkitehtiopiskelijoita. (kuva)



Tällaisena tavallisena tiistaina, vähän harmaana, ystäväni Marja ilahdutti minua kutsulla kunnantalon kahvilaan, jonka nimi on AaBakery.



Marja moussekakkunsa ja kahvin nauttineena. Huomatkaa sisustus osuu ihanasti Aallon tyyliin. Kuvasin mm. Artekin tuolit ja valaisimen, mutta koska kamerani on uusi, onni ei ollut ihan myötä. Käyttäkää mielikuvitustanne taikka menkää kahvilaan katsomaan!



Minullekin moussekakkua ja haudutettua teetä, kiitos!



Kahvilan seinillä estetiikan nälkään Virpi Lehdon värikkäitä töitä.



Koska olemme konditoriassa voimme tietenkin ostaa mukaamme mieleistämme herkkua, makeaa, suolaista tai erilaisia leipiä. Pikkulintuset lauloivat, että tulevana naistenpäivänä kahvilassa voi olla jotain kivaa tapahtumaa...Tässä yhteystiedot, joista voi kysellä erilaisia tilauksia tai tilaisuuksia.



Mitä muuta sitä ihminen voi kaivata kuin kirjoja, rakkautta, kuutamoa ja herkkuja! (kuva

Kiitos Marja♥

herkkuterveisin Leena Lumi Alvar Aallon huvilasaarelta

PS. Luulin syöneeni maailman parasta Kuchenia Meissenissa, jonne jämähdimme kevätreissullamme kerran nauttimaan tuplat



haudutetut teet sitruunalla sekä yllä näkyvää Kuchenia, josta maistoin ainakin mantelia, marenkia, tomusokeria ja mandariinia, mutta Town Hall Café and Bakery Säynätsalossa tarjoaa kaikkeen kakkutuskaan maailman parasta Brita -kakkua! Se on yhtä hyvää kuin Apfelstrudel mit Vanille Eis ja se on minulta jo paljon sanottu!

11 kommenttia:

  1. Mahtavaa!
    Täytysköhän mun ruveta suunnittelemaan Alvar Aalto -teemaista kesäretkeä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, eikö vain. Minähän sorrun just tällaiseen. Piti kerran ajaa vain Meissenin läpi, mutta jäätiin sinne yhteen konditoriaan syömään kahdeksi tunniksi maaiman parasta kakkua:) Otimme toiset!

      Onhan täällä kaikenlaista ja sitten tietty cityn houkutukset. Teki mieli paljastaa väsyttävänä tiistaina, miten me ollaan Marjan kanssa viiletetty joskus, mutta antaa nyt olla:) M. on saikulla, mutta operoitunakin halusi lähteä tuonne kahvilaan.

      Aalto on tosi kiinnostava!

      Poista
    2. Kesäretkellä voi halutessaan myös majoittua kunnantalon alkuperäisissä vierashuoneissa tai asunnoissa! www.tavolobianco.com

      Poista
    3. Harri, juuri niin! Oikeassa palkissani on joka suvi Kotimaan matkavinkit ja kohta voinkin sitten lisätä tuohon kunnantalon yhteyteen sekä kahvila-konditorian että vierashuoneet. Yritän ehtiä ja muistaa! Kiitos.http://leenalumi.blogspot.com/2011/05/kotimaan-matkakohteita-some-places-to.html

      Poista
    4. Harri, kyllä olen asunnot maininnut, mutta laitan sinne nyt myös linkityksen. Tässä: Säynätsalon kunnantalo toimii monitoimitalona, jossa ovat kirjasto, aluekunnanhallinto, asuntoja, liiketiloja ja vierashuoneita, jotka ovat nimeltään Alvari ja Elissa. Huoneet ovat yhden hengen huoneita ja niissä on liinavaatteet, jääkaappi, sähkölevy, kahvinkeitin, astioita sekä yhteinen suihku. Huoneiden ikkunoista on kaunis näkymä patiolle.

      Poista
    5. Täähän on hyvä tieto. Jos joskus vaikka teen Alvar Aalto teemaisen reissun. Täytyy kyllä myöntää, että olen aika pihi Suomenlomilla majoituken suhteen (siis tuonhan hinnasta en tiedä vielä mitään), mutta eihän sitä koskaan tiedä mihin sitä päätyy!:)

      Poista
    6. Sanna, olet toki tervetullut meille, jos täällä kaikki silloin ok: Tiedät mistä kyse♥

      Poista
  2. Oi, ihanaa! Juuri tuolaiset hetket tekevät elämästä luksusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, eikö vain. Tässähän voisi luulla asuvansa vaikka Porvoossa tai Salzburgissa♥

      Poista
  3. Tyylikäs ja herkullinen tulokas! Ja varmasti kaivattu. Onpa hienoa, että sinne löytyi taitava yrittäjä, puitteethan ovat upeat.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah, kuvani eivät tee etuutta kahvilalle. R. väitti, että joku valo siellä oli liikaa kameralleni tai en osaa vielä uutta kameraani käyttää. Myös turistit kiittävät♥

      Poista