sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Blogistanian Finlandia, Globalia ja Tieto 2019: äänestys ja tulokset!


Valitsemme Blogistaniassa tänään vuoden 2019 parhaimmat kirjat. Osallistun Finlandiaan, Globaliaan ja Tietoon.

Valitsen Finlandia -ehdokkaani näin:


Johanna Venho Ensimmäinen nainen  3


Johanna Laitila Lilium regale  2


Suvi Vaarla Westend  1

Valitsen Globalia -ehdokkaani näin:Siri Hustvedt Muistoja tulevaisuudesta  3Mark Sullivan Palavan taivaan alla  2Sara Stridsberg Rakkauden antarktis  1

Valitsen Tieto -ehdokkaani näin:Ingrid&Joachim Wall Kun sanat loppuvat Kim Wallin tarina  3Leena-Kaisa Laakso Puutalotarinoita  2Erkki Pulliainen Lassi Rautiainen Suomalainen susi  1

Tämän vuoden Finlandiaa emännöi Amman lukuhetki, Globaliaa emännöi Todella vaiheessa ja Tietoa isännöi Kirjamies

äänestysterveisin
Leena Lumi

Blogistanian Finlandian tulokset löytyvät täältä

Blogistanian Globalian tulokset löytyt täältä

Blogistanian Tiedon tulokset löytyvät täältä

Kaikki Tiedon ääniä saaneet kirjat ja pisteet löytyvät täältä

Paljastanpa nyt, että Atenan Michel McNamaran Katoan yön pimeyteen olisi ollut minulla Tiedossa, mutta 'unohdin' äänestyksen tohinassa sen olevan nimenomaan tietoa eli sehän on True Crimea! Sitten voinkin ihmetellä, mikä kolmesta olisi joutunut väistämään kirjaa Katoan Yön pimeyteen...Kirjahan oli minulla vuoden 2019 kuumassa ryhmässä kuudentena!!!Omat valintani edustavat minulle tärkeitä asioita kolmella tavalla: Kim Wallin kohtalo ei lähde minusta! Vaikka asumme kivitalossa olen heikkona vanhoihin puutaloihin. Puutalotarinoita on todella hyvä ja kaiken huipuksi alkaa vielä Porin Reposaaresta, jossa unissani asun...ja joss syyskuussa kävin kuvaamassa taloja sekä syömässä maailman parhaassa kalaravintolassa Merimestassa. Tyttäremme&co remontoivat nyt vaaleanpunaista vuonna 1929 rakennettua puutaloa pieteetillä eli he tuovat vanhan talokaunottaren nykyaikaan ja auttavat näin säilyttämään mennyttä aikaa. Ja sitten sudet...haluan susista vain faktaa, en perusteettomia vihakirjoituksia. Olen onnekas, sillä olen kerran nähnyt luonnossa aikuisen suden.

LL

18 kommenttia:

 1. Sain hyviä vinkkejä tietokirjavalinnoistasi. Samoja valintoja meillä on Westend ja Palavan taivaan alla.

  VastaaPoista
 2. Hieno kirjalista. Kolme kirjaa olen lukenut listaltasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos♥ Olen visiteerannut sinulla ja huomannut, että ennen luimme enemmän samoja...Mieltymykset vaihtelevat ja olen lukenut tavallista enemmän dekkareita.

   Poista
 3. Sara Stridsbergin kirja sai minultakin pisteitä. Muita samoja meillä ei ole listoilla, mutta Puutalotarinoita kuulostaa tosi sympaattiselta kirjalta (vaikken itse puutalossa asukaan). Siri Hustvedtin kirja pitääkin muistaa ottaa lukulistalle. Kirja kiinnosti minua kovasti ilmestyessään, mutta unohtui sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, vahva teos! Ihan tosi:) Puutalotarinoita on aivan loistava ja minulle vähän koskettavakin, sillä ensimmäinen tarina tulee Porin Reposaaresta♥ Emme mekään asu puutaloa, mutta nuoremme ostivat Lohjalta vaaleanpunaisen 1929 rakennetun talokaunottaren, jonka entisöivät loistoonsa pieteetillä. Siri on aina ollut minulle tärkeä jopa samaistumiseen asti, tietenkään olematta Siri, mutta Paul&Siri, alkaa liipata likeltä moni asia.

   ♥♥

   Poista
 4. Meillä on yksi yhteinen - Rakkauden Antarktis! Hurja teos!
  Siri Hustvedt kiinnostaa pitkän tauon jälkeen taas. Ensimmäinen nainen ja Westend taitavat sijoittua äänestyksessä melko hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa V, sitä nimenomaan!

   Siri on uniikki: Ei ole toista. Minä en ole paljon ehtinyt vielä kiertää, mutta yritän...Kävimme asioilla ja nyt vielä lumisadelenkille. Ne ovat molemmat suomalaisen naiskirjallisuuden kultaa.

   ♥♥

   Poista
 5. Kiitoksia äänestykseen osallistumisesta! Globalian äänet poimittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reta Anna Maria, ole hyvä ja kiitos emännöinnistä♥

   Poista
 6. Nyt taitaa olla niin, että minun täytyy lukea tuo Wstend, niin mont akehua on kertynyt. Ja Rakkauden Antarktis - se ON hieno kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, arvaas mitä: Nostin Westendin yhdelle kolmesta yöpöytähyllystäni, sillä haluan lukea sen uudelleen, jos se vaikka jatkaa matkaa. Vahva suositus! Se on yksi vuoden kirjoista. Nimenomaan, se ON hieno kirja!

   ♥♥

   Poista
 7. Sekä Globalia- että Tieto-listoillasi kaikki ovat sellaisia, että en ole lukenut. Kiitos siis vinkeistä! Ensimmäinen nainen on upea, se on minunkin kolmikossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, nyt pitääkin tulla katsomaan miten näin on. Kuvittele, en tajunnut Macnamaran kirjan olevan tietoa, vaikka sen itsekin taisin tietoon laittaa: Vuoden yksi kuumimmista♥ Saan syyttää itseäni, mutta mitä muka olisin voinut jättää pois...Ole hyvä♥

   Tulossa....

   Poista
 8. Kaikki sellaisia että mielelläni lukisin. Husvedtin kirjaa olen selaillut,englanninkielisenä, kirjakaupassa, joskus,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, takuulla! Palavan taivaan alla on erityinen...

   Et ole pitkään aikaan noutanut mitään minulta teidän suomalaiseen kirjastoonne.

   ♥♥

   Poista