sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

KIRJA-ARVONTA sille, että voitamme koronan ajattelemalla muita eli eläköön epäitsekkyys! Ja sille, että teitä on ollut käymässä Lumissa jo yli 3 miljoonaa! Ja sille, että Lumi-blogi täytti ystävänpäivänä 11 vuotta!


Meillä on pieni perhe ja asumme toisistamme kaukana. Nuoremme asuvat Lohjalla ja muu perhe länsirannikolla. Me täällä Päijänteen saarella. Nuoret ovat nyt kulkuesteiden takana: Kiitos hallitus♥ Sattuu, mutta vakava sairaus vaatii kovat lääkkeet. Olen ollut kolme kevättä kahden leikkauksen ja sytostaattien takia enemmän tai vähemmän voipunut. Nyt kun olisi ollut voimia, oli ohjelmaa vaikka muille jakaa. Pääsiäisenä oli tarkoitus olla viikko Lohjalla auttamassa nuoria heidän 1929 rakennetun vaaleanpunaisen puutalonsa remontissa, lauantaina oltaisiin oltu Ikeassa tyttären kanssa. Äitienpäivänä oli äidin ja siskon tarkoitus tulla meille ja toukokuun lopulla olisi ollut tyttären maisteripromootio, joka nyt on siirretty hamaan kaukaisuuteen. Ja syksyllä olimme suunnitelleet...Me emme voi tietää, kauanko tämä kestää, mutta toivon syvästi jokaisen kansalaisen noudattavan valtioneuvoston ja presidenttimme Sauli Niinistön ohjeita. Presidenttimme vetoaa kaikkiin lukutaitoisiin ihmisiin: 


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetoaa painokkaasti kansalaisiin, että ne tottelisivat annettuja ohjeita ja määräyksiä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Hän ei ymmärrä, jos määräyksiä tahallaan laiminlyödään. Ohjeita on annettu presidentin mukaan riittävän monta kertaa.
– Jos se ei ole jollekin vielä perille mennyt, alkaa se tuntua tarkoitukselliselta välinpitämättömyydeltä. Ja minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä, sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.
Presidentti myös huomauttaa, että vaikka Suomi on poikkeusoloissa jo nyt, varastossa on järeämpiäkin aseita koronaa vastaan.
– Meillä ei ole vielä edes kaikista tiukin valikoima, jos verrataan esimerkiksi Ranskaan. Vielä on toimenpidevarastoja, Niinistö vihjaa. Ranskassa on voimassa mm. kattavampi ulkonaliikkumiskielto. (IS, Verkkouutiset)
Presidenttimme on niin oikeassa jälleen kerran!!! Nyt on poikkeusolot ja se vaatii kaikilta uhrauksia. Minäkään en voi tietää, milloin näen 93 -vuotiaan äitini seuraavan kerran, vaikka ei ole mitään rajaesteitä länsirannikon suuntaan! Ei tulisi mieleenkään lähteä hupiajelemaan länteen, vaikka olisi kuinka kova ikävä. Mikä kumma siinä on, että muiden ihmisten henki ohittaa omaan napaan tuijottelun! Ja kun pääministerimme Marin määräsi uusimaalaiset lähtemään heti koteihinsa, kenen typeryys ja itsekkyys oli niin tyrmäävä, että hän ei totellut? Keitä he oikein ovat? Ovatko empatiakyvyttömiä? Tietoisesti vain itsestään välittäviä? 
Koronatalkoisiin kaikki on tämän kirja-arvonnan yksi teema eli nyt taisteluun saadaksemme kaiken välinpitämättömyyden loppumaan per heti!
Kiitos lukijani, te 3 miljoonaa kävijää♥ on toinen teema eli kiitos teille: Olette olleet nämä viimeiset vaikeatkin vuodet lyhtyjäni pimeässä♥
Ystävänpäivänä oli Leena Lumi -blogin 11-vuotissynttärit, jota on itsenkin vaikea tajuta: Tälle annoin vain pikkusormen, mutta se vei koko naisen.

Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy su 19.4. klo 12. Osallistua voivat vakituisiksi lukijoikseni kirjautuneet lukijat. Ellet löydä itseäsi kohdasta 'lukijat', voit liittyä, eikä se maksa mitään.
Palkintoja jaetaan VIISI eli tämä on minun tapani olla mukana voittamassa koronaa: Pysykää kotona ja lukekaa♥ Suomessa postittaminen on kallista, mutta haluan olla kantamassa korttani yhteiseen kekoon. Jokaiselle tulee yksi arvontalippu. Voittaja saa  valita ensin, sitten toiseksi tullut etc. Olethan ystävällinen ja seuraat arvontaa. Ilmoita myös sähköpostiosoitteesi ellei sinulla ole aktiivisesti päivittyvää blogia. Ellei voittajasta kuulu, rivi nytkähtää eteenpäin saman päivän iltana eli su 19.4. klo 18. Koko jono ei voi seisoa yhden takia.
Lumissa on kommenttivalvonta, joten osallistuminen tulee näkyviin kun olen koneella. Yritän lukea teille lisää alla olevaan kirjapalkintolistaan, mutta vietän aikaani myös puutarhassa, joten malttia...
Kirjat ovat kertaan tai kahteen luettuja ja niin siistissä kunnossa, että niitä voi antaa lahjaksi.

Elizabeth Strout: Olive Kitteridge
Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista

Erin Carlson: Meryl Streep Valkokankaan kuningatar Minerva kustantamo lahjoittaa tämän kirjan ylimääräisenä tähän arvontaan. Kiitos Minerva♥   varattu!
Leena-Kaisa Laakso: Puutalotarinoita

Paula Ritanen-Närhi: Unelmia puutarhasta Suunnittele ja toteuta  varattu!

Heidi Mäkinen: Ei saa elvyttää
Fernando Aramburu: Äidinmaa
Titta Kuisma, Laila Nevakivi: Lapsen oma metsäkirja  varattu!
Santa Montefiore, Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit Suuri timanttijahti
Leila Tuure: Tuulentuojat
Katri Vala, Sinikka Hautamäki: Onnen lupauksia
Antti Rönkä, Petri Tamminen: Silloin tällöin onnellinen

David Suchet: Sanoin ja kuvin Omaelämäkerta
Sanna Tahvanainen: Kirsikoita lumessa
Raili Mikkanen: Hilja
Sara Stridsberg: Rakkauden Antarktis
Heidi Köngäs: Sandra  varattu!
Ninni Schulman: Älä kerro kenellekään
Tiina Katriina Tikkanen: Toinen silmä kiinni
Fiona Barton: Epäilty
Harriet Tyce: Veriappelsiini
Jane Harper: Luonnonvoimat 
Lisa Jewell: Löysin sinut
Laura Lähteenmäki: Sitten alkoi sade
Anna Ekberg: Kadotettu nainen

Peter James: Totuuden kirous
Antti Tuuri: Levoton mieli
Marie-Hélène Baylac: Agatha Christie Arvoituksellinen elämä  varattu!
Ian McEwan: Kaltaiseni koneet
Tim Weaver: Kadonneet jäljet
Anu Patrakka: Totuuden portaat
Heather Morris: Cilkan tarina
Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet
Anna Ekberg: Uskottu nainen
Claudie Gallay: Odottamaton kauneus
Elly Griffiths: Kadonneet ja kuolleet
Tapani Heinonen: Ja satakieli lauloi Fellmanin pellolla
Herman Koch: Pormestari
Karen Cleveland: Totuuden tuolla puolen
Celeste Ng: Tulenarkoja asioita
Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa
Sonia Paloahde: Aavistus
Elena Ferrante: Hylkäämisen päivät
Karoliina Suoniemi: Tehdaskaupungin lapset  
Erin Kelly: Kiviäidit  
Siri Hustvedt: Muistoja tulevaisuudesta
Iloista arvontamieltä♥
♥:lla Leena Lumi
PS. Jos ehtii tulee vielä puutarhakirja tai kaksi...

87 kommenttia:

 1. Tosi hieno kirjoitus, sisko. Mukana arvonnassa!!!Lämpimin terveisin Merja

  VastaaPoista
 2. Onnea kivalle blogillesi ja huikealle kävijämäärälle❤Mukana arvonnassa
  kauniimpaakuinkoskaan@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana

  Ari Kokkonen
  https://kokkonenari.wordpress.com/

  VastaaPoista
 4. Mielelläni istuisin kotona lukemassa, mutta viime viikolla järkkäsimme leikkaussaleista tehohoitopaikkoja. Toivottavasti tulevat vähälle käytölle.
  Onneksi on vielä kuitenkin vapaa-aikaakin ja lukeminen on yksi suosikkipuuhistani ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, toisia ahdistavat liian vähät kontaktit. Minä vain toivon, että tämä ei jatku jouluun...Toivon samaa.

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 5. Paljon onnea ja iloa blogisynttärin johdosta ja upeasta kävijämäärästä <3 Paljon on syytä juhlaan! Mukava tutustua perheeseesi. Ikävää, että välimatkaa on. Etäyhteydet onneksi toimivat. Tämän päivän juttu tämä etä; etäopiskelu, etätyö, etäyhteys... Täällä Kainuussakin on nyt eilen löydetty ensimmäiset koronapotilaat. Kainuussa haasteellisin aika koronaepidemian suhteen on ennusteen mukaan kesäkuussa. Luottavaisin mielin katse kohti kevättä ja kesää <3 Super upea arvonta - mukana! Hyvää alkaa viikkoa teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K., kiitos, kiitos♥ Meistä tuntuu, että me olemme nyt väärässä paikassa täällä Päijänteen saarella: Täytyy alkaa miettiä...Juu, ja eilen kuulin, että Jyväskylässä oli nuorin nainen teholla Koronasta. Meille ei tule KSML, vaan Hesari, mutta tytär lukee puhelimellaan sitä sun tätä ja tiedotti. Kuule, tuohan just kauhistuttaa, kun sanovat, että pahin edessä. Puutarhalla synkkyyttä vastaan, mutta meillä nyt kovia yöpakkasia. Kiva, että tykkäät! Kiitos samoin teille♥

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 6. Ihana Leena <3

  Kiitos näistä lukuvuosista ja kaikista herkullisista kirjaesittelyistä sekä tietysti ystävyydestä, joka tässä vuosien aikana on syntynyt. Ja kiitos myös keväisistä arvonnoista, niitä on ollut aina jännittävä seurata :)

  Olen kanssasi samoilla linjoilla: olen kotona ja pidän etäisyyttä. Tänään toimitin vanhemmilleni padin, jolla saamme nappia painamalla videoyhteyden. Viimeviikolla nimittäin tuli soitto että toinen vanhemmistani oli saanut puhelimensa johonkin epämääräiseen tilaan. Kun en tunne puhelinmallia, eikä selostukaan ollut mitenkään selkeää, niin eihän siitä mitään tullut. Menetin parit yöunet ja sitten keksin, että meillä on ylimääräinen laite, johon asentamalla vain yhden käytettävän ohjelman saan nyt näköyhteyden vanhempiini. Äskeinen testaus tuotti tulosta, joten nyt voin hengittää vähän rennommin.

  Äitini ei tahdo ymmärtää, ettei nyt voi tavata. Minä olen kuitenkin kovana. En tapaa nuortamiestäkään, vaikka sydämessä tuntuu. Ajattelen, että tämä on pieni vaihe elämänpituudessa, joten pystyn olemaan irti vaikka puoli vuotta, jos sitä vaaditaan. Minä en ainakaan halua, että olisin tartuttanut tai saanut taudin sen vuoksi, etten ole välittänyt itsestäni taikka toisista.

  Nyt muuten luen suosittelemaasi Axel Munthe -tie Caprin huvilalle. Ihana kirja :) Kirjastosta viimehetkellä lainaamani Homeroksen Ilias oli ikävä kyllä niin vanhaa kieltä, että täytyy odottaa että saan uudemman painoksen kirjasta, heh heh.

  Aurinkoista sunnuntain jatkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Birgitta♥

   Kiitos kaikesta samoin sinulle♥

   Onneksi siskoni asuu likellä äitiä...

   Minun äitini tajuaa ja koviman kautta. Ei mene nyt puutarhaansa pidemmälle. Hän on entinen Lotta, joten ruokavarantojakin on aina ollut 3 kuukauden edestä. Hänelle soitetaan monta kertaa päivässä ja hänellä on myös kaikki sisarensa vielä. Joten puheluita riittää ja hän lukee paljon sekä kirjoja että lehtiä ja katsoo sarjoja. Se olisi kauheaa, tunne, että olisi sairastuttanut jonkun tai levittänyt virusta.

   Se on järkyttävän ihana. Kirjan lopussa koet yllätyksen, josta ainakaan minä en tiennyt. Yhden pisteen vinkki: liittyy Ruotsin hoviin.

   Kiitos samoin sinne♥

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 7. Onnea Leena! On todella huikea kävijämäärä. Emme ihmettele sitä, koska blogissasi on aina kiva käydä. Arvonnassa on hieno valikoima hyviä kirjoja. Mukana ilman muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A♥ Juu, eipä olisi uskonut...Kiitos, kiva kuulla.

   Olet mukana.

   (Ne junakuvat olivat unelmaa...)

   ♥♥

   Poista
 8. Paljon onnea blogisynntäreiden johdosta ❤ ja mahtavasta kävijämäärästä.
  Pysytään kotona ja terveenä ja 🙏 kaikkien puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos♥

   Juuri niin teemme, vaikka takuulla koettelee, jos kestää kauan. Mieädn kaikkien takia.

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 9. Onnea mielenkiintoiselle blogillesi! Ja tietysti arvonnassa mukana. Nyt onkin aikaa lukea, tehdä käsitöitä ja leipoa ja myös pihahommia voi vähitellen aloitella.
  Ihan käsittämätöntä, kuinka välinpitämättömiä jotkut ovat tässä katastrofissa. Nyt olisi vaan pakko totella käskyjä. Muuten voi tulla vielä tiukempaa. Siskojeni perheet ovat Israelissa eristyksissä kotonaan, vain perheen kanssa. Ketään ei saa tavata ja "lenkillä" voi käydä 100 metrin päässä kotoa. Luvalla voi käydä ruokakaupassa ja apteekissa. Tämä on ainakin kolme viikkoa voimassa ja lapset hyppii kohta seinille.Varsinkin jos ei ole pihaa, vain pieni parveke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, kiitos♥ Olet mukana. Nyt on aikaa just siihen,mihin normisti ei ole.

   Ei jaksa tajuta. Juu, kuulinkin Jaelin kautta Israelin tiukoista toimista. Juu, nimenomaan tuo 100 metriä. Elämme kovia aikoja.

   ♥♥

   Poista
 10. Onnea!🥀 Vuosia olen blogiasi seurannut ja monen monta hyvää lukuvinkkiä saanut. Kirjat ovat hyvää seuraa, kun elämä on kotonaoloa.
  Arvonnassa mukana
  arja.sihvola@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mimom mami, kiitos♥ Muistan, muistan, kiitos sinulle♥

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 11. Onnea Leena blogillesi - täällä tulee vierailtua aina kun kaipaa vinkkejä mitä seuraavaksi lukisi! Mielelläni osallistun arvontaan, kirjat tuovat elämän täytettä myös karanteenissa. Nyt kun ei pääse fyysisesti matkustamaan, niin kirjojen tuhansien tarinoiden kautta sekin mahdollistuu. Voimia meille kaikille tähän kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirva, kiitos♥

   Olet mukana.

   Kirjojen matkassa tämä kevät...Kiitos samoin♥ Yhdessä!

   ♥♥

   Poista
 12. Paljon onnea Leena:) Tästä muistankin että Appelsiinipuun Alla täytti myös 11 v. :, olin täysin unohtanut sen . Kiitos blogisi mekin tapasimme:) Hali, Jael

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos♥ Kommentoit viime vuonna ihan samoin:) Kuvittele, siitäkin on jo vuosi. Kiitos sen ja oli jännää! Halit♥

   Poista
 13. Paljon onnea blogillesi. Ilahdun aina erityisesti runoista. Olen vaan niin hidas kommentoimaan. Innolla olen mukana arvonnassa. En löytänyt kuvaani tuosta lukijalistasta, mutta käsittääkseni olen kirjaunut jo vuosia sitten ja se palkki siinä ainakin näyttää, että "lopeta seuraaminen". Jos onni suosii, niin sähköposti on raijaperala@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raija, kiitos♥ Niin minäkin, mutta niiden kanssa menee aikaa eli jos voisikin keskittyä vain niihin...Jos muistat millä nimellä silloin kirjauduit? Sen mukaan, olet vielä seuraaja eli olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 14. Mukana arvonnassa!
  Käytiin tarkastamassa kotosessa, että siellä on kaikki hyvin. Vältettiin ihmiskontakteja, lenkkeiltiin ja nukuttiin aamuisin pitkään. Jospa alkukesästä pääsisi tekemään samanlaisen reissun...
  Pikkupoikia on ikävä - viisivuotiasta nähtiin viimeksi kuukausi sitten ja yksivuotiasta tammikuun alussa. Onneksi on FaceTime -puhelut, Instagrammit, sähköpostit ja muut. Ne auttavat vähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, olet mukana.

   Olisi se aika kiva, vanhan kirkon varjoissa...

   Ties kauanko kestää. No, päivä kerrallaan...

   ♥♥

   Poista
 15. Onnea Leena hienosta blogistasi♥ Melkein alusta asti olenkin ollut mukana ja saanut monta monta lukuvinkkiä, kiitos niistä.
  Nyt on poikkeksellinen aika, mutta eiköhän tästäkin selvitä, ei ole muuta vaihtoehtoa. Onneksi voimme pitää yhteyttä lähipiiriimme vaikka nyt emme heitä fyysiseti tapaakaan pitkään aikaan.

  Hyvää kevättä ja ennenkaikkea terveyttä sinulle ja läheisllesi.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos♥ Meillä taitaa olla ollut kahdenkeskinen mukavuus heti alusta asti eli kiitos siitä.

   Se on pakko. Pääsiäinen on koetus, mutta voihan tämä olla päällä vaikka juhannuksenakin. Toivotaan parasta.

   Olet mukana.

   Kiitos samoin sinulle ja läheisillesi!♥

   Poista
 16. Mukana, niin kuin aina. Tänään kävi armeijassa palveleva nuori mieheni tsekkaamassa uudenmaan rajan. Tästä meiltä ei ole sinne montaakaan kilometriä matkaan. Illalla vietiin poika asemalle. Seuraavat neljä viikkoa hän on kiinni. Todennäköisesti myös käännyttämässä kapinoijia rajalta. Ei meistä kukaan kai halua tartuttaa tai saada tartuntaa. Eräitä meistä tuntuu vain vaivaavan kaiken yläpuolella olemisen harha, jonka varjolla voi elää aina vaan niin kuin itseään huvittaa. Kun taas itse joutuu tiedostamaan, että jos veisin työpaikalleni tämän viholaisen, tyhjenisi talo ihan varmasti vähintään puolella. Minä itse- ajattelun on nyt väistyttävä. Sillä tässä kisassa ei pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, olet mukana. Oih, te olette sitten ns. myrskyn silmässä. Yläpuolisiuuden ja ylimielisyyden harha. Tekee hyvää joutua ajattelemaan myös muita, vaikka ei tätä silti opetusmielessäkään ole kaivannut. Olen joskus liiankin kanssa epäitsekäs, mutta tässä se on täydellisen luonnollista.

   ♥♥

   Poista
 17. Onnea blogien aateliselle! Niin tärkeää asiaa kirjoitit koronaan liittyen! Ja tuo presidenttimme, miten viisaita sanoja!
  Arvonnassa mukana, listalla monta kirjaa, joiden lukemista olen haaveillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, kiitos♥♥

   Suurin osa tämän kevään kirjoja...Toivotaan, toivotaan!

   ♥♥

   Poista
 18. Aika erikoista aikaa elämme eikä mikään palaa ennalleen tämänkään jälkeen monien kohdalla. Hyvä on pitää positiivisuutta yllä, olemme vapaaehtoisessa karenssissa ja välillä ottaa lujille, eilen kävimme riskillä kaupassa, ainakin se siltä tuntui kun eristyksissä on oltu. Hyvää kevättä ja terveyttä Sinulle ja perheellesi. Kivaa että on arvonta ❤ Joten mukana tottakai:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja, minusta tuntuu samalta. Kaupassa käynti tuntuu kauhulta. Kiitos kaikkea samoin teille♥

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 19. Lämmin onnentoivotus blogivuosille ja toivotaan monta vuotta lisää :)

  Mukana arvonnassa ja toivon tietysti kivaa puutarhakirjaa :)

  Ps. Krookukset, kevättähdet, leskenlehdet ja sinivuokot kukkivat jo Turussa. Eilen näin kuusi perhosta kisailemassa auringon lämmössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos♥♥

   Olet mukana. Yksi on tullut ja toinen pitäisi ehtiä.

   Meillä on ollut tosi kylmät yöt, mutta naapurimme näki yhden perhosen ja heti kuvasi sen videoiden myös meille. Meillä pinnalla, mutta eivät kukassa esikot, scillat etc.

   ♥♥

   Poista
 20. Onnea! ❤️ Mukana arvonnassa. ��

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa. Jos onni suosii, niin emailini on:
  hannatperala@gmail.com. Kiitos blogistasi❤ !!

  VastaaPoista
 22. Leena, onnea! Blogisi on aina niin ihanaa, suorastaan intohimoista rakkautta ja eläytymistä kirjoihin, että en ihmettele kävijämäärää. Huima se vaan on. Kiitos siitä, että olet jaksanut jatkaa.

  VastaaPoista
 23. Hieno arvonta. Mukana olen ❣️

  VastaaPoista
 24. Hei Leena. Jälleen upea postaus sinulta, totta joka sana ja kyllä antaa tsemppiä tähän koronakaranteeniin. Minusta tuli riskiryhmäläinen nyt vähän aikaa sitten kun sain diagnoosin vakavasta sairaudesta, joka kuitenkin on nyt hanskassa jotenkin. Kun raja tänne eteläisempään on suljettu, ei mökillekään sinne keskeiseen ole asiaa. Mutta kestetään kyllä, vaikka monet haaveet on nyt hyllytetty toistaiseksi.
  Toivottavasti sinä voit hyvin, muistan sinua aina iltaisin kun popsin omia pillereitäni (myös sytoja) ja lähetän isohalit sinne aurinkoiselle rinteellenne. Mielelläni mukana arvonnassa vaikka en oikein nyt jaksa edes lukea, pöydällä viruu porvoolaisen Jaana Lehtiön Kolmas on ensimmäinen, tai jotakin sinne päin. Toivottavasti kevätaurinko tuo voimia meille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anja! Kiitos♥ Meidän nuorillamme mökki jäi myös rajan toiselle puolelle.

   Muistamme toisiamme: Voi hyvin♥

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 25. Onnea onnea, ja hyvää terveyttä!
  Osallistun taas arvontaan, jospa tällä kertaa kävisi tuuri...

  VastaaPoista
 26. Onnea blogillesi, ja kiitos hienoista kirja-arvioista. Mukana arvonnassa. -Nina-

  VastaaPoista
 27. Onnittelut hienosta blogista!
  En osallistu arvontaa, kun kuuntelen vain äänikirjoja.

  VastaaPoista
 28. Hyvä kirjoitus, nyt on todella tärkeää noudattaa annettuja ohjeita: pitää turvaväli, olla kotona, ulkoilla ruuhkattomissa paikoissa. Uskon, että korona kyllä nujertuu, mutta aikansa se ottaa.

  ♥ sille että voitamme! Ja ♥ 11-vuotiaalle blogillesi! ♥ myös sinulle!

  Olen mukava arvonnassa, sillä listallasi on eräs kirja, jonka haluan lukea niin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos♥ Ystäväni, kuka olisi uskonut...Juu, tämäkin vanha hippi, joka halusi talloa nurmikoita ja syöttää apinoita, on nyt ehdottoman sääntöjen noudattamisen kannalla. Muuten tämä ei ole ohi joulunakaan!!!

   ♥sille että vloitamme! Kiitos♥ ja sinulle♥

   Olet mukana. (Nyt heräsi hirveä uteliaisuus...)

   ♥♥

   Poista
 29. On sinulla jo pitkä blogihistoria, ja valtava määrä kävijöitä on ollut blogissasi! Ja oih, miten paljon ihania vaihtoehtoja kirjalistallasi! Siis ehdottomasti olen mukana! E-mail kirjarikaselamani at gmail.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, itse tähän vähiten olisin uskonut. Katja Lumiomena on hiukan minua vanhempi kirjabogin haltijana. Tässä on pääosa nyt tämän kevään satoa: Kiitos!

   ♥♥

   Poista
 30. Onnea mielenkiintoisen blogin johdosta ja kiitos monista hyvistä kirjavinkkauksistasi.Olen täysin samaa mieltä corona-asiassa,nyt meidän ei auta kuin yrittää toimia yhdessä järkevästi ohjeiden mukaisesti.Sooloilulle ei ole nytkään sijaa.Sain juuri luettua Epäilty,Jääkaksoset seuraavaksi.Tänään puutarha oli lumen peitossa ja pakkasta muutama aste.Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitos ja ole hyvä♥ Täysin samaa mieltä! Yhtään ei tee mieli kapinoida, vaikka muuten olenkin usein uinut vastavirtaan...Sooloilun ajat ovat muut, silloin ei synny ruumiita.

   Olet mukana.

   Meillä oli miinusasteita yöllä toistakymmentä ja sama tulevana.

   ♥♥

   Poista
 31. Kiitos Leena, että jaksat ilahduttaa näillä kirja-arvonnoilla. Elämme niin poikkeuksellista ja pelottavaa aikaa. Nämäkö uudet virukset ovat suurempi uhka kuin sodat kansoille. Taas luin, että yhä eläintoreja on toiminnassa oliko Indonesiassa ja vaikka ne kielletään niin toiminta jatkuu salassa. Syödään niitä taudinkantajia lepakoita ym. Kiina on jo sellainen suurvalta, että se ei kuuntele eikä piittaa pakotteista. Tässä näpyttelen Huaweita ja kävelen Kiinassa valmistetuilla lenkkareilla. Mieskaverin tutun vaimo on kiinalainen ja otti hirvenruhosta myös keuhkot syötäväksi, ei meillä Suomessa. Eikö ole kumma ettei Suomesta saa hengitysuojia siis ei osattu varautua. Toivottavasti opimme tästä. Virukset eivät katoa mihinkään vaan muuntautuvat ja leviävät tiiviisti asutuissa maissa ja miljoonakaupungeissa. Anteeksi ei pitänyt jorista tästä mutta ei anna rauhaa ajatuksille tämä pirulainen.
  Arvonnassa mukana ja koetetaan pysyä terveinä. 🙋‍♀️🍀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beate56, ole hyvä ja kiitos♥ Siltä minusta tuntuu. Luin muista vastaavista kulkutaudeista rutosta alkaen, jossa tuli miljoonia uhreja ja totesin, että minun on vähennettävä nyt lisätietoa aiheesta: Alkoi ahdistaa! Kaikki kiva, kiinnostava, herkullinen...ja en vaadi itseltäni liikoja. Toteutamme vain niitä ohjeita, jotka on annettu ja jos tulee muutoksia, Lumimies tiedottaa minulle.

   VIHAAN eläintoreja! Sellaisen koin Viipurissa erittäin kuumana päivänä ja se oli järkyttävää. Melkein kuin toinen kotikaupunkini äidin puolelta. Yritän välttää kaikkea kiinalaista, mutta se taitaa olla mahdotonta, kun enää ei ole pakko ilmoittaa tuotteen valmistusmaata. Lumimieskin pelaa korista työmatkalla Kiinasta ostamillaan tossuilla ja taisi muutakin urheiluasustetta sieltä hankkia. Eihän tätä olisi voinut uskoa...Näköjään hengityssuojia pitäisi olla aina kotona jemmassa muutakin kuin se yksi, joka on vaikka kompostin vuosityhjennykseen tarkoitettu ja siinä samalla kierrätetään avokompostorit. Ei anna rauhaa ellei ole kirjaa, joka vie. Sattumalta käteeni osui trilleri, jota aloin eilen lukea.Tänään ensimmäinen trilleriaamu, R. luki Hesaria. Ole hyvä vain. Täytyhän tästä voida puhua.

   Olet mukana.

   Voikaamme hyvin♥

   Poista
 32. Onnea 11-vuotiaalle! Siinä ajassa on ehtinyt lukea kirjan jos toisenkin ja kirjablogistaniassakin tapahtua muutoksia.

  On kyllä mieleen unohtumattomasti painuva kevät tämä, eikä vielä osaa arvatakaan, mihin suuntaan asiat vielä kääntyvät, toivottavasti paremmaksi.

  Olen mukana arvonnassa ja jos onnetar suosii, olisin kiinnostunut Anna-Liisa Ahokummun Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina T., kiitos♥ Monet muutokset on eletty ja kirjojen virrassa on uitu!

   Niinpä...se kun ei voi tietää.

   Olet mukana.

   Toivotaan onnettaren eli Lumimiehen suosivat!

   ♥♥

   Poista
 33. Hei, olen seurannut blogiasi epäsäännöllisesti, kun en ole ymmärtänyt liittyä lukijaksi, mutta nyt tein sen. Arvontaa odotan innokkaasti: löysin helposti viisi kirjaa, joista valitsisin. Toivotaan blogille vielä monta aktiivista vuotta❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, tervetuloa♥

   Olet mukana. S-posti tms. olisi helpottava yllätys.

   ♥♥

   Poista
 34. Onnea blogisynttäreiden johdosta!❤️ Ja huikeista kävijämääristä.
  Luen aina, varsinkin nyt, siis osallistun arvontaan.:)
  ❤️

  VastaaPoista
 35. Onnea blogille. Olen aika uusi lukija, mutta monia kirjastovarauksia olen jo tehnyt päivitystesi pohjalta. SP mirja.tuppurainen@luukku.com
  Mirja

  VastaaPoista
 36. Lämpimät synttärionnittelut kivalle blogillesi! Bloggaus on kyllä ihana juttu, joka tuo sisältöä omaan elämään ja iloa lukijoille. 😊 Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, kiitos♥ ...mutta kun annoin vain pikkusormen ja se vei koko naisen:)

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 37. Onnea blogillesi ja osallistun arvontaan. Täältä olen saanut monet kirjavinkit ja ihanat runot olen saanut lukea. Blogin ulkoasu on myös niin kaunis. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. liisakarjalainen, olet mukana. Kiva kuulla. Kiitos ja kiitos samoin♥

   Poista
 38. Onnittelut 11 vuodesta, täällä on aina ihana piipahtaa kirjavinkkejä saamassa ja runoja & kuvia ihailemassa. Jaksetaan tämänkin erikoisen ajan läpi! Onneksi on kirjat ja kevääseen heräävä luonto!
  Osallistun arvontaan. paulan.blogiposti ät gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos♥ Muuta emme voi...Kirjat, kevätpurot, puutarhailu, sarjat, herkut, kauriit, siilit...ja puhelin. Yritän soittaa äidille vähintäin kerran päivässä.

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 39. Ihana blogi ❤️❤️ paljon hienoja asioita. Olen uusi lukijasi ja haluan olla mukana myös tainaparikka@hotmail.com on sähköpostini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina, kiitos ja tervetuloa lukijakseni♥

   Olet mukana.

   ♥♥

   Poista
 40. Jokohan nyt onnistuin kirjautumaan lukijaksesi? Sitähän toki olen jo ollutkin. (Ja blogi on minullakin: kotkansiipi.omasivu.fi)
  Ehkä olen nyt jo mukana kisassasikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Marjatta♥ Ooh, kiitos tiedosta!

   Olet takuulla mukana!

   ♥♥

   Poista