lauantai 10. lokakuuta 2020

Viikko on ollut monipuolisesti rasittava, mutta onneksi...


Viikko on ollut monipuolisesti rasittava, mutta onneksi on lauantai ja tänään katsomme kaksi viimeistä osaa BBC:n loistavasta sarjasta Salisburyn myrkytykset. Muistan tapauksen hyvin, mutta en tajunnut asian laajuutta. En sitä, miten tuo venäläisten käyttämä hermomyrkky levisi niin epätodellisen vahvasti. Menee Yle Areenalla!


Vanha työjuhtakoneeni irtisanoi itsensä melkein 12 vuoden bloggaamiseen jälkeen. Nyt on uusi kone ja tietysti läppäri, mutta selväähän oli, että vanha tulostin ei käynyt uuteen, joten sen hankinta vielä ensi viikolla. Viikolla ottamani ruskakuvat kalliotuhkapensaista olivat purppuraisia, mutta kun toin ne tänne koneelle, ne olivat kuin haalistuneet...En tiedä, onko nyt vielä säädöissä varaa vai miten on....Kirjoittaminen on tällä aika kankeaa, sillä en heti löydä kaikkia tuttuja merkkejäni ja kuvahaku on mitä on.

Jotain tuttua kuitenkin....suuriruhtintar Olga alusta asti mukana kaikessa ♥


Luna poseeraamassa keisarinkruunuissa. Hyvä tyttö ♥
  (kuva Kirsi Äikäs)En ole istuttanut muita sipulikukkia kuin pari pussillista lumikelloja. Tosin myyrät ne useimmiten minulta vievät, mutta kun näin nuo vihreät pisteet, olin myyty. Kävimme ostamassa Galantus Single Woronowii -sipulit Plantagenilta, jonka sivuilta myös kuvakaappaus. Suvella on sen sijaan istutettu vaikka mitä kastanjasta atsaleoihin eli viime mainittuja lisää.


Tuurenpihlajan ruskaa.


Muuten ei niin kivan viikon iloksi, tilasin tyttärelle, joka on ostanut armaansa kanssa vaaleanpunaisen satavuotiaan puutalon, Unelmien Talo&Koti -lehden. On aika piristävä kansi, herkullisia värejä. Ja lehdestä löytyy myös eräs suosikkitapettini, joka vielä muuten tulee..., kun aika on.


Lokakuun plussia ovat mm. huikean HBO:n Babylon Berlin -sarjan uudet jaksot!

Keski-Suomessa ovat alkaneet syyslomat. Aion itsekin ottaa vähän breikkiä, mutta en ihan vielä. Tulossa on kiinnostava kirja, joka monen olisi tärkeä lukea huolimatta siitä, että se on viihteenä pidettyä dekkarigenreä. Nyt haravoimaan ja laittaamaan kaurisverkkoja, joten meillä syödään tänään pizzaa kotiin tilattuna. Illalla saunaa, Salisburyä, brieetä ja rypäleitä.

Hyvää syysruskaista viikonloppua kaikille tasapuolisesti♥

Love
Leena Lumi

PS. Hesarissa tosi kiinnostava  Lauantaiessee Eleonoora Riihiseltä Kulttuurissa: Tekeekö kulttuurimme meistä narsisteja?

14 kommenttia:

 1. Meilläkin vanha läppäri sanoi sopimuksensa irti kesällä. On se vaan iso homma opetella uuden tietokoneen jutut ja liittää tosiaan se tulostimeenkin. Ja ohjelmien lataus...
  Onneksi pikkuhiljaa alkaa jotkut jutut menemään jo melkein rutiinilla:)

  Ja kiitos arvontapalkinnosta, sain sen eilen, vielä en ole ehtinyt aloittaa, mutta pikaisesti kylläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, kyllä harmittaa, koska kiireisin syyssesonki ja toisekseen olisin mieluummin ostanut uuden puhelimen paremmalla kameralla. Nykyinen puhelin ottaa etenkin puutarhakuvat huonoina. Nyt kävin ottamassa kuvan tuurenpihlajasta pocketkameralla eli satasen Canon kuvaa paremmin kuin tyyriimåi aika uusi puhelimen kamera.

   Kiva kuulla, että on tullut perille. Ole hyvä♥

   Poista
 2. Onnea uusien koneiden kanssa ja muuten mitä mainiointa viikonloppua!
  Ai Salisburyn myrkytykset on siis noin hyvä! Multa on se jäänyt huomioimatta, mutta onneksi on Areena. Kiitos vinkistä! ❤️
  T. Kaisa Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, onnea ja hermoja tässä nyt tarvitaankin.Kiitos kaikkea samoin♥ ja ole hyvä♥

   Poista
 3. Koneiden vaihtuminen on aina jonkun hetken kestävä kaaos. Vanhaa kaipaa tai sitä toimivuutta. Kuinka helppoa on, kun tietää melkein katsomatta, mitä mistäkin tulee. Hetken päästä on uudenkin kanssa jo 'kaveri'. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Titta, meillä ihan sekaisin tuhannet kuvat, vaikka Lumimies on joka kuukauden lopussa ottanut kaikki tekstini ja kuvani ulkoiselle kovalevylle. Siis melkein 12 vuotta...Etenkin matkakuvat on löydyttävä kaikki, niistähän vain osa on blogissa. Kaipaan vanhaa, jota kirjoitin kuin automaattisesti. Kiitos samoin♥

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, pitääkin katsoa tuo Salisburyn myrkytykset.

  VastaaPoista
 5. 12 vuotta on tosi pitkä aika koneelle nykyään. Minun koneeni on ollut ehkä 7 vuotta , ja nyt tosi ongelmainen, hidas, menee jumiin koko ajan, ja uusi kone olisi tosiaankin tarpeen.Kaunista viikonloppua Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, sen takia pidinkin siitä isosta pöytäkoneesta. Nämä uudet läppärit ovat mitä ovat. Se mun älypuhelin piti olla niin hyvä, mutta paremmat kuvat saan satasen pokkarilla. Ihminen on jatkuvassa uusimisen kierteessä ja se on myös paitsi aina uuden opettelua, myös kallista. Kodin kaikki koneet kun lasketaan mukaan niin...Kiitos samoin sinulle♥♥

   Poista
 6. Hei Leena.Oli pakko katsoa putkeen Salisburyn myrkytykset-jaksot.Minäkään en tiennyt,kuinka laajasta jutusta oli kyse.Babylon Berlin on paras sarja ikinä(ja se musiikki!),katsoimme vanhat jaksot Areenasta uudelleen uutta kautta odotellessa.Polta nämä kirjeet vangitsee tällä hetkellä täysin,onneksi olen lomalla.Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, teki niin mieli, mutta katsoimme kaksi viimeistä eilen. En muista mitään noin laajaa, kauheaa...

   Niin...sekä sarja että musiikki. Oi, minun pitäisi varmaan pyytää joulupukilta polta nämä kirjeet. Nyt on monta kirjaa huojumassa tuossa ja osa historiaa, joka vie oman aikansa. Minäkin kohta, vielä muutama päivä ja sitten. Mukavaa syyslomaa♥♥

   Poista
 7. Tietokoneen vaihto on aina vähän kankeaa, onneksi jossain vaiheessa huomaa löytävänsä kaikki kuin vaihtoa ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

  Mulla on pitkä lista tallenteita, joita en ole ehtinyt vielä katsoa, tämä sarja on mukana. Nyt on tullut aika mukavasti uusia brittisarjoja. Olen aina pitänyt niistä, vaikka osa on aika rankkojakin. Katsoitkohan esim. sellaisen minisarjan, jossa perheen äiti ja kolme lasta kuolivat tulipalossa, ja pienessä kylässä mietittiin oliko syyllinen kuolemiin äiti itse vai perheen isä. Aivan tajuttoman hyvä sarja.

  Olen laittanut pimeänajan valoja ulos. Jos olisi takka, niin varmasti polttelisin siinä puita ja yrittäisin saada työstressitason laskemaan. Siinä olisi hyvä ottaa vähän kirsikkalikööriäkin :)

  Aivan mahtavaa sunnuntai-iltaa teille kahdelle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgiita, sitä odotan! Nytkin sun vastaus katosi jonnekin ja aloitin alusta, kun hiha hipaisi jotakin...Tämä on helvetti maan päällä.

   Meillä on ollut koko syksy katsomista,koska Susa vähän avitti♥ Vaihtelemme HBOta ja NetFlixiä ja sitten on Areena. Katsoimme tuon tulipalojutun, se oli hyvä. Nimi on alakerrassa listalla, mutta en jaksa nyt sinne. Tosi hyvä♥

   Meillä on sisällä jo paljon pieniä ledejä ja yli sata valkoisten verhojen takana. Ulkona on ollut alaterassin katossa koko ajan, mutta nyt sinne tulee vielä sypressi, johon valoja ja etupiha laitetaan breikin jälkeen, kun palaamme. Oven ypärille havuköynnös kolminkertaisilla valoilla!

   Mehän tehtiin juuri niin ja ehkä pitää testata vielä toisen kerran. Tärkein satsi pullotetaan huomenna, ties vaikka silloin♥ Äidile parasta♥

   Kiitos samoin teille♥ Meillä ei ole ollut kauhean kivaa tänään, kun en hallitse riittävän nopeasti tätä h....n masiinaa. Onneksi R:sta ei tullut opea. Rationaalinen liike-elämä oli hänen juttunsa.

   ♥♥

   Poista