tiistai 4. lokakuuta 2022

Antonio Caprarica: Elisabet II


Isoa-Britanniaa 70-vuotta hallinnut Elisabet II (1926-2022) oli kaikkien aikojen pisimpään maataan hallinnut nainen maailmassa. Hän näki pitkän elämänsä aikana toisen maailmansodan kauheudet, teki yhteistyötä 14 pääministerin kanssa Churchillista Johnsoniin, tapasi 7 paavia ja 13 Yhdysvaltain presidenttiä. Hän koki kuningashuoneen suosion huiput mutta myös aallonpohjat ilkeine juoruineen ja paljastuksineen.

Vaikka Elisabet eli elämänsä parrasvaloissa, on hänen yksityiselämänsä jäänyt enimmäkseen hämärän peittoon. Näitä varjoon jääneitä alueita Antonio Caprarica haluaa kirjassaan valottaa ja kertoa totuudenmukaisesti, kuka oikeastaan oli Elizabetf Alexandra Mary Windsor ja millaista hänen elämänsä oli naisena ja hallitsijana.

Luotettaviin sisäpiirilähteisiin nojaava teos kertoo elävästi kuningattaren elämäntarinan. Kiintoisat anekdootit piirtävät kiehtovan luonnekuvan naisesta, joka asetti asemansa tuomat velvoitteet kaiken muun edelle.

                                      "Tämä on elämänikäinen työ."
                                       - Kuningatar Elisabet II

Tästä tarua ihmeellisemmästä elämästä kertoo Antonio Caprarica, joka on palkittu italialainen toimittaja ja kirjailija, joka on toiminut 30 vuotta kirjeenvaihtajana mm. Lontoossa. Caprarica tuntee Windsorin hallitsijasuvun perin pohjin ja on tavannut kuningattaren usein myös henkilökohtaisesti. 

Alkuperäisteos: Intramontabile Elisabetta by Antonio Caprarica

Suomeksi: Minerva Kustannus, 2022
Suomennos Anna-Maija Luomi

Teksti on kirjan takakannesta, sillä on ollut vähän kiire ja halusin saada kaikkien tietoon tämän kiinnostavan teoksen. Sisältää myös yllättäviä kuvia. Elisabet oli yllättävä monessa!

Kuningattaren elämälle ja muistolle.

7 kommenttia:

 1. Niin ajankohtainen ja takuulla mielenkiintoinen kirja😍

  VastaaPoista
 2. niin, historiallinen näinen, lennettiin kotiin Englannista kaks päivää tämän jälkeen 🇬🇧

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitte siellä kuin mukana historian suuressa tapahtumassa. Erikoinen sattuma. Voi hyvin♥

   Poista
  2. olinhan Lontoossa kun Elizabeth vietti hopea juhliaan 1977, ja itse pidin seuraavana vuotena omia hopeajuhlia. Myös hänen 60-vuotis juhlis Lontoos; hotellin telkus kateltiin niitä juhlia 🙂 tommost sattumaa

   Poista
  3. No tommottis! Me ollaan reissulla tavattu ja iltaa vietetty Sveitsissä suklaamiljonäärin kanssa. Hän kertoi vasta aamulla kuka oli ja vaimo sekä koira koko illan mukana. Meri sai herkullista suklaata jättilaatikon. Olemme kummatkin ehtineet paljon♥♥

   Poista