sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Rakas äiti ja muu länsirannikon perhe Merimestassa Reposaaressa


Äiti siinä Merimestassa syömässä perheen kanssa, kuten olemme olleet jo kaksikymmentä vuotta. Viime kerralla oli mukana myös Lohjan perhe, sillä halusimme tarjota hyvän aterian suvun nuorimmalle ja suvun ikäkuningattarelle. Pitihän äidin saada Casper Julian syliinsä♥ Siinä isomummon sylissä on hyvä katsella ihmisiä, ihmetellä troolipaatteja ja joskus näkyy hylkeitäkin. Meitä oli kohtalainen joukko, mutta tuo Casper Julianin ensikohtaaminen Reposaareen päätettiin jättää  yksityisarkistoihin ja muistoihin. Vain tämä kuva♥


 Istumme aina samassa pöydässä ja sama järjestys. Olo vapautuu, mieli tyhjentyy kun katsoo merta. Sen huomaa äidinkin kuvista. 

Tässä ehkä vuosi 2015...

Jussi Jääsaaren koskelot on yksi suosikeistani. Eikös siinä olekin tomera äitilintu opettamassa pesuettaan selviytymään maailmassa. Äidit ovat ihan oma lukunsa maailmankirjoissa, kuten isätkin.


Sain tänä vuonna laittaa isän haudan. On just istutettu ja kun oli hyvät asut päällä en polvistunut vaikka kai olisi pitänyt. Muratti vielä tuohon reunalle. Punavalkoisessa verenpisarassa on sitä jotakin...Tällaisia näistä sitten tulee, kun äiti käy hoitamassa:


Nämä eivät pelkää pakkasiakaan kun ovat alkuun lähteneet.
 

Kevät, lemmikit ja hedelmäpuut kukkivat. Vietimme myöhästynyttä äitienpäivää ja yksiä synttäreitä. Minun piti kuvata ruokaa, mutta kävi kuten ennenkin. Kylmä noutopöytä oli niin herkullinen, että jälleen jäin Susannan ja Tarmon hämmästykseksi henkilöksi, joka ei ole 20 vuodessa päässyt lämpimään ruokaan. Tosin meille tuli jälkkäriksi kunnon mansikkakakku. Olen mereneläville perso ja se näkyy valinnoissani. Merimesta oli tupaten täynnä, joten jos menette, varatkaa ajoissa pöytä. 


Tässä äidin rippikuva, jossa hän taitaa olla neljätoistavuotias. Kaunis, varmaan häkeltynyt, sillä oli alkanut sota. Tuli evakkoon lähtö. Äiti oli viimeisessä ryhmässä, jotka pääsivät ripiltä Valkjärveltä.

Äiti lukee paljon ja niinpä vien hänelle yleensä muutamia kirjoja. Ja hänen puutarhansa on upea, vaikka joskus kyyristely voi tuntua 95 -vuotiaan selässä.
 

Tämä on kuvattu syyskesällä vuonna x, mutta kohta kaikki kukat räjähtävät upeaan loistoonsa. 

Sari Kalliomäen kuva Reposaaresta. Kuulin kerran aivotutkijoiden luennon, jossa sanottiin, että aivosolut uudistuvat kun tuijottaa meren äärettömyyttä. Ehkä me siksi niin innokkaasti hakeudumme meren äärelle.


Vuodet vierivät, joet virtaavat ja äiti kaikessa mukana kuin aina ennenkin. Sain äidiltä sukualbumin, josta nyt kuvaamme digille perheemme kuvia monilta vuosikymmeniltä. Äiti on vaikka ette usko, todellinen naurattaja oman perheen kesken. Merikin sanoo, että mummo osaa olla niin hauska. Sen toivomme jatkuvan ja säestämme parhaamme mukaan. Casper Julianissa taitaa olla jotain samaa...

tapaamisiin rakkaasti
tyttäresi Leena

Hei hei äiti, tavataan pian♥♥
Ajakaa varovasti!

12 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat äidistäsi, niin nyt kuin nuorena rippi-ikäisenä. Hienoa, että voitte juhlia näin monessa sukupolvessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, kiitos paljon♥♥ Se on armollista, että äidistä tuli isomummo. Elämä on yllättävää.

      Poista
  2. Kuinka hienoa, että vielä pääsitte yhdessä Reposaareen, varmaan vastedeskin pääsette, niin hyvältä äitisi näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikka, tää on hienoo ja samaa toivon minäkin. Kiitos♥♥

      Poista
  3. On hienoa että äitisi sai isomummuuden, mahtavaa kun näkee suvun yhä jatkuvan. Niin pirteä on äitisi korkeasta iästä huolimatta. itselläni on jo 12 tuota 4 pölvea. ihanaa kun saa vielä seurata heidänkin elämää. vanhin niistä jo 23 vuotias joten viideskin polvi olisi ihan mahdollinen jo.
    Oikein hyvää alkanutta kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irma, arvostamme. Äiti on pirteä ja sisukas. Niin sinäkin. En osaa edes kuvitella, että viideskin polvi... Kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  4. Minun äitikultani oli kotoisin Valkjärven naapuripitäjästä Sakkolasta. Itse synnyin Porissa , kun vanhempani olivat evakossa Leineperissä. Loppujen lopuksi sijoitettiin Kiikoisiin. Porissa olin usein kummieni luona ja joskus kävimme Reposaaressakin. Äitikultasi on heitä, jotka eivät saaneet karjalaista naapuripitäjän poikaa miehekseen. Paljon hän on nähnyt ja kokenut. Toivon äidillesi kaikkea hyvää ja vielä paljon yhteisiä vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katriina, kiitos viestistäsi Likeltä liippaavat kokemukset ja asuinpaikat. Äitikultani sai aviomiehekseen Säkylästä kotoisin olevan miehen. Siinä yhdistyivät Suomi idästä ja lännestä, Hän on kokenut paljon ja muisti leikkaa terävänä. Kiitos sinulle kauniista viestistä, vien tämän perille äidilleni. Kiitos!

      Poista
  5. Ihanat kuvat ja tunnelma! Aina kaunis Eila 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, kiitos paljon psta ja kaikesta muustakin♥♥

      Poista