Nyt kun kukaan ei ole näkemässä, kyyneleet valuvat hänen poskilleen. Kaikki on niin surullista ja kamalaa. Kun Elina ajattelee tulevaisuutta, hän kokee olevansa maailman yksinäisin tyttö. Hän joutuu seisomaan yksinään tallin käytävällä ilman hoitohevosta. Hän joutuu istumaan yksinään penkillä ulkosalla, kun Roosa häipyy muiden hoitajien matkaan. Elisa laskee ääneti itsekseen, että kestää vielä ikuisuuden, ennen kuin hän täyttää kymmenen vuotta, ja vielä toisen ikuisuuden, ennen kuin Jossu luopuu Sintusta.
Lin Hallbergin tekstittämässä ja Margareta Nordqvistin kuvittamassa Yli esteiden, Sinttu (Hoppa högt, Sigge, Otava 2012, suomennos Marvi Jalo) ollaan jälleen lumoavassa ponihullujen tyttöjen maailmassa ja kirjan päähenkilöhän on yhdeksänvuotias Elina, joka niin kovasti kaipaa päästä hoitajaksi suosikkiponilleen Sintulle. Hoitajaksi pääsee kuitenkin vasta kymmenen vuotta täytettyään ja Elinalla on siihen aikaa vielä ikuisuus eli tasan satakuusikymmentäviisi päivää. Asiaa pahentaa Sintun nykyisen hoitajan Jossun itsevarmuus, jolla hän ilmoittaa hoitavansa Sinttua vielä sen jälkeenkin kun saa ratsastuskoululla hoidettavakseen Korintin:
- Mä en lopeta Sintun hoitamista koskaan, Jossu sanoo päättäväisesti ja näyttää taas happamalta.
- Et kai sä kahta hevosta voi hoitaa? Roosa sanoo.
- Kyllä voin.
Onneksi on Roosa, joka aina puolustaa Elinaa isoja tyttöjä ja etenkin Jossua vastaan. Mutta mikä harmi, että Roosa täyttää kymmenen niin paljon ennen Elinaa…
Uusimmassa Sintussa ollaan edelleen Elinan ’ikäkriisissä’, mutta kun Siltakylän heppakerholaiset eli SIS-kerho, joka tarkoittaa Siltakylän Shettiksiä, lähtee eräänä päivänä kohti isoa ratsastuskoulua ja siellä olevaa maneesia, tulee Elinalle kasvun paikka, jossa tyttö näyttää vahvuutensa. Välillä toki käydään Sintun pilttuussa keräämässä henkistä kanttia, mutta pääote on positiivinen ja reipas. Onneksi Elinan äiti on ollut itse heppatyttö, joten hän ymmärtää, mistä ’kavio’ puristaa.
Kirjan kuvat ovat Margareta Nordqvistin mukavatunnelmaista jälkeä ja kulkevat ponikirjan hengessä ja ihanasti tallitunnelmaisina. Lin Hallberg puolestaan taikoo kirjaan yllätysratkaisun, jota minä en tokikaan voi tässä teille paljastaa, etten pilaa nykyisten ja entisten ponityttöjen jännitystä.
Kirjan lopussa on kirje, joka on osoitettu Hei kaikki Sinttu-fanit! ja allekirjoittajina ovat Lin, Sinttu ja Sami. Kirje loppuu näin:
Nyt Sinttu on 23- ja Sami 24-vuotias. Ne käyskentelevät tarhassa ikkunani alla. On talvi, lunta on paljon, ja joka kerta kun katson ulos, näen niiden pureksivan heinää jättikokoisesta paalista. Sisuveljekset joutuvat laihdutuskuurille, kunhan kevät alkaa lämmittää!
Isot halit!
Yli esteiden, Sinttu on jo yhdeksäs Sinttu-kirja. Sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet:
Maailman ihanin, Sinttu
Torstaina nähdään, Sinttu
Hieno hyppy, Sinttu
Aprillia, Sinttu
Kiva leiri, Sinttu
Sinttu on paras!
Suuri seikkailu, Sinttu
Älä pelkää, Sinttu!
Kohta löydät kaikki lukemani Sintut oikeasta palkistani saman kuvan alta ja sitten vain: Klick!
Luen näitä Sinttuja suurella tunteella, sillä vietin itse suuren osan lapsuuttani ja nuoruuttani ponitallilla. Niistä muistoista jää ikuinen ikävä tallin tuoksuihin ja hevosen silkkiturpaan, johon voi huulensa painaa niin ilossa kuin surussa. Kuvassa on Elämäni Käsityö, sillä en ole yhtään kädentaitaja, vaan puskin puhtaasta issikkaintohimosta kuvan värikkään lämpöloimen;-) Hevoset vain ovat niin...♥
Jotain löysin mikä sopisi sinunkin puutarhaan :)
VastaaPoistaOmasta puutarhastani se kuva!
PoistaJa mitä tykkäsit "kirjakasastani" :)
Kolme kertaa olen saanut käydä Sissinghurstis, joka kerta yhtä onnellinen.
Toivottavasti se on just kuin se sun Sigginhurstin kuva niistä valkoisista horsmista! Nyt munkin on pakko päästä sinne, mutta sitä ennen toivon voivani istuttaa tänne niitä samoja...Minä sitten huolehdin sun äidinkielen säilymisestä eli tämä on diili.
VastaaPoistaSuuri osa minun horsmasta vielä nupuilla, juuri alkaneet kukkia.
Poistahttp://hannelesparadis.blogspot.se/2007/02/sissinghurst-white-garden-1.html
PoistaNo tuolla just mää kävin, vaikka nimi oli väärin, niin linkki oli oikea. Nyt pääsin sinne kommentoimaankin.
PoistaHyvä Nainen!, mää tarkoitan sitä postausta, jossa oli otsikkona se Sigginhurst. Siellä on pakko olla niitä valkoisia horsmia, sillä R. ei meinaa uskoa mua.
VastaaPoistaKirjakasa oli uniikki!
Minäkin olen exponityttö. Muutaman kerran olen "aikuisiällä" ratsastanut mutta surukseni sain kamalat allergiat heposista :( Se on sellainen harrastus, jota voi maltillisesti ja harvoin tehdä.
VastaaPoistaAla-asteikäisenä kolusin kaikki hevoskirjat läpi, tämä olisi ollut hottia siihen aikaan ;)
Tallin tuoksua ja suukkoturpia ei kyllä ikinä unohda!
<3
Rachelle, minä siirryin poneista isoihin hannoverilaisiin, mutta sitten sattui yksi onnettomuus, jonka jälkeen en enää pystynyt nousemaan hevosen selkään: Jäin kiitolaukassa roikkumaan jalustimesta. Ohjat eivät olisi riittäneet, onneksi tarrasin hevosta harjasta...
PoistaNyt olen jonkun kerran käynyt issikkatallilla ja se on pelkstään mukavaa eikä yhtään pelottavaa.
Meidänkin perheessä on yksi vaikeasti hevosille allerginen. Siedätyshoito voisi auttaa, jos siihen jaksaisi ryhtyä.
Näitä lukee nyt kaikenikäiset, mutta toki tämä minunkin kirjani menee tytölle, jolle tämä on hothothot.
Nimenomaan niitä! Se oli jutun suuri juju, kun sai touhuta 'oman' hevosensa kanssa.
Iiihahaanan kuuloinen heppakirja. Luin Jalojen kirjoja pienenä ja varhaisteininä ahmien. Tänään kävin muutes taas heppailemassa. Mikään ei ole ihanampaa :) Paitsi kirjoittaminen!
VastaaPoistaHelmi-Maaria, tämä on Jalon suomennos. Minä luin vain eri poniroduista ja ratsastuksen tekniikoista, sillä parhaalla ystävälläni oli Gotlannin Russ, jolla hän kilpaili tuloksellisesti. Kilpailujen ulkopuolella tietysti minä halusin olla yhtä hyvä kuin hän;-) Oli kuin olisi ollut oma poni...Russ on hyvin isokokoinen poni, joten sillä mentiin ihan murrsoikään asti ja vähän ylikin.
PoistaHeppailu on siitä erinomaista, että siinä pää todella nollautuu. Sano tuo R:lle! Minä sanoin kerran, että mikään ei voita koiria ja kirjoja...;-)