torstai 30. elokuuta 2012

SILJA-ROUVAN KESÄKUKKAPATIOLLA

Lähtiessäni lenkille, yksi ensimmäisiä taloja, joiden ohitse menen on Siljan koti, jossa hän asuu miehensä ja pienen koiransa kanssa. Kuvassa edessä ulkorakennus, jossa mm. sauna, kesähuone etc. Talo jää vasemmalle ja sen edessä on patio vai peräti pergola, joka tulvii kukkia keväästä myöhäiseen syksyyn.
Verenpisarat ovat kuin puita ja niiden talvisäilöön viemisessä oli joku erityinen juttu, jota en enää muista, mutta helppoa se ei ole! Kyselin vähän kukkimisen runsauden saloja ja sain kuulla, että monenmoisia taikoja on...

Siljan orvokit ovat vielä elokuulla näin hyvät, kun minä olen omani istuttanut maahan jo juhannukselta.

Tässä upeaa dahliaa, jota minulla ei ole ikinä ollut, kun se pitää viitsiä kaivaa syksyisin pois maasta. Korvaan tämän laiskuuteni sitten runsaammalla sipulikukkaistuttamisella.

Pation seinät suorastaan kasvavat kukkia ja mitään kiinnittimiä ei ole näkyvissä. Kukkien keskellä on ruokapöytä sekä mukava pehmustettu keinu, jossa näen joskus ahkeran emännän iltapäivänokosilla. Missäs sen parempi kuin siellä kukkien sylissä!

Tässä vähän taiteellinen otos;-) Mitäs siinä nyt onkaan...liljaa ja olisiko ukonhattua.

Ja tässä karjalanneito!

Pation ympärillä on tietenkin pihaa ja hyötypuutarhaa, josta saadaan mehut omalle sekä lasten perheille. Tässä ehkä lumipalloheisi...

Iloinen auringonkukka, josta lienee tulossa pikkulintujen talviateriaa.

Ja piharakennuksen edessä 'aurinkoa' riittää. Oli muuten sellainen sauna ja ikkunasta maisema, että varmaan moni pitäisi.

Patiolta puutarhaan vievät myös jättiläisen jalanjäljet...

Oikealla näette Siljan pässin. Siihen liittyy tarina, mutta en tohdi sitä kertoa;-) Siljalla on muutenkin kohtuullisesti puutarhassa kaikkia kivoja pikkujuttuja, jotka eivät ole kasveja, vaan koristeita.

Ja tässä Siljan maisema yläkerran makuuhuoneen parvekkeelta Päijänteelle. Olemme siis nyt Muuratsalon saarella, Alvar Aallon huvilasaarella, jossa sijaitsee Aallon kuuluisa koetalo. Minä asun tässä hyvin liki. Siljalta vaan näkyy paremmin Muuratsaloon Lehtisaaresta tuleva tie ja Satasarvisen alapuolella olevat talot. Kaukaa pilkottaa Säynätsalon pääsaari, jonka merkkinä tehtaanpiippu. Nämä saaret ovat osa Jyväskylää eli asumme harjukaupungin saarella, täydellisessä paratiisissa.

Kiitos Silja♥

*****

Tämä liittyy nyt osaksi Puutarhavierailuja, jonne viikon parin sisällä saadaan lisäkuvia Jonnan puutarhasta Jos tulee hyvä ruska, saatan vielä innostua, sillä nyt ovat mukahillittykasvuiset pilvikirsikat näyttäneet todellisen luonteensa. Niiden ruskaväri on uniikki! Silloin saatan tehdä ruskapostauksen Leena Lumi's Flower Power -sivuille.

Tässä vähän esimakua. Tuo puu on melkein tuplannut kasvunsa vuodessa ja sama juttu on etupihalla. Se hillittykasvuinen ei siis pidä paikkaansa ollenkaan.

Love
Leena Lumi

54 kommenttia:

 1. Jestas mikä maisema sieltä parvekkeelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, olen yrittänyt selittää, että asumme aika korkealla.

   Meilläkin näkyy vähän Päijännettä kun ruokailemme partsilla eli näemme miten aurinko putoaa Päijänteeseen eli huumaavat auringonlaskut. Minä vain istutin sen yhden pilvikirisikan nyt silleen, että kohta ei taideta nähdä ennen kuin lehti on pois puusta.

   Poista
 2. Asutte oikein paratiisisaarella...aivan ihan on Siljan piha...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, sitähän tämä on. Täältä ei lähtisi suvella mihinkään...

   Siljan piha on uskomaton!

   Poista
 3. Hieraisin oikein silmiäni kun tuo eka kuva tupsahti näytölle! Ihan kuin tyttären kokoama palapeli jonka halusin koottuna pahville tauluksi! Aivan mahtava kesäpiha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kyllä tästä tehtyä palapeliä kelpaa tehdä ja laittaa myös tauluksi.

   Se kaikki on niin runsasta, että en tieäd, antavatko kuvani kukille oikeutta.

   Poista
 4. Siellä tuntuu olevan useampiakin uskomattomia pihoja, kiitos Leena-IhaNainen esittelystä!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kunpa tietäisit...Toisia vaan saa oikein suostutella julkisuuteen.

   Ilmasto on täällä puutarhoille otollinen kiitos Päijänteen.

   Ole hyvä, Aili-IhaNainen!

   Poista
 5. Miten ihanaa kukkaloistoa Siljan luona! Kävelinkö minäkin tuon ohi? Teidän saarenne on kyllä ihan satumainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, on me kävelty. Sinä aloit siinä kohtaa ihailla,miten hyvin järvi näkyy ja et huomannut laskea katsettasi Siljas patiolle;-)

   Kyllä tämä on...ihana.

   Poista
 6. Ei pöllömpi paikka asustella - mitä ilmeismmin silkkaa paratiisia kaikki tyynni :)
  Ja jestas noita verenpisaroita!! Minä mukamas ihmetellyt mihin saan tungettua maljaköynnöksen....pikkuruppanan...hah...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, ihana paikka asua, mutta näytä minulle paratiisi, missä ei ole varjoja.

   En ikinä ole nähnyt vastaavaa. Ne ovat siis korkeampia kuin minä ja varret kuin muulla. Hitsi, kun en muista, miten ne vietiin talviteloille...

   (Olen vähän odotellut rouvalta postia...täällä hämmentyneenä odottamattomista tapahtumista ja kaikki kyselevät minulta! Jos olet down, niin mä olen hyvä sparraaja;-)

   Poista
  2. Pistinkin sulle just vastausta meiliisi...ja jos nyt joku muukin lukee, niin KAIKKI ON HYVIN :D
   Blogi vaan otti ja loppui...

   Poista
  3. Kiitos! Vastasinkin jo.

   Kaikella on aikansa ja huomenna on päivä uusi. "Tomorrow is another day."

   Poista
 7. Tuo ensimmäinen kuva on kertakaikkisen ihana!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, niin minustakin! Se on kuin sadusta...Kiitos♥

   Poista
 8. Minäkin huokailen ja mietin, että miten en ikinä tullut siellä käyneeksi, vaikka ASUIN Jyväskylässä useamman vuoden???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, me olemme muuttaneet tänne 2.7.1985 ja täytyy sanoa, että kyllä täälläkin on paljon muuttunut parempaan suuntaan näiden vuosikymmenien aikana. Säynätsalo liitettiin Jyväskylään '90 -luvun alussa ja se on tuonut harjukaupungin ihanuuden kaikin tavoin likemmäksi, mutta Muuratsalon taikaa voittamatta.

   Poista
 9. Huikeaa! Ihanaa, kun on kauniita puutarhoja! En ole mikään viherpeukalo, mutta nautin siitä, että esim. täällä Saksassa pikkukylissä varsinkin on puutarhakaupalla katseltavaa. Ja niin..oma peukaloni yrittää viherrellä edes ranskalaisen parvekkeen verran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, se tekee ihmiselle hyvää: kukat! No, esnin oli Salainen puutarha, sitten oli 4H-kerho, sitten yksi sveitsiläinen lantakasa, joka oli ylettömän siisti ja sitten Sveitsin ja Saksan kauniit, hoidetut pihat, siinä kyllä sydän avautui ympäristön kaunistamiselle. Saksassa on lumoavia hodettuja sekä pieniä että isompia pihoja ja puutarhoja.

   Tyttäremme kasvattaa nyt jo toista vuotta kahta upeaa kärhöä Helsingin asuntonsa parvekkeella eli ne ovat talvehtineet ja kukkineet loistavasti.

   Sinä kerran vielä innostut tähän todella!

   Poista
 10. Voi mikä kukkaparatiisi. Teillä sielläpäin on toinen toistaan ihanampia puutarhoja ja mitkä maisemat ♥
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, on se! Täällä tosiaankin on monia upeita pihoja. Ihan meidän saarellakin on myös puutarha-ammattilaisia ja toivonkin, että eräs heistä päästä minut ensi suvena puutarhaansa.

   Näihin maisemiin ei voi kyllästyä ikinä.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 11. Kaunista, niin kaunista. Kerrassaan upeaa kukkaloistoa. On teillä ihana paikka asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, eikö vain. Siljalla kukkii kuin aina.

   Tämä on saari täynnä taikaa ja sen vangiksi jäimme. Tulimme vain käymään, mutta toisin kävi.

   Poista
 12. Tuolla kun lenkille lähtisi, taitaisi kulua aikaa eikä matka paljon jatkuisi, niin kaunista katseltavaa että silmät jäisi niihin kiinni eikä voisi jatkaa matkaa. Huokailla vain kaiken kauneutta.
  Mukavaa viikonloppua ja kuukaden vaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli ja sitten jään aina suustani kiinni kaikkien kanssa. Ja tasaista ei löydy saareltamme kuin Haikasta, joten maasto on aika vaativaa. Myös puutarhat ovat kerroksisia ja rinteitä täynnä.

   Kiitos samoin sinulle & co!

   Poista
 13. Lumoavia kuvia, minä en pääsisi tuolla reitillä eteenpäin, kun pitäisi kaikki kukat ja lajit tutkia ja tuoksutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, minä pelkään, että menee niskat! Kun kuljen tuosta lujaa sauvojen kanssa niin menen pää ihan vinossa...siis luultavasti kaadun pahasti. En edes tunnistanut kaikkia kasveja ja mikä häpeä, onneksi äiti ei tiedä, en juuri karjalanneitoa!

   Poista
 14. Vau ! Onpas komea puutarha ! Noiden verenpisaroidenkin rungot näyttävät tosi paksuilta eli vanhoilta. Ja aivan huikean upea kukinta daalioissa. Jotkut ne vaan osaa niksit ja taikojen tekemiset ; )
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sariw, täysin samaa mieltä! Niiden rungot ovat kuin puulla. Ja en ole ennen nähnyt noin isokukkaisia ja runsaita daalioita.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 15. Upeita kuvia kerrassaan, mikä kukkaloisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, en voi kieltää;-) Silja-rouvalla on konstinsa...

   Poista
 16. Ooh, mikä upea patio ja kuinka kauniilla paikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, älä muuta virka! Kelpaa Siljan siinä kukkia hoidella.

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Hannele, niin loistaa. Ei mulla näin muut kuin leimukukat.

   Kiitos tulen. Toivottavasti jotain merestä.

   Poista
 18. Oi miten upea kukkaloisto, hänen täytyy olla varsinainen viherpeukalo saadessaan kaikki noin kukoistamaan.. Silmä lepää myös teidän upeissa maisemissa, kävimme kesällä pienen huviajelun Muuratsalossa ja en voinut kuin huokailla ihania maisemia. <3
  Ihanaa viikonloppua Leena!

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, hän on Kukkien Valtiatar!

   Oi, minun täytyy muistaa kutsua sinut, kun on puutarhan prime time.

   Kiitos samoin sinulle, Riikka!

   Poista
 19. Valtavaa mikä värien iloittelu ja kukkien paljous. Tuo sauna on niin suloinen ja maisemat, huoh. Mahtaakohan heillä olla pönttöuunit tallessa ;) Ihana paikka kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, niinpä. Ja muistathan, että talo on samaa suloista väriyhdistelmää kuin ulkorakennus.

   No, oli niin paljon asioita, että en mene vannomaan, mutta uskaltaisin sanoa, että ovat. Keittilöstä muistan puuhellan, joten...

   Se on kaikki kuin puutarhan sylissä siinä. Sinulle tuttu paikka...koirienkin takia;-)

   Poista
 20. Joillakin on taito saada pihansa muuttumaan kukkaparatiisiksi. Huikeita kuvia, ihania kukkasia ja silmäniloa mittaamattomasti.
  Kaikesta näkee, että Muuratsalo on aivan erityinen paikka asua, ja mitkä näköalatkin. Varmasti onnellisia ihmisiä, jotka ovat ahertaneet saadakseen ympärilleen paratiisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, nimenomaan niin. Kiitos: Olen kuvaajana mitä sattuu, mutta nyt jaksan ihmetellä omaa daalia-kuvaani;-)

   Muistathan, miten 'vuoristoista' tänne olit tulla ja matkalla on helppo eksyä. Joka täältä on pois lähtenyt, tänne aina takaisin kaipaa.

   Poista
 21. Aivan, talo on viehättävä. Portille kuuluu minun mielessäni lappis. Kyllä tuossa tuli lapsena vietettyä eräskin hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari-labbishan siinä monta vuotta ihastutti. Hän oli niin suloinen!

   Talo on viehko!

   Poista
 22. Aivan ihana puutarha, kyllä tuolla kelpaisi ottaa päivänokosia.

  Mukavaa viikonloppua kera ihanien herkkujen!

  -Tuija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, ehdottomasti! Kiitos psta.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 23. Todellinen paratiisi näyttää todellakin olevan tuo Muuratsalon saari, josta en ollut kuullutkaan, ennen kuin aloin lukea blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, on tämä. Googlaa Alvar Aalto koetalo. Sinne kulkee turistien virta ja siellä on Aallon huvila, jossa hän teki monenlaista kokeellista rakentamista ja siitä jäi nimitys koetalo. Huvilan sisäpatio on ehkä kuvatuin. Minullakin on se blogissani jossain, mutta en muista enää millä nimellä...ehkä KÖYNNÖSHORTENSIA tms.

   Blogistania avartaa;-)

   Poista
 24. Blogit tuovat uusia näkökulmia paikkoihin. Aalto ei ole koskaan kiinnostanut minua Aalto-maljkkoa enemmän.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan niin. Minua ovat aina kiinnostaneet monet arkkitehdit. Aalto jo siksi, että olen kotoisin Villa Mairean läheltä ja nyt sitten jälleen täällä Aaltoa. Sen lisäksi asumme saarella, jonka asuinalueen asemakaavan, Haikan, on suunnitellut 1926 Suomen ensimmäinen naisarkkitehti Wivi Lönn. Hän on myös suunnitellut Säynätsaloon useita rakennuksia, mutta kaikkein kuuluisin on Aallon suunittelema Säynätsalon kirjasto, johon arkkitehtiopiskelijat tekevät vaelluksiaan ihmettä katsomaan.

   Poista
 25. On teillä mahtavaa asuinseutua! Kiitos sinulle ja Siljalle, kun jaoitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, älä muuta virka;-)

   Ole hyvä: Paras ilo on jaettu ilo.

   Poista
 26. Wivi Lönn kiinnostaa. Kävin koulua, jonka hän oli suunnitellut. Hänhän suunnitteli paljon kouluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, kävin juuri lukemassa hänestä lisää ja muistan jonkun antoisan lehtiartikkelin...

   Aallosta minulla on kirja.

   Sinä kävit Lönnin suunnittelemaa koulua ja minä kävelen Haikassa, jonka asemakaava on hänen käsialaansa.

   Poista