torstai 2. elokuuta 2012

LUMOAVA EWELIINA, IKIMUISTOINEN VERTIGO, VÄHÄN MUURATSALOSTA JA YKSI PALJASTUS

Jos pionit aiheuttavat kauneudellaan huimausta, niin Tiinan Eweliinan nähtyään pyörtyy! Käykää katsomassa lisää kuvia tästä kaunottaresta blogissa Pionihulluutta ja puutarhaunelmia.

Helsingin Sanomista saamme tänään lukea, että ammattikriitikot ovat valinneet Hitchcockin Vertigon maailman parhaaksi elokuvaksi. Tulos on julkistettu Britannian elokuva-arkiston julkaisemassa Sight and Sound -elokuvalehdessä. Veli-Pekka Lehtosen jutussa kerrotaan, että 'Sight and Sound on kuulu elokuvalehti ja sen kerran vuosikymmenessä järjestetty äänestys parhaasta elokuvasta vielä kuuluisampi.' Minulle Vertigo on ollut aina parhaiden elokuvieni listalla, mutta niin on ollut myös Hitchcockin Takaikkuna, jossa Grace Kelly on kauniimpi kuin koskaan:
Hitchcockin tiedetään olleen ihastunut molempien elokuviensa vaaleisiin kaunottariin, mutta ainakin Gracen kanssa ihastus muuttui ajan myötä ystävyydeksi, joka kesti loppuun asti. Gracen elämästä voit lukea enemmän Donald Spoton kirjasta Seurapiirien kuningatar - Grace Kelly.
Tämän päivän Hesarissa on myös juttu Kansallispuistoiksi 16 ehdokasta. Ehdotus numero 10 koskee kaunista kotisaartamme Muuratsaloa, joka on todellakin ainutlaatuinen paikka, mutta koko tarina kertoa saaresta peikkoluolineen, kasveineen ja kaikkineen veisi päivän. Vähintäin. Tämä on myös ollut arkkitehti Alvar Aallon huvilasaari ja huvila sijaitsee meistä noin kivenheiton ja olen sitäkin teille esitellyt. Se on osan suvea suvun käytössä ja osan matkailijoiden nähtävänä. Mikä minua täällä viehättää, on se maaginen kosketus, jonka vangiksi jää. Meidänkin piti vain käväistä täällä ja nyt on mennyt jo 27 vuotta...  
Vaikka olen kirjabloggaaja ja ollut sitä jo 14.2.2009 alkaen, niin tämä pari, Ville Valo ja Natalia Avelon ovat kiinnostavuudessa päihittäneet kaikki muut, niin kirjat, koirat, elokuvat kuin puutarhat. Heistä on ollut kiinnostunut jo 3 172 kävijää. Ja nyt siis kirjablogini kovin hitti kera viikonlopputoivotusten, sillä haluan nauttia vielä muutaman päivän aikatauluttomasta ajasta kera R:n:

Summer Wine

ja tämä vaikka kaikille maailman ihanille paratiiseille, joista Muuratsalo on yksi: 

Paratiisi

Love
Leena Lumi

30 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Villasukka kirjahyllyssä, siinä on se kaikki mikä riittää: Voi Ville!!!

      Poista
  2. Ihanat pionit, ihana Muuratsalo ja sokerina pohjalla Ville Valo!
    Kiitos Leena ja lumoavaa elokuun kuutamoiltoja.

    PS: tämä mummi katselee maailmaa nyt kirkkain silmin, kiitos Kysin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, minä en edes tajua, että tuollaisia voi olla. Katso noita reunoja!

      Niin, Ville Valo...kuin hullu jano;-)

      Ole hyvä ja onnea uudelle kirkkaudelle! Nyt voit katsella elokuun oranssia kuutamoakin kuin näkisit sen ensi kertaa. Se sun ihana oranssi kuu...Kiitos samoin!

      Poista
  3. Voi miten kaunis pioni, katselin juuri vähän aikaa sitten kuviasi Toivolan puutarhasta ja ihailin pioneja sielläkin. Ihanaa viikonloppua ja lomanloppua sinne paratiisisaarelle. Kun on saarella kasvanut halajaa sinne aina. On se niin upea paikka, itken vieläkin sitä yhtä paikaa.. Biisit on hienot ja nautiskellaan vielä lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, eikö olekin kuin rimpsumekko päällä. Miten saattaa olla tuollainen kaunotar...

      Toivolan pionit olivat jättimäisiä ja niitä oli mieelttömän monissa väreissä.

      Mille et voi mitään, sitä älä sure! Tämähän on se meidän toinen vuorolause...

      Nyt on suven parhaat hetket. Rkin sanoi äsken, että minusta näkee, että nyt on se 'oikea suvi'. Mahtavat ruoat tulossa grillissä ja Olga saa osin samaa herkkua kuin mekin. Grande Diva läksi äsken omin päin välipihalle, mutta tuoksut tuovat hänet kohta tykö.

      Villen biisit ja Ville!

      Poista
  4. Paratiisi on hieno myös Ville Valon esittämänä.

    Hyvää viikonloppua kera helmeilevän kesäviinin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, ikimuistoinen niin Raulin kuin Villen esittämänä.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  5. Takaikkuna ei ole aivan lempielokuvani, mutta mielestäni ehdottomasti paras Hitchcockin leffoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vera, eihän me kaikki voida pitää samasta;-) Minulla nuo molemmat Hitchcockin leffat kuuluvat parinkymmenen parhaimman joukkoon leffalistallani.

      Kaunista viikonloppua! Olen ajoissa, mutta se tarkoittaa nyt loman lopun viettoa ja suvikauden eräänlaista taitetta - myös blogissa.

      Poista
  6. Ville Valossa on kyllä valovoimaakin. Oikein ihanaa elokuun alkua,Leena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta Sinikka, Ville on valo!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  7. Aivan upea pioni ja kyllä tuon lupiinikuvan perusteella ymmärtää miksi valitsit Paratiisi-biisin :-) Ville Valo versiota en ole aiemmin kuullutkaan, ihan meni iho kananlihalle, grrr. Hienoa että jaksat ylistää kesää, tänään varpaani olivat aistivinaan jo syksyn.Pitää tosiaan yrittää nauttia näistä viimeisistä lomapäivien rippiestä täysillä, nautinnollisia kesäpäiviä sinulle R:si kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rina, todellinen kaunotar!

      Tämä on paratiisisaari, jota Alvar Aalto kutsui Suomen Tahitiksi.

      Kun näin Villen yhdessä Agents yhtyeen kanssa televisiossa ja Ville lauloi Paratiisin vannon pyörtyneeni;-) Sitten lähetys tuli uusintana ja nyt saatoin nauttia koko homman hitaasti...Paratiisi on muistini mukaan suomalaisten ykköseksi äänestämä laulu kautta aikain. En vain muista, mistä moisen luin. Ville tuo siihen aivan oman tatsinsa ja tulee jotenkin niin mieleen Jim Morrison ennen kuin huumeet hänet veivät, paitsi, että Ville on vieläkin parempi.

      Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Rachelle, ehdottomasti on.

      Niin, Ville. Hän on ehdottomasti Suomen seksikkäin mies! Todellinen herkkupala...ja hyvä laulaja.

      Poista
    2. Aloin liikaa joutua Villen lumoihin ja unohdin: ♥

      Poista
    3. Niin minäkin : <3

      Olen ihan otettu; Jonnekin pois -kirjan toi postipoika tänä aamuna kotiovelle. Yöpaidassa ja tenava kainalossa sitten avaamaan. Avaimella on huippupalvelu!! :) Kuten myös tässä blogissa!

      Poista
    4. Jatkossa olet sitä vieläkin enemmän!

      Rachelle, sun pitää nyt tottua siihen, että postimies seisoo ovesi takana, kun et ole parhaimmillasi. Minulle se oli aluksi kauhea sokki, kun olin usein vasta herännyt ja en ole ollenkaan aamulla muutenkaan parhaimmillani. Nyt vain naureskelen, kun seison suvella puolialasti ja talvella jossain lämpimässä yöpaidassa avaamassa ovea vaihtuville nuorille miehille;-) Paras on vakituinen, joka tietää, että minusta ei ole aamuisin huulen heittoon.

      Nyt saat lukea ihanaa Jonnekin pois...Joskus tulee suru, kun liian hyvä kirja on saatu luettua. Illallinen oli toinen kova mokoma.

      Nautinnollista viikonloppua kera Shriverin jännittävien henkilöiden.

      (En voi paljastaa tässä kaikkien nähden, mitä todellatodella ajattelen Villestä;-), mutta aina uskallan sanoa, että 'wau, mikä mies!'

      Poista
    5. Ja kiitos♥ Olen niin ajatuksissani, sillä vaikka vietän vielä viimeistä lomapäivää mieheni kanssa ja sitten on onneksi viikonloppu, ajatukseni ovat yhdessä kirjassa, joka taitaa vaatia minulta enemmän kuin mihin pystyisin ja se ei ole se taidekirja, vaan...

      Poista
    6. ...innolla jään odottamaan mikä se on! :)

      Kiitos, odotan taas iltaa ja naperoiden nukkumaan menoa, että pääsen Shiverin pariin. Poikani Kevin laittoi odotukset korkealle, mutta uskoisin tuon täyttävän ne mennen tullen.

      ps. Syyspurjehduskin purjehti luokseni ja Janssonin uusimman saanen ensi viikolla ja ja... Kyllä tässä touhua riittää :)

      Poista
    7. It's done! Julkaisen su.

      Muistan nuo tunteet ja odotukset;-) Nyt odotan vain, että yleensä saan itseni rauhoittumaan niin paljon, että pääsen koneelta irti. R. katsoo nyt urheilu, joten olen hyvin vapaa lukemaan Highsmithin toista pokkaria.

      Minä pidin paaaaljon enemmän Jonnekin pois kuin Poikani Kevin. Ja kaikkein eniten taidan pitää Shriveriltä...Kaksoisvirheestä, josta heti myönnän, että kaikki eivät niinkään näe sitä avioliittoromaani kuin tenniskirjana,mitä taas minä en ymmärrä.

      Syyspurjehdus on ihan nero juttu!

      Sama täällä eli purjehditaan nyt vain lujaa!

      Poista
  9. Kukat ja kesä, vielä on aikaa vaikka kuinka viettää loppukesää. Siltä se tuntuu eteenpäin katsoessa, mutta kun mennyttä katsoo on kaikki mennyt aivan liian nopeasti.

    Ja taas on edessä viikonloppu. Kaunista viikonloppua sinne paratiisisaarelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, kun katsoo taaksepäin, kaikki on mennyt kuin nopeutetussa filmissä. Vaihdamme ystäväni kanssa lehtiä ja häneltä tuli Eeva, jossa oli Jutta Zilliacuksen haastattelu. En millään tajua, että Juttakin on jo 87 vee ja oma äitini täyttää lokakuussa 85 vee...

      Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  10. Upeat biisit ja kuvat olit valinnut tähän postaukseesi. Pienenä kuriositeettina muistui mieleeni: muutama vuosi sitten Meksikossa käydessäni oli Manzanillon kaupungin postitoimiston seinään raapustettu iso Ville Valo ❤❤❤ -juttu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja Leena, kiitos.

      Minä tarjoan sinulle toisen Villeä koskevan, mutta ei kaukaa Meksikosta, vaan Saksasta: Pysähdyimme tankkamaan matkalla alpeille. Siinä vähän jaloittelin ja kävelin katsomaan lehtiä. Näin jonkun, jossa kuva jostain Ville Valosta Suomessa...Piti lähteä matkalle, että tutustui Villeen. En ostanutkaan nyt Der Spiegeliä vaan jonkun musiikkilehden, kun sen kannessa oli Valon kuva. Ville teki oikein kun lähti muille maille vierahille. Kunpa Rauli Badding-Somerjokikin olisi sen voinut tehdä.

      Kaunista viikonloppua sinulle!

      Poista
  11. Osattiinhan ennenkin tehdä elokuvia, tässä paratiisissa on trombi (pyörremyrsky) heitellyt isoja purjeveneitä eilen, onneksi kalliollamme kuivaa...

    P.S.
    Maeve Binchyn muistoksi katsoin hänen Talo Dublinissa eilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, ennen juuri osattiin.

      Kaikenmaailman trombit ovat yleistyneet myös pohjolassa. Meilläkään ei ennen tällä saarella tuullut kuten nykyään tekee usein. Ja välillä on niin kova myteri, että on kaatunut puita.

      Olen lukenut kaikki Binchyt, mutta mielessä on vahvimpana Ystävyyden piiri.

      Minusta tuntuu, että Kaksi Kukkulan Kunintarta mieluusti omistaisi pienen talon Irlannista.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Mari, ehdottomasti on.

      Villevilleville...hän sekoittaa mun pään ja kai sunkin;-)

      Poista