perjantai 24. elokuuta 2012

PUUTARHAILUA, POTTERIA, LETTUJA, KETTUJA...

Viikonlopuksi on tiedossa puutarhailua aika erikoisessa muodossa, sillä kun mietin sitä yhtä mustaviinimarjapensasta, jonka marjoista erityisesti pidän ja jota ei saa enää mistään, päätimme jakaa sen. Olemme tehneet saman herkulliselle karviaiselle ja hyvin on onnistunut. Muitakin keinoja kyllä on. Puutarhailu jatkuu blogissani vielä sen verran nyt syksylläkin, että piipahdin lenkillä Siljan terassilla, joka on yksi kukkien meri ja ne kuvat tulevat varmaan ensi viikolla. Jonnalla käyn kuvaamassa syyshortensian, joka on siis aivan eri kuin minun raskaan runsaat jättiläiseni. Juuri saapui suosikkipuutarhalehteni eli Koti ja puutarha. Tässä lehdessä on maailman kaikkeuden parhaat kuvat. Paljon vinkkejä istutuksiin sekä myös ruokaohjeita. Uusin lehti tarjoaa 29 reseptiä aina ruusunmarjajäätelön valmistamisesta pekoni-sipulipiiraaseen. On myös juttu, jossa luetellaan Parhaat perennat - TOP12. Arvata saattaa, että mukana on lehtoakileija, rohtosuopayrtti, lehtosinilatva, särkynytsydän..Jokaisesta kahdestatoista kasvista kerrotaan plussat ja miinukset. Juttu Koristeomena somistaa ja maistuu huumasi kaikellaan. Kannessa yksi jutun kuvista. Lehdessä myös ihana juttu Hyvän olon puut.

Kirjaviikko on ollut kuuma, sillä muutamassa päivässä Kuolema sypressin varjossa on kiinnostanut jo kolmea sataa lukijaa. Orjan kirjakin on vuorokaudessa innoittanut jo yli sataa henkilöä ja syyshortensia tuntuu olevan nyt puutarhapuolen ykkönen, sillä katsojia on ollut muutama sata. Vähän aikaa sitten katsotuin oli pilvikirsikka Yli kolmen vuoden listalta on jälleen pakko mainita, että Maanpeitekasvit on edelleen kymmenen luetuimman joukossa...

Tiikerikakku on tehty, kohta saan leivinuunin pellit kiinni ja alkaa tuntua viikonlopulta. Kummipoika tulee tänään yökylään joten vuorossa lienee koripalloa pihalla kummisedän kanssa, Potteria minun kanssani, lettuja terassilla ja hämärän pudotessa kettujen odottamista. // Miten kauheasti sitä nainen oikein haluaakaan miestä miellyttää;-) R. sanoi kerran, että 'on niin ihanaa tulla perjantaina kotiin, kun tuoksuu tiikerikakulta...' Ehkä leipova nainen on miehille vähän sama kuin kutova nainen eli vaaraton ja rauhoittava. Hymyilen sisäänpäin...

Suloista viikonloppua teille kaikille elokuisilla mausteilla ja tunnelmilla!

Love
Leena Lumi

PS. Laitoin tänne hauskan lisäyksen!

37 kommenttia:

  1. vaaraton ja rauhoittava... juupa juu :)Kakkusi tuoksu kyllä lumoava, meilläkin yksi pieni mies sitä haikailee. Kuulin myös tutkimustuloksesta jossa sanottiin että stressaantuneet miehet pitävät lihavista naisista, koska he ovat tae hyvästä ruuasta :DDDD Että näin, hyvää viikonloppua halauksin Bessu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä...,mutta miehet haluavat elää turvamaailmassaan;-)

      Mun täytyy varmaan luovuttaa tämä exanopin superresepti hänelle...

      Miten minä rakastankaan noita tutkimustuloksia! Silti: Ei me olla lihavia, mutta tulevaisuudesta ei tiedä, kun pitää näitä kakkuja maistella, tekee sitten myös mieli maistella. Moneen naisesta on.

      Kiitos samoin!

      Poista
  2. Ihanaa viikonloppua ja taianomaisia hetkiä kettua odotellessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vera, kiitos samoin sinulle!

      Niitä on jo kaksi: Arkajalka ja Reipastassu. Arkajalka pelästyy, kun Olga haukahtaa partsilta, mutta Reipastassu vain katsoa napottaa kauniisti ja on niin komea.

      Poista
  3. Kumoavalta kuulostaa viikonloppusi! Otetaan siitä ilo irti :)

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, aika sopiva sanavalinta;-) Juu, illalla ensin Viisasten kiveä filminä ja sitten kettuja vaklaamaan!

      Poista
    2. Hah hah, tuo oli vahinko!! Piti olla L:llä, itse tarkoitus nyt vaihtui ;)

      Poista
    3. Ja minä kun niin ilostuin, että 'mikä likka keksimään sanoja'!

      Suomen kieli on siitä pelottava, että joskus kun tekee jonkun näppisvirheen, koko sanan merkitys muuttuu, mutta voi se muuttua pahemmaksikin...tässä ei ollut niin, vaan oikeaan osui.

      Poista
  4. Hyvää viikonloppua täältä yhdeltä reissussa rähjääntyneeltä. Oli kivat matkat ja kiva tulla kotiin, mutta palaamiseen liittyy aina tämä loman purku, joka ei ole kivaa. Pyykin pesu ja kaappien täyttö ja kodin uudelleen haltuun ottaminen. Mieskin meinaa jättää minut tänne helteeseen yksin ja lentää huomenna Suomeen kokouksiinsa. Puh. Täytyy varmaan ottaa tiikerikakku-haaste vastaan siiheksi kun tulee.

    Niin, että olen taas täällä. Lukemassa. Kiva kun jaksat kirjoitella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, minäkin alkaisin kohta olla valmis rähjääntymään reissussa! En nyt edes muista, missä olet ollut. Täällä on nuoren miehen meno päällä. Yirtän käydä jossain välissä.

      Miehet on erikoisia: Ne tykkää kun nainen leipoo ja kakku tuoksuu, mutta sitten ne kuitenkin...Tuhma Leena!, mitä mää nyt...

      Käväisen...Lupaan. Kiva kun jaksat käydä lukemassa.

      Poista
  5. Vai vaaraton ja rauhoittava nainen ;-)

    Ihanaa kummittelua (hih) odotettavissa, meinaatko katsoa Potterin pojan kanssa vai lukea? Letut maistuu aina ulkona ja kettujen katsomista, oih, sitä olisi upeaa tehdä.

    Oikein antoisaa iltaa teille. Nautiskelkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Well...pääasia, että vaikutus olisi tuo. Siitä on sitten hyvä yllätyshyökätä...

      Katsomme! Ja aion ostaa ne kaikki. Minä olen myöhäisherännyt Potter-fani. Kummipoika on vähän liian nuori filmiin, mutta lapsen äiti ja minä annoimme luvan;-)

      Nyt jännittää, että kestääkö K:n kärsivällisyys odottaa ja vielä hiljaa. Se alkaa hämrän pudotessa ja pitää olla hývin vaatetta päällä.

      Kiitos samoin sinulle! No, ainahan me;-)

      Poista
    2. Mehän ollaan kuin joku vanha pariskunta: Rakastan, mutta unohdin sen sanoa eli: ♥

      Poista
    3. Kiitos hani =)

      Mä ostin miehelle joululahjaksi sen 8 dvd:n boxin. Kesälomalla katsottiin sitten kaikki kerralla ja kyllä siinä silmät pyöri villinä päässä, heh heh.

      xxx

      Poista
    4. You are welcome;-)

      Minä sunnittelen nyt ostaa elämäni toisen tv-sarjan kaikki tuotantokaudet eli Dontown Abbeyn, sillä aina kun haluan katsoa sitä tulee jotain väliin ja usko tai älä, olemme hank´kineet kaikki pika- ja superpaketit, mutta siinä joku jumittaa...Odotan kovasti vävykokelaan käyntiä. Onneksi elokuvien katsominen sujuu ja siksi niihin satsaankin. Edellisen sarja , jonka ostin oli Borthers and Sisters ja me olemme katsoneet sen kahdesti talven aikana. Ne ihanat lauantai-illat...etenkin kun televisiota ei tule silloin mitään katsottavaa, ei Morsea, ei Yorkshiren etsiviä etc. Viime yönä terassilla ja saimme kuulla eka kerran sen kuuluisan varoitusääntelyn, joka on yksi ketun monista äänistä. Ja miten Reipastassu katsoikaan minua silmiin...olen kokenut unohtumatonta ja tiedä vaikka vielä muuttuisin ketuksi!

      Poista
  6. Tätä lukiessa tuli hurja mustaherukkahimo,ja muistin,että pakkasessa onkin niitä rasiallinen.Onneksi niitä saa marketin pakastealtaasta ,mutteivät takuulla vedä vertoja sinun pensaasi marjoille eikä herukanlehtiä saa täälläpäin.
    Mmm,herkullisen näköinen kakku Leena ! Mukavaa viikonloppua kummipojan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, nyt on kyseessä se hyötypuutarhan vanhus. Se on kultaa! Talon entinen omistaja on lmeisesti tuonut lajikkeen kotoaan äidiltään Pohjanmaalta. Se on se maku, joka minun mustaherukassa pitää olla, joten nyt tosi kyseessä;-)

      Eihän sitä aina voi saada kaikkea, mikä himottaa.

      Myönnän, että on hyvä, mutta kiitos edesmenneen anoppini reseptin. Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  7. Hymyilen minäkin sisäänpäin ... ja kerta kerralta enemmän sielunsiskoksi sinut tunnen :)
    Kiva kun jatkat puutarhailujakin, vaikka kirjajutuistasi nautin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marietta, se itsellemme suokaamme;-)...ja ehkä olemmekin.

      Jatkan, mutta kohti talvea putarhajutut putoavat palkissa alemmas ja talvi nousee ylemmäs. Kirjat ovat pääasia, mutta miten ihanaa, että joka kevät saamme uusia, ihania puutarhakirjoja. Jos tulee hyvä ruska, saatan innostua tekemään erikseen ruskajutun puutarhastani ja liittää sen Leena Lumi's Flower Power, vaikka sen pitikin olla kasvipankki, mutta ruska on niin hullaannuttavaa...ja lumiset puutarhat, lumen tuoksu ja puut lumiviitoissaan...

      Poista
  8. Minä aioin tänää leipoa Minna Canthin kakun, mutta olin ostanut vain yhden purkin kermaa ja kakkuun tarvittiin kaksi. Huomenna uusi yritys.

    Minusta Koti ja keittiö on Suomen paras sisustuslehti, tuosta puutarhalehdestä en osaa sanoa mitään, mutta jos on samaa laatua on varmasti hyvä.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, minulla on nyt talossa kaksi purkkia kermaa, joita en tarvitse...;-)Tomorrow is another day.

      Se onkin ja sen takia olenkin sitä tilannut jo vuosia. Koti ja keittiö -lehden tilaajille tarjottiin tätä harvoin ilmestyvää puutarhalehteä hyvin edullisesti ja minä tartuin siihen heti, enkä ole katunut. Nuo kaksi lehteä tulevat nyt. Ja molemmissa sama ihana päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, koirahullu kuten minäkin;-)

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  9. Meillä on omenapiirakka uunissa ja pian saan Koti ja puutarha -lehden. Oma puutarha on pienenpieni, mutta asiaan kuuluvia lehtiä ja kirjoja ei voi vastustaa.

    Makoisia lettunautintoja ja toivottavasti kettu näyttäytyy illalla. Mukavaa viikonloppua teille kaikille ja rapsutuksia Olgalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, söin juuri juustokakkua, jossa mustikkaa...

      Pieni puutarha on unelmaa! Nauti siitä. Koti ja puutarha on Suomen kaunein lehti.

      Kiitos, nyt on nautittu ketut ja letut. Seuraavaksi terassilla grillattua kanaa ja tomaatti-mozzarellasalaattia.

      Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  10. Sinä olet hyvä markkinoimaan, sillä nyt minulla meni tuo puutarhalehti ostoslistalle. <3 J lähtee kohta ruokakauppaan samalla, kun vie A:n tämän ystävän 7-vuotissynttäreille ja käskin tuoda tuon lehden. Haluan lukea perennojen plussat ja miinukset.

    Lettuja ja kettuja - mikä elokuun onnea hehkuva riimipari! Ihanaa lauantaita, Leena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, sait etiäisen: Olin siirtymässä markkinointiin, kun tulikin R. ja kaikki suunnnitelmat, koko elämä meni uusiksi. Sun kannattaa tilata se siltä varoilta, että en aina huomaa mainostaa. Seuraava ilmestyy vasta maaliskuusa 2013, joten nämä lehdet ehtii lukea puhki ja etenkin nauttia upeista kuvista. Enkä laita Koti ja keittiö tai Koti ja puutarha -lehtiä edes kiertoon.

      On tämä kaikki niin ihanaa...kerrankin kaikki on ihanaa. Ketut saapuvat taas hämärissä, kohta alamme grillata ja koska aurinko paistaa hellästi, vähän laadukkaampi valkoviini on jo tuulettumassa.Kiitos samoin sinulle ja olen saletti, että tilaat tuon puutarhalehden!

      Poista
  11. Tulin kokeilemaan,jos pääsen tänne kommentoimaan,mutta nyt muistinkin,etteihän sinulla ole sitä sananvahvistusta vaan vain kommenttien valvonta.en ole 2 päivään päässyt kommentoimaan mihinkään blogiin ,jossa sellainen on,tosi turhauttavaa!Ja olen tehnyt koneella vaikka mitä jotta google ei luulisi minua robotiksi:poistanut välimuistia ja cookieseja,käynnistänyt koneen puhdistusohjelmani muutamaan otteeseen ja käynnistänyt konetta uudelleen ja uudelleen.Kaikki koneessani siis toimii ihan ok,mutta google luulee minua robotiksi edelleenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, eikö olekin tekniikka kuin maanpäällinen helvetti! Minä en ikinä elä niin vanhaksi kuin on elinikäodotteeni, sillä kuolen näihin juttuihin. Viimeisin oli itetty se, kun sain kadotettua kaikki kuvani ja juttuni. Sitten on jo kauan tapahtunut niin, että kun olen liittänyt jonkun blogin lukulistalleni, se ei yhtäkkiä näykään siellä. Käyn mutkan kautta ao. blogissa ja siellä näyn lukijana! Miten voi muistaa käydä missään ei blogi näy listalla. Yksi blogi tulee ja menee, ei sillä ole mitään aikataulua...Tekniikan kummittelua.

      Levitoi itsesi johonkin muualle. Lue sitä Näkymätöntä siltaa, avaa viileä valkkari, riisu puristavat vaatteet, hengitä joogahengitystä...ja lupaa, että selviät hengissä.

      Poista
    2. Tekniikka on tosiaankin välillä ihan sietämätöntä ja sellaista,mitä ei tajua.Kuten tätä,miksen pääse kommentoimaan blogeihin,joissa se hiton sananvahvistus.Näkymätön silta edelleenkin eksän luona;selkä venähti pahasti enkä pääse hyvin liikkumaan,mutta tänään sovimme puhelimessa että tulen hakemaan kirjat heti kun voin.

      Poista
    3. Monet luulevat vieläkin, että jos poistavat ne häkkyrät,menee kommenttivalvonta, mikä ei pidä paikkaansa. Minä olen tänään mennyt muutamista häkkyröistä läpi, mutta en päässyt kuin vasta toisella yrittämällä läpi. Ne ovat hirveitä!

      No, hän voisi tuoda sen sinulle, jos nyt vielä joudut lepäämään selkäsi takia. Mulla menee tässä niskat, joten aika kova laji tämä bloggaaminen. Onneksi olen saanut hierontaa etc. Mikä siunaus viikonloput ovatkaan.

      Poista
  12. No nyt pitää minunkin kipaista lehtikiskalle! Kiitos vinkistä, en huomannut tätä kauppareissulla.

    Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanelia ja kardemummaa, ehdottomasti;-) Paras puutarhalehti ikinä.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  13. Oi kun mun rupes tekeemään mieli taatelikakkua..
    Huomenna leivon marjapiirakan, kun tyttäreni tulevat kyläilee.
    Ihana, ihana lauantai-ilta. Sohvalla kirjan kanssa, suklaata ja punkkua..
    Suloisia hetkiä sulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, se onkin herkullista, äidilläni on sitä usein.
      Eletään satokauden tahdissa: Nyt marjat ja kohta luumut...
      Meilläkin oli myskin tuoksuinen ilta, sillä sain katsoa rohkeampaa kettua silmiin niin syvästi, että taidan muuttua ketuksi. Saimme kuulle myös Arkajalan varoitusäänet, kun hän alkoi lähestyä...

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  14. Kesä on lopussa, tai ainakin kesälomani. Täällä pohjoisessa oli tosi kauniita päiviä, mutta iltaisin ja öisin oli kylmää. Huomenna etelään (siis Suomeen) ja täytyy tarttua viidakkopuutarhaan, jossa kukaan ei ole tehnyt mitään koko kesänä.

    Ihania syyskesän iltoja ja öitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena, nopeasti saapuivat kylmät yöt, mutta meillä ne menevät huumassa ulkona. Yritän saada ketut asettumaan tontillemme asumaan...Minun tuoksuni on niille jo tuttu ja alan olla heikäläisiä. Lue Riku Cajanderin Luontopiha, niin saat tietää, miten kettu jää puutarhaan ja mitä hyötyä siitä on. Englannissa ovat asenteet muttuneet ja siellä puhutaan kulttuuriketuista. Siellä iosjen puutarhojen omistajat oikein houkuttavat kettuja jäämään puutarhoihinsa.

      Meillä on tänään ip marjapuskahommia eli meinataan kylmästi jakaa muutamia vanhoja, uniikkeja lajikkeita.

      Kiitos samoin sinulle! Äläkä missaa ruskaa! Minä sitä oikein odotan...

      Poista