torstai 6. marraskuuta 2014

Isänpäivän kirjavinkit 2014 Leena Lumissa ja kohti pitkää viikonloppua!

Isänpäivä lähestyy huimaa vauhtia ja juttu kirjavinkeistä, joka piti tehdä jo eilen jäi kauppakierroksemme jalkoihin. Kollasimme kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat etsimässä lisälintulautaa, jolla oli aika ihmeellisiä vaatimuksia ja sen lisäksi hurahdimme ihaniin ledeihin. Vierasmakkariin mm. löysin suloiset, pehmeän valon ledit, joiden nauhassa myös pieniä koristeita, kuin jäätimantteja. Ne asensin heti ja muut vasta viikonlopun jälkeen eli nyt jo pakkaamme lähtöä länsirannikolle, jonne starttaamme aamusta. Viherlandiasta löysin isän haudalle jotain muuta kuin callunaa tai kanervaa, joita äiti onkin jo sinne istuttanut: vaatimatonta, kaunista, pientä eli sypressi, jossa rennot oksat ja silleen tyylikkäästi hopeista hilettä että se ei näytä tehdyltä, vaan kuin olisi osa kasvia. Tässä nyt kirjavinkkini, joista linkitän ne, jotka olen lukenut. Muut ovat luvun alla ennen joulua:
Edmund de Waal: Jänis jolla on meripihkanväriset silmät
William March: Komppania K
Paul Werner: Roman Polanski. Henkilökuva
Lars Huldén: Ei tähtiä tänä yönä, sir
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys
Paul Auster: Mielen maisemissa
Kari Martiala, Helena Lylyharju: Lapin makuja
Lars Petterson: Koutokeino, kylmä kosto
Jeffrey Archer: Kane ja Abel
Peter James: Kuoleman kello käy
Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet
Pierre Lemaitre: Näkemiin taivaassa
Paul Auster: Talvipäiväkirja

Tällaista tänä vuonna. On kirjaa monen maun isille. Mitenkään en voinut olla laittamatta mukaan Paul Austerin ihanaa Talvipäiväkirjaa viime vuodelta. Paljastus: Tässä joukossa on ainakin neljä kirjaa, jotka ovat blogissani vuoden 2014 TOP10:ssä.

Nuo pienet valkoiset pisteet pienessä sypressissä ovat kuin hopeisia tähtiä...Hurmaavaa kohdata sellaista koristelua, joka ei mene yli ja tee kasvista luonnotonta. Tätä minä kutsun jo taiteeksi.

Toivotan kaikille kaunista ja omannäköistään isänpäivää♥ Olen monta päivää iPadin varassa ja muutenkin menossa ja seurustelemassa. En ole tavannut äitiä kesäkuun jälkeen, joten nyt hän on prioriteetti yksi ja muu tulee sen jälkeen. Menemme herkuttelemaan tänne Jos olisimme olleet kotona, olisin valmistanut tätä, sillä nyt tunnen jo lumen tuoksun...ja voimme siirtyä talvikauden hieman tuhdimpiin makuihin. Tunnelmaa isänpäivään löydät ehkä jutustani Isä rakas, kaikki taivaan tähdet sinä!

Love
Leena Lumi

18 kommenttia:

 1. Onpa ihana kuva kirjasta ja tumpuista lumessa lyhtykoison seurassa!
  Rakas isäni on kuollut, joten sama haikeus värittää isänpäivää kuin varmaan sinullakin.
  Olen samaa mieltä koristelluista kasveista, ne kaikki siniseksi värjätyt kanervat - huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ja kirja siinä ohessa on edelleenkin kovaa valuutta eli yksi suosikeistani.

   Törmään tähän vielä kymmenen vuodenkin jälkeen ainakin isänpäivänä ja jouluna ja joskus tulee mieleen, että 'soitanpa isälle ja kerron tästä...'

   Viime vuonna sellaista oli erityisen paljon, joten yhtäkään ns. asetelmaa en ostanut.

   <3

   Poista
 2. Meillä on se tilanne, että isännälle ei kannata kirjoja ostaa - lukematta jäävät. Tietenkin voinhan minä ne sitten lukea, mutta se ei taida olla toiselle hankitun lahjan tarkoitus;)
  Omalle pilvenreunalta silmää vinkkaavalle isälleni kirjat taas kelpasivat - hänelle sytytän isänpäivän iltana terassille kynttilän.
  Turvallista matkantekoa teille ja hyvää viikonloppua ja isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, minulla on nyt se onni,.että Lumimies voi vihdoinkin lukea muutakin kuin ammattikirjallisuutta eli hän on näistäkin lukenut suurimman osan. Minulla on esilukija;)

   Sama täällä: Isäni luki todella paljon. Sainkin hänen kirjoistaan ison osan, sillä äiti ei halunnut pitää enää kirjastoa. Äiti lukee ja laittaa sitten keirtoon tai lukee kirjastosta. Nytkin äidille on kyllä menossa kirja...;)

   Meidän isät sieltä tähdistä vilkuttavat ja seuraavat, miten me tytöt pärjäämme. Niin minäkin sytytän aina isälle kynttilän täällä kotona ellemme pääse haudalle.

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle <3 Helsingissä kuulemma sataa lunta...

   Poista
 3. Hyvää viikonloppureissua, Leena! Ja hyvää isänpäivää!

  Minulla on edelleen isän puhelinnumero kännykässä, vaikka hän on ollut kuolleena jo yli puolitoista vuotta. En käy paljon ollenkaan haudoilla, muistelen muuten.

  Esittelet hyviä kirjoja. Minulla on miehelleni ostettuna Joni Skiftesvikin uusi romaani Valkoinen Toyota vei vaimoni. Ostan hänelle aina lahjan isänpäiväksi ja hän minulle äitienpäiväksi. Varmistamme, että saamme lahjan, vaikka pojat eivät muistaisikaan. Aina hekin kyllä muistavat, viimeistään puhelinsoitolla juuri ennen nukkumaan menoa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos ja kiitos samoin sinulle <3

   Ja minä taas olen usein soittamassa, mutta sitten muistankin...Minä pidän haudoilla käymisestä. Luen myös Hesarista aina kaikki hautajaisvärssyt. Jos olemme joulun Luvialla, lähdemme vielä keskiyön kävelylle jouluyön haudalle: Se on jotenkin niin koskettavaa vaeltaa siinä hiljaisessa kynttilämeressä.

   Kiitos. Kiinnitin muuten huomioni tuon ostamasi kirjan nimeen: Se on aivan loistava! Toivottavasti kirja antaa yhtä paljon kuin nimi lupaa.Me teimme ennen niin, mutta sitten kävimme Ison Hellän Keskustelun ja tajusimme, että se ei ole meidän juttu - enää. Keksimme sen tilalle jotain muuta ja se on salaisuus, se mitä keksimme;) Nuoret muistavat milloin muistavat, mutta sen muistaa omasta nuoruudestaan, miten silloin oli omassa elämässä ikäänkuin niin paljon ja tarpeeksi. Vain joulu, ei aatto, vaan joulupäivästä eteenpäin olisi kauheaa ellei Meri saapuisi koirineen. Perhe vitsailee, että minä vain niitä koiria odotan...;)

   <3

   Poista
 4. Kaunis tuo kuva kirjasta lumella, sentään tumput välissä. Onko teillä jo lunta? meillä on yhäti maa harmaa, musta ja synkkä
  hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos. Ei ihan tuon kuvan mukaisesti, sillä kuva on ensilumi Harjukaupungin salakäytävien ilmestymisvuodelta. Mutta sen verran on, mitä tarkkaan katsoen näkee kaarisillalla, jossa kuvasin pientä sypressiä tänään. Helsingissä kuulemma sataa lunta, joten toivossa elämme.

   Lumen valo pelastaa meidät kohta!

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 5. Hei taas,
  En olekaan tiennyt millainen sypressi on. Tuo koristelu ei todellakaan ole luonnottoman näköinen. Luin taas kirjoituksesi isästä. Se oli kauniisti kirjoitettu ja toi taas mieleen, kuinka hyvä Isä meillä oli. Hän otti aina toiset ihmiset huomioon ennen muita. Sellaisia ihmisiä on todella harvassa. Olen terveellä tavalla ylpeä Isästämme. Monet luvialaiset muistavat hänet ja hänen auttamishalunsa ja hyvät tekonsa. Kiitos tekstistä.
  Ajakaa varovasti. Pian nähdään.
  Lämpöisin terveisin,

  PS. onko nyt varmaan talvirenkaat alla? Täälläkin alkaa lumisade illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja, eikun siis perinteinen sypressi on ihan erilainen, mutta myös kaunis. Tämä on rento-oksainen ja tässä on laitettu hiukan hopeapisaroita tms. ja olin aivan myyty kun näitä Viherlandiassa. Toivottavasti Luvialla ei ole nyt muutamaan päivään mitään kaatosadetta, että tuo kasvi pysyy kauniina siellä haudalla.

   Se on mun kirje isälle. Tavallaan. Mutta onneksi osasin hänelle aina kertoa kaiken, joten mitään ei jäänyt sanomatta. Meillä oli Maailman Paras Isä. Hän antoi apuatarvitsevalla vaikka viimeisen mitä oli, mutta aina me tytöt tulimme ensin. Joskus on niin hemmetin ikävä, että sanotuksi en saa. Ole hyvä <3 Nytkin taas kyyneleitä, kun tulee mieleen niin paljon juttuja ja muistoja, joista minä muistan sattuneesta syystä enemmän kuin sinä;) Kun sinä olit ihan pieni ja millaista kaikki oli. Isän laulut, naurut ja se kaikki muu.

   Juu, mutta kuka voi estää Lumimiestä ohittelemasta! Minusta hitaammin ehtii perille varmemmin.

   Meinasin kirjoittaa 'bis Morgen', mutta sun kohdallahan se oli 'bis Sonnabend'.

   Talvirenkaat on, sillä muuten en olisi lähtenyt. Helsingissäkin kuulemma sataa lunta.

   Kiitos samoin <3

   Poista
 6. Naureskelin isälleni, kun Prismassa oli tarjolla isille Teemu Selännettä ja Ville Haapasaloa, kumpikaan ei kuulu isäni suosikkeihin.;D. Sulla on monipuolisempi ja parempi kirjalista.:)
  Hyvää viikonloppua länsirannikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, no sinähän olet tietääkseni näistä ainakin yhden Järkyttävän Erinomaisen lukenut. R. piti siitä myös. Kiitos! Yritin sitä Haapasaloa, mutta ei ole mun juttu...

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 7. Kiitos sain itselleni vihjeitä itselleni

  kaikkea ihanaa sinulle tulevaan viikonloppuun Leena!
  maria

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Jael, eikö vain;) Me molemmat pidämme aivan erityisesti eräästä...

   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 9. Valloittavat kirjavalinnat!

  Oikein hyvää isäinpäiväviikonloppua myös sinulle, Leena! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos.
   Kiitos samoin sinulle, Kaisa Reetta!

   Poista