perjantai 26. kesäkuuta 2015

Suvimaisema: lahdentyven, saunaranta ja...

Suvimaisema:

lahdentyven, saunaranta ja vene
ja helle, männikön tuoksu,
kukat, välkkyvät kalat,
lapsi, lapsia, lapset
ja vanha onnellinen kaiku.
Isä hei!

- Lauri Viita -

30 kommenttia:

 1. Ihanan kesäinen kuva ja Lauri Viidan teksti, siinä se kesä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos <3 Tässä kesä on. Ja ensi viikoksi on luvattu jo lämmintä.

   Poista
 2. Kiitokset vielä arvontavoitosta, kirja on löytänyt perille. Kaunista suvea toivotellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, ole hyvä ja kiva kuulla. Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 3. Lupiinit ovat kauniita, meillä oli joskus kun olin sellainen pieni skidi, oikea lupiinipelto melkein pihapiirissä, toiset eivät niistä pidä, ilmeisesti leviävät liikaa, minä pidän, kuin myös Lauri Viidan runoista. Tulee aina ekaksi mieleen "Betonimylläri". Hejsan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookke, minä rakastan lupiineita ja en ole yhtään rasisit: Tänne ne sopivat somasti isolle tontille jalompien kukkien joukkoon. Kuuputarhankin aloitin valkoisella lupiinilla;) Nyt on uusi villitys ja se on valkoiset horsmat! Luimies kehoitti minua pari vuosikymmentä sitten kitkemään rentun ruusut tontilta ja minä tottelin. Nyt sain juurakkoja valkoista horsmaa ja sitä Perheen Järki nyt tarkoin suojelee, on oikein laittanut kevyen kasvurauhasuojankin;) Idea on brittiläisten aatelisten linnoista, joiden puutarhoissa kasvaa valkoista horsmaa ja sain juurakot rouvalta joka tekee sinne usein puutarhamatkoja.

   Tästä runosta minulle tulee aina vain mieleen kesä 2000, kun vietimme suvea huvilalla Luvialla. Heinäkuussa isä sitten lähti kuumana, kauniina lauantaiaamuna. Isä hei!

   Poista
 4. Voi miten viehättävää kesätunnelmaa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. No niin - siinäpä se kerätunnelma! Kuvassa ja runossa!
  Kiitos, Leena - ja ihanaa kesäistä viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, eikö vain ja niin suomalaista.

   Kiitos ja kiitos samoin <3

   Poista
 6. Ihana kuva, rakastan lupiineja. <3 Ja oih, Lauri Viita! Hänet olen löytänyt vähitellen vasta viime vuosina, vaikka tuntuu että hänen henkensä on vieläkin vahvasti läsnä täällä Tampereen maisemissa, Pispalassa toki etenkin.

  Kaunista viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos ja sama täällä <3 Minäkin löydän Viitaa hitaasti..Tampereen 'henki' on meillä alati läsnä R:n vuoksi: Hän on Nokialta, mutta Tampere on tavallaan hänen kaupunkinsa. Myöhemmin vasta Helsinki. Koska luen kaiken Aila Meriluodosta, en voi olla tuntematta myös Viidan kosketusta. Onneksi Aila on avomielinen kertoja.

   Kiitos samoin!<3

   Poista
 7. Tuo kuva on kuin kesä itse. Kyllä kesään lupiinit kuuluu, selvä se. Eilen juuri kuvasin taas maantien reunaa missä erivätiset lupiinit parhaassa kukassaan.
  Oikein mahdottoman mukavaa kesän jatkoa, menee se näinkin, säitä ihmetellessä. Tänään taas kunnon sadetta luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kuin suomalainen kesä: lupiinit ja järvenranta. Minäkin aamuisin ihailen lehtomme reunaa maantien puolelta kun siinä soraisessa ennen lehtoa kukkivat siniset ja vaaleanpunaiset lupiinit. Ilman niitä olisi vain heinää.

   Kiitos samoin sinulle&co<3 No tänään ei ollut paha: pieni kevyt ropsotus vain ja ulkona jo aika lämmintä. Puutarhatöihin lähden, sillä päivä on ihana. Helteellä olen ihan toimintakyvytön: vain uin ja syön mansikoita ja jäätelöä;) Kunnon sadetta on nyt saatu riittämiin, joten pieni, kevyt suvisade mieluummin kiitos;)

   Poista
 8. Kiitos ihanasta kuvasta & runosta♥♥♥

  VastaaPoista
 9. Ihana kesäkuva! Kunhan täältä työreissulta ensin kotoudun niin ensi viikolla alkaa loma! Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, kiitos <3 Kiitos samoin ja ihanaa lomaa sinulle!

   Poista
 10. Rauhoittava kuva ja runo. Hyvää viikonlopun jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos ja kitios samoin!<3 Syyskesä saapuu: Tänään tattikirjaa, yöt Yövartiota;)

   Poista
 11. Kyllä kesä on tässäkin, vaikka sataisi ja lämpötila pysyisi siinä missä on. Silti näen kasvun ihmeet. Tänään löysin kasvimaalta ensimmäisen kesäkurpitsavauvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, just tässä. En kaipaa helteitä, mutta kaipaan lämpimiä uimavesiä. Päijänne on vieläkin hyytävä.

   Ja minä löysin eilen vihreän alun Summer Snow -kärhöstä, joka on ollut kuin kuollut jo vuosia. Nyt siirsin sen vihdoin kiipeilemään pitkin vanhaa rottinkituolia...Kirsikoita tulee paljon ja saaremme tulee tulvimaan mustikoista. Ensin mansikat eli kakkospakastin päälle tulevalla viikolla...

   Poista
 12. Kaunis maisema ja tutun turvallinen runo. Joko olette uimaan uskaltaneet? Siitä rannastahan tuo on? Täällä vesi kylmää, kastautumassa käyty. Tänään ulkona lämmin, nautitaan! Suloista sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, sinullekin tutut: Sekä maisema että runo. En ui ennen kuin vesi on lämmintä ja tänä vuonna se kestää. Ehkä saamme sitten pitää lämpimät vedet kauemmin...Ei me käydä tuon liki olevalla beachilla, ollaan oltu siinä vain joskus kun Meri oli pieni. Käydään tässä liki eli 2 minuuttia ja olemme uimassa. Teillä kuitenkin lämpenee ennen suurta ja syvistä syvintä Päijännettä. Yyteriinkin lähdemme vasta elokuun alussa...Yritän kovasti lähteä tästä vähän puutarhailemaan;)

   Kiitos samoin <3

   Poista
 13. Tässä on kaikki ❤️

  VastaaPoista