torstai 1. lokakuuta 2015

Muuttolintujen matkassa...eli blogipaussi!

Muuttolintujen matkassa aiomme nyt Lumimiehen kanssa vastata alppien kutsuun. Vietämme 30-vuotishääpäivää, siellä missä meistä tuli me. Tämä tarkoittaa blogipaussia ja jopa sitä, että olen ajoittain täysin somen saavuttamattomissa. Osittain reittimme on sama kuin keväällä 2013, mutta nyt menemme idän kautta ja otimme aikaa lisää. Rahtilaivalta Saksasta Tsekkeihin ja sitten Puolaan. Onhan se Krakova nyt koettava, sillä olen tosi kauan säilyttänyt erästä juttua, joka sai minut ihastumaan Krakovan 1200-luvulta säilyneeseen vanhaan kaupunkiin. Toinen sinne vetävä asia on entinen juutalaiskaupunginosa Kazimierz, joka sijaitsee vanhan kaupungin kupeessa. Krakovasta jatkamme tapaamaan itävaltalaista ystäväämme Slovakiaan. Hän haluaa esitellä meille sekä Bratislavan että Wienin. Vihdoinkin koen Gustav Klimtin maalaukset livesti! Ach, Olen niin kauan odottanut tapaavani Emilie Flögen, että...

Wienin jälkeen sitten melkein viikko Salzburgissa ja sieltä..., mutta lopussa ehdottomasti nyt yksi päivä enemmän Cellessä, sillä tässä Pohjois-Saksan kaupungissa on oma taikansa etenkin kun sen yhdistää ehkä parhaimpaan keittiöön, jonka olen ikinä kokenut. Kevään 2013 matkajutussani olen antanut yhteystiedot tuohon tasokkaaseen paikkaan. Ei kannata antaa niiden hassujen hirvenpäiden hämätä!

Yksi kolmasosa luontopihamme huolehtijoista istuu tässä vuosaarelaisessa kesäravintolassa viime viikonloppuna. Gradun aihe selvisi ja helpotus on ilmeinen. Nyt sitten vähän tänne grillailemaan ja chillailemaan, että mamin oravat ja linnut saavat totuttua vaalimista. Olen täydellisesti sisäistänyt Riku Cajanderin kirjan Luontopiha ja Mauri Leivon Lintulaudan elämää vain lisäsi innoitusta. Pitää tänään kirjoittaa vielä vähän ohjeita...Tyylityttären asu osoittaa, että harmaa on uusi musta!
Näin unta, että saan tämän Hahnin Ponchon punaisena joululahjaksi!


Se olisi sitten tämä. Minusta unelmat on tehty toteutettaviksi ja hyvät unet tulkoot todeksi. Lupaanko taas kuvat...katsotaan, miten onnistuu parinkymmenen Apfelstrudel mit Vanille Eis jälkeen.

Yritän olla ihan hirveän laiskana ja vain nauttia olostamme, mutta kumpikin ottaa mukaan pari kirjaa, sillä etenkin rahtilaivalla aikaa on. Minulle lähtee mukaan kaksi kotimaista naiskirjailijaa: Taina Haahdin Mariaanien hauta ja Raili Mikkasen Voidaan kutsua ulkopuolelle lain. Sekä tietenkin saksan kertauskurssi, sellainen tehoisku, jolla yritän palauttaa aiemmin opittua nopeasti. Viimeksi mukanani oli Tua Harnon Ne jotka jäävät ja olisin nyt ottanut Harnon Oranssin maan, mutta se ei vain ehtinyt painosta. Kotimaassa luen paljon käännöskirjallisuutta ja ulkomailla kotimaista...En edes miettinyt mukaan muuta kuin valitsemiani, paitsi yhtä, johon innostuin Ompulla, mutta päätinkin lukea sen marraskuulla ilman kirjastosakkouhkaa päälläni.

Marraskuussa sitten valitsemme jälleen kauneimpia kirjan kansia. Tässä vaihteeksi vuodelta 2013 

Nää pakkaa nyt ihan hulluina ja sitten nää lähtee seikkailuun. Nää tykkää toisistaan kuin hullu puurosta!

Ihanaa lokakuuta teille kaikille!

Love
Leena&Lumimies

The Windmills of Your Mind

77 kommenttia:

 1. Hyvää hääpäivänviettolomaa! Sitten myöhemmin matkakertomusta varsinkin Krakovasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimon mami, kiitos <3 Olemme Krakovassa vain kaksi päivää...Yritän ottaa löysästi, mutta ehkä kuvaan taas paljon. Pitkä viikonloppu+1 pv olisi jo näyttänyt Krakovaa enemmänkin. Toivotaan...

   Poista
 2. Elämysrikasta matkaa Leena teille molemmille! <3

  Krakova on minullakin suunnitelmissa jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos! <3

   R. on ollut siellä työmatkalla ja väitti, että olen puhunut siitä AINA, joten: Now or never!

   Poista
 3. Mukavaa seikkailua :) Minäkin haluaisin tuon harmaan mekon ja sitten nuo siniset kengät tuosta ponchokuvasta, punaiset vastaavat minulla on jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos <3 Minulla on outo tutina, että saamme oikeasti vähän yllätyksiä...Minä en ole riittävän hoikka tuohon mekkoon. Kunnon kotelomekko sen sijaan taas käy minulle. Minulla on tuollaiset matalat siniset kuin bootsit, mutta eivät ne näytä noin ihanilta.

   Poista
  2. Naturalistan kengät ovat vähän tuota tyyliä, pyöreäkärkiset. Noissa on hieno farkkuväri.
   Harmaa on mekossa lempeämpi sävy kuin musta, ja nyt on taas ihania viininpunaisen eri sävyjä. Se on siitä ihmeellinen väri, että käy kaikille.

   Poista
  3. Marjatta, eikö vain tuo väri olekin hieno! Olen jo osin viininpunaisessa eli käsilaukku ja käsineet,,,Se tosiaan sopii sekä blondeille että bruneteille etc.

   Poista
 4. Mahtavaa, antoisaa, intohimoista, rakkaudellista, rentouttavaa ja ihanaa matkaa teille <3

  VastaaPoista
 5. Ihanaa,ihanaa..onnellista,turvallista matkaa !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos! <3 Tuo turvallisuuskin on ihan hyvä pointti, vaikka ajelemmekin pikkuteitä, emme enää pidä moottoriteistä, mutta mitä vain voi silti sattua kenelle vain...

   Poista
 6. Oi ihanaa! Oikein mukavaa, rentouttavaa ja ihanaa matkaa teille. Tuo matkareitti kuulostaa niin mukavalta. Nyt ei varmaan Bratislavassa ole sitä matkailijoiden määrää, joka oli kesäkuussa, jolloin vietin siellä päivän. Tuntuu, ettei rakennuksia nähnyt kun väkeä riitti ja riitti. Kun syön seuraavan kerran Kaiserschmarrnia, niin muistan teitä! Se on yksi minun lemppari itävaltalaisesta tai alppien keittiöstä.

  On mullakin matka tiedossa, lähen kahtena päivänä kirjamessuille tänne Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, on tää. Kiitos <3 Olemme olleet aikaisemminkin syyslomalla just lokakuussa ja oli kivaa, kun ei ollut ruuhkia. Myös hinnat ovat nyt asiakasystävllisemmät, joten kannattaa olla saman tien vähän enemmän kuin pari viikkoa. Tuskaannuin viimeksi Salzburgissa niin paljon kiinalaisiin turisteihin, että oli pakko lähteä takaisin hotellille. Mutta se oli toukokuuta jo! Seuraavana päivänä oli romanttinen, kevyt sade ja olimme kuin kahden Salzburgin vanhassa kaupungissa, no, ei kahden, mutta ei niitä katuja tukivia ihmismassoja. Minä muistelen sinua siinä ravintolassa, jonka nimeä en ikinä muista ja josta on vain pari kulmausta meidän hotelliin. Se, jossa on se sisäpiha, jonka keskellä kasvaa suuri puu,, oliko se kastanja.

   No, olen tänä vuonna ihan ulkona kirjamessuista. Mukavaa kirjamessuilua <3

   Poista
 7. Kuulostaapa ihanalta matkasuunnitelmanne! Oikein antoisaa ja iloista matkaa ja onnittelut 30-vuotishääpäivän johdosta!

  VastaaPoista
 8. Mukavaa matkaa molemmille ja nauttikaa reissusta joka solulla!

  VastaaPoista
 9. Oi teitä hyvät hullut puurossa! Kyllä tuo viimeinen kuva on sitten paras. <3 Vaikka ihana tunnelma on muissakin.

  Nauttikaa matkasta: maisemista, ruoasta, keskieurooppalaisesta tunnelmasta, toisistanne.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, me ollaan vähän tällaisia...;) Se on sattuman satoa, sillä kuvaha on aika pimeä. Sen otti paikalle sattuntu juuri eläkkeelle jäänyt ylioopitoson proffa, jonka tytär oli meidän Merin kanssa aikanaan samalla luokalla. Kun sitä klikkaa isommaksi, tuo tummuus antaa hiukan periksi. Aika luomu kuva...Kiitos <3

   Kiitos kaikkea tuota aiomme ja vielä enemmänkin yritämme ahmia vaikutteita, kokemuksia, herkkuja...

   <3

   Poista
 10. Ihanaa matkaa Leena ja R. ;teillä on huikea matka edessä ja muista sitten ottaa paljon kuviakin;D Minä olen nähnyt Gustav Klimtin maalauksen livenä;sellainen yksi iso on Tel Aviv-taidemuseossa ja se onkin blogissani jossain en vaan muista missä. Ja ihanaa myös että Merin gradun aihe selvisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos paljon <3 No yritän tietysti, mutta kuvat olisvat parempia, jos ei olisi paljon aurinkoa...pieni sadetuhnukin on usein vain eduksi. Mutta siellä on ainakin Danae, Emilie Flöge ja vaikka mitä. Löysin valtavan määrän lehtileikkeitä Klimtistä ja ostin Italaistakin, vaikka en osaa italiaa kuin hyvin, hyvin vähän, hänen taiteestaan kertovan kirjan.

   Kerron siitä Merin gradusta sitten myöhemmin, se vaatii aikaa eli palataan siihen vaikka mun salarakaskuussa eli marraskuulla.

   <3

   Poista
 11. Ihanaa matkaa. Nautinnollistakin sellaista. Olkoon se kaikkien toiveidesi veroinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, kiitos <3 Toiveet ovat korkealla, mutta aika paljon on ollut järjesteltävää. Nyt ihmettelemme, että teimme joskus kolmen viikon reissun Italiaan kolmen tenavan kanssa eikä tuntunut missään;)

   Poista
 12. Voi ihanaa matkaa teille <3!!!
  Ja vai ei messuiluja, pitänee kirjoittaa siis raportteja... (Matkaraporttianne odottaen..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, kiitos paljon <3

   Lievää painostusta:) Tämänhän pitänyt olla hääpäivämatka...,mutta toki yritän kuvailla eli niistä se sitten riippuu, miten kuvat onnistuvat.

   Poista
  2. Auts :D! Ei oikeasti mitään painostusta! Kuvia tulee jos tulee ja jos matka tuntuu hyvälle kantaa omissa kokemuksissa ja sittemmin muistoissa, kannatan. Tämä nettielämä on vain toissijaista.
   Nautinnollista matkaa teille <3!

   Poista
  3. Vitsillä sanoin;) Ihan kuvien tasosta rippuu, matkakuvat eivät ole siksoja keskenään: Viimeksi oli tuuria. Samaa mieltä: Nettielämä on kakkonen, muu on ykkönen.

   Kiitos ja terveisiä täältä Ylä-Sakista! Laivan rinnalle pitkän matkasi joutsenparvi ja tänään näimme valtavan kurkiauran peltojen yllä matkalla kohti itää??? No, ehkä ne tiesivät siellä jonkun hyvän paikan levähtää ja jatkavat sitten etelään.

   Sydän...

   Poista
 13. Lämpöiset hääpäiväonnittelut ja ihanaa lomaa teille kyyhkyläisille!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa lokakuuta sinulle Liekkisydän!♥

   Poista
 14. Iik, aivan ihana matka teillä tulossa! <3 Odotan innolla matkaraporttia ja kuvia, totta kai. Olen itsekin haaveillut Puolasta jo kauan, ja Itävaltakin on vielä näkemättä, eikä kroonisen matkakuumeista olotilaa helpota yhtään se, että en voi nyt reissailla juuri ollenkaan, kun vanha saksanpaimenkoiravaarini tarvitsee minua nyt kotona enemmän...

  Nauttikaa matkasta ja kaikesta! <3 Ja vie minulta terveisiä Klimtin maalauksille! Kerro, että jonain päivänä vielä minäkin tulen... :)

  Ihanaa matkaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, niin minustakin tuntuu;) On aika matkustaa ja aika olla matkustamatta. Mehän olimme matkustamatta yhdessä monta vuotta juuri siuuriruhtinatar Olgan takia. Kun hän oli seniori, kukaan muu kuin oma perhe ei enää kelvannut häntä hoitamaan. Ja tässä syy, miksi nyt emme ota ainakaan vielä koiraa eli reissuvuodet.

   Kiitos paljon! <3 Oih, kuiskaan niille terveiset! Toivon, että sinäkin kerran teet tämän matkan, minä odotin tosi kauan, koska en ole oikein suurkaupunkityyppiä, mutta nyt meillä on itävaltalainen ystävä mukana, joten kivaa. Hyvää kannattaa odottaa;)

   Kiitos!<3

   Poista
 15. Oikein mukavaa matkaa, kaikkien aistien nautintoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, kiitos♥ Tämä on nyt Kaikkien Aistien Juhlat.

   Poista
 16. Ihanaa matkaa, Leena ja Lumimies!
  <3

  VastaaPoista
 17. Ihanaa hääpäivää ja lomaa teille :) Sydämiä matkaanne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos! Kiitos ja kiitos samoin sinun lokakuuhusi sydämiä♥

   Poista
 18. Aivan ihanaa matkaa teille molemmille! Nauttikaa Keski-Euroopan kauniista syksystä kaikin voimin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, kiitos! Ehdottomasti, siellä on just nyt oikein sopivaa eli noin +20 ja minä pidän myös viileästä.

   <3

   Poista
 19. Oikein ihanaa matkaa Leena! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos! <3 <3 <3 Innoittavaa kirjamessuilua!

   Poista
 20. Gute Reise!! Zwanzig Apfelstrudel sind nicht genug. Íhr sind doch am Weg drei Wochen. Bitte, geniessen Sie viel ihrem Urlaub. Fahren Sie auch vorsichtig.
  Mit freundlichen Grüssen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja. vielen danke<3 Vielleicht esse ich mehr, zwanzig ist nichts! Sicher geniessen wir und ich hoffe, das wir für dich auch etwas finden. Lumimies fährt sehr vorsichtig. Danke schön <3 Liebe Grüsse!

   Poista
 21. Oikein hyvää matkaa ja onnellista hääpäivää! Varmasti tulee hieno reissu. Krakova on minunkin "täytyy-nähdä" -listallani. Saapa nähdä, toteutuuko koskaan. Rahtilaivalla reissaaminen on ylellistä. Olemme kahdesti sen kokeneet ja oli hienoja kokemuksia. Ei todellakaan mitään massaristeilyä.
  Ei muuta, kuin paljon kuvia ja kivoja matkakokemuksia.
  PS. On sinulla kaunis tytär!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos, kitos <3 Krakova on ollut usein mielessäni ja edellä kerrotun lisäksi myös eräästä privaatista syystä. Tuli sellainen olo, että 'now or never'. Toisaalta sanoin jo R:lle, että 'jos se on kovasti, otimme sinne liian vähän aikaa.' Sinähän olet oikein Krakova-fani sitten. Ei kahta kertaa ilman kolmatta. Yritetään. Viimeksi ilmat suosivat kuvaamista, saas nähdä miten on nyt.

   Oih, kiitos <3 Hän on, hän on...

   Poista
 22. Alpit kutsuvat! Huikeata! Ja Krakovakin on matkalistalla. Upeaa ja antoisaa lomaa teille! Matkaraportti varmaan tulee aikanaan.
  Ja paljon onnea hääpäivän johdosta! 30 vuotta, se on jotakin se!
  Kauniita syyspäiviä teille matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, ja niiden kutsua emme voi vastustaa;) Kiitos <3 Toivotaan, toivotaan...

   Kiitos, se on paljon, mutta toisaalta se on kuin eilen olisi tavattu: Molempia.

   Kiitos ja niitä kuulaita syyspäiviä myös sinulle!

   Poista
 23. Mukavaa matkaa teille! Milloinkas vuorossa Irlanti?

  VastaaPoista
 24. Kiitos paljon, ja Irlantiin tulemme kun Lumimies täyttää pyöreitä. Hän haluaa juhlia niitä Galwayssa ja Dublinissa😊

  VastaaPoista
 25. Vihreätniityt, en enää omalla koneella, joten merkit hukassa. Sydän...

  VastaaPoista
 26. Suloisen säväyttävää reissua teille, ihanat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, kiitos! Alpit lähestyvät...Sydän, sydän...

   PS. Lue Mariaanien hauta. Se ei ole Stoner, mutta siinä on paljon johon on voinut joskus samaistua tai sitten se on nyt - monella. Kevyt, mutta hyvällä tavalla.

   Poista
 27. Hyvää matkaa teille Leena! <3

  VastaaPoista
 28. Leena ja Lumimies, ihanaa lomaa ja hääpäivää. Tuo kuva, missä te olette yhdessä ja se hullupuuroteksti, voi miten sitä katsellessa tuntuu sydämessä mukavalta. Kaikkea mahtia. Olit taas mielessä, kun luin Herttaa. Valumista ja mahlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, kiitos! Sydän...Me ollaan vähän tällaisia...Äskenkin saatiin hullupuuronaurukohtaus, joka ei meinannut loppua millään;) Älä vaan sano, että Hertta olis mun juttu kuiteskin...Ach, rakastan kirjoja, joissa on mahlaa ja valumista, sellaista luontoerotiikkaa.

   Poista
  2. Leena, Hertta on mulle vuoden paras kotimainen. Olin ihan tulessa. Minä luin siitä polttavaa tulta ja siksi se toi mieleeni sinut, kun olet ihana palava liekki, joka valaisee ja säteilee. Toisaalta Lumiomenan Katja taas ei tälle lämmennyt. Sanon nyt tässä samalla, kun oli puhetta, että Ellei-bloggaus tulee blogiini huomenna perjantaina. Sinä olet siinä läsnä. Tämä nyt vaan tiedoksi. Nauti lomasta!!!

   Poista
  3. Omppu, tulee vähän paineita...Olin jo lankeamassa Herttaan, mutta Katja viilensi minua: Hänellä on myös aika vahva taju siihenm, mistä pidän. Katsotaan mitä ehdin.

   Kiitos tiedosta! Jossain vaiheessa olemme perillä Slovakiassa ja toittavastyi hotellin netti toimii: Luen sen heti kun se on mahdollista.

   Kiitos!

   Poista
 29. Noille rempseitä matkakokemuksia ja hullua puuroa toinen toisilleen!

  VastaaPoista