perjantai 15. tammikuuta 2016

Joulun rääppiäiset!


Illalla viimeksi käyn täyttämässä pimeällä kaikki lintujen ja oravien syöttölaudat. Puutarhurin parhaiden ystävien, suviyön laulajien päivät ja etenkin yöt ovat nyt kovia. Ilokseni olen kuitenkin joka päivä saanut nähdä vilahduksen mustarastaista eli ne jäivät pihapiiriimme. Kuvassa lehtikuvaaja Pekka Mäkisen ottama kuva urpiaisesta.


Kun Helmut oli luonamme, annoimme hänelle paketin, jossa oli Taika -sarjan espressokupit punaisena. Sain eilen Lucialta näin kivat jouluiset kuvat ja kuulin, että kupit olivat kovasti mieluisat.


Ja tässä Lucian kädessä. Nuoripari pitää erityisesti espressosta, joten lahjavalinta oli helppo. Vietimme Lucian ja Helmutin kanssa lokakuussa ikimuistettavan illan Slovakiassa ja Helmutin kanssa vielä seuraavan päivänkin, mutta Wienissä. Koska Iittalalta sanoivat minulle, että punainen Taika on vain kausiväri, päätin tänään lähteä ostamaan edullisemmin kuin ennen joulua, toiset kaksi Taika -espressokuppia, punaisina tietysti. Siis ensimmäinen tulevan joulun lahja on hankittu. Toisaalta voihan se olla tuliainenkin, jos...


Lokakuussa ei ollut ihan näin karnevaalia, mutta näiden kyyhkyläisten seurassa ei tule tylsää! (You always make us laugh, Love Birds!)

Kummikoiruudeltamme Lunalta tuli hieno kortti, jossa oli monenlaista kiitosta ja toivotusta Tähtitytöltämme. Pus, pus♥

Saimme kunnolla lunta, joten nyt jouluruusut eivät kuki kuin takkahuoneen tyynyissä.

Jopa vuoden parhaaksi elokuvaksi mainittu 45 vuotta ei sitten tullut tänne Suomen Ateenaan, joten ei auta kuin odotella sen DVD -julkaisua. Tässä juttua leffasta Imagessa


Eipä kuitenkaan mitään hätää, sillä takkahuoneessamme on melkein joka viikonloppu talviaikaan leffailta. Katsomme vanhoja hyviä leffoja uudestaan tai


viihdymme tallenteiden parissa. Uudessa Anna -lehdessä näyttelijä Maura Tierney (kuvassa oikealla), kertoi The Affair -sarjan kolmannen kauden yllättävän. Helppo uskoa, sillä niin koukussa tähän draamaan olemme olleet. Maura esittää sarjassa äitiä ja puolisoa, jonka aviomies on häntäheikkikirjailija, itseään etsivä tai pakoileva mies, johon naiset sitten kuitenkin vain lankeavat. Monia palkintoja ja/tai palkintoehdokkuuksia kahminut draama ei ole ihan tavanomaista kauraa, joten odotan innolla tietoa, milloin kolmas tuotantokausi on nähtävillä HBO:lla.


Oikea talvi on alkanut, mutta kuljemme kohti kevättä tulppaaneista nauttien ja kohta jo siemenpusseja ostellen. Isän syntymäpäivänä 5. helmikuuta nostamme pelakuut ulos kellarista ja siitä se sitten taas alkaa...kevät.

Puuterilumihuimausta♥

Leena Lumi

Winter Song

20 kommenttia:

 1. Ihana kuva pikku urpiaisesta. Sinulla on oikein pieni lintutarha ja oravatarha siellä, syöttämistä riittää. Itsellä se on satunnaisempaa. Pitäisi varmaan ottaa tavaksi.
  Luin myös tuosta 45 vuotta-elokuvasta, tuntui kiinnostavalta.
  Nyt on tulppaanien aika! Tuntuu että tulppaanit ovat se kevään ensimmäinen airut.
  Ihanaa talviviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, kiitos<3 Suuri puutarha, paljon mahdollisuuksia...ja työtä. Äitin, 88 vee, täyttää aamulla varhain kaikki lintujen ja oravien syöttöautomaatit.

   Se on hirveän kiinnostava, mutta nyt en näe sitä elokuva teatterissa. Jyväskylä ei ole kulttuurissa kuten Pori, täällä kaikki menee urheilun ehdoilla. Pääosassa oleva Charlotte Rumpling veti upean roolin brittidraamassa Broadchurch.

   Ehdottomasti. Olisin ostanut esikoita, mutta eivät olleet kovin hyviä. Ne ovat ja suomalaiset ovat niin ottaneet tavan niitä tuoda kauppareissuilta kotiin jo tammikuussa, mikä on vain kiva.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 2. Ihanat tunnelmakuvat! Ai että, nuo Taika-sarjan espressokupit olisivat mieleen, tykkään välillä juoda espressoa, ei minulla ole varsinaisia espressokuppeja ollenkaan.

  Hurr, nyt on kylmä ilta, paras istua takan ääressä ja lueskella tai katsella telkkarin tarjontaa.

  Lämmintunnelmaista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, nyt niitä saa edullisesti ainakin Prismasta. Tietysti voi tulla vielä joku kovempikin tarjous,mutta sitten puanisia ei kohta taas saa ennen ensi joulukuuta. Tyttärelle keräämme mustavalkoista Taikaa, kun nuori talous tarvitsee;) Itselle ostimme Taika-sarjan kannun, joka on just hyvän kokoinen niille, jotka käyttävät maitoa kahvissa. Meillä R. pitää espressosta, vaikka muuten juo moielutien teetä, minun kahvini on sitten cappuccino.

   Juu, taas kylmeni ja tätä kuulemma riittää ainakin ensi viikon. Otan kohta kirjan käteeni ja luen just niin myöhään kuin huvittaa;) Huomenna haluan lauantaita: Lupasin leiopia vihoviimeisen tiikerikakun ennen kuin alan vähän supistua, sitten teen kanavihanneswokkia, jonka nautimme tomaattisalsan kanssa ja illalla on leffamenu.

   Kiitos samoin teille ♥

   Poista
 3. Taika kupit kaikki ovat niin ihania ja en omista yhtäkään, vain Tanssimukin, mutta himoan. Pitäisiköhän tuo sarja katsastaa, luotan makuusi. Mukavaa viikonloppua Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, jätin kertomatta, että vaika olen luvannut, että en osta enää astioita...,mutta valtava Arctica-sarjamme alkaa ola jo hyvin kulunut ja käytämme päivittäin suklaakahvissa sekä iltapäiväteella KoKoja, niin nyt on jo Taikan kannu lahjaksi saatuna, yksi jättimuki myös ja taitaa tulla seuraavaksi pieni kulho kanuun kanssa käytettäväksi. KoKon kulhot muuten käytössä. Tämän sarjan lautasia käytetään siinä suosikkiravintolassani Jyväskylässä. Kun Jael näki eka kerran, hän nosti lautasen ylös ja katsoi valmistajan;) Meillä on sitä vaaleaa, tyttärelle siis mustavalkoista ja joukkoon muuutama punainen, näille kyyhkyläisille punaista. Jaelilta sain jättimukin sinisenä...Minusta tämä on pitään aikaan kiinnostavinta, mitä on tullut. Mutta kun hankimme uuden astiaston lautasineen, sen on oltava valkoinen. Tämän sarjan lautasia ravintolammekin käyttää katelautasina. Kiitos ja kiitos samoin sinulle Tiia<3

   Poista
 4. Kauniit nuo Taika-kupit, mutta ihmeen suuret espressokupeiksi (1 dl). Meillä on aika paljon pienempiä KoKon kuppeja useampia värejä ja sitten mustavalkoiset Paratiisin espressokupit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, ja meillä ei ole olenkaan esperessokuppeja, sillä nautimme aaumun Robertsimme KoKon mukeista. Maailmalla on tullut törmättyä monenkokoisiin espressokuppeihin. Taikan punainen etenkin minusta säväyttää talvella ja jouluna. Oi, ihmettelen aina, miksi en aikanaan alkanut kerätä Paratiisia, siinä on myös jotain taikaa...

   Poista
 5. Linturuokinnalla saa nyt käydäkin todella tiheään. Joka ilta meidän ikkunan alla oleva ruokintalaite näyttää olevan tyhjillään ja metsäänkin kannetaan kilokaupalla ruokaa. Ei käy siis aika pitkäksi ;-)

  Elokuvateattereiden elokuvavalinta on nykyään supistunut liian latteaksi. Täälläkin, vaikka on teattereita, niin finnkino varsinkin näyttää entistä vähemmän pienimuotoisia tai erilaisia leffoja. Minullakin leffat pyörii vapaa-aikana ja varsinkin viikonloppuna on ihanaa upota elokuvamaailmaan =)

  Onneksi tuli lunta. Siitä olen niin onnellinen, vaikka muuten tämä viikko on mennyt ihan surressa. Isot taiteilijat eivät vain saisi mielestäni kuolla pois...

  No, ehkä nyt jatkamme tässä päivässä ja nautimme mahdollisimman paljon lauantai-päivästä.

  Kaikkea ihanaa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kohta taas mennään. Tänään onneksi näin mustarastaat syömässä, joten kylmä yö ei vienyt niitä. Hyvä, että viette metsäänkin, sillä yllätän monet linnut ovat maastasyöjiä.

   Tänään Hesarissa maininta mahdollisesta Oscar-voittajaleffasta Carol, jonka totisesti toivon saapuvan tänekin. Kiinnostavia elokuvia ei ole meille tullut koko vuonna. Todella upeeta pitäsii tulla 1.7 ensi-iltaan, joten taidan minä Patsy ja ystäväni P. eli Edna, mennä silloin elämämme ekan kerran suvella elokuviin ja sen jälkeen Pöllöwarin viinipihalle;)

   Lumi on pelastus monelle. Elämä on kuolemista. Kollektiivinen suru tuo ihmisiä yhteen. Suru ja rakkaus yhdistävät, viha erottaa.

   Meillä on todellinen LAUANTAI: Ensin leivon tiiikerikakun, sitten alan valmistella päivän pääruokaa. viini on jo hengittämässä, R. lämmittää just leivaria, R. tekee jälkkärin, joka on tänään helppo hedelmäsalaatti, jossa paljon papaijaa (terveellistä!) ja sitten vanhanajan vaniljakastike, tallenteella on mistä valita ja tietysti hämärän pudotessa sauna, jossa ei valoja vaan punaisia kellukynttilöitä.

   Kiitos samoin teille ♥

   Poista
  2. Kyllä tähän päivään viini sopiikin, äsken lounaalla otin lasillisen ja nyt kahvin kera otan kyllä jotain muutakin. Paha päivä tänäänkin takana, en tiedä mikä viiraa naista... Onneksi mies on niin rauhallinen ja ihana, että se jaksaa auttaa kaikessa mahdollisessa...

   Mutta, että sinä pääset saunaan. Ihanaa. Kynttilän valossa, aah. Teillä on tulossa ihana ilta ♥

   Poista
  3. Birgitta, mikä sun nyt on...<3 Miehesi on itse rauhallasiis ja vaikka taivas tippuisi alas, hän sanoisi, että 'Birgitta, ei mitään hätää.' Helmut on samanlainen, joten ei yhtään pleottanut vaeltaa Wienin yössä.

   Semmoista meillä talviaikaan, ei valoja, vaan kellukynttilät. Kiitos, oli♥ Toivottavasti teilläkin♥

   Poista
 6. Kauniit rääppiäiset! <3

  Huomasin, että ollaan valittu monia samoja kirjoja luettavaksemme!

  Mukavaa lumista sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, Kiitos!<3

   Nyt aionkin vain lukea;)...ja kuntolla. Hienoja kirjoja.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 7. Ihania kuvia ja tunnelmia! <3 Minä olen itse juonut espressoa ego-kupeista, mutta nuo Taika-kupit ovat kyllä ihanat! Niin kauniit ja romanttiset! Olen ehkä omituinen, mutta kauniista astioista tulee hyvä mieli. :) Mikä on tuo tv-sarja, josta puhut jutun lopussa? Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Toivottavasti viikonloppunne oli onnistunut! -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiitos<3 Noita Taika-kuppeja on niinkin pieniä, että käyvät kuusen koristeiksi! Niistä tulee! Olen vain aina päättänyt, että 'enää ei astioita vaan elämyksiä'. Nyt Taika horjuttaa minua, mutta onneksi saan antaa niitä muille.

   Hyvä kysymys Taru, sillä olen kirjoittanut kuin kaikki sen tietäisivät ja olen niin usein tätä jo kehunut: Lisään sen nimen sinne ja vaikka jonkun trailerin. Se on The Affair ja me otimme ilmaisen HBO-kuukauden, kun kuulimme, että toinen tuotantokausi on tullut. Kun kolmas tulee, meille tulee HBO Nordic! Kiitos kivaa on ollut ja tällä viikolla saapuu ystävmme Helmut Itävallasta ja taidamme mennä ulos syömään eli myt vain paikkaa valitsemaan;) Mukavaa viikkoa sinulle<3

   Poista
 8. Mahtavia tunnelmapaloja! Nuo punaisena antaa sopivan terhakan aloituksen päivälle :) taikaa tarvitaan aina.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiss, he taisivat pitää, sillä niin monta kuvaa sain Lucialta. Seuraava satsi on jo odottamassa. Niemnomaan taikaa ja Taikaa. Tyttäreni toisen koiruuden nimikin on Taika.

   Poista