keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kevään 2016 kirjasatoa kohti pakkasen paukkuessa!


En helpostikaan ala luettelemaan niitä kirjoja, joita aion lukea, sillä mieli saattaa muuttua, kirja ei vedäkään tai mikä yleisintä, en nykyään enää tiedä kovastikaan etukäteen mitä aion lukea, sillä kun kaksi suurinta kustantamoa siirtyi paperisista katalogeista nettiin, olen ollut vähän pihalla. Alla oleva on vain suuntaa antavaa kevään lukemistoani, ei kiveen hakattua. Otan myös pitkin matkaa vinkkejä sekä kustantajilta, lukijoiltani että etenkin muilta kirjabloggaajilta. Valitan kustantajia, jotka puuttuvat tältä listalta, mutta harvoin tulee vuotta että en lukisi melkein kaikilta jotain viimeistään syyskaudella. Nyt keväällä olen jälleen huomioinut monet puutarhailua harrastavat lukijani ja myös keittiön puolella on luvassa herkuttelua.

WSOY:n keväästä ajattelin lukea ainakin:

Tommi Kinnunen: Lopotti

Anthony Doerr: Davidin uni

Tammelta:

John Irving: Ihmeiden tie

Colm Tóibín: Nora Webester

Sara Stridsberg: Niin raskas on rakkaus

Atenalta:

Ralf Rothmann: Kuolema keväällä

Docendolta:

Katja Lahti, Minna Sukuvaara: Kodin sisustussuunnittelun käsikirja

Ilona Pietiläinen: Mansikkapaikka. Kauneimmat kesäiset piilopaikat

Linda Pietilä: Rakas puolivilli puutarha. Kesähetkiä ja kukkakuumetta

Gummerukselta:

Pirjo Rissanen: Paju pieni

Ida Simons: Tyhmä neitsyt

Marceline-Ivens ja Judith Perrignon: Isä, et koskaan palannut

Rosamund Lupton: Hiljaisuuteen hävinneet

Karistolta:

Marja-Leena Virtanen: Verho

Helena Lylyharju&Kari Martiala: Parasta kalasta

Johnny Knigalta:

Jonas Hassen Khemiri: Kaikki se mitä en muista


Otavalta:

Milena Busquets: Tämäkin menee ohi

Sadie Jones: Kotiinpaluu

Siri Hustvedt: Elää, ajatella, katsoa

Leena Putkonen: Superhyvää suolistolle!

Avaimelta:

Maria Salonen: Axel Munthen jäljillä

Katja Jalkanen&Aino-Maria Savolainen: Korot kopisten. Käytännön opas kulttuuriviidakkoon

Minervalta:

Peter James: Rikoksen merkit

Marjut Helminen: Appelsiinilehto

Eero Ojanen: Suuri suomalainen kummituskirja. Kotimaiset kauhutarinat kautta aikojen

Miriam Gebhart: Ja sitten tulivat sotilaat. Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissä

Bella Linde&Lena Granefelt: Omasta maasta. Omavaraisen kotipuutarhurin käsikirja

Paula Ritanen-Närhi: Nykyaikainen kaupunkipuutarha

Shawna Coronado: Viherseinät. Uutta ilmettä puutarhaan

Tiia Koskimies: Parhaat piiraat. 50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä

Bazarilta:

John Williams: Butcher's Crossing

Kustantamo S&S:ltä:

Erica Jong: Elä ja uneksi


Outo, ajan katoava virta...Ensi viikolla kirjaboggaajat äänestävät jo Blogistaniassa viime vuoden parhaimmat kirjat. Aika tarkkaan aion nyt uppoutua noin kuusisataasivuiseen Ann-Maria MacDonaldin Armon yöhön, sillä sain Linnuntiestä sellaisen lukuhurmion, että haluan lukea myös kirjailijan esikoisen eli 'mistä hän oikein tulee, mistä on tehty Linnuntien kirjoittaja?' Näin kävi viime vuonna Jean Rhysin Kvartetin ja Huomenta, keskiyö kanssa ja sitä edellisenä Jayne Anne Phillipsin kanssa, jolta olenkin lukenut jo useampia teoksia, mutta Suojeluksella aloitin. Joistain kirjailijoista vain tulee 'omia kirjailijoita'.

Pidellään pakkasia, muistetaan pikkulintujamme monipuolisella eri lajit huomioivalla tarjoilulla, sytytetään kynttilöitä jo aamiaispöytään ja luetaan oikein nautinnolla lämpimien huopien alla kaakaomuki vieressä höyryämässä...talvi.

Love
Leena Lumi

ensimmäinen ja toinen kuva Pinterest
keskimmäinen kuva Riitta Konttisen kirjasta Taiteilijatoveruutta, Ada Thilén, Lukeva tyttö maisemassa, 1896

44 kommenttia:

 1. Nora Webster ja Kotiinpaluu on hienoja molemmat. Ensin mainitusta olen kirjoittanut blogiinikin, jälkimmäisen olen lukenut jo ennen blogiaikoja ja tästä Jonesin ekasta lähti roihuamaan rakkauteni hänen tuotantoaan kohtaan.

  Itse odotan eniten Elena Ferranten 4-osaisen sarjan I osaa Loistava ystäväni. Tämä sarja on ollut maailmalla aivan hitti ja loistavaa että nyt saadaan myös suomeksi edes yksi kirja. Olen lukenut ja blogannut Ferrantelta vaan Amalian rakkaus, mutta se vakuutti.Ja sitten ruotsalaiselta Sara Stridsbergiltä on tulossa uusi romaani Niin raskas on rakkaus. Olen lukenut häneltä teoksen Drömfakulteten, joka oli ihan hurjan hurjaa kamaa. Siinä oli Valerie Solanas ja herra hopeatukka tehtaineen ja seurapiireineen ja vahva feministinen pore. Maistuis varmaan sullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, oletpas sinä ehtinyt. Esikoiset ovat kiinnostavia, kuin käyntikortteja kijrailijan sieluun, siksi nyt luenkin MacDonaldin esikoista.

   Mainitsitpa kirjasn, joka kummittelee mielessäni: Loistava ystäväni on harkinnan alla. Nyt en uskalla sinulta mielipidettäsi kysyäkään, kai;) Minä en nähnyt misään sellaista kuin Niin raskas on rakkaus, muistaisin tuon nimen kyllä. Ai, nyt se suositus tuli: Sinä rohkea. Yritän nyt löytää kirjalle kustantamoa, sillä feinistiset kirjat kyllä uppoavat minuun kuin kuuma veitsi voihin. Kiva käyttää joskus kulunutta sanontaa, eikä aina keksiä uusia. Listasin muuten aamulla eräästä syystä (luen myös tieokirjaa Kansankodin pimeämpi puoli ja siinä 90 prosenttia pakkosteriloiduista oli naisia ja jopa 15 vuotias tyttö!) naisiin kohdistuvia eri sortomuotoja 1800 luvulta asti: Lista ei ollut ihan lyhyt. Minusta nykyajan noitavainoa, mutta perheen noitavainoasiantuntija sanoi, että nuo ovat sorron, eivät noitavainon muuotoja. Ihan sama ne minusta ovat..Vaino on vainoa, ihan sama mikä sen nimi on.

   Poista
  2. Tuo Niin raskas on rakkaus ilmestyy Keltaisessa kirjastossa. En siis siitä tiedä yhtään enempää kuin tuon nimen. Ihan tuon Stridsbergin aiemmin lukemani perusteella olen tästä uudesta kiinnostunut. Stridsbergistä on sanottu, että hän kulkee Durasin ja Jelinekin jalanjälkiä.

   Mulla on parhaillaan lainassa tuo Kansankodin pimeämpi puoli, mutta en ole ehtinyt sitä vielä aloittaa. Minusta sorto on rakenteellisempi termi kuin noitavaino. No vallan väärinkäyttöä molemmat joka tapauksessa.

   Tuosta Ferrantesta olen lukenut myös, että tämä ensimmäinen osa on vasta lämmittelyä ja osassa neljä palaset loksahtelevat sitten ihan toden teolla. Nyt kauhistuttaa, että jos näitä julkaistaan kerran vuodessa, niin enhän sitten neljättä osaa lukiessani muista enää ekaa osaa tarpeeksi hyvin. No katsotaan nyt, miltä tuo vaikuttaa. Se Amalian rakkaus oli kyllä hurjan loistava ja kirjailijakin on mielenkiintoinen, kun hänestä ei edes tiedetä kuka hän tai sitäkään onko mies, nainen tai jotain muuta sukupuolta.

   Poista
  3. Omppu, no onkos ihme, kun sitä siellä netissä selailin. Kun halusin Tammen tuli Wsoy ja vaikka miten päin;) Duras tekee tässä ison vaikutuksen...

   Minä olen sitä lukenut tiukasti, mutta eilen se alkoi ottaa päähän, varmaan ymmärrät, kun ieti vaikka sitä, että vielä 1975...Niinpä päätin lukea väliin kevennystä ja luon tuota Kansankotia vaikka iltapäiväteellä tms.Se ei tuo hyviä unia, kun tulin niin vihaiseksi. Jotain sellaista Merikin sanoi, kun yritin vaikuttaa hänen graduunsa.

   Mietin, että yritetäänkö kirjailijasta nyt tehdä tällä tavoin kiinnostavaa, mutta taidan nyt ottaa näistä jomman kumman vielä päälle. Vaikka siis keväällä etenkin puutarhakirjat työllistävät minua, kun se on omakin harrastus.

   Poista
 2. Leena, on ollut mainiota seurata Rhys-naiseen hurahtamistasi! Vielä jossain vaiheessa sitten luet Herra Mackenzien jälkeen ja Siintää Sargassomeren. Viimeksi mainittu kannattaa ehkä lukea kesän korvilla, vaikka talven pakkasilla olisi tietysti hienoa sukeltaa kuumalle Jamaikalle ja silmiä häikäiseviin kirkkaisiin väreihin... Minunkin pitäisi uusintaa Rhys-naisen lukemista juuri Kvartetilla ja Huomenta keskiyöllä, kun sain kerättyä ne omaan hyllyyni.

  p.s. Odotan myös Katjan ja Amman kopisevia korkoja. :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ja mistä kaikki alkoikaan, muistat varman sen pienen kuvan kirjailijasta, jonka poimin blogistasi. Sargassonmeri ja Herra MacKenzie ovat tulossa. En jätä Rhysiä rauhaan!Mistä ihmeestä noita löytöjä teet. Nyt minun olisi ehdottomasti saatava Linnuntietä omaksi. Rhys-nainen on niin kiinnostava, että hänetkin pitäisi saada omaan kirjastoon.

   Niin minäkin, sillä valitan heti, ellei siellä ole riittävästi kuvataidetta ja sitten pitää olla oopperaa ja sen parhain esityspaikka maailmassa on Olavinlinna!

   Poista
 3. Ihan hengästyttää ja minulla, kun on lukematta vielä monta aiemmin esittelemääsi mielenkiintoista kirjaa. Hyvää alkanutta kirjavuotta sinulle Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, mutta eihän tässä mihinkään kai kiire ole. minuakin omat listani hengästyttävät, mutta sitten on kiva, kun kirja vie...;) Kiitos samoin sinulle Riitta!<3

   Poista
 4. Oikein ihanaa alkanutta kirjavuotta ❤️ Minä aloitin omani joululahjaksi saadulla Snellmanin Antautuminen -teoksella. Hyvään vauhtiin on lähtenyt tämä vuosi!

  Lämpöistä loppuviikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, kiitos samoin sinulle♥ Minulla on se ja luen sen just sille sopivalla hetkellä. Pidin kovasti Snellmanin Pääomasta ja hän on muutenkin kiinnnostava kirjailija. Anja kirjoittaa ihmisläheisesti ja hän on itsekin sellainen helposti lähestyttävä, sanon hyvin lyhyen hetken perusteella. Empaattinen.

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 5. Henkeäsalpaava on taas to listasi:)
  Itse olen keskittynyt Ulla-Leena Lundbergin: Kuninkaan Annaa, jonka sai joululahjaksi ja itse ostamaani Ella Woodwardin: Deliciously Ella.
  Ihania lukuhetkiä sinulle fällyjen alla <3
  Ps. vastasin vihdoin niihin tiedusteluihisi blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kevät tuokoon virtaa;)

   Ja minä luen nyt Kansankodin pimeämpi puoli ja Armon yö. Suosittelen!

   Kiitos samoin sinulle<3

   Kiitos, tulen kohta...

   Poista
 6. Ihana odottaa tätä kirjavuotta. Paljon hyvää tulossa. Osin odotamme samoja kirjoja, osin eri ja niin sen pitää mennäkin. <3

  Kinnusen Lopotin unohdin omalta listaltani, samoin Hustvedtin Otavalta. Minulla on Siri H:n suhteen vähän varovaiset odotukset, koska toisaalta rakastin Kaikki mitä rakastin -romaania ja pidin Kesästä ilman miehiä, mutta sitten se edellinen (mikä sen nimi olikaan) oli pettymys. Mutta varmaan luen sen, koska arvostan Hustvedtia paljon. Uutta Toibinia odotan minäkin, mutta JOS pääsen kesällä Irlantiin, otan sen sinne. Ja ;) ja <3 Avaimen kirjoihin!

  Lämpimiä ajatuksia pakkaspäiviin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ehdottomasti. Just niin: Erilaisuus on rikkautta<3

   Kinnusta tuskin jätät lukematta. Ymmärrän, sillä Siri haluaa välillä paljastaa itsestään muutakin kuin KMR:n kirjoittajan. Ja koska hän on nyt niin uppoutunut neurotieteisiin, se ei voi ola näkymättä hänen kirjoissaan. Et tarkoita Vapisevaa naista, sillä se oli hyvä ja melkoisen suuri paljastus myös Siriltä, tarkoitat sitä Häkäisevää maailmaa, uskoisin. Tóibín on loistava. Hänen novellinsakin menivät minulle ihan Carverin sarjaan, paitsi siis Raymond johtaa;) Irlnati-kirja Irlannissa: Niin sitä pitää! Minäkin taidan nyt lukea McBriden matkakirjana Irlannissa, just siinä likellä niitä kalliota, joille hyljenaiset nousivat. Mutta ikävää, että se ei ole ensi kesänä vielä. No, tottakai Avain <3

   Kiitos samoin!<3

   Poista
 7. Paljon luettavaa,ja hieno kirjavuosi varmaan tulossa.Huh,teillä on kunnon pakkaset nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tämä on sitä talvea, josta en perusta. Pidän paljosta lumesta ja pakkasta max -10 astetta, miel. -5 astetta. R. lämmittää leivaria ja minä taidan tehdä tiikerikakun, sillä jotain hyvää nyt! Joimme puolen yön aikaan kuumat kaakaot sängyssä kirjoja lukien;)

   Poista
 8. Kinnunen ja Doerr, siinä kaksi, jota odotan eniten. Kristiina Vuori ja Milja Kaunisto, historiaa, ihanaa.
  Ihana käydä välillä kirjastossa tutkailemassa Turun vanhan pääkirjaston atmosfääriä...olen ihan atmosfääreissä, kun olen lukenut yhden todella hienon kirjan ja toisenkin, joista olen todella vaikuttunut.
  Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, molemmilta odotan hyvää suoritusta. Täytyy käydä sinulla katsomassa, mistä nyt olet noin vaikuttunut. Minä vaatimattomasti taisin luukea vuoden parhaani, kun luin Linnuntietä...Nyt olen Armon yössä.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 9. Ihana Leena, monta samaa on meidän listoillamme. <3 Täytyy sanoa että minusta on ihanaa että luet myös pienten kustantamojen kirjoja. Valitettavan harvat bloggarit lukevat, ja se on oikeasti harmi: minä olen löytänyt helmiä. Ihanaa kirjakevättä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Krista, takuulla on<3 Olen lukenut aina, vaikka just tässä ne eivät niin esillä. Ne tulevat yleensä vähän eri polkuja vuoden mittaan. Savukeidas on ainoa, jota seuraan tyyliin 'mitähän pojat nyt ovat keksineet?', mutta vaikka siellä on nyt Woolfia, se taitaa olla jo III-osa Virginian päiväkirjoista, miten I ja II ovat voineet mennä minulta ohi. Woolfin Vuodet Savukeiltaalta on todellinen helmi samoin oli Bolañon Jääknettä Sammakolta. Kiitos samoin!<3

   Poista
 10. Monen monta mielenkiintoista kirjavinkkiä tälle vuodelle, kiitos Leena ♥

  Näillä pakkasilla tarttuu kirjaan hyvin mielellään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, ole hyvä ja kiitos ♥

   Todellakin, tämä on aika kovaa. Miten mahtavat voida teidän joutsenet siellä, tuleeko lauhdevesiä, jotka pitävät jäään sulana. Reposaaressa oli taas pelastettu joutsen jäistä. Soitin äidille ja hän kertoi, että siellä teilläpäin olisi menehtynyt se kattohaikara, josta jo uskottiin uutta lajia Suomeen, mutta eihän tämä ole mikään Hollanti. Nyt vain pidellään pakkasia, R. laittaa tulia leivariin ja leivon tiikerikakun, sillä jotain lohtuherkkua näihin pakkasiin on saatava. Pidämme kuusenkin vanhanahan tapaan Nuuttiin asti, sillä serbialaisemme ei ole varistanut yhtään.

   Poista
  2. Leena, onneksi joutsenet ovat lähteneet, eikä tuolla Rautalammin Tyyrinvirrallakaan ollut kun kävimme katsomasssa. Mutta nyt on tullut kymmenen kilometrin päähän Nokisenkoskelle merimetsoja, se on harvinaista. En ole nähnyt, vaan meidän luontogurumme Olli K. Kattohaikaran kuolema taisi olla Pihtiputaalla, ei täälläpäin.
   Pakkasherra vielä paukkuu, mutta lauhtuvaa ja lumisadetta tulossa ♥

   Poista
  3. Minttuli, Luojalle kiitos! Outoa, että teillä siellä merimetsoja...

   No, äiti ehkä sitten sekoitti paikkakunnat. Hän lukee sekä Satakunnan Kansaa että Hesaria ja katsoo kaikki uutiset ja...;) Kurjaa tavallaan: Aloin jo muistella, miten onnelliseksi taru kertoo talon, jonka piipun päällä pesii kattohaikara. Kiitos tiedosta ♥ Olen aivan jäässä, leivoin lohtutiiikerikakun ja sisareni koria on leikattu tänään eli tosi vaikea viedä näillä pakkasilla ulos, kun karvat ajaettu pois ja jalat palelee. Siellä Jusu nyt vasta alkaa heräilemään nukutuksesta. Länsirannikolla siis tänä aamuna ina yhtä kylmä kuin meillä eli -25 astetta, mutta me katsoimme mittarai vasta klo 10 jälkeen. Yksi hyöty tästä päivästä: Meillä ovat vieläkin patjat ulkona eli kohta kannamme kylmää sisään!

   Poista
 11. Niin kiinnostavaa aina avata uusi lukuvuosi ja selailla katalogeja. Olen isoimmat kustantajat kahlannut läpi ja tänään näin Kotiinpaluun kaupassa. Voi että, tuskin maltan odottaa, että pääsen tutustumaan kaikkiin, vaikka tänä vuonna yritän olla maltillinen uutuksien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, onko se jo kaupoissa! Tuo nettiselailu ei ollut niin kivaa, mutta onneksi/toivottavasti sain poimittua tärkeimmät. Otavalla on hyvä katalogi vielä, joten oli ihanaa kun katsoi sitä aukeamaa, missä oli Sadie Jones, vrt. mun Otavan kirjat;) Otavan Sininen Kirjasto on ihan oma juttunsa ja Tammen Keltainen Kirjasto omansa, kummassakin paljon helmiä. Minäkin päätin olla maltillinen, mutta tiedän jo, että etenkin kevään puutarhakirjat pitävät minut kiireisenä. Haluaisin myös ehtiä osallistua edes yhteen haasteeseen...

   Poista
 12. Voi kun sulla on pitkä lista. Sä olet kyllä niin kova lukija, mäkin olin ennen, mutta kääks... se on jäänyt. Pitäis joskus yllättää itsensä ja ottaa kirja käteen ja lukea. Ihana kuva tuo ylimmäinen tuolla ylälaidassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju, yritin olla todella maltillinen ja tähän on tarkoitus lukea vielä jotain vanhempaakin:) En ole enää niin kova kuin pari vuotta sitten: Nyt toisinaan terve järki ottaa kirjan pois multa ennen aamukolmea. Kokeile! Minä voin sitten kokeilla vaikka jotain ihan uutta muuta kuin lukemista: Teen sen heti kun keksin, mikä se on! Niin, se oli otsatukka-aikaa, mutta se oli erityisen hyvä kuvauspäivä, tuli paljon kuvia, joista yksi, joka on ihan blogini alalaidassa isona, on Ilonankirjassakin. Oli paljon lunta, lämmintä hellää lunta, oli joulu ja oli pakkasta vain pari astetta...unelmajoulu. Kiitos♥

   Poista
 13. Voi mitä herkkuja luvassa! Minä en enää muista mitä pyysin ennakolta, koska sukkuloin kaikki netistä. Monta kiinnostavaa meni ohikin. Ja hyvä että blogit pitää pienkustantamojakin esillä niin muistaa itsekin tsekata mitä aarteita niistä löytyy <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, minäkään en muistanut, mutta kävin verestämässä muistiani ja kotona olevista paperikatalogeista oli helppo luntata ruksatut. Minulla netissä menee paljon ohi, kun siinä en osaa keskittyä kuten oikeaan katalogiin;) Ehdottomasti! Nyt onkin huono omatunto, mutta en voi ottaa ellen löydä just mulle. Tämän pitää kuitenkin olla harrastus!<3

   Poista
 14. Mä olen lueskellut tänään netistä spring fashion 2016 "katalogeja";D
  Kirjakatalogeja mä en ole ole juurikaan lukenut, nyt tai aiemmin. Oletan varmaan, että vaan törmään "mun" kirjoihin...;)
  Tuo Siri kiinnostaa, mihin suuntaan hän menee... Mä kun niin ihastuin siihen Säihkyvään maailmaan.
  Onko tuo Erica Jongin kirja uusintapainos/suomennos?

  Mä olen vielä joulumoodissa, mutta vastahan tässä oli eilen loppiainen ja nuuttikin vielä tulossa. En muista, että olisin toivotellut sulle vielä täällä upeaa vuotta 2016, mutta seitsemäs tammikuuta kait vielä voi; siis kaikkea kaunista ja hyvää vuoteesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kyllä minäkin netistä selaan muotia;) Kirjat ovat ihan eri kategoriassa, minusta. Peter hahn tulee vanhanaikaisesti kotiin paksuna lehtenä, mutta silti hyvin usein siellä seilailen.

   Siri tekee mitä huvittaa. Hän on arvoitus ja nyt sitä sakin sitten jännittää. Se on monelle ollut liian vaikea/monimutkainen. KMR oli upea ja lukijayställinen. Vapiseva nainen taas ylätys, mutta minsuta erinomainen sellainen.

   Ei kai, se mitä ehkä tarkoitat oli Erican Lennä, uneksi. Tähänkin liitty seksiä ja vaikka mitä, joten valmistaudu;) Woody Allen on sanonut tästä kirjasta: "Hänen kykynsä käsitellä arkoja aiheita ja silti saada aikaan hauska kirja ällistyttää. Minä rakastin tämän lukemista." Ja minä rakastan Woodyn leffoja...

   Niin minäkin, kuusikin pidetään Nuuttiin. Olen myös ihan hyytynyt. Leivoin silti tiikerikakun. Voi, eikö me olla, apua! Sanna, ystäväni kaikessa kauniissa, kuten kuvataiteissa, kovin kriitikkoni kirjoissa, krantuin nainen, jonka tunnen, arvostavin kaukoystäväni, oikein elämyksellistä ja viuhuvaa ja taiteellista ja omannäköistäsi vuotta 2016♥ Ja kiitos♥

   Poista
  2. Ihan eri kategoriassa! Muoti on hauskaa ja huvia, kirjat on elämä(ä).
   Mun yksi "kirjakatalogi" on tämä sun blogi.:)

   Joo, sekoitin lennä ja uneksi, elä ja uneksi.
   Elä, lennä ja uneksi!

   Kiitos, sinä Lumen Valtiatar! sydänsydänsydän!

   Poista
  3. Sanna, ai mä olen nyt sitten kirjakatalogi, kiitos;) Ei vaan, ymmärrän. Otan vain kirjat paljon enemmän tosissani kuin muodin.

   Just, arvasin...

   Ole hyvä Sanna! sydänsydänsydän!

   Poista
  4. P.s. En mä kyl tiedä haluaisinko olla kranttu nainen (ja vieläpä krantuin!), sehän kuulostaa melkein kuin narttu nainen.;D;D;;D

   Poista
  5. Sanna, minun gyneini sanoi kerran, että olen hänen vaativin asikkaansa. Minä siihen, että 'olen laatutietosin asiakkaasi.' Sinäkin voit vaihtaa tuon satakuntalaisen krantun laatutietoiseksi.

   Haa!, miten minusta tuntuu, että meissä joskus, ihan vain joskus, asuu pikkuinen 'bitch'<3

   Poista
 15. Uudenvuodenlupauksissasi lupasit olla ahdistumatta, ettet ehdi lukea elämäsi aikana kaikkia kirjoja. Eikö olisi aika kurjaa jos ehtisi. Sulkisit viimeisen kirjan.
  Paukkupakkasten aikaan on ihana kömpiä huovan alle lueskelemaan ja iloita siitä, että on turvallinen ja lämmin koti.
  Eilen näin mustarastaiden lämmittelevän talon alla ruokailujen välissä. Pihapiirissä on valtavasti lintuja ja olen onnellinen, että saan tarjoilla niille herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, sepä vastaa kurjaa olisikin. Olen varmaan Linnuntietä tunnelmissa, sillä ilman lkiaani Tarua en olisi koko kirjaa löytänyt. Mikä muu menee ohi...Totta on, että kiva tietää: Jotain odotettavissa.

   Nyt sitä just tehdään. Olen löytänyt 7 tunnin tuikkuja, joita laitan heti kun hämärän hyssy alkaa, palamaan monta.

   Meillä ne ovat kuusiaidassa ja toisen puolen serbiankuusissa. Emme yleensä syötä maahan, mutta nyt on pakko. Onneksi näin mustarastaan kävän myös yläterassimme syöttöpöydällä, tässä työpöytäni ikkunan takana. Meitä on sitten monta mustarastasonnellista, sillä jaksamme nistä iloita ja äiti samoin Luvialla.

   <3

   Poista
 16. Ooh, minä en tiennytkään, että Anthony Doerrilta ilmestyy jo uusi kirja! Vaan tämäpä kiva! Minulla on nyt kesken Kaikki se valo jota emme näe (joskin olen vasta ihan alussa) ja kiinnostaa kovasti myös herran uudempi. On aina mielenkiintoista nähdä, millaisen teoksen kanssa kirjailija palaa supermenestyksen jälkeen. Myös todella mielenkiintoisia teoksia kaunokirjallisuuden ulkopuolelta tuossa listassa. Kiinnostaa esim. parasta kalasta (rakastan kalaa!), käytännön opas kulttuuriviidakkoon ja suomalainen kummituskirja! Kirjakevättä innolla odottaen, -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, just. Meinasi mennä minultakin ohi. Minähän teen aika paljon erilaista tietoa. Mieluiten kirjoittelisin taiteesta ja kiinnostavista elämäkerroista, mutta puutarha ja kokkaaminen ovat omiakin harrastuksiani, joten tietty sitten niitä myös. Kiva kuulla: Odotellaan yhdessä, kohta se alkaa <3

   Poista
 17. Eikun jahas. Minä nyt jälkikäteen katsoin googlelta, että tuo Doerrilta käännetty onkin ilmestynyt aikaisemmin, käännettiin vasta tämän jymyhitin jälkeen. Noh, mielenkiinnolla silti odotan! :) -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, sinä ehdit paremmin selvittää kuin minä. En tuota edes huomannut, mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun suuren huomion saanut teos, tuo kirjailijan aiemmatkin sitten maailman lukevan yleisön tietouteen. Mielenkiintoista silti!

   Poista
 18. Entäs Butchers crossing, joka ilmestyy jo helmikuussa?
  John Williams...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SP, hyvä kun muistutit: Minä otin sen lukuun, vaikka en ensin aikonut. Aihe kammotti minua, sillä en halua lukea mistään biisonien teurastuksesta eivätkä keskilännen kovaopintaiset äijät kuulu suosikkeihini, mutta aloin miettiä, että Stonerin kirjoittajan on täytynyt keksiä noille teurastajille joku erityinen kohtalo, joka ei ole helppo;) Lisäänkin sen nyt listaani suurin odotuksin.

   Poista