perjantai 9. joulukuuta 2016

Koska en voi olla heikompia vastaan, olen heidän puolestaan!


"Jos pystyy joululahjan hankkimalla vaikuttamaan niiden kaikkein heikompiosaisten elämään tai tulevaisuuten, niin nyt jos koskaan on juuri se aika."

- Paola Suhonen -
Animalian joulukampanjan kummi

Anna lahjaksi Arvoa eläimille. Eläimet ovat tuntevia ja kokevia olentoja, joiden elämä on arvokas. Aineettoman Arvoa eläimille -lahjan kortin printti on IVANAHelsingin Animal Rights -mallistoa.

Hanki eettiset ja ekologiset lahjat täältä

Vahva, hyvä kannanotto Paola Suhoselta♥

Tämän päivän Helsingin Sanomissa: Sokos luopuu vuoden 2017 aikana kaikista turkiksista sekä turkissomisteista ja sellaisista eläinkuiduista, joiden kerääminen aiheuttaa eläimille tarpeetonta kärsimystä.


Nyt kun monenlaisia vaaleja on tulossa ensi vuonna, muistakaa kysyä ehdokkaanne kantaa turkistarhaukseen yms. Mikään elinkeino ei voi perustua eläinrääkkäykseen!

Leena Lumi

le chant du Loup

PS. Tarhauskiellot maailmalla ja nyt myös Japani on kieltänyt turkistarhauksen

20 kommenttia:

 1. Minä luin tässä taannoin mielenkiintoisen lastenkirjan 70-luvulta turkiseläimiin liittyen, napakettu Napoleonista. Se pisti hieman mietteliääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, varmaan syystä. Kehitys kehittyy, vaikka joskus tuntuu, että se onkin niin hidasta...

   Poista
 2. Otin linkin ylös, mielelläni otan osaa tähän ja lahjoitan korttia vastaan. Vaikka itse ei rahassa kierikään, niin aina on jotain mitä jättää pois tärkeän asian eteen. Todella tärkeä aihe, kiitos linkityksestä :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia&Tommi, kiva kuulla. Siinähän on ihan pienen rahan lahjojakin eli voi itse valita. Olkaa hyvä♥

   Poista
 3. Asia on tärkeä! Hienoa, että Paola tuo sen rohkeasti esille. Lahjoitan joka vuosi Hesyn joulupataan Helsingissä. Molemmat kissani ovat löytöeläintalosta n. 10 vuotta sitten luokseni kotiutuneet. Siis mukana omalla pienellä panoksella. HYvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimon mami, todella tärkeä ja Suomi on tässä jo muuta läntistä Eurooppaa jäljessä. Sinähän olet mukana isosti, kun olet antanut kahdelle kissallekin jo hyvän kodin!

   Poista
 4. Hieno juttu. Jos oikein luin lisäuutisia iltapäivällä, koski tuo S-ryhmän linjaus vain Sokoksia. Että silleen. Vielä, kun saataisiin lihaton kauppa. Ehkä jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, voipi olla, mutta eihän Prismat turkiksia myykään.Lihaton kauppakin voi olla tulossa...

   <3

   Poista
 5. Hienoa, että Paola astuu esiin mielettömän tärkeän asian puolesta eli eläinrääkkäystä vastaa. Julkkiksia tarvitaan näihin mukaan, koska he pystyvät vaikuttamaan hyvin paljon yleiseen mielipiteeseen.
  Mukavaa viikonloppua!!

  LÄmpimin terveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja, heitä tarvitaan näkyvyyden takaamiseksi, mutta jokainen on tässä työssä nyt tärkeä. Sinäkin siskoni! Pienistä puroista etc. Olen iloinen, että Jenni Haukio ja Paola Suhonen ovat näkyvästi tässä mukana♥ Ja Animalia on tärkeä, saan uutisia usein ja nyt juuri sain kuulla, että Japani on kieltänyt turkistarhauksen!

   Kiitos samoin♥

   Poista
 6. Ylellä Sokos jo julisti, ettei kyseessä ole kuin myyntilukuihin perustuva asia, ei kannanotto. Nämä on mielenkiintoisia asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bleue, luen just hesaria, jossa Sokos tarkentaa, että koskee vain Sokosta, mutta jos miettii muuta S-ryhmää, niin mitä turkiksia Prismoissa myydään, mutta silti siellä voi olla vaikka pörrösukkia, joiden pörrö on revitty elävästä angorakanista.

   Jos tämä on Sokokselta vain mainoskikka, Animalia kyllä vastaa siihen.

   Luin just uutta Animalia -lehteä ja siinä on luuteltu monta asiaa eläinten hyväksi ja yksi on eläinten käyttö viihdetarkoituksiin. Eläinsirkukset on tiettävästi jo Suomessa kielletty, mutta hevosshowt sallitaan: Selvää ristiriitaa, sillä hevonen on herkkä ja tunteva eläin. Samassa lehdessä myös viimeiset uutiset Tampereen delfiineistä eli miten ne voivat Kreikassa. Eläinsuojeluyhidstykset yrittävät saada maailman vangitut delfiinit dluonnonturvapaikkoihin, sillä villissä vapaudessa ne eivät enää pärjää.

   Poista
 7. Hyvä joulukampanja. ♥

  En yleensä politikoi, mutta olipa Sokoksen syyt mitkä vain, niin Ville Niinistö tiivistää hyvin:
  "Jos Sokos ei enää myy turkiksia, kun Suomen naiset eivät niitä halua ostaa, niin miten siitä turkisteollisuuden lobbarit, MTK sekä alan pönkittämät keskustan ja Kokoomuksen kansanedustajat voivat suuttua? Pakottaako aikovat?
  Yhä useampi kuluttaja tekee kulutuspäätöksiään eettisin perustein. Se on oikea suunta. Eettistä ruuan ja muiden kulutustuotteiden tuotantoa pitää kehittää, jos haluaa tulevaisuudessa menestyä. Villieläimen kasvattaminen vangittuna pienessä häkissä turkkinsa takia on pohjimmiltaan aina epäeettistä. Ja se ei siitä mihinkään muutu vaikka alan lobbarit kuinka pesisivät mustaa valkoiseksi.
  Onneksi ihmiset tekevät muutoksen, kun lobbarit ja niiden tukemat hallituspuolueet eivät siihen pysty. Mutta Suomen politiikan perinteisten valtapuolueiden epäterveet valtasuhteet ja kytkökset tämä Sokoksen päätös ja sen jälkeinen painostuskampanja on jälleen tuonut esille."

  Eli vaikka Sokoksen syyt ovat kaupalliset, niin kuluttajat ovat tehneet päätöksensä. Julma turkistuotanto loppuu ennen pitkää kokonaan, koska kuluttajat eivät halua turkkeja ostaa. Hyvä, suomalaiset kaupan asiakkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ehdottomasti ja toivottavasti kantaa paljon joulua pidemmälle♥

   Minä en laske eläinsuojelua politiikkaan. Tässä unohtuu nyt etenkin kokoomus- ja keskustapoliitikoilta, että eläin on tunteva kanssakumppanimme, ei esine, joka ei tunne kipua, ei kaipaa, ei itke...ja paljon ihmispetoa parempi. Inhoan tehomaataloutta parsinavettoineen päivineen ja vasikat erotetaan heti synnyttyä äidistään: itkuu ja ikävä kuuluu, mutta ei kuluttajille asti. Ihmisen itsekkyys on rajatonta! Luit ehkä että eräskin nuori kokoomuspoliitikkonainen oli turkikset kaulassa raivoissaan tästä Sokoksen linjauksesta. Ihmettelen! Keskustan äijät nyt tietää ja kokoomuksessa monella miehellä samat aatokset eli vain elinkeino eli raha merkitsee, ei eläimen kärsimys.

   Kun muutama viikko sitten kävin Sokoksella, muistin kysyä pörrösukkia ostaessani erikseen, että 'eihän näissä vain ole angoraa?' Ei ollut! Noin viitisen vuotta sitten niitä oli vielä myynnissä ja tiedät kyllä, miten se karva kaniparalta otetaan...

   Villieläinten pito pienissä häkeissä sekä käyttö viihdetarkoituksiin, joka viime mainittukaan ei ole eläimelle lajityypillistä elämää, on sairasta. Musta ei tässä nyt peseydy! Nuorissamme on huomisemme ja tyttäreni ikäisissä en tunne yhtäkään, joka kannattaisi minkäänlaisia turkiksia. Päinvastoin!

   Olen vuoden aikana nähnyt yhden naisen pukeutuneena murahttuihin eläimiin ja hän kyllä näytti ihan huutomerkiltä ja taisi itsekin hävetä.

   Moni viisaimmista poliitikoista on sanonut, että turkisala on laskevan auringon elinkeino ja olen samaa mieltä. Mutta että suosittelen ottamaan selvää poliitikkojen turkiskannasta, johtuu erityisesti siitä, että olin viime vaaleissa valinnut jo ehdokkaani, joka oli noin 40+ mies. Onneksi soitin hänelle ja kysyin turkisasiasta. Hänellä oli kanttia sanoa kannattavansa turkistarhausta, mutta eipä hän sitä julki huutele toreilla ja turuilla. Ihmiset eivät tiedä, että hän kannattaa tätä eläinrääkkäysalaa! Soitin kakkosehdokkaalleni eli naiselle 45+ ja hän sanoi jyrkän 'ein' turkistarhaukselle. Naisen empatiakyvyssä on puolensa, mutta ihmettelen noita muutamia turkisnaisia isosti!!!

   Katja, me vielä näemme ketut vapaina, nuo viisaat koiramaiset eläimet, jotka Suomessa on esineellistetty totannon osaksi tai luonnossa tehty lainsojattomiksi ja ihan syyttä suotta! Mikä kaunis, lumoava eläin♥

   Poista
 8. Tämä oli Sokokselta NIIN hyvä päätös. Tuli tunne, että maailma menee sittenkin eteenpäin! Hieno veto myös Suhoselta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, eikö vain! Kehitys kehittyy<3 Suhosessa on jotain...hänestä ei voi olla pitämättä ja nyt vielä pisteeksi i:in päälle tämä<3

   Poista
 9. Luin näitä kommentteja ja kerronpa omankin käsitykseni. Uutisoinnin perusteella ymmärsin, että turkikset poistuu Sokoksista ja muissa S-ryhmän kaupoissa niitä ei olisi olekaan. Sain myös käsityksen, että alkujaan S-ryhmä tiedotti juuri tuosta eettisyydestä, mutta vaihtoi sen pian (joidenkin tahojen kritiikin takia?) tuohon myntilukuihin ja kuluttajien ostopäätöksiin. Oli mitä oli, hyvä juttu että poistavat turkikset myynnistä. Tässä asiassa myös kuluttajan on helppo tehdä eettisiä päätöksiä. Monissa muissa tuotteissa se on vaikeampaa. Esim. monien vaatteiden alkuperämaata voi olla vaikea selvittää ja hintakaan ei aina takaa mitään, samoissa hikipajoissa voidaan tehdä kalliimpia ja halvempia merkkejä. Mutta turkis on turkis ja aina epäeettinen ja (nykyään) täysin tarpeeton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, jotkut tahot ovat kepu ja kokoomus, jotka katsovat tuona asian vain elinkeinon kannalta, mutta onneksi ainakin kokoomuksessa on myös muita ääniä kuten Pelkonen. Sen sijaan siellä on turkikset kaulassa joku nuori nainen, jonka nimeä en nyt muista ja...Äijät on yleensä pahimmat ja myös nuoret heistä. Sokos ei perunut,muutti vain muotoilua, sain just asiasta s-postille kirjeen Animalialta. Ja hyvä, että poistavat turkissomisteet ja ne pörrösukat, joissa ei lue angora. Niitä oli myynnissä vielä pari vuotta sitten, ja ostin, kun en tiennyt mitä se oli. Nyt kun ostin niitä taas lahjapekatteihin kysyin, että niissä EI varmasti ole angoraa tai muutakaan eläintä.

   Mitenkään ei saa enää selville alkuperämaata. Yritän vastustaa kaikkea kiinalaista, koska ne nylkevät koiria elävältä ja pitävät sappikarhuja häkeissä, joissa ne raudat karhun kasvaaessa painuvat ihosta läpi etc. todellista kulttuurikansaa, mutta mistään en saa tietää, että onko Marimekon tai Pentikin kankaita tms. teetetty Kiinassa.

   Kyllä pisti silmään se turkisrouva Prisman kassajonossa. Varmaan hän itsekin sen tajusi..., että on pukeutunut murhattuihin eläimiin!

   Poista