perjantai 11. tammikuuta 2019

Suklaat ovat loppu, kuusi lähti, mutta onneksi on viikonloppu ja kotipesä!


Kärvistelen täällä murroksessa, sillä suklaat on syöty ja kuusi lähti tänään. Satakunnassa kuusta pidetään Nuuttiin, mutta koska tänään oli siivouspäivä, niin...Meillä on erityisen kauniit kuusen valot ja ne ovat näkyneet makuuhuoneeseemme, joten yötkin ovat nyt muukalaisia minulle. Kuusiyöt ovat joulun kuiskeita, pesäihmisen lämmittäjiä. Tänään onkin tuntunut kylmältä vaikka takassa on ollut tulet.



Onneksi on ns. lukuromaani, joka vie minut ihan toisaalle ja tietysti rypäleitä ja valkohomejuustoa. Ja tv-sarjat! Eilen ja tänään katsoimme Perienglantilaisen skandaalin ja se oli loistava!!!



Olen fanittanut Hugh Grantia uudestaan ja uudestaan vain elokuvassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset, mutta hän onkin enemmän ainakin Perienglantilaisessa skandaalissa.Toinen pääosaroolin vetäjä Ben Whishaw vaikutti tutulta, en tajua mistä, mutta hän on niin sanomattoman suloinen roolissaan, että...

Olen kuullut huhuja, että tulossa ovat uudet tuotantokaudet sekä Babylon Berliniin



joka oli todellista juhlaa: Miten meitä hemmoteltiinkaan!, että sarjaan



The Affair, johon olen oudosti koukussa. Toisaalta sitten näen jo unia, että


Napoli -sarjan toinen kirja filmattaisiin. Kiitos suuri, että ensimmäinen filmatisointi oli niin loistava kuin kuuluu olla, jos kirjan nimi on Loistava ystäväni.


Nautitaan nyt vain kotipesästä, puuterilumisista päivistä eli kerätään myös askelia ja varhain laskevasta pimeydestä, joka on kuin kutsu lukemaan ilman mitään syyllisyyttä. Lumimies leipoo huomenna vielä joulutorttuja, kun taikinaa ja hilloa on ja minä tein tänään valmiiksi spaghettikastikkeen eli tulossa rento viikonloppu vanhalla kaavalla: saunaa, sarjaa ja herkkuja♥ 



Siellä jossain lumen alla meitä odottavat kevätunelmat valmiina yllättämään ja häikäisemään meidät jälleen kerran, kun sitä vähiten odotamme.

Kaikille tasapuolisesti levollista viikonloppua♥ Nyt palaan Ranskaan ja vuosi on 1942...

pesäihminen 
Leena Lumi, joka näkee unta scilloista...

urpiais- ja scillakuvat Pekka Mäkinen 

22 kommenttia:

  1. Katsoin tuo Hughin sarjan ja oli todella hyvä. Hughista on moneen rooliin ja on loistava näyttelijä. Hyvää viikonloppua, Leena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, kyllä britit osaavat!

      Kiitos samoin sinulle, Satu♥

      Poista
  2. Loistava ystäväni on huikea tv-sarjanakin. Miten taitavia näyttelijöitä nuo italialaistytöt ovatkaan. ♥ Perienglantilainen skandaali pitäisi katsoa. Ja nythän HBO:lla on Brexit-elokuva, jonka pitäisi olla hyvä. Niin paljon katsottavaa!

    ♥ viikonloppua, Leena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, se on, se on! Tytöt, kuvaustyyli, tietty rosoisuus kaikessa♥ Hurmaannut Perienglantilaiseen skandaaliin. Siinä on just sitä huumoria, joka iskee minuun, vaikka aihe ei ole mikään naurujuttu. Britit vain ovat sellaisia sanavalmiita, että aina alkaa naurattaa.

      Kiitos samoin sinulle, Katja♥

      Poista
  3. Babylon Berliinin jaksot odottavat vielä katsojiaan. Sille täytyy ehdottomasti varata aikaa. Olen käynyt joskus leffassa katsomassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset ja ajattelin, että enpä taida katsoa nyt. Olisi varmaan pitänyt katsoa uudelleen, sillä Hugh Grant on hyvä!
    Mukavaa viikonloppua, Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula, sinua odottaa jotain vaikuttavaa. Ensin me näimme Neljät häät ja yhdet hautajaiset leffateatterissa ja sen jälkeen se piti saada omaksi.

      Kiitos samoin sinulle, Tuula♥

      Poista
  4. Tämä onkin loistavaa aikaa kirjoille ja sarjoille. Vaikkakin suklaan loppuminen onkin hieman haikeaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, no eikö vain! Ensin vierotus ja sitten voi ostaa jääkaappiin hätävaraksi Fazerin sinisen hasselpähkinärouheella:)

      Poista
  5. Jännä kuinka jotkut näyttelijät herättävät vastenmielisyyttä ja ärsytystä. Aikaisemmin myös Hugh Grant, mutta nyt myöhemmin tässä kyseisessä sarjassa ja näin iäkkäämpänä tosi hyvältä tuntuu ja pidän. Samaisen sarjan nuori näittelijä myös kiinnostava ja lahjakas, tykkään. Kevättä ja valoa kohti, mutta vielä tovin takkatulen lämmöstä nauttitaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, ehkä hän oli aikaisemmin vain baby face, nyt jo paljon enemmän. Ihana tyyppi tuo Ben Whishaw♥

      Kaikkea tätä♥

      Poista
  6. Hyviä sarjoja, noiden kanssa viihtyykin:) Suklaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, ehdottomasti! Kohta taas saa suklaata mutta ei konvehtirasiakaupalla:)

      Poista
  7. Oi Leena, niin ihana postaus! Ja kiitos vinkkauksesta, nappaisen Perienglantilaisen skandaalin mukaani;) Talvikausi on jälleen siipan kanssa sarjisten maratoniaikaa, ja ihanaa sellaista.

    Halaus täältä, voi hyvin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah, kiitos ja ole hyvä. Ihastut siihen!Tämän vuodenajan etuja sarjat,puuterilumi, lukeminen päivälläkin, talvieläinten seuraaminen sekä ruoka-apu niille, se miten aurinko jo hivelee Päijännettä, herkuttelu.

      Halit ja kiitos samoin♥

      Poista
  8. Ben Whishaw oli ainakin The Hour-sarjassa, joka kertoi BBC:n historiasta ja tv2 esitti jokin aika sitten London Spy -sarjaa, jossa Whishaw oli pääosassa. Kaveri on ollut useammassa leffassa. Sufragettessa, Mennyt maailma, joka oli Areenalla vielä jokin aika sitten nähtävillä ja myös viimeisimmissä Bondeissa Q:n roolissa. Aivan ihana näyttelijä :)

    Minäkin jäin hiukan kaipaamaan joulukuusta, vaikka se tuli meille todella aikaisin sisään. Nyt on kumman avaraa olohuoneessa, mutta kyllähän tähän taas tottuu.

    Ihanaa, että teillä on takkatuli siellä. Ja ottaisin kyllä minäkin pari luumutorttua :)

    Upeaa sunnuntaita teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, no voi, sitä emme ole nähneet emmekä tuota toistakaan. R. väittää nyt, että Ben muistuttaa jonkun sellaisen bändin soittajaa, jota olen joskus fanittanut. Brittibändit olivat kova sana kun minä viiletin bilehileenä:) Sufgagetit piti katsoa, mutta MENNYT MAAILMA, sehän on parhautta.

      Me just vasta saimme huonekalut siirrettyä entiselleen, sillä sarjaa on mennyt eilen ja tänään, tosin on onneksi tehty pitkä lenkkikin. Yöllä kun herään, kaipaan meidän kuusen valoja, ne ovat aivan erityiset. En ikinä tajua, miten R. sattui ne löytämään ja vielä ilman minua:)

      Pe takka ja eilen oli leivarissa tulet, tänään paljon kynttilöitä.

      Kiitos samoin teille♥

      Poista
  9. Oi, kuinka iloinen olenkaan löydettyäni sinun blogisi! Etsin arviointia eräästä kirjasta, kun en muistanut olinko lukenut sen. Toista tuntia seikkailin sivuillasi ja viehätyin. Paljon. Seuraan jatkossa varmuudella. Kiitos. P.s. Näkymätön silta kuuluu ehdottomasti minunkin suosikkeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulamoi, kiva kuulla♥ Pysy peesissä, sillä keväisin on tapana pitää kirja-arvonta ja toinen sitten joskus...Liity lukijaksi ellet ole, niin olet mukana arvonnoissa.

      Tiedätkö, olen nyt juuri erään kirjan takia, jota luen parhaillaan, miettinyt kahta kirjaa: Näkymätön silta ja Kaikki se valo jota emme näe.

      Näkymätön silta on lukijoiden suuresti rakastama. En tiedä ketään, joka ei olisi siitä pitänyt!

      ♥♥

      Poista
  10. Viimeiset tortut täälläkin tänä viikonloppuna!:)

    Vaikka katson tosi vähän sarjoja, niin sentäs tuon Peribrittiläisen olen katsonut! (Ja tietty Babylon Berliniä.) Olikin kiva nähdä Hugh Grant nyt vähän vanhempana ja erilaisessa roolissa. Olikohan just tuon Neljät häät jälkeen kun hän näytteli (hänelle tarjottiin?) aina vaan sitä samaa roolia. Se kyllä toimi Häissä&hautajaisissa peribrittiläisen hyvin;) mutta kyllästytti aina vain toistettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, meillä vielä jatkuu, sillä liikaa taikinaa:)

      Hyvä sinä! Hugh on varmaan tavallaan jäänyt Neljät häät ja yhdet hautajaiset 'vangiksi', leimautunut tietynlaiseksi, nyt tässä ihan eri. Olen iloinen, että näit Peribrittiläisen skandaalin!

      ♥♥

      Poista
  11. Juuri tällaisia nämä tammikuun ja talven viikonloput ovat <3 Ihan parhainta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milla, eikö vain! Ei tarvitse olla mukapirteä ja olla jo aamuvarhain kitkemässä kukkapenkkejä tai olla häätämässä murkkuja nuorista hedelmäpuista etc. Voi vain unelmoida, mitä sitä istuttaisi jotain uutta samalla kun toivoo, että ensi suvi ei olisi yhtä kuuma ja kuiva kuin edellinen. Tammi-helmikuu ovat varmaan jotain sellaista, mitä me todella tarvitsemme!

      ♥♥

      Poista