sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Mitä luetaan Leena Lumissa suvipäivistä ensilumiin?Varhaista kurkata suven ja loppuvuoden lukemisiin, mutta toisaalta katalogit ovat juuri ilmestyneet. Tässä yhteydessä voin myös kertoa, että koska suvesta 2016 on tapahtunut kaikenlaista, bloggaustahti ei ole kesällä tavanomainen, vaan ilmestyn silloin kun vähiten odotatte eli aion ns. pitää lomaa! Tällainen kirjalistaus on kyllä hyvä tehdä, että samanhenkiset lukijat löytävät juuri itselleen parhaiten sopivaa luettavaa. Mitenkään en voi estää puutarhaa näkymästä blogissani...Kirjalista alempana ei ole kiveen hakattu, sillä siihen tulee varmaan yllättäviä lisäyksiä, kuten on tapahtunut jo yli kymmenen vuotta. Ilmoitan nyt ne, jotka jo tiedän ja lisäilen tänne sitten.

TammiElly Griffiths: Kadonneet ja kuolleet


Sara Stridsberg: Rakkauden Antarktis


Kari Aihinen: Kapen parhaat

Icasos
Tatu Kokko: Kävelevien patsaiden kaupunki


Minerva


Heinrich Fraenkel&Roger Manvell: Heinrich Himmler SS:n ja Gestapon päällikkö


Peter James: Kuolema vaanii verkossa


Harlan Coben: Veren perintö


Carin Gerhardsen: Musta jää


Irina Holma: Takaisin elämään Uusin tieto masennuksesta ja siitä toipumisestaErkki Pulliainen&Lassi Rautiainen: Suomalainen susi

Otava

Heidi Köngäs: Mirjami


Siri Hustvedt: Muistoja tulevaisuudesta


Ian McEwan: Kaltaiseni koneetPer Petterson: Miehet minun tilanteessani


Sanna Tahvanainen: Kirsikoita lumessa


WSOY


Philip Roth: Mieheni oli kommunisti

Olen tämän kirjan lukenut jo ennen blogiani, mutta koska luin Lumiin Amerikkalaisen pastoraalin ja Ihmisen tahran, haluan tarjota koko Rothin Amerikka-trilogian. Syystä on WSOY ottanut Rothin tuotannosta uusia painoksia!

Suvi Vaarla: WestendLiane Moriarty: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista


Elina Hirvonen: Punainen myrsky

Like


Maike Wetzel: Tyttö joka löytyi

Gummerus


Anna Jansson: Sokea hetkiCamilla Grebe: HorrosAlex Michaelides: Hiljainen potilas


Karen Cleveland: Totuuden tuolla puolen 

AtenaMichelle McNamara: Katoan yön pimeyteen

Sitruuna kustannusMark Sullivan: Palavan taivaan alla


Santa& Simon Montefireo: Lontoon kuninkaalliset kanit Suuri timanttijahti

TeosRiikka Pelo: Kaikki elävä 

Aula&coLucia Berlin: Ilta Paratiisissa 

AvainLeena-Kaisa Laakso: Puutalotarinoita

Docendo


Heidi Kerosuo: Muista, unohda
Ilona Pietiläinen: Olisipa aina joulu 


Vain muutamalta enää puuttuvat kannet. Atenalta taisin löytää jotain tosi vahvaa sekä Avaimelta, josta löysin jotain kiehtovaa. Keskityn rauhassa ja saatan antaa aikaani myös omalle vanhalle kirjastolleni. Nytkin on menossa niin herkullinen teos omasta hyllystä, että luen oikein hidastellen.

Mitä itse tähän kaipaan, on yksi vahva elämäkerta, jonka jo taidan aavistaa, yksi tosivahva dekkari, jota en aavista ja sitten tietenkin se kaikkein ihanin kirja ensilumen sataessa eli joulukirja, josta jo näin unta♥

kirjatiedotuksin
Leena Lumi

15 kommenttia:

 1. Paljon mielenkiintoisia lukuelämyksiä tulossa♥

  Olen tykästynyt noihin Ruth Gallowayn-mysteereihin, uusinta odotan:)

  Kaunista huhtikuun loppua ja vapun aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos♥

   Niin minäkin vaikka pari jäi välistä pois. Ne ovat sellaisia cozy crime -dekkareita, joissa on sekä turvaisaa että kiinnostavaa liikkua. Lämminhenkisyys säilyy eikä lukijan tarvitse uida julmuuksissa. Arkeologiassa on sitä jotakin.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Minäkin tykkään Ruthista ja myöskin Nelsonista :) Tietysti myös rakkauden antarktis on lukulistalla <3
  Kirjakesä ja kirjasyksy näyttää upealta lukijan silmissä. Paljon on hyviä kirjoja tulossa luettavaksi. Aion jatkaa myös oman kirjahyllyn tutkimista ja lukea sieltä kirja-aarteita, joita olen hamstrannut vuosien varrella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, hmmmm....:) Oletko tehnyt tämän, tulenkin katsomaan!

   Minä en ehkä postaa suvella paljoa, sillä nyt jaksan muutakin, viime suvena en. Minä löysin omastani niin hauskan kirjan, että olin vallan unohtanut...En ole tunnettu hauskan ystävänä, mutta tarkoitan erikoisella tavalla hauskaa. Ja onhan noita eli omasta hyllystä löytyy. Monta vuotta on ollut tarve tehdä eräs Hannu Mäkelän kirja, katsotaan saanko aikaiseksi. Mäkelä on aika kiinnostava herra. Kyynelehdin sataa kun luin hänen alkusanansa kirjaan L.Onerva Liekkisydän.

   Poista
 3. Hieno lista, en ole yhtäkään lukenut, mutta siinä on mielenkiintoisia kirjoja.Mukavaa alkavaa viikkoa Leena.

  VastaaPoista
 4. On tulossa ihana ja monipuolinen kirjasyksy. ♥ Tammelta ja Otavalta minua kiinnostaa moni sama kuin sinuakin. Puutalotarinoita odotan myös (työsyistä ja ihan puutalojen vuoksi + Leena-Kaisan Irlanti-kirja oli ihana).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, aivan erityinen♥ Minua hirvittää mitä Ian on nyt keksinyt, sillä jos se on vain jotain robottia, kuolen...Kerran oli sitä ydinfysiikkaa ja kun niitä vertaa vaikka Ikuiseen rakkauteen, Sovitukseen ja Lauantaihin, niin voi. Olen vain aina utelias hänen suhteensa.

   Vanhat puutalot kantavat vuosikymmenien,jopa pidempien aikojen tarinoita. Odotan huikeita kuvia ja vieviä tunnelmia! Se Irlanti-kirja oli niin minua. Jäi btw mun omaan hyllyyn.

   Poista
 5. Kiitos Leena näistä vinkeistä. Eli hieno kirjasyksy on tulossa. Ainakin tuo Himmler-kirja kiinnostaa minua, samoin Köngäs, Moriarty ja McEvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, ole hyvä. Se on ehdoton elämäkerta ja olisi sitten toinenkin vahva, mutta mietin vielä.Minua hiukan pelottaa suosikki McEwanin aihe nyt...Moriarty oli järjettömän hyvä siinä 'puutarhajuhlakirjassa'. Mikä käsittämtön sokeus äidillä olikaan omaan tyttäreensä.

   Poista
 6. En ole itse vielä viitsinyt perehtyä kesän tai syksyn katalogeihin, mutta oli kiva saada täältä vähän maistiaisia. :) Griffiths ja Hustvedt ovat minullakin lukulistalla, ja Hustvedtilta on tarkoitukseni lukea vanhempiakin kirjoja kesän aikana. Lumous ja Säihkyvä maailma nyt ainakin odottavat omassa hyllyssäni, ne ovat kiinnostaneet jo pidemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, alkupalojahan tässä vasta:) Tiedätkö, minulle Lumous on ikuisesti kuin harjoitelma Sirin Kaikki mitä rakastin teokseen. Löysin siitä niin paljon samaa, mutta suppeammin kerrottuna. Minua kiinnosti paljon Sirin Vapiseva nainen, jonka jälkeen näinkin hänestä haastattelun televisiossa ja mukana myös Paul. Sirin ja minun epätodelliset virtamme leikkaavat toisiaan monissa risteyksissä, joten hän kiinnostaa minua kaikellaan, mutta miehensä myös.

   Jään odottamaan listaustasi. Kesä alkaa viedä, sitten ei enää näitä kukaan muistele:)

   Poista
 7. Hieno listaus erilaisia kirjoja. Odotan erityisesti L. Moriartyn ja S. Hustvedtin, R. Jalosen arvosteluja sekä Kapen reseptejä :)

  Minä luen nyt How not to Die -kirjaa. Sen jälkeen palaan taas kotimaiseen Sinikka Piipon Puhdasta ravintoa -kirjaan, jota joskus suosittelit ja jonka lainasinkin aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiva kuulla, kiitos. Moriarty on minunkin suosikkini samoin kaksi muuta naista ja Kape saa mut taas nauramaan: Tuo ruokakirjan kansikin on hyvä:)

   Onpa kiinnostavaa! Piipolla on paljon sanottavaa siihen, miten voimme vaikuttaa terveyteemme valitsemalla oikeita ravintoaineita. Häneltä meille jäi etenkin caprese, jota on pari kertaa viikossa jonkun oheen, sekä mansikoita joka aamuiseen jogurttiin.

   Poista
 8. Pretty! This was an extremely wonderful article. Thanks for
  supplying this info.

  VastaaPoista