keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Kurkistus kevään 2020 kirjoihin


Kukapa uskoisi, että nyt kurkitaan jo kevään 2020 kirjoja. No, 'tempore fugit', aika pakenee...Tässä nyt on tietysti kirjat vain niiltä kustantamoilta, jotka ovat olleet helposti tarjolla tai jopa toimittaneet minulle listansa, sillä katalogitkin ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta juuttuneet postin lakon aiheuttamaan jumiin. Aina yhtä jännittävää!!!

OTAVAAlex Schulman: Polta nämä kirjeet


Harriet Tyce: Veriappelsiini

Sadie Jones. Käärmeet

BAZAR


Fiona Barton: Epäilty

ATENA


Hallie Rubenhold: Viisi Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit

WSOY


Fernando Aramburu: Äidinmaa


Elena Ferrante: Tyttären varjo


Laura Lähteenmäki: Sitten alkoi sade

Lisa Jewell: Löysin sinut


Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva


MINERVAMarie-Helene Baylac: Agatha Christie Arvoituksellinen elämä


Erin Carlson: Meryl Streep Valkokankaan kuningatar


Charles Dickens: Toivon keväät, epätoivon talvet Omaelämäkerta


David Suchet sanoin ja kuvin Omaelämäkerta


Jack Il-Hai: Göring ja psykiatri  Kohtalokkaat istunnot natsirikollisen kanssa


Ulrica Nordström: Samettinen sammal puutarhassa ja ruukussa


Ulla Salo ja Pertti Salo: Pihan perinnekasvitTiia Kuisma&Laila Nevakivi: Lapsen oma metsäkirja


Anna Ekberg: Kadotettu nainen


Peter James: Totuuden kirous
Tim Weaver: Kadonneet jäljet


Jorge Patterson Zepeda: Tour de Francen murhaaja

TAMMI

Jane Harper: Luonnonvoimat


Kaisa Jaakkola: Palaudu&Vahvistu


Jenny Erpenbeck: Päivien loppu


Elizabeth Strout: Olive Kitteridge

GUMMERUS


Jouko Heikura: Lahja äidilleni


Tommy Tabermann: Olisipa kaipaus viiniä


Celeste Ng: Olisi jotain kerrottavaa


Erin Kelly: Kiviäidit


Antti Rönkä, Petri Tamminen: Silloin tällöin onnellinen

Tästä puuttuvat vielä muutamat pienkustantamot, mutta paljolta näyttää. Tässä mikään ei ole kiveen hakattua. Minulla on vielä luvun alla tämän vuoden kirjoja, joista ainakin ehkä kiintoisin ja tuhdein jää tammikuulle ja yksi dekkari myös. Sen lisäksi kaksi on juuttunut postilakon uumeniin. Tarkoitus on ollut vähentää lukemisen viemää tai oikeastaan bloggauksen viemää aikaa, mutta...Aion pitää kunnon joulubreikin, sillä pitää saada palautua. On ihan outoa olla pois koneen ääreltä, mutta pakko sitäkin on opetella.

Kevätkirjaterveisin
Leena Lumi

mustarastaskuva Pekka Mäkinen 

14 kommenttia:

 1. Leena, olet hurja! Ehdin jo ajatella ennen listan loppua, että sinä aioit vä-hen-tää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, älä pelottele mua, olen ihan uupunut!!!Koko ajan yritän vähentää, mutta olen siinä tosi, tosi huono. Mun silmät ovat nytkin ihan kuivat, tipoista huolimatta, joten voihan siinä käydä niin, että ei onnistu. Tämän piti olla tosi vähän, mutta tässä on kustantajan houkuttelusta muutamia ja loput omasta hulluudesta ja Gummerukseltakin vielä noin neljä. Ehkä peruutan, sillä en tajua omaa tilaani:) Voinhan sanoa, jos uuvun, että 'älkää lähettäkö!' Jos sinä teet tuollaisia huomioita, minä olen ilmeisesti oikeesti kirjamaniassa. Pelottaa nyt...Ehkä vähennän ja sanon, että kun 'Railikin ihmetteli...' Yhtään ei naurata nyt.

   Saat silti sydämiä: ♥♥

   Poista
  2. PS. Kiitos sinun yksi jo lähti...Toista mietin vielä, sillä...

   Poista
 2. Nuo kolme elämäkertaa tuntuvat kiinnostavilta (Christie! Streep ja vielä Poirot’n esittäjä!) Päivien lopussa on houkuttelevan kaunis kansi.📚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, elämäkerrat kiinnostavat. Luen nyt Himmlerin elämäkertaa. Minerva on tuonut muutama vuosi sitten kustantanut loistavan teoksen Minä ja Hercule Poirot, mutta se oli nimenomaan Suchetista Poirotina. Nyt saamme lukea hänestä itsestään lapsuudesta asti.Se on kaunis ja minusta myös Polta nämä kirjeet. Jos sinua kiinnostaa Suchet Poirotina, tässä linkki: http://leenalumi.blogspot.com/2015/04/david-suchet-hercule-poirot-ja-mina.html

   ♥♥

   Poista
 3. Oi oi mikä lista, Leena! Upeuksia tiedossa, myös arvioidesi muodossa.

  Tuntuu etten ole ehtinyt kommentoimaan ihania postauksiasi just nyt, sillä kaikkea meneillään. Olen kyllä käynyt lueskelemassa, joten kiitän tässä samalla edellisviikkojenkin lukukokemuksista! 💕

  Toivotan ihanaa marraskuun loppupuolta ja joulukauden alkua. Lunta, pakkasta ja hyviä kirjoja odotellessa. ❤️

  P. S. Sain just loppuun Ensimmäisen naisen, jota sinäkin kehuit kovasti. Toivon Sylvi-romaanille menestystä Finlandiassa!
  T. Kaisa Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos♥

   Sama täällä, on tapahtunut ja tapahtuu. Tänään sitten tyttäremme osti miehensä kanssa vanhan vaaleanpunaisen puutalon, jossa on kolme kerrosta ja lumoava piha. Järivkin liki. Tämä jännitys on nyt ohi, mutta monta muuta edessä.

   Ole hyvä vain! Kiitos kaikkea samoin sinulle♥

   Ensimmäinen nainen on minulle vuoden paras kirja, mitä sitä salaamaan! Totta totisesti, toivon Sylville Finlandiaa, vaikka en Bollaa olekaan ehtinyt lukea.

   Kaisa Reetta, teetkö jossain postauksia? Nyt on alustoja niin paljon, että olen ihan sekaisin. Jos johonkin, niin sinun ja Katjan sekä parin muun blogiin yritin aina ehtiä. Nyt en edes tiedä, missä vaikutat.../Mangolia on verkkojen ympäriltä hallaharsotettu kaksinkertaisesti. Luin jostain, että magnolia on erityisen arka kylmälle viimalle. Lumi on sillekin hyvästä.)

   ♥♥

   Poista
 4. Oi mitä kaikkea tuloillaan, Streepin ja Christien elämänkerrat pakko saada ja lukea ja mummi rakastaisi myös molempia.

  Ihanaa viikon jatkoa Leena. <3 Pus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, älä muuta virka eli keväästä taitaa tulla syyskautta kovempi! Elämäkertoja kiitettävästi. Minä laitan jotain äidille.

   Kiitos samoin Tiia♥ Pus♥

   Poista
 5. Ihanaa Leena, kun olet tehnyt tällaisen urakan. Tästä on monille hyötyä, ainakin minulle. Kyllä on tulossa hyvä kirjakevät, monia jo ennätin poimia listastasi omalle listalleni, mm Sadies Jones, Laura Lähteenmäki, Göring-kirja, Anna Ekberg ja Elizabeth Strout.

  VastaaPoista
 6. Ensimmäinen nainen oli huikea lukukokemus!
  Uudelta listaltasi varmasti ainakin:Barton,Lähteenmäki,Ekberg ja Harper...Yhtään ei häiritse sade ja pimeys :) Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, Ensimmäinen nainen oli lukuvuoteni paras kirja. Se ei muuksi muutu, vaikka voissa paistaisi:) Miten Venho olikaan tavoittanut herkänvahvasti Sylvin elämän kärsimyksen. Sitä se oli: Kärsimystä. Ekbergin edellinen oli napakymppi. Bartonilla taas pidin enemmän Leskestä. Kuule, ei minuakaan♥

   Poista
 7. Seitsemän kirjaa löytyy omalta listalta. Näistä kiinnostavin on kirja, jonka olet laittanut ensimmäiseksi: Polta nämä kirjeet.
  Alex Schulmanin Unohda minut kosketti minua sydämestä asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, minusta kirjan kansi ja nimi jo antavat olettaa parahutta ja mitä siitä luin. Miten minulta on voinut mennä ohi unohda minut. Täytyy ottaa se kirjastosta ja lukea hitaina joulun viikkoina.

   Sulla on pakko olla Kadotettu nainen, koska se edellinen oli niin hyvä...

   Jaksamisen mukaan eli jos ei jaksa, niin sitten ei.

   ♥♥

   Poista