keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Plantagenissa on nyt jotain tosi, tosi suloista ja tietysti myös kukkia...


Käytiin maanantaina Plantagenissa ihan noutamassa vain seitsemän tunnin tuikkuja, jotka varmistavat että kun niitä muutamia kymmeniä palaa, ei tarvitse kesken syömisen ja seurustelun lähteä tuikkuja vaihtamaan. Käytän niitä myös pienissä ulkolyhdyissä. Kivituikuissa tuli näkyy muuten kauniisti läpi koska ne ovat kirkkaissa muovikupeissa. Muovi on hyvä monessa kohden, vain ihmiset, jotka eivät sitä osaa käyttää ja ovat huolimattomia, he ovat tehneet siitä ongelman. Mieheni alan tuntemus 47 vuoden ajalta! Katsokaa nyt yllä olevaa kuvaa. Aloin ihan näitä räpsiä ja saman tien lähetin tyttärelle, että 'tällaisia täällä'. Meidän perheessä ei ole joulupukkia ollenkaan vaan on Välikaton Feetu, joka asuu piipun juuressa ja sitten Saunatonttu Nippe Nokinokka. Henkilökohtainen suosikkini on Feetu ja lumiukko!


Tonttuja ensin kuvailin. Näillä partaukoilla on teleskooppijalat! Yhtään en välittänyt tasosta kuvatessa, sillä en aikonut näitä kuvia tänne tuoda. Tuli kuitenkin kaksi syytä näihin nyt tarttua ja ensimmäinen on se, että vuoden ehkä odotetuimman kirjan kuvat sain eilen niin myöhään...Luen sitä tänään koko päivän, hyvä jos mustarastaille käyn tarjoamassa niiden erikoismenun, että muutama askel edes. Eilen tuli muutakin häslinkiä, joten en aio hutiloida sitä loistavaa yhteistyötä, joka minulla on Ilona Pietiläisen kanssa ollut koko blogini ajan. Asemointi on minulle tärkeää, kuvat tekstin tempossa eli en tingi. Saatte sitten ihastella Ilonan kirjaa koko viikonlopun, sillä meillä talo täynnä.


Kuvailin näitä perinteisiä tonttuja, kun kuulin tutun ääneen ja Plantagenin myymäläpäällikkö Pirjo Uuttana saapui morjestamaan. Meillä on takana yhteistä jo noin kolmenkymmenen puutarhavuoden ajalta. Hän avasi silmäni, mitä hyllyillä on, melkein samaan aikaan, kun tyttäreni jo laittoi viestiä jostain, jolla on vaaleanpunainen lakki.


Muistattehan Pirjon, kun kävin häneltä syyskesästä lisää leimukukkia ostamassa. Hän on luottopuutarhamyyjäni♥


Tätä pirteää tähkämaijaa löytyy nytkin kukkivana!


Mitäkö vaaleanpunaista? No katsokaa nyt noita oikeanpuoleisia lumiukkoja! Meri ja minä ihan tulessa, sillä lumiukot♥ Vaaleanpunaiseen vanhaan talokaunottareen lähtee tapanina muun mukana kukkien sijasta lumiukko, jolla on vaaleanpunainen hiippalakki! Onko vähän suloista...eikö vain!


Toki mukaan lähti myös valkoinen kerrottu amaryllis joulunpunaisessa ruukussa.


Pirjo neuvoi, että ei kannata kastella yhtään, niin kukka ei kasva hujopiksi, joka tarvitsee tukea. Kukan sipulissa on kaikki mitä se tarvitsee ilahduttaakseen meitä joulukauden ja ylikin.

Siis koko tämä viikko kauniille, kaikelle kauniille kukista sisustukseen!

lumiukkoterveisin
Leena Lumi

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Unelma, eikö vain ja sitten tuo pehmolumiukko vaaleanpunaisella hiipalla♥

   Poista
 2. Voi noita kaikkia ihanuuksia, Tuo Pantagen ja Viherlandia ovat kyllä paikkoja joissa kävisin usein jos olisivat vähän lähempänä. Vaemasti sinulle nautinnon paikka kierrellä tuolla ja nähdä nuo kaikki ihanuudet. Kiitos kun kuvasit ne meidänkin ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, älä muuta virka! Meilläkin toisella puolella kaupunkia ja ensin pitää selvitä saarilta ulos. Arvaa vaan, kun aikaa on mennyt ihan muissa merkeissä muutamana viimevuotena.

   Kaikkea kivaa ja poikkea kohta taas, lähden kaupoille, mutta kun palaan, on uutta ihanuutta!

   ♥♥

   Poista
 3. Kyllä on kauniita kuvia. Ja niin ihanan jouluisia. Taisinkin kommentoida jo facen puolella, että Plantagen on aivan ihana vierailupaikka. Ja sinulla on sinne kadehdittavan lyhyt matka. Noiden ihanuuksien kanssa on mukava virittäytyä joulun viettoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos♥ Plantagenissa on vaikka mitä! Outoa, että esim. Porissa ei ole Plantagenia...Aika lyhyt on eli ensi viikolla taas:) Mukavaa viikon jatkoa sinulle♥ Kun palaan kaupoilta rävähtää eniten kaunista! Pysy mukana♥

   Poista
 4. Onpa kaikkea todella kaunista,
  lumiukosta amaryllikseen.
  Mukavaa torstai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokujalla, eikö vain! Matka jouluun on hurmaava-

   Kiitos samoin sinulle ja kurkkapa tänne ip eli kun palaan kaupoilta ja olen saanut jotain suuhuni, tänne pamahtaa paljon kaunista. No, ehkä viimiestään klo 17.

   ♥♥

   Poista
 5. Ihana amaryllis♥ Samaa edesmennyt, kukkakauppias-anoppini sanoi kaikista sipulikasveista....ei parane kastella..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, niin minustakin♥´Kyllä edelleen löytyy ohjeita, joissa kehoitetaan kastelemaan, mutta min' uskon nyt Pirjoon eli meillä tänä vuonna juhlalliset amaryllikset saavat olla vähän töpäkämpiä, mutta ehkä sen sijasta kerrottuja!

   ♥♥

   Poista
 6. Nythän ton tyyppisiä tonttuja on myynnissä monissa paikoissa. Olin "kaamoslomalla" marraskuun lopussa. Ja matkan varrella yhden huoltiksen yhteydessä oli Finnmari myymälä. Siellä oli yksi aivan ihana vihreähiippainen tonttu. En ostanut. Myöhemmin sitten googlailin, josko samaa yksiloä olisi muualla myynnissä. En löytänyt. Niinpä sitten piti muuttaa suunnitelmia ja pysähtyä paluumatkalla samassa paikassa..:D Nyt mulla on ihana metsätonttu kotona.❤️ Amaryllistä en saanut samasta paikasta, niinkuin Plantagenissa olisi saanut.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, mutta meille tulikin eilen tuon yhden kuvan lumiukko, ei tonttu:) Vihreähiippalakki on selvästi metsätonttu♥ Amarylliksiä on hyvin erilaisia: Plantagenissa kivan matalia.

   ♥♥

   Poista