sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Meri Paavolan tammella, Alaskaa ja mitä olen unohtanut...


Meri kävi voimaannuttamassa itseään ja vauvaansa Paavolan tammella. Oi, mikä suloinen pallo, joka ilmestyy elämäämme viimeistään torstaina♥ Olemme eläneet täällä matkaromppeiden keskellä jo tovin. Meistä tulee koirien hoviväkeä ja myönnän ottaneeni lukuun kirjan, jonka piti olla joululukemista


eli Kristin Hannahin Alaskan taivaan alla pitää minut rauhallisena, koska Alaskassa on niin hurjaa. Vahvasti kuuluu joulukirjoihin!


Toinen Alaska -kirja, joka ei unohdu, on asteen kovempi edellistä David Vannin Kylmä saari.


Unohdin tehdä juttua näistä vuosi sitten maahan istutetuista ruukkuhortensioista. Ne kukkivat uudelleen! Kuvat ovat sikin sokin, eli on kaksi vuotta sitten maahan syksyllä ruukuista laitettuja sekä vuosi sitten ja tänä vuonna aika myöhään.


Värit vaihtelivat hurjasti ja yksi tosi suuri, jonka sain keväällä ruukussa ja oli valkoinen, muuttui ihan tummanpunaiseksi.Tämä on istutettu aika myöhään, mutta lähtö oli  valkoinen ja tästä vielä punaistui, mutta kuvasin kai silloin uusinta meillä eli gladioluksia tai olimme Lohjalla tms. Vajaa viikko sitten tämänkokoinen parin metrin päässä yritti vielä lykätä uutta oksaa ja oli uutta vihreää lehteä. Nyt on ollut jo yöllä pakkasta.


Tämä ruukusta maahan on toiminut erinomaisesti ruukkuhortensioilla, ensi vuonna nämä näreet näyttävät, mutta myös


edellisvuonna ruukusta maahan istutetut orvokit leviävät ilman hoitoa. Näistä oli kuvia yhdessä patjarikon kanssa joltain vuodelta, mutta nyt tyytyminen


näihin hurmaaviin villiorvokkeihin, kuten näitä kutsumme.Te-te -narsissit myös aina maahan ja sitten vain istutuskastelu. Tietysti saavat, kun vain muistan paikat keväällä lannoitetta etc. En edes tiedä, minä vuonna nämä istutin ruukusta maahan.

Luumuja tuli tosi paljon, mutta ei näistä ole ehditty mitään ihmetellä. Tämä on siniluumu. Kaksi uutta punaluumua on istutettu yhden vanhan ja runsassatoisen kuivahtaneen tilalle. Tosin talvikin sen saattoi viedä, sillä emme olleet ainoat, joilta punaluumu katosi.

Atsalea Ruususen unen ensimmäinen kunnon kukinta ja

ymmärrys tajuta, miten kauniita ovat suurten kuunliljojen lehdet vielä lokakuun lopulla.

Etupihan suorastaan täydellinen ruska teki tästä kuvasta nyt näytönsäästäjäkuvan♥Lähdetään elämään viikkoa, josta on tulossa yksi jännittävimmistä elämässäni. Tietenkin myös meidän koko perheelle!


Marraskuu on yllättäjien sukua. Silloin voi tapahtua mitä vain. Syksy kääntyy talveksi ja mekin olemme löytäneet kuorellisia saksanpähkinöitä oraville. Kohta on tehtävä ensimmäinen kookoshasselpähkinäkakku linnuille ja oraville yhteiseksi. Unista on tullut levottomia, mutta kyllä joulunaika ne sitten rauhoittaa. Eipä tiedä, vaikka seuraavan kerran viestisin teille vanhan vaaleanpunaisen talon vinttikamarista. Marraskuva on Nea Siemannin ja nyt on ilmestynyt Luonto -lehti, jonka Mäyrä -kansi on Nean ja lehdessä on juttua huikeasta kuvaajastamme. Yritän muistaa ostaa sen vaikka matkalla kohti jotain uutta...

Voikaa hyvin kaikki♥

Leena Lumi

12 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on erityisen ja ainutlaatuisen jännittävä aika <3 Kukkakuvat ovat ihania. Säätiedotuksen mukaan tänne Kainuuseen tulee tällä viikolla lunta ja paljon. Alkaa lumikolajumppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja, siltä tuntuu...♥ Täälläkin on vasta nyt ollut ensimmäiset pakkasyöt. Niinpä ja meillä sitä yleensä riittää.

   ♥♥

   Poista
 2. Upeita kukkia ja ihana tuo marraskuva! Onpa ihanaa, kun vauva on pian tulossa ❤ Eipä sitä välttämättä malta odottaa joulukirjan kanssa jouluun asti. Alaskasta on kiva lukea. Minunkin pitäisi vihdoin lukea tuo Kylmä saari, jota olet suositellut, ja muistaakseni joku muukin on joskus sitä suositellut minulle.

  Minulla on muuten ollut tänä vuonna aika hyvä ja pirteä marraskuu. Usein väsähdän marraskuussa täysin tai jopa masennun, mutta onneksi poikkeuksiakin joskus on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarikas elämäni, kiitos♥ Ensimmäinen tällainen kokemus♥ Kylmä saari ei unohdu! Lue ihmeessä.

   Se voikin olla niin. Nyt on tosin ollut meillä liikaa kaikkea. Mukavaa marraskuun jatkoa♥

   Poista
 3. Upea kuva Meristä ja pallomahasta. Onnistunutta viikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Teillä on jännä torstai tulossa, ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin:) Halit teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ilmoitan heti sinulle sitten. Jos minusta ei kuulu, whatsappaa♥♥ Kiitos♥

   Poista
 5. Hyvää ja suloisen hellää tätä ja tulevaakin aikaa!

  VastaaPoista
 6. Paavolan tammen alla on kyllä hyvä olla ja nautiskella olosta ennen kuin uusi perheenjäsen syntyy. Kaikkea hyvää kaikille teille ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, vauva syntyi 25.11. Nuoret kotiutuvat huomenna. Kiitos paljon♥♥

   Poista