tiistai 6. syyskuuta 2022

Uskomatonta! Krokotiilit

Jokin aika sitten esittelin teille kaikkien aikojen hauskimman luontokirjasarjan ensimmäisen osan Uskomatonta! Leijonat . Kirjat on tarkoitettu 6+ -ikäisille ja siitä ylöspäin. Luin kirjan ja nauroin ääneen...Sitten muistin vävyni, koska hän on horoskoopiltaan leijona ja päätin antaa kirjan hänelle koelukuun, kunnes Casper Juliamme on sopivan ikäinen lukemaan näitä kirjoja. Mutta siis: Nämä eivät ole mitään horoskooppikirjoja, jotenkin vain siinä lukiessa tuli mieleen vävyni...Hän hullaantui sataa, sillä fakta tarjoillaan suorastaan mustan huumorin avulla, mutta tietoiskut ovat sitten se kirjan asiallinen osa. Kuvat ovat upeita!!! 

Uskomatonta! Krokotiilit (Savais-?Les Crocodiles, Minerva 2022, suomennos Noora Niemelä) on osaavan kolmikon yhteistyötä. Alain M. Bergeron on kanadalainen kirjailija. Häneltä on ilmestynyt yli 300 julkaisua, joista suurin osa on suunnattu nuorille. Montrealista kotoisin oleva Michel Quintin on eläinlääkäri, toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja. Kirjailijana hänen suosikkiaiheitaan ovat eläimet, ekologia ja ympäristö. Samuel Parent on palkittu kanadalainen kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja kirjailija, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Sampar.

"Voi ei, äiti..."

"Mitä!" Etkö muka pidä uimapuvusta, jonka vaivalla tein sinulle?"

Krokotiilit ovat taitavia uimareita. Ne etenevät nopeasti vedessä vahvan häntänsä ansiosta.


"Tuo krokotiili tekee meistä vielä rikkaita!"

Krokotiilit pystyvät kasvattamaan uudet hampaat pudonneiden ja särkyneiden tilalle, ja tämä kyky säilyy niillä läpi elämän. Aika uskomatonta!

"Tulkaa kokemaan suon vanhin kanto...Ilmainen sisäänpääsy!"

Osa tutkijoista uskoo, että krokotiilit voisivat elää luonnossa jopa yli 60-vuotiaiksi. Eläintarhassa krokotiili on todistetusti elänyt jopa 100-vuotiaaksi.

Uskomattomat yli 60 sivua tietoa krokotiileistä tavalla, joka kiinnostaa aikuisiakin. Seuraavaksi ovatkin vuorossa hämähäkit...Saas nähdä kuinka minun käy, sillä kärsin araknofobiasta eli hämähäkkipelosta. En pelkää susia, kettuja, supeja, lepakkoja..., mutta hämähäkit!

Vahva suositus! Saa pojatkin lukemaan!

*****

Lastenkirjat Leena Lumissa

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hauskalta lastenkirjalta. Lapset tykkäävät eläinkirjoista. Minulla ei ole hämähäkkifobiaa, mutta käärmefobia on paha. Kiljun jo nähdessäni leikkikäärmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, tämä on. Ei voi olla nauramatta:) Minulla on. En tajua, mistä sellainen...Minä olen meressä jopa uinut mökillämme käärmeen kanssa, mutta paha juttu..: Exäni ei uinut ellei vesi ollut +24, joten lähdin uimaan matkaa. Hän seurasi soutaen ja sitten huomasin, että vieressäni ui käärme. Exäni sanoi, että rauhassa vain, se on rantakäärme. Uin rantaan ja kun olin hetken huokaissut, exäni sanoi, että paha paikka, sillä se olikin kyy. No. olisin takuulla pelästynyt ja sitten...hui! Nuoret saapuvat huomenna illalla, joten tosi kivaa♥

   Poista
 2. Onpas mainio kuvitus! Vaikuttaa oikein kivalta tietokirjalta lapsille. Hienoa, että nostat esiin myös lastenkirjoja, siitä on jotenkin tullut itselle tärkeä asia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anki, aivan. Jotenkin tämä meni niin minuun. Varmaan muihinkin aikuisiin, sillä vävy haluaa nyt Krokotiilit! Eivätkö muut tee..Kannattaisi♥ Nyt minullekin erityisesti, kiitos Casperin♥

   Poista
 3. Vaikuttaa ihanlta kirjalta ja tuo kuvitus hauska ja hieno🦎🦎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kuvitus on ylivoimainen, mutta kyllä tämä kolmikko pelaa raikkaasti yhteen. Sai nauraa ja vähän pelätäkin:) Kiitos♥

   Poista