maanantai 29. tammikuuta 2024

Kaksi loistavaa ehdokasta valittavana toisella kierroksella!

Meillä on toisella kierroksella kaksi loistavaa ehdokasta. joista valita. Luin tänään IS:n ja HS:n vaalikoneista Stubbin ja Haaviston eroja. Valittu oli juuri suurimmat erot. Toisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntaina 11. helmikuuta. Toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 31.1. ja päättyy tiistaina 6.2.
Erittäin kiinnostavia kysymyksiä. Ja muistakaa nyt myös se, että ihmisiä kiinnostaa myös presidentin henkilö eli kumpaa vaikka syö mieluummin soijanakkia vai tavallista makkaraa grillistä.
Evakon tyttönä ja muutenkin näissä oloissa, eniten kiinnosti maanpuolustus. Minun puolestani voisi Natolla olla Suomessa pysyvä tukikohta. En kerro, mitä herrat vastasivat. Sama koskee kaikkia niitä asioita, joita pidät itse tärkeänä olivatpa ne verotus, taloudellinen riippuvuus Kiinasta, presidentin oikeus vapauttaa rikollisia tai turkistarhaus. Pelissä on myös Ukrainan kohtalo. Juuri saimme kuulla, että Unkarin oli taivuttava ja rahaa on tulossa neljälle vuodelle. Hyvä se, mutta Ukraina tarvitsee myös aseita ja koulutusta niihin pikaisesti. Tärkeintä ja vaikuttavinta olisi saada Ukraina Natoon ja pian. Muista selvittää sinulle tärkeät asiat, sillä presidentti on arvojohtaja ja ihminen täynnään mielipiteitä.
Kysymyksiä oli paljon ja vastaukset kiinnostavia. Olisin tänään halunnut puhua kummankin ehdokkaan kanssa. En kerro omasta kannastani kuin sen, että olin Stubbin kanssa eniten samaa mieltä maanpuolustuksesta.
Jäi sieltä yksi asia mietityttämään, mutta se on yhtä salainen kuin on vaalisalaisuus. Myönnän kuitenkin sen, että kun Sauli Niinistöä valittiin, olin mukana tekemässä unohtumatonta presidenttiä kaksikin kertaa. Hänessä on hyvää esimerkkiä tulevalle jatkajalle. Tohtori Jenni Haukiossa myös esillä olevavana puolisona. Kiitos heille ❤ Tervetuloa uudelle seuraajalle puolisoineen ❤
Saattaa tähän tekstiin tulla uuttakin tai sitten ei. En aloita vaalikeskustelua, vaan luen kiinnostavaa romaania ja yritän ulkoilla. Halusin vain, kuten joka kerta, muistuttaa ottamaan selvää oman ehdokkaan valinnoista.

Leena Lumi

6 kommenttia:

 1. Nyt tässä pohdintaa kumpi saakaan ääneni. Erot heidän kahden välillä ei ole suurensuuria, mutta mietintää kaipaa kuitenkin kumpi heistä on hän josta voi kasvaa hyvä presidentti. Siitäpä se koulu alkaa kun valinta on tehty koko kansan voimalla. Siihen virkaan ei ole kukaan valmis, siihen pitää kasvaa. Toivon vain onnea hänelle kenet kansa virkaan valitsee. Oma valintani on jo selvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, sinä ja monet pohtivat. Toivokaamme parhaaksi kasvavaa. Toivokaamme onnea valinnalle. Ja minä olen jo äänestänyt. Mukavaa viikon jatkoa♥♥

   Poista
 2. Minäkin lähetin jo äänestyskrjeen postitse matkaan. Helppoa, kun ei enää tarvitse matkustaa maan ääriin tai peräti ulkomaille Suomen edustustoon äänestämään niin kuin muinoin.Meidän ulkosuomlaisten äänilläkin on väliä. Tiukan paikan tullen voi yksikin ääni ratkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, hyvä ja kiitos♥♥ Se yksi ääni voi olla vaikka sinulta. Kiitos♥♥

   Poista
 3. Itselläni on selvää kumpaa äänestän kuten oli edellisellä kierroksellakin, vaikka ehdokas nyt vaihtuikin. Kivaa pohdintaa Leena, jännityksellä odotamme:) Ihana kuva ketunpoikasesta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja, helppo juttu sitten♥♥Olemme äänestäneet jo ekana päivänä♥♥ Niin suloinen, että saa olla jossain koko ajan♥♥

   Poista