keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Villasukkien aika on aina


 Moreenilta ilmestyy 5.1. Niina Laitisen kirja Villasukkien matkassa.  Kirja on monille ja kertoo, miten Suomessa villasukkia pidetään vuodenajasta riippumatta.

Kustantaja toteaa: Tässä kirjassa matkataan neuloen, katsellaan kotimaan maisemia ja ikuistetaan muistot ihaniin villasukkiin. Inspiraationa ovat kiinnostavat, kauniit tai jännittävät paikat, joihin voi poiketa matkan varrella. Tuttuun tapaan ohjeita on ohuista, keskipaksuista ja paksuista langoista neulottaville pitkä- ja lyhytvartisille kirjo- ja pintaneulesukille sekä niihin sointuville lapasille.

Tässä Anne Vitikaisen kuva, joiden mallit ovat pääosin Niina Laitiselta. Annoin tyttären valita, mitkä haluaa. Hän valitsi neljännet alarivistä vasemmalta. Minä joitakin kappaleita ylärivistä oikealta tokana.

Tyttäremme Meri asuttaa perheineen satavuotiasta vaaleanpunaista taloa. Kyllä nyt kelpaa kun sukat ovat erittäin fiinit, pitkät ja lämmittävät♥♥ Sukat kutoi/neuloi Anne Vitikainen, joka yllätti minut eilen täysillä, mutta kerron sen jutun lopussa. Kurkataanpa vähän, mitä muutamat olivat saaneet lahjapaketeistaan. Kaikilla oli aikaa valmistautua lyhyesti enkä ihan huomannut ohjeistaa stailauksessa, mutta onhan tämä luonnollisempaa näin.

Anne serkku sai joulupaketistaan samat kuin minä. Tässä hän niitä eka kerran pitää jaloissaan noin 800 kilometrin päässä pohjoiseen. 

Tässä Annen sukat ennen pakkaamista piparipurkkiin eli rakastan hämääviä paketteja. Ja minulla nyt nämä ovat sitten ne ykköset. Tällaiset sai myös äitini ♥♥Ystävältäni Tuula-Marjalta olen saanut monet villasukat ja kettupuseron, joita olenkin blogissa esitellyt viime vuonna.

Eevan sukat tässä nauttimassa joulun jälkihehkusta. On kiva antaa kun tietää, että toinen välittää aidosti. Meidät Eevan kanssa voi tavata villasukissa suvellakin. Eevalle suurkiitos, että taas oli kotolaisena kun olimme viettämässä joulua Lohjalla♥♥

Eevan sukat likeltä eli Niina Laitisen inspiraatiota lienevät. Täytynee tilata itsellekin pehmeäkantinen Villasukkien matkassa, sillä haluan nähdä kaikki malli-ihanuudet!

Ja sitten tapahtui, että minulle tuli vähän levoton olo. Oli muka jotain asiaa Anne Vitikaiselle, taisin kertoa tuosta Moreenin 5.1. ilmestyvästä kirjasta, jonne Niina Laitinen on koukuttavasti jälleen taikonut huikeita kuvioita. Tuli outo hiljaisuus ja sitten Anne sanoi, että 'mahtaako uskaltaa edes näyttää, mitä nyt on teon alla?' Minä siihen, että 'eihän noin voi sanoa edes, kerro heti!'  No, hänet oli inspiroinut minun toteemieläimeni ja oli ollut kuulemma minä ajatuksissa. Nyt se on sitten menoa jo tammikuulta, mutta eihän uuteen jouluun enää ole pitkä matka♥♥ Tässä on niin paljon intuitiota, että takuulla on ensi jouluna minulle kuusen alla paketti, jossa kettusukat. Kiitos Anne♥♥ Ja kiitos Niina Laitinen, että inspiroit Annea♥♥Tässä jutussa on kyllä joidenkin muidenkin ideoita vuosien varrelta, joten kaikki eivät tule Niinalta. Itse olen ihastunut Laitisen malleihin. Miten ihana onkaan niitä selailla!

rakkaudesta villasukkiin
Leena Lumi

5 kommenttia:

  1. Ihania sukkia <3 Hauskaa nähdä vuoden päästä miltä toteemieläimestäsi inspiroitunut sukantaikoja on loihtinut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, niin minustakin. Kiitos! Salaisuus minullekin. Mukavaa jatkoa teille♥♥

      Poista
  2. Sukat on ihania! Yritin etsiskellä sydänsukkien ohjetta mistähän kirjasta se löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, niin minustakin. Kiitos♥♥ Niina Laitisen kirjasta, joissain niistä ne ovat. Yritän saada Annen kiinni.

      Poista
    2. Leena, Annekaan ei muistanut. Hän neuvoi kuitenkin, että googlaa sydänvillasukkien ohje. Lykkyä tykö♥

      Poista