torstai 30. toukokuuta 2024

Ihanaa sadetta, lemmikkien hyvästelyt ja olla vähän hitaammalla...

Ensin talvi oli pitkä ja kylmä kuin joku sietämätön. Nyt alkavat kaikki kukkia yhtä aikaa: varjoliljat, iirikset, hedelmäpuut, esikot kohta ohi jo. Niinpä sitten muistin lemmikit, jotka ovat kohta ohi täysin. Monet ihmettelevät miten paljon meillä on lemmikkejä. Eräs puutarhaamme kuvannut valokuuvaaja sanoi, että teillä ei ole trimmeriä? Minä siihen, että miksi olisi? Hän oli oikein perillä kasveista ja sanoi, että lemmikit, akileijat  ja muut kauniit kukat eivät viihdy, kun heti ajetaan puutarhaa kun kukat eivät ole vielä edes siementäneet, Hänen mielestään ihan turhake. Rakentelemme villikukkapihaa ja ensimmäisen kerran jostain kohtaa koneella ajetaan vasta joskus juhannuksen jälkeen. Alapihalle kesäisille peleille kenttä on ajettu, mutta sielläkin on nyt uusi juttu menossa eli muistin entisiä intohimoni kohteita. Tänä vuonna ei keijunmekkoa vaikka se niin kaunis onkin vaan muuta.

Tämä on takuulla paras lemmikkikuvani. Sitten tähän hetkeen ja eiliseen.

Perustin hämykuunliljojen hurmiossa tämän vanhan mongolianvaahteran ympärille kuunliljapenkin.Ne ovat hämykuunliljoja ja niiden ympärille valkoista ja sinistä scillaa. Tässä on juuri istutus tehty, Ja miten on nyt.

Näitä riittää kun antaa niiden rauhassa siementää ja kestää niiden harmauden kun ovat siementäneet.

No, mitäs täällä on? Scilloja, jotka ovat reippaankokoset siemenensä kylväneet, näkyvät kun nosta vähän noita poislähteviä. Ja siellä se on reippaasti jo noussut hämylilja ja kaverinsa.

Lemmikkien huomassa vielä hämykuunliljat.

No, tämä kuva kertoo kuunliljan pitävän paikasta ja katsokaa noita pulleita scillan siemeniä. Kyllä pitäisi olla koko etupiha scilloista sinisenä ensi kesän alussa. Tuota mongolianvaahteraa vaahteraa kiipeää ,sininen alppikärhö, jota jouduimme viime suvena vähän lyhentämään, mutta nyt jo siinä roikkuu lupaavia oksia.

Tähän piti tulla pitkä juttu, mutta ei nyt. Luen nyt vain itselle, mutta odotan tilaamaani dekkaria. Kaikki menee nyt puutarhassa. Se on mun lajini.  Ja sen paleltuneen helmiorapihlajan tilalle tuli tuurenpihlaja. Jos haluat lisää lemmikkejä tai tuurenpihlajaa, googlaa Leena Lumi's Flower Power ja koko puutarha aukeaa ja kasvien tarinat.

Yritän olla hitaammalla, mutta en kai nyt pysty. Yksi vinkki vielä, jos haluat oikein kaunista puutarhaasi,´

Tämä oli tulla sen kuolleen puun tilalle, mutta kun ihan siinä liki jo on yksi....syreeneistä kaunehin moskovankaunotar♥♥

terveisiä puutarhasta
Leena Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti