maanantai 6. toukokuuta 2024

Äitienpäiväviikko!


 He, jotka haluavat juhlistaa tulevaa äitienpäivää antamalla kirjan, saavat minulta pikkuvinkkejä. En suosi aina vain uudempia kirjoja, joten nyt on aikaa vielä kollata löytyykö mieluisaa. Oma äitini saa Pirjo Tuomisen Kurtturuusut, jossa neljä ystävää vähät välittää iästään: Paula, Eini, Sirkka ja Erika. Äitini on osa neljän naisen sisarussarjaa, joten voi olla mieluinen. Saara Turusen Hyeenan päivät kaikille, mutta meillä taitaa tytär lukea sitä. Siis nuori äiti. Pidin kyllä itsekin. Paula Ritanen-Närhin Unelmia puutarhasta siksi, että se on yksi parhaista ja puutarhakirjoja on ilmestynyt niin vähän. Hanna Brotheruksen Äitini, tyttäreni luen itselleni. Sofi Oksasen Samaan virtaan Putinin sota naisia vastaan kaikille!

Paul Austerin muistolle, hänelle, joka kirjoitti niin, että valvottuja öitä riitti, Baumgartner. Elisabeth Stroutin Pikkukaupungin tyttö jäi minuun. Claire Keeganin Nämä pienet asiat heitti minut jälleen Galwayn rannoille. Ihanan irlantilaista! Kate Quinnilta olisin voinut valita muunkin, sillä niin olen niistä pitänyt, mutta päädyin Ruusukoodiin. Mikä mestarillinen tarina! Pirkko Soinisen Signe on jälleen niin uutta historiasta esiin tuovaa, etenkin naiskohtaloita, että olisi ollut muutama muukin häneltä tarjota.


Eikä unohdeta äitejä, jotka rakastavat jännitystä. Ninni Schulman aloittaa uuden sarjan. Valitettavasti kirja ilmestyy vasta kesäkuussa, mutta lahjakortti ajaa saman asian...melkein. Korvaukseksi pettymyksestä kerron, mikä kirja on mielestäni joko elämäni jännittävin tai ainakin kympin sarjassa on Kate Quinnin Metsästäjätär.

Luen nykyään aikaisempia 14 vuotta vähemmän ja sen seurauksena tulivat luontokuvaajat ja etenkin linnut! Voihan mustakurkku-uikku♥ Tosin olen kyllä tänään tilannut jo ensimmäisen syksyn kirjani, mutta aika näyttää. Puutarhassa on menty lujaa, mutta nyt on niin kylmä, ettei lähdetty erästä uutta puutakaan noutamaan. Kiinnostavaa viikkoa, minä yritän löytää puuni ja luen sellaista, joka kiinnostaa minua, mutta ei olisi tähän oikein sopinut. Toivon kaikkien lukijaäitien saavan juuri haluamansa kirjan♥♥ 

Leena Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti