maanantai 27. toukokuuta 2024

Rautatieomenapuu

Varsin nuori rautatieomenapuu vielä, mutta kukkia tulvillaan. Oikealla suuri kalliomme, jossa mm. lintualtaat. Istutuspaikka on mystinen ja kysymysmerkki, sillä tässä on menehtynyt mm. jo iso ja komea pilvikirsikka ja sitten joku, jota nyt en muistakaan. Tämä lienee viimeinen puukokeilu tähän kohtaan.


Rautatieomenapuu on kaunis kukkiessaan ja kantaa syksyisin pieniä, syötäväksi sopivia oransseja miniomenoita. Huomattava on myös muoto joka säilyttää sateenvarjomallinsa.

 Ensin nuput ja sitten hurmaavan suuret kukat, joita on tosi paljon.

Joka oksa tulvillaan...

Pienet omenat, jotka vain tulevat enemmän oransseiksi ja punaisemmiksi ajan kanssa. Kukinta-aika kesäkuu, korkeus 2-4 metriä, ravinteikas maa, talvenkestävyys I-V. Jos on leikkaustarvetta se on kuten muillakin omenapuilla keväällä.

Suositus pienelle pihalle ja isollakin herättää kaunista huomiota.

Leena Lumi

Leena Lumin puutarhassa

Puutarhavierailuja

Puutarhakirjoja

Erikoisen suuret kukat


nuo ihanat, jotka kohta kukkalumena satavat maahan...


Kuin lumen valkeaa vihmaa suvisydämellä...


Grande Finale♥♥

4 kommenttia:

 1. Ihania toukokuun viimeisiä päiviä Sinulle :)

  VastaaPoista
 2. On kaunis pieni puu. Siitä tulee vielä kauniimpi vanhetessaan. Mystistä, että aiemmat puut eivät ole viihtyneet samalla paikalla. Tykkään kirsikkapuista, mutta nyt ne ovat alkaneet levittää poikasiaan joka puolelle ja ne kasvavat vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, erittäin. Tiedän, koska naapurissa sellainen, löytyy puutarhavierailuista... muistaakseni. Se onkin. Kalliota on, mutta siinä kohden jo syvällä. Meilläkin leviävät juuri siellä alapuutarhan nurkassa, jossa kompostorit. Pidämme niistä ja kukkivatkin ihan oikeaan aikaan. Somistavat muulloin sitä nurkkuausta. ♥♥

   Poista