perjantai 7. helmikuuta 2014

Tulppaanien kuussa pinkillä kohti viikonloppua!

Helmikuu on tulppaanikuukausi. Menet minne vain, niin tulppaanikimput ovat suuria ja edullisia. Niitä on kaikissa väreissä ja ne myös kestävät yllättävän kauan kun muistat leikata kukkiin uutta imupintaa sekä tiputat veteen illalla muutamia jääpaloja.
Viime viikolla oli oransseja tulppaaneja, tämä viikko on vaaleanpunaisten tulppaanien. Pinkki rulettaa minulla edelleen ja se vaikuttaa myös tulevaan kevääseen, sillä
olen aikeissa maalata elämäni ensimmäiseen asuntooni hankkimani keittiökalustesarjan tuolit niin, että kahdesta tulee vaaleanpunaiset ja kahdesta meidän keittiökaapistomme vihreät eli tuo värihän on salvia, ainakin Carita-keittiövalmistajan mukaan. Minulle se on poronjäkälä. Niistä tulee tarpeelliset lisätuolit, kun keittiön pöytää jatketaan ja on isompi porukka syömässä. Muulloin ne voivat olla missä päin taloa vain, sillä molemmat värit käyvät meille nykyään joka huoneeseen. Minusta vaaleanpunaisen ja tietyn vihreän liitto on tähtiin kirjoitettu!
Keitin äsken kalalientä (siian päitä, selkäruotoja, sipuleita, laakerinlehtiä, pippureita...), sillä viikonloppuna on tarkoitus valmistaa kalasoppaa lohesta ja siiasta. Liemi on rannikkolaiseen tapaan tietysti kirkas ja viimeiseksi laitan mukaan vielä katkarapuja sekä lorauksen valkoviiniä. Lauantaina tehdään pitkä lenkki, että voidaan sitten illalla herkutella leffojen ääressä hyvällä omallatunnolla. Ostin paitsi synttäriarvontaani myös itselle P.D.James -filmatisoinnin ja kaiken huipuksi äsken saapui Broadchurch, jonka Meri ja Teemu tilasivat minulle lahjaksi eli triplasti brittijännitystä, sillä ensin on tietysti Midsomer. Kiitos 'lapset'♥ Leffailtana on aina samat herkut eli homejuustoja, rypäleitä ja viiniä.
Suomi on niin kaunis maa. Sain äsken Jaelilta, joka ei niin pidä lumesta (mutta ehkä vähän eräästä Lumista edes tykkää;) näin upean linkin: Katsokaa ja hämmästykää!

Kaikille tasapuolisesti mukavatunnelmaista viikonloppua!

Love
Leena Lumi

47 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, vaaleanpunainen on yksi lempiväreistäni! Tulppaanit ovat ihania, minulla on ollut jo vaaleanpunaisia mutta myös kimppu jossa on kaikkia värejä, todellista väriterapiaa!
    Ihanaa viikonloppua Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, kiitos. Voiko vaaleanpunaista olla ikinä liikaa;) Tulppaanit ovat helmikuun värimyrsky. Olen just lähdössä kauppaan ja mietin, minkä värin ottaisin nyt...;)

      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  2. Tulppaanit ovat ihania! Meilläkin on nyt koko ajan maljakossa tulppaaneja ja koetan valita värin aina fiiliksen mukaan. Tosin keskiviikon kauppareissulla kuusivuotias O sai valita kukkaset ja hän päätyi lempiväriinsä keltaiseen. En itse ole erityisen ihastunut keltaisiin tulppaaneihin, mutta toki ne piristävät.

    Minun on pitänyt kysyä, mitä pidät uudesta Barnabysta Midsomerissa? Minä pidän ihan yllättävän paljon, melkein enemmän kuin vanhasta. Ja Sykes on tietenkin supersöpö. Sarjan laatu ei ole kärsinyt, mutta on toki aina jaksosta kiinni, kuinka hyvä murhatarina kulloinkin on.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, ne ovat, ne ovat. Olen just lähdössä kauppaan ja mietin, että mikä väri olisi just nyt mun fiilistä eli se olisi samalla ensi viikon aloitusväri...Minulla sama: Keltaisia tulppaaneja minulla on tuskin koskaan ellei joku tuo niitä pääsiäisenä.

      Nyt sinä järkytyt: Minusta hän on so cute♥ Katsos vastaan samalla kun kirjoitan eli siis olemme samaa mietltä. Minusta nyt on kiinnostavampaa, sillä minua rasitti kauheasti edelleisen Barnabyn Bergerac (onkohan nimi nyt oikein?) -menneisyys. Sykes on lutunen. Meillä on siis huomenna brittijännitysputki, jota oikein odotan. Lauantait ovat vain niin ihania...

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    2. En järkyty, niin on minustakin. Tosiaan, parempi kuin "serkkunsa". ;)

      Poista
  3. Ihania tulppaaneja ja tunnelmia! Piti ihan suurentaa tuota yhtä kuvaa ja tihrustaa, kenen Kootut teokset ovat kyseessä ;). Lumenhohtoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, eikö vain ja kiitos. Ahon tietty;) Huomasin muuten just kun tuolla myöhemmin luennoin sinulle klassikoistani, että olen onnistunut ostamaan Tolstoin Sota ja rauha antikvariaatista vuoden 1924 painoksella!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  4. Voi Leena miten kaunista! Olet oikea esteettikko!
    Minulla on nyt iloisten sekakimppujen aika. Joskus harvoin saa tulppaanikimppuja, joissa on kaikkia värejä, myös violettia. Nyt niitä oli ihan K-kaupassa, runsaina 15 tulppaanin kimppuina.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kiitos ja myönnän, että olen vähän visualisti, joka tosin purkaa suurimmat paineensa puutarhassa, mutta joskus vähän sisätiloissakin.

      Nekin ovat kauniita. Riippuu siitä, mitkä ovat väriyhdistelmät. Keltaisesta en kauheasti pidä, joten...;)

      Nämä pinkit ovat ystävltäni, joka tuo joka kevät tuplakimpun. Kirja-arvonnan kimppu on myös double, mutta mun omat ekat tänä keväänä. Helmikuun helmi ovat tulppaanit!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  5. Tulppaanit ovat lempikukkiani, ne kuuluvat niin ehdottomasti alkavaan kevääseen. Ja sinun tulppaanisi sopivat väreiltään upeasti ympäristöönsä!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, ehdottomasti. Kiitos.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  6. Kauniita tulppaneja!
    Maalasin syksyllä vanhoja tuoleja juuri noin..kaksi ja kaksi samanväristä....aika tummia ovat ja sormet syyhyvät jo uudelleen maalamista, mutta taitaa nyt jäädä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmastiina, eikö vain.

      Minulla on nyt ne tuolit aika tummansiniset eli maalasin ne pois -70 -luvun vihreästä ja nyt haluan niistä pastellinväriset. Sain vinkin sellaisesta pinkin sävystä Tikkurilan värimalleista kuin Marilyn. Näin sillä värillä maalatun vanhan tuolin yhdessä sisustuslehdessä.

      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  7. Ihania pinkkejä tulppaaneja, kauniissa kuvissa. Ja samoissa puuhissa, ahvenien perkuujätteistä, ruodoista sun muusta keittelin juuri kalalientä. Meillä on taas alkanut ahvenaika..

    Ihana pohjoisen talvi Jaelin linkittämässä videossa..

    Hyvää ja herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos. Ahven on mielettömän maukas kala. Sveitsiläiset herkkusuutkin ovat iahstuneet ahveniimme;)

      Me katsoimme sitä eilen R:n kanssa kuin ei olisi ikinä Lappia tai lunta nähty: Se musiikki oli siinä mukana niin kivasti ja ohjelman juontaja, joka juuri on selvinnyt vaikeasta sairaudesta oli huippu.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  8. Kiitos hienosta postauksesta, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle, Leena-IhaNainen♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, ole hyvä .

      Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen♥♥♥

      Poista
  9. Kauniita kuvia! Tulppaaneista pitää nauttia silloin kun niiden aika on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jane, kiitos.

      Just niin: Kausikukat, kausikasvikset etc. Kun on tulppaanikuu, on tulppaanikuu ja kun kantarellikuu on kantarellikuu.

      Poista
  10. Ihanat tulppaanit,niin sinua tuo pinkki,ja sopivat niin hyvin pinkkien kodinkoneittesi seuraksi. Samoin kuin varmaan pinkit tuolit tulevat sopimaan;D Täälläkin on nyt tulppaaneja joka puolella,,täällä kasvaneita. Ja Lappi niin kaunis siinä Ravitin videossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, pinkki on jotenkin kodias väri. Huomasithan,e ttä osa tuoleista tulee samalla vihreällä kuin keittiön kaapistot.

      Meilläkin tulppaanit ovat omaa tuotantoa ja niiden tulva alkaa heti joulun jälkeen ja kestää pääsiäiseen.

      Lappi oli uskomaton. Rati teki sen niin hyvin!

      Poista
  11. Piti vielä mainita että Ravit,juontaja siinä videolla,on myös lentäjä ja on kiivennyt Kilimanzdaro-vuoren huipulle.-

    VastaaPoista
  12. Ihanan hempeitä, katsotaan mitä väriä mun mukaan tarttuu ruokakaupasta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, eikö vain. Passasin ja ostin jotain muuta hemmottelua, nuo pinkit taitavat mennä vielä ainakin viikon puoliväliin jääkuutioilla. Ei tarvitse edes yöksi kellariin kantaa.

      Poista
  13. Ihanat vaaleanpunaiset. Ja ne sopivat juuri sen pastellisen vihreän kanssa.
    Mukavaa leffaviikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, minustakin nuo värit ovat niin yksiyhteen. Kiitos.

      Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle.

      Poista
  14. Tunnelmallista viikonloppua. Tulppaanit pelastavat tämän ajan ja helpottavat puutarhapuuhien odotusta.

    VastaaPoista
  15. Tulppaanit on just nyt parhainta!
    Upea tuo video! Kyllä Suomessakin on kaunista. Täytyypä vinkata siskon pojalle Israeliin, että katsoo videon. Hän kun ei tykkää yhtään kylmästä eikä ole Suomen talvea kokenut. Ensi talvena äitinsä haluaa tuoda hänet tutustumaan lumeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeviregina, tulppaanikuu, tulppaanikuu!

      No ekö vain: Minäkin olen todellinen lumen fanittaja, mutta tässä lumi tuotiin esille niin upeasti, että hengästytti. Lumi ei ole kylmää, lumi on hellää...

      Poista
    2. Ai niin, kävinhän minäkin eräänä talvena tuolla Kemin lumilinnassa. Olin ihan jäässä, kun muutaman tunnin siellä palloilin ja odottelin miestäni. Hän kun kuvasi tv:lle sitä lumilinnaa.

      Poista
    3. Waude, mikä kokemus sinulla olikaan! Olen ollut ihan hämätty, sillä minulle on kerrottu, että siellä ei muka tule kylmä, kun eskimotkin niissä igluissana, mutta minä uskonkin mitä vain;)

      Poista
  16. Näyttääpä aivan ihanalta keittiönurkkaus kukin ja värein!

    Hieno tuo videopätkä, antoi kyllä tosi hyvän ja houkuttelevan kuvan Suomen lapista!
    Poikani kävi muutama jouluaaton aatto sitten belgialaisen ystävämme kanssa samaisella jääseikkailulla (-30). Kellui hyisessä vedessä kelluntapuku yllään vaikka olin huolestuneena kieltänyt.

    Mukavaa viikonloppua Leena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, kiitos. Kotona pitäisi olla aina kimppu tai kaksi kukkia...

      Tuleeko meidän Lapin paras myyntitykki nyt Israelista, sillä me täällä ihan vain huokailimme kuin emme olisi ikinä lunta nähneet.

      -30 olisi kyllä minut jo pysäyttänyt, mutta saipahan belgialainen eksotiikkaa;)

      Kiitos samoin sinulle, Rita!

      Poista
  17. Olipas kiva tuo video, lapissa olen käynyt vain pikkuisena ja silloin pahimpaan hyttysaikaan... tämä talvinen näkymä sai jopa haluamaan lappiin =)

    Lauantai on mennyt muuton merkeissä (ei oma sentään), joten energiat on hiukan hitaat. Onneksi on kuitenkin juuri lauantai, vielä on iltaa jäljellä ja kaikki kiva edessä ;-)

    Oikein upeaa iltaa teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, eikö vain! Sama täällä: Aina hyttysaikaan.

      Kiittäkäämme lauantaista, olkaamme siitä kiitollisia;)

      Kiitos samoin teille ♥

      Poista
    2. Ihania kuvia taas, kiitos! Olen tulppaani-ihminen vimosen päälle, ja silti en ollut kuullut vinkistäsi, että pari jääpalaa illalla sekaan... Löysin lähes valkoisia tulppaaneja, joissa pieni häivähdys vaaleanpunaista, aivan ihanat. Tykkään tosin melkein kaikista sävyistä, mutta tällä hetkellä ei kovin vahvat värit vielä luonnu. Mielialan mukaan mennään.

      Nautinnollista britti-iltaa teille! Itse olen katsellut viikon verran Mike Leighin ohjaamia leffoja, joista 2 suurinta suosikkiani on "Vuosi elämästä" ja "Salaisuuksia ja valheita". Taattua brittilaatua nekin.

      Sanna-Maria

      Poista
    3. Sanna-Maria, no tuo jääpalakonsti tuli tutulta puutarhurilta, kun kerroin, että haluan nähä tulppaanikimppuni heti herättyä eli en halua raahata niitä yöksi kellariin. Laiskan ja nautinnonhaluisen vinkki siis;) Leikkaan kyllä niille puolessa välissä kahta viikkoa myös uutta imupintaa...

      Just ne on kauniita, joissa on häivähdys vaaleanpunaista, mutta muuten valkoisia. Näin sellaisen hortensian ja nyt on mielessä, että lähdenkä sitä ensi viikolla noutamaan. Se oli vain niin kaunis. Hortensia on kaikkein sisustuksellisin kukka ja se näkyy monissa, etenkin ulkomailta ostamissani sisustuskirjoissa.

      Huomasin, että mullakin oli viime vuonna tummaa lilaa tulppaaneja mutta ei nyt just sytytä.

      Oi, me jatkamme tänään;) Vuosi elämästä on meillä on ja se on katsottu monta, monta kertaa...Tuohon eivät amerikkalaiset kykene, se realismi niissä. Vuosi elämästä herättää muuten paljon ajatuksia. Minulla on jossain blogissani siitä juttukin, mutta en kyllä tainnut paljastaa mitä kaikkea siitä tuli mieleeni, mutta sanottakaan vaikka, että meillä on ystäväpariskunta, jotka muistuttavat kovasti elokuvan itseriittoista paria...

      Poista
    4. PS. Tässä lyhyesti http://leenalumi.blogspot.fi/2011/12/rakastan-kirjoja-mutta-elokuvat.html

      Poista
  18. Nyt vain lyhyesti - tiedät kyllä. Ihana Lappi-video! Oi lumoa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen Kirahvi, eikö vain ollutkin. Lumoa...

      ♥♥♥

      Poista
  19. Tulppaaneja, tulppaaneja, niitä täytyy olla nyt paljon :) Tätä kirjoittaessani henkäilen niiden vienoa tuoksua, tällä kertaa maljakossa on hauskan punakeltaisia, suurikukkaisia...

    Keittiönne on hurmaava! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, helmikuun valokukkia! Taidan seuraavaksi valkoisia, joissa on hennon vaaleanpunaiset ripsureunat...

      Kiitos ♥ Kun remontti saatiin tehtyä, olohuoneen ruokapöytä jäi vain jouluviikkojen käyttöön, sillä istumme jopa vieraiden kanssa syömässä keittiössä.

      Poista