perjantai 28. helmikuuta 2014

Broadchurch: Brittisarja joka vei mennessään ja kohti viikonloppua...

Mitä sitä voisikaan joululahjalta toivoa, kuin että se olisi niin kiinnostava kuin oli nuoriltamme saama ensimmäinen tuotantokausi brittisarjaa Broadchurch: Meidän piti vähän vain vilkaista ja katsoa loput viikonloppuna, mutta nautimme tämän kaiken kahdessa arki-illassa. Yhdessä emme pystyneet;) Siis 374 minuuttia sellaista psykologista jännitystä, että olen aivan koukussa sarjan näyttelijöihin, enkä vähiten David Tennantiin ja Olivia Colmaniin.
Sarja on K12, joten minäkin kestin hyvin katsoa, mutta silti jännitys oli niin kovaa, että huomasin välillä unohtaa hengittää. Kaikki siis lepäsi, ei toiminnallisuuden vaan psykologisesti tiheän tunnelman varassa. Pieni yhteisö meren rannalla. Kaikki tuntevat toisensa ja lopulta eivät kuitenkaan. Sitä ihan tosissaan jakso jaksolta itsekin epäili murhaajaksi ketä milloinkin ja lopussakin veikkasin väärää.
Jaksan vuodesta toiseen ihmetellä, miten britit oikein tämän tekevät...Onnistuvat niin huikeasti, että tähän kisaan vastaa korkeintaan Silta.
Vahvan sarjan jälkitunnelmissa siirrymme viikonloppuun, jolloin vaihtuu myös kuukausi. Katselen hämmästyneenä, miten magnolia, jasmiinit ja atsalea lykkäävät uusia silmuja. Toivon todellakin, että maaliskuu ei tuo nyt takatalvea, vaikka olenkin koko talven kaivannut lunta. Kuka jaksaa pitää pidennetystä julmasta huhtikuusta? Minä en. Mutta jos ei kunnon talvea niin toukokuu tänne ja heti: Oi ihana toukokuu!
Kanaa slaavilaisittain nautimme viikonloppuna ja siinä ohessa on tietty capresea Lauantai-illan huuma on Midsomer, homejuustoja, rypäleitä ja viiniä. Kukaanhan ei tätä osannut edes arvata;)
Lupaan teille kuukauden vaihtumisen kunniaksi unta ja lunta, mutta sen jälkeen korkkaamme kevään tämän vuoden ensimmäisellä puutarhakirjalla Puutarhan ystävät ja viholliset. Kirjan kansi on niin kaunis, että ellei tuo ötökkä olisi tuossa, olisin jo kannen syönyt!
Nyt täytyy lähteä vetämään 7-10 kilsan lenkki tuonne rapaan, että saa sitten viikonloppuna herkutella. Kuljen edelleen kuten koko ikäni koirannannnat taskuissani ja silloin tällöin tapahtuu vanhoja muistoja herättäviä tapaamisia. Tässä tuttu sensitiivinen rotu, jollaisen kanssa saimme elää melkein 15 vuotta. Hän kyllä osaa näyttää, miltä rapa tuntuu, vaikka suvella onkin ensimmäisenä uimassa.
Ei ole vaikea arvata, kuka tässä palvoo ja ketä!
Tässä tuli monenlaista mieleen...

Kaikille tasapuolisesti omannäköistään viikonloppua♥

Love
Leena Lumi

So Close 

34 kommenttia:

 1. Broadchurch-sarja koukutti. Kun se tuli tv:stä, tuntui, ettei viikkoa malttaisi odottaa nähdäkseen seuraavan osan. Samoin kävi Silta-sarjan ruotsalaisen version kanssa.
  Leppoisaa viikonloppua ja maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimon mami, nyt oli meillä tuuri, että emme olleet katsoneet, sillä oli mahtavaa nauttia sarjaa monta tuntia. En olisi kestänyt odottaa viikkoa;) Sillan olemme katsoneet joka jakson heti, mutta siinäkin viikko on piinaa.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Pikaviesti tässä välissä: Tuo Broadchurch on todella hyvä sarja. Olin aivan myyty kun se tuli telkkarista -milloin se nyt mahtoi ollakaan. Briteillä on todellakin minun makuuni sopivia dekkareita, kertakaikkiaan =)

  Ihanat kuvat sinusta ja koiruudesta ♥

  Palaan takasin kommentoimaan. Toivottavasti jo tänä iltana =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, tämä on niin hyvä, että en sanotuksi saa. Tätä ei tule USAsta.

   Kiitos♥ Kuten huomaat, minä en paljon lenkkivaatteila brassaile;)

   Oi, ihanaa...

   Poista
 3. Tämä tulee nyt uusintana ja ehdimme J:n kanssa sopivasti sarjaa seuraamaan. Todella hyvä!

  Ihanaa viikonloppua, Leena!

  T. Lumiompun Katja toisella Google-tilillään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olen huomannut. Me saamme nyt kerrankin nauttia tunteja, tunteja ja ilman mainoksia. Olisiko tämä parempi kuin Silta...tai uskaltaako tätä edes miettiä;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Jostain syystä en katsonut Broadchurch-sarjaa,vaikka Tennant onkin sellainen näyttelijä,jonka rooleja mielellään katsoo.Sinähän vetelet pitkiä lenkkejä,kunto varmaan hyvä:)
  Ihana hauveli!! Ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, emme mekään ennen kuin Meri ja Teemu tämän meille oikein antoivat. Tennantissa on sitä jotakin;)

   Minulla on nyt tosi hyvä kunto: Myönnän. Olen palannut siihen liikuntamäärään, joka oli kun Olga oli kunnossa ja teimme pitkiä lenkkejä.

   Tuo koiruus oli riehakas kuin pentu, vaikka on 7-vuotias. Mutta leikkihän Olgakin vielä 14 vuotiaana...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Brittisarjat ovat parasta!
  Niin suloinen katse sinun koiraystävällä, rotu on aivan ihana. Niin samantapainen kuin welshit ovat.
  Ihanaa viikonloppua ja herkkuhetkiä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, täysin samaa mieltä!

   Hänen katseessaan on juuri se jokin...Just niin. Olgan paras kaverihan oli welshi, uskollinen kosija vuodesta toiseen.

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 6. Tuo OLI hyvä sarja! Koukutti samalla lailla kuin Stieg Larsonin kirjoihin tehty, sen olen katsonut kai jo kolmeen jollen jopa neljään kertaan.
  Lukeminen sitten takkuaakin totaalisesti, vuodenvaihteen jälkeen vajaa 200 sivua Hirvisaarta. Ja kai yksi kirja, mikä lie.
  Kesä tänne heti nyt :) - tai edes toukokuun kelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, se oli, se on. Mietimme just eilen, kun lopetimme puolen yön maissa, että katsomme vielä uudestaan, sillä kohta emme muista enää murhaaja: Iästä on jotain hyötyäkin!

   Ethän sinä nyt PYSTY keskittymään lukemiseen. Täytykin tullakurkistamaan mitä sinä nyt olet...

   Toukokuu ja heti!

   Poista
 7. Voi kun kiva, että tykkäät Broadchurchista! Minä katsoin ekan kauden kun se tuli tv:stä, totta kai, olen ollut jo vuosia David Tennant-fani ja katson kaiken mahdollisen, missä hän näyttelee, toki olisin saattanut kiinnostua sarjasta ilman häntäkin, sillä laatu brittisarja päihittää monesti mennen tullen amerikkalaiset! =D Doctor Whona David oli pitelemätön! (Ja Doctor Who:han on minun lempisarjani kautta aikojen.)

  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, että näin kova juttu! No oli se. Minä sytyin sarjalle heti ja Tennantille hitaasti, mutta varmasti.

   Etenkin jännityssarjoissa Britannia päihittää isolla erolla amerikkalaissarjat.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 8. Tämä oli ihan hurjan hyvä sarja ja voi mahdoton sitä loppuratkaisua, meinasin tuolilta lentää kun katsoin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, itse asiassa aloin eilen puolenyön maissa miettiä, kun kaikki oli katsottu, että onko tämä paras rikossarja koko mun elämäni aikana! No, minäpä epäilin lopuhetkiin erästä vieläkin likempää..., mutta tietysti huomioon ottaen...Ei paljasteta;)

   Poista
 9. Voi tuota ihanaa koiraa! Minä en tiennyt yhtään olevani koiraihminen, ennen kuin näin koiramme kuvan neljä vuotta sitten Kodittomat koirat -sivuilla. Rakastuin äkkipäätä. Ja vaikka suunnitelmissa ei mitenkään ollut koiran hankkiminen, koira muutti meille asumaan viikko-pari sen jälkeen. Ja miten suloinen ystävä se on ollutkaan.

  Minäkin pelkään julmaa huhtikuuta ja kaipasin lunta koko talven..no, ehkä tämä oli tällainen talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, tämän suloisuuden tapasimme viikko sitten lenkillä, mutta on samaa rotua kuin oli Olgamme, joka eli melkein 15 vuotiaaksi. Teidän koiruutenne on kotiutunut täydellisesti;) Ei koira ole reporankana ellei sen ole hyvä olla. Koivet rennosti kohti kattoa ja vielä useimmiten perheen ykkössohvalla, joka ei yhtään meillä haitannut, sillä meillä käy vain koiraihmisiä. Äitikin piti itsestään selvänä, että otimme sohvasta jalat pois, kun Olgalla todettiin nivelrikko: Näin suuriruhtinattaren ei tarvinnut hypätä sinne. Jalat olivat sohvasta poissa kolme vuotta ja tulivat takaisin vasta Olgan lähdettyä. Olga muuten sai nukkua pois samaisella sohvalla, joten se ei enää ole meille mikä tahansa sohva.

   Teiltä oli upea teko ottaa koira Kodittomat koirat -järjestöltä, Olen varma, että kaikki tulee teille monin kerroin takaisin ilona, nauruna, kodikkuutena, kaikkena siinä mitä koira tuo tullessaan. Sekä tietysti parmepana kuntona. Minä olen vasta nyt pääsemässä kiinni siihen liikuntarymiin, joka oli Olgan ollessa tevenivelinen. 10 vuotta monen tunnin lenkkejä oli autuutta!

   Minä olen jopa paennut Suomesta huhtikuussa parikin kertaa. Ihan oikeasti: T:S.Eliot oli niin oikessa...Puutarhailu alkaa nyt aikasemmin ja eilen jo ripustimme linnunpönttöjä ja puhdistimme vanhoja.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Tuttu ja hyvä sarja!

  Suloinen nuori Olga! Ei mikään ihme, että muistot palaavat. Jopa muuttotouhujen keskellä olen päivittäin puhunut uuden koiran ottamisesta.

  Oikein hyvää viikonloppua teille molemmille ja slaavilainen kana maistukoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, ehkä parasta ikinä.

   Ei tämä ole Olga, Olgallahan oli yksivärinen pää. Tämä on samanrotuinen ihanuus, jonka tapasimme lenkillä viikko sitten. Minä mietin sitä myös jatkuvasti...

   Kiitos samoin teille ja lupaan, että se maistuu. Kokeile sinäkin.

   Poista
 11. Talvea ei tosiaankaan enää kaivata, vaikka se oikeastaan jäikin väliin;)
  Nyt odotellaan todellakin ihanaa kevättä. Taidan tänään leikata omppupuun oksia ja tuoda niitä maljakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, en minäkää enää, usko tai älä. Minulla on nyt niin paljon kokeiluja menossa vyöhykerajosita viis, että oikein odotan tositoimiin pääsyä.

   Oi, kevät tulkoon ja toukokuu!

   Kiitos vinkistä, minä teen saman!

   Poista
 12. Ihana koiruli, näistä ystävistä jää niin suloisenhaikeita muistoja. Ymmärrän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, eikö vain. Tämähän on vain satunnainen tuttavuus viikon takaiselta lenkiltä, mutta niin vaan kolahti syvästi...

   Poista
 13. Ihan postaus!
  Broadchurchistiin tykästyin minäkin.
  Suloiseltä näytät tuossa viimekuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, kiitos.

   Ihan mieletön sarja.

   Kiitos;) Taitaa olla ulkoiluasu jostain 7 vuoden takaa...Käytetään niin kauan kuin kestää. Uni ja ulkoilu, siinä elämän kaksi vahvaa juttua.

   Poista
 14. Totta, britit taitavat jännityksen, huumorin ja draaman, kaikki elokuvien ja sarjojen niksit ja näyttelemisen taidot. Se on kai jo synnynnäistä.
  Mukavaa maaliskuun alkua ja toivotaan, että puutarhassa kaikki sujuu hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, näin on. Myös Downton Abbey on loistava sarja.

   Kiitos samoin! Nyt on paljon jännitettää lumettomassa puutarhassa.

   Poista
 15. Moi. Olen kyllä myöhässä viikonlopuntoivotuksiin.... Minähän sanoin, että se sarja on hyvä. Katsoimme sen jo mieheni kanssa viime vuonna televisiosta. Ja on oikeasti niin, että brittiläiset osaavat tehdä rikossarjoja, joista ei koskaan tiedä murhaajaa. Vuosikymmeniä rikossarjoja katsoneena keksin murhaajan melko usein amerikkalaisista ja saksalaisista sarjoista. Vaikkakin täytyy sanoa, että nekin ovat ns. parantuneet-eivät ole niin ilmiselviä. Nyt vain odotellaan jatkoa Broadchurchille.
  Olipas kaunis haukku. Varmasti tuli muistoja mieleen.
  Me olemme tänään nauraneet omalle Jusu-pojallemme. Vessaremonttimme alkoi eilen ja Jusu-haukkumme on todella rakastunut remonttimieheen, Jussiin (teki jo keittiömme remontin 1 1/2 vuotta sitten. Tänäänkin tuli todella isot ilopissat, kun hän tuli ja vielä varmuudeksi toiset, kun Jussi kävi välillä pihalla. Kyllä koirat ovat IHANIA!!!
  Lämpöisin sunnuntaiterveisin
  PikkuMyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piku Myy, hei! Niin sanoit, niin sanoit, mutta olihan se juhlaa, kun saatiin nyt katsoa tätä kaksi iltaa putkeensa. Niin, ei tiedä murhaajaa ja sitten ihmiset ovat todellisia, eivätkä mitään barbieita.Luen amerikkalaisia dekkareita, mutta en jaksa katsoa ameriikalaisia jännäreitä. Mullan alla ktasoin ja pidin, mutta eihän se ollutkaan mikään poliisisarja.

   Juu, olihan aikamoinen tapaaminen...

   Oi, teillä on ilopissat, meillä oli ilohaukku ja ilolaulu, josta sinulle kerroinkin. Laita kuvia vessasta tulemaan, sitten kun se on kunnossa.

   Kiitos samoin sinne
   Tuittu

   Poista
 16. Kiitos vinkistä, katsottiin sarja tässä viikonlopun aikana ja hyvä on. Oli karmea pettymys, kun luultiin että kakkoskausi olisi jo olemassa mutta eihän se ookaan vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ei ole kakkosta vielä. Antaisin aika paljon kun olisi! Tällaiseen voisi tottua: Mekin kaksi iltaa katsottiin puoleen yöhön. Minä olisin katsonut kerralla kaiken eli aamuun, mutta R. ei suostunut. Hyvä näin.

   Poista
 17. Jostain syystä en löytänyt tätä sarjaa silloin, kun se tuli tv:stä ensimmäistä kertaa.. Onneksi on uusinnat <3

  Ruhtinatar (onhan hän hän ) oli ihanainen... Koiraihmisenä minäkin kaipailen omia koiriani. Heitä ei koskaan unohda.

  Hyvää uutta viikkoa sinulle, Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, samoin kävi meille. Katsomme oikeasti televisiota hyvin vähän eli jotain Midsomeria ja sitten Siltaa tai Dowton Abbeya, kun niitä tulee. Tämä on niin hyvä, että takuulla pitäisit. Se menee tiettävästi nyt uusintana....otaksun.

   Ruhtinatar oli perheemme parhautta, hoviväki kaipailee. Jos jotain ei unohda, niin se on oma rakas koiruus.

   Kiitos samoin sinulle, Kaisa Reetta ♥

   Poista