tiistai 18. helmikuuta 2014

Tänään päätän olla oma itseni!

Pakko tunnustaa, että olen taas kerran pahasti ylibuukannut itseni. Olin myös piiitkällä lounaalla kaupungilla ja huomasin, että blogin ulkopuolinen elämäkin on aika kiehtovaa. Kaikki työni, niin blogissa kuin kotona että kaikki lupaamani muut caset, ne kaikki ovat nyt myöhässä. Kirjoja on luettu, mutta en ehdi kirjoittamaan niitä vielä 'ulos', joten otan vaarin tästä Runotalon Sarin kortista, jota tehdessään, hän on takuulla ajatellut minua: Tänään päätän olla oma itseni. Olen sitä muuten huomennakin eli pakko saada vähän järjestystä - kaikkeen. Jos haluatte oman voimakortin, tilatkaa sellainen Sarilta Minullakin oli yksi erityinen vuosia silmieni edessä, että opin antamaan itselleni armoa suorittamisesta. Tämä rimpsureunainen unikkokortti on nyt ihan mun juttu eli vähän sellainen 'mää itte'. Kuka muuten tunnistaa tuon unikon? Ainakaan se ei ole Papaver Orientale...tai ainakaan mun papavereilla ei ole rimpsuhelmoja.

Tänään oli niin ihanaa saada eräältä lukijoistani maaginen kirja. Mukana seurasi oikein taiteellinen kirje ja osoitteessa ennen nimeäni oli rouvittelun sijasta Snegurotšhka! S. kiitos♥

Pöydällä on upea kimppu huumaavan värisiä ruusuja...ja minä kömmin nyt vähän luolaani rauhoittumaan. Voikaa hyvin, en ole poissa, annan vain teille vähän tilaa. Kaipaan sitä nyt itsekin. Tilaa. Unta. Off.

"Viivy, odota, näe, näkevin silmin tähtien puhkeaminen, tähtihuimaus."

- Bo Carpelan -

СНЕГУРОЧКА  (SNEGUROTŠHKA)

Maria de Buenos Aires

40 kommenttia:

 1. Otahan rennostikin välillä :) silloin ei kannata kirjoittaa mitään "ulos" kun siltä ei tunnu :) rentoilta tai päivä vie ajatukset muuhun ja sitten on taas intoa tehdä muita juttuja..
  zemppiä! t. toinen ylibuukkaaja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiss, tämä on vain tälliainen hyvin varhainen kevättulva. Ei, kun on lukenut hyvän kirjan ja se ei tule suosiolla ja on liikaa muuta, se laitetaan hautumaan.

   Kiitos samoin! Siis en ole vieläkään oppinut sanomaan 'ei', vaikka olen lukenut monia elämäntapaoppaita....

   Poista
 2. Rentoja hetkiä toivotan! Minä olen tällä viikolla niin tyhjä kalenteristani, että en tiedä miten olla. On ollut todella vapauttavaa herätä aikaisin vain puuhaillakseni kaikenmoista ja mennä töiden jälkeen tapaamaan kavereita ja treffeille sen sijaan että kirjoittaisin kaiken vapaa-aikani. Tämän viikon pidän siis kiireettömänä. Ihanaa! Voi hyvin ja tosiaan ole pelkkä oma itsesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, kiitos. Minulla taas kaikki kaatuu nyt päälle. On ihmeellistä huomata, että on olemassa elämää blogistanian ulkopuolella. Sana 'slow' saa ihan uusia merkityksiä. Oli outoa istua ystävien kanssa irti koneista monta tuntia ja nauraa, nauraa...Olin jo unohtanut, mitä se on. Kotona päivitän koko ajan ja kirjakasat mustuttavat, mitä mun pitäisi tehdä.

   Kiitos samoin!

   Poista
 3. Vietä mukavaa aikaa ihan rauhassa, on toki muutakin elämää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos. Olin melkein sen jo unohtanut, mutta nyt olenkin laittanut kalenteriini live-tapaamisia eikä edes puhelin ole auki, kun olen liikekannalla.

   Poista
 4. Kuulostaa niin tutulta, vaikka itselläni ei ole mitään sen kummempia aikatauluja ainakaan henk.elämssä, niin osaan siitä huolimatta luoda itselleni paineta pelkään viikonloppuunkin ja todeta,että taaskaan ei kerennyt mitään järkevää. :) Sitä haluaisi vaan tehdä kaikkea kivaa ja aika ei riitä sitten kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, mää tiedän ihan tarkasti, että meillä on sisäinen kyky nostaa ihan itse paineitamme;) Luitko Hesarista, kun eräs rouva pelkää aikuisen magnoliansa kärsineen lumettomasta talvesta. Minulla on nuori yksilö ja jos se nyt kuolee tämän lumettoman talven takia, istutan uuden aina vain kunnes onnistuu. Meillä on makkarissa magnoliatapetti ja siellä valkoisella siis eri seinällä viime vuotisen kevätmatkamme kuva suuresta, kukkivasta magnolista...Oi toukokuu!

   Päivät menevät tosi oudosti. Minne aika katoaa...

   Poista
 5. Kyllä on viisas päätös välillä ottaa aikalisä ja mennä "peiton alle piiloon". Julkinen ajattelu, se että on kokoajan "näkyvillä" on varmasti raskasta ja osittainhan sitä varmasti asettaa itselleen suuremmat paineet kuin edes muut osaavat.

  Tsempit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOnna, niin minustakin, kiitos. Olen itse itseni pahin sparraaja. Olet oikeassa: Näkyvillä olo alkaa rasittaa. Siitä pitää ja ei pidä.Sitä luulee, että muut odottavat koko ajan enemmän ja uskoo luuloonsa.

   Kiitos!

   Poista
 6. Hyvä päätös. Tarpeellinen voimakortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niin minustakin. En saa yhtä upeaa, lumista kirjaa 'ulos', kun on kaikkea liikaa.

   Tuo valmistuu kohta myyntiin: Taidan tilata.

   Poista
 7. Hienoa kun voi ottaa aikaa itseään varten, onnea Leena-IhaNainen ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, en ole toimettomana: Mulla on nyt vain niin paljon muuta. Olen muutaman päivän poissa ja sinäkin tiedät, että se on minulta paljon.

   Kiitos, Aili-IhaNainen ♥♥♥

   Poista
 8. On hyvä tunnistaa rauhoittumisen tarve. Miekin pidin blogini nyt hiljaisempana, vaikka luin edelleen paljon. En vain ehdi kaikkeen, ja bloggaaminen tuntui ikävältä hetken aikaa. Tänään sain taas blogattua, kun kirjoitin vanhemmista kirjoista. Tuntuu, että nyt minulla lukijana on niiden aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, tässähän käy huonosti ellei tuota tajua. Mie vaikenen nyt päiviä ja se on paljon Lumilta. Ei ehdi, ei ehdi. Mie luin Lumilapsen ja sen jälkeen tämä tapahtui...Tosin blogin ulkopuoleltakin puskee nyt monenmoista. Miulla on tarkotus tänä vuonna tuoda esille yksi kirja, jonka luin hyvin, hyvin kauan sitten. Unohdettu klassikko. Pidän sekä uuutuksista että vanhemmista kirjoista. Moni ei edes tiedä,e ttä kerään vanhoja kirjoja ja niille on oma kirjakaappihylly olkkarissa. Olen profiloitunut uutuksien lukijaksi, mutta kyllä täältäkin vanhaa toisinaan tulee. Käynkin kurkkaamassa, mitä sie olet nyt löytänyt...

   Poista
  2. Minusta olet profiloitunut kaiken lukijaksi :)

   Poista
  3. Niin minustakin, mutta vähän särähti kun AVAlla korostivat sitä uutuuskirjalukemistani. No eihän se paha, eikä määrissä väärin ole, mutta kun olen muutakin. Olen tosiaankin monenlaisten kirjojen lukija. Pois jäävät vain fantasia, scifi, siirappi ja sotakirjat. Valitettavasti en vielä ehdi näyttää kynsiäni vanhoissa kirjoissa, mutta joka vuosi tuon yksi tai kaksi niitäkin Lumiin.

   Otat lausumasi kiitoksena, joten: Kiitos♥

   Poista
  4. Se oliki kehu. Sulla on päässä hyvä kirjapankki, osaat uutuuksia verrata sit vanhempiinkin aina samalla.

   Poista
  5. Kiitos. Toivon, että se toimii. Kirjapankki ja muisti...

   Poista
 9. Minulla taas on ollut niin tyhjiä levollisia päiviä, että olen alkanut miettiä, että olenko unohtanut nyt jotakin oleellista? Toisaalta oma elämäni on sellainen aaltoileva meri, jossa uusi hoppuharja odottaa aina jokaisen lipuvan aallon pohjan jälkeen. Joten nautiskelen nyt vain ja olen, kunnes on taas aika juosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, on aika olla tyven ja sees, ja on aika myrskytä. Olen itse huomannut että kaikki on kasaantumisteoriaa. Eikä sen niin väliä, jos siitä selviää. Muutama päivä muuta kuin blogia, sillä asioita on rästissä. Veikkaanpa, että about vuoden päästä rouvalla on kiirus;)

   Poista
 10. Hyvä, hyvä! Vedä välillä raaka huuto telkkarin ääressä Suomen kultahiihdoille ja käperry sitten rauhassa vaikka Herodeksen seuraan, suosittelen. Ja tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reijo, kiitos. Pakko. Mistäs arvasit: Sää muistit, että jos Suomi pääsee jäkiksessä jatkoon niin...;) Tänään kyllä fanitin jäkistä, se on nämä Porin juuret vielä hengissä. Seuraavaksi on sitten Suomi-Ruotsi. Sun palkintokirja lähti eilen, joten saanet sen tällä viikolla.

   En voi aloittaa uutta ennenn kuin saan pari kirjaa vietyä edes wordille...Kiitos samoin eli tsemiä sullekin!

   Poista
 11. Ihana saada välillä todella omaa aikaa - tuntea, että nyt minun ei tarvitse suorittaa yhtään mitään. Eihän meidän muutenkaan tarvitsisi mitenkään mennä viipottaa pää kuumana, mutta kun sitä vaan ollaan sellaisia, että mennään tuohon tekemisen imuun ja sitten huomataan sen vieneenkin meidät. Nyt on täälläkin päässä juuri tuollainen seesteisempi tyytyväisyys ja tyyneys ja halu kaivautua sohvan nurkkaan viltin alle nauttimaan, vaikka vasta keskiviikko.
  Bo Carpelan sopi tähän niin hienosti.

  Lokoista loppuviikkoa Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, ihan hirveetä kun sitä lähtee virran matkaan aina tukkaputkella, nousee kaikkiin juniin, niihin, jotka lähtevät ja niihinkin, jotka jäävät asemalle.

   Ehkä me haluamme kerätä voimia kevääseen ja kesään, sillä silloin taas tapahtuu niin paljon. Sallikaamme se itsellemme. Vaalikaamme omaa rauhaamme, henkistä akkujen lataustamme.

   Kiitos samoin sinulle, Rita!

   Poista
 12. Hemmottele itseäsi Leena,ei aina tarvitse olla täällä blogimaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos samoin! Voisin sanoa sinulle samaa;) Ihmettelen, miten jaksat aina vain. Mutta mulla on nyt oikeesti kaikkea rästissä...tämä on nyt must-tilanne.

   Poista
 13. Välillä pitää huilia ja olla vaan!

  VastaaPoista
 14. Kiva juttu, että bongasin unikon täällä! Rimpsuja pohdin yhä: ehkä ankara erakkounikon elämä on tehnyt nuo kauniit rimpsut... Oikein hyvää lähestyvää viikonlopun alkua sinulle Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, eikö vain! Erakkomaisuus voi synnyttää harvinaista kauneutta...

   Kiitos samoin sinulle, Sari ♥

   Poista
 15. Lepo tekee hyvää. Ne tärkeät asiat, joiden on tarkoituskin hoitua, hoituvat kyllä. Jos eivät tänään, niin sitten huomenna...
  Hyvää ja rauhallista viikonloppua sinulle Leena! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, se täytyy vain ensin tajua. Asioilla on taipumus järejstyä.

   Kiitos samoin sinulle, Kaisa Reetta ♥

   Poista
 16. Ihan on rentouttavaa puuhata muutakin kuin blogimaailmaa. Tai sitten ihan levollisesti olla vaan ilman sisäistä aikaansaamispakkoa. Nauttia vaan.... ja antaa virrata....Parhaat ideatkin syntyy noista hetkistyä, kun antaa tilaa itselleen ja sisimmälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, minua kiinnostaa nyt juuri kaikki muu, mutta toki luen, vaikka muuta puuhaankin. Pakko päästä maalaamaan pelakuiden istutusten jälkeen. Tikkurilan värikartta on jo hankittu.

   Juuri nyt ei mitään aikataulutusta. Tosiaankin olen vain se virta...Itseään pitää kuunnella.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 17. Nettitaivaaseen meni se ensimmäinen viesti, joten uusi yritys:

  Slow on hyvä, varsinkin jos yhtikäs yhtään siltä tuntuu. Kehoa ja omaa oloa on syytä kuunnella. Minullakin on nyt aika hidas tahti, on aika sauhun ja rauhan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, sellaista tämä on...toisinaan.

   Nimenomaan niin. Miten slow nyt kuulostaakan hyvältä. Hidas helmikuun...

   Kohta kevätvirrat puhkeavat ja silmut myös ennen aikojaan: Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan ♥

   Poista
 18. Nuku hyvin luolassasi! Minäkin olen levon tarpeessa. Nautin tästä päivästä, kun kalenterissa ei ole mitään muistettavaa. Kunhan vaan lueskelen, kirjoittelen, lepäilen, hengailen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, oi kunka ihanasti sanottu! Ihmettelen miksi olen näin uupunut...ehkä syy on se, että ei tullut kunnon talvea. On kuin talvea ei olisi ollutkaan. Onneksi olen saanut wordille jo yhden tekstin ja voin laittaa sen ajastimella, mutta taidan olla tämän kevään ihan toinen eli slow...

   Kuulostaa hyvältä. Minä kaipaan nyt tuota samaa.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista