tiistai 11. helmikuuta 2014

Kevättä ilmassa!

Ihan selvästi on kevättä ilmassa, sillä mua viiraa...silleen ihanasti! Tekee niin mieli julistaa kevät avatuksi tällä lankomiehen, valokuvaaja Pekka Mäkisen kuvalla. Olen tehnyt tällä viikolla kaiken toisin kuin olin aikonut:

1. Minun piti levätä eikä tehdä yhtikäs mitään, sillä lauantai tai sunnuntai menee arvontalippujen kanssa

Sen sijaan olen kiehunut koko ajn yli, sillä tuskin vielä voidaan puhua kevättulvista...Tämä on kolmas postaus tänään, joten kohta tarviin kyllä jotain jarrua;)

2. Olen luvannut, että en ole kiinnostunut mistään dieettihömpötyksistä enkä tuo dieettikirjoja teidän kiusaksenne, mutta miten ihmeessä niin nautinkaan jo tänään tämän selailusta
Vaikka en käy vaa'alla, vaan mittatikkuna on edelleen se Marimekon eräs vihreä sekä toisena ranskalainen pikkumusta, niin tuli mieleen, miten helppoa just tämä olisi minulle. Olen niin mieluusti syömättä ja sitten syön hyvin enkä halua kieltää itseltäni mitään, mistä pidän. Miettikäää nyt, että kahtena päivänä viikossa nauttisi kirjan reseptien mukaan tehtyjä aterioita ja sitten saisi muuten syödä vaikka...Palaan tähän myöhemmin: Lupaan, että yllätytte!

3. Olen alkanut suunnitella ikkunoiden pesua!

Ilman muuta joku vakava sairaus, sillä mitään en niin inhoa imuroinnin jälkeen kuin ikkunoiden pesua.
4. Luen vanhoja puutarhalehtiä himolla. Tuskin maltan edes odottaa maaliskuun kuudetta, jolloin ilmestyy Koti ja puutarha eli Suomen kaunein puutarhalehti. Onneksi seuraava tuleekin sitten jo 7.5., jolloin minä aion olla sataa istutuspuuhissa. Olen jo tilannut muutamia valkoisen jouluruusun taimia ja sitten alan odottaa, mihin hurmokseen etupihani uudet istukset minut ajavat, sillä olen miettinyt, että toinenkin magnolia meille hyvin sopisi. Onkohan revontuliatsaleani talvehtinut hyvin ja...
5. Aion ehdottomasti maalata kaksi vanhaa tuolia tällä ihanalla värillä ja kaksi muuta samalla vihreällä kuin ovat keittiömme kaapistot.

6. Pelakuut on nostettu jo kellarista lasehtimaan takkahuoneen apukeittiön työpöydälle. Ne saavat siinä olla vielä vähän aikaa, mutta jo huomenna ostan mullat, sillä pakko päästä istuttamaan.
Niin on tämä raukka nyt rähjäisen näköinen, mutta uusi suvi, ties kuinka mones jo, odottaa tätä ja yhtä suurta kaveriansa. Ostan niille sitten seuraksi aina jotain vaativampaa jalopelakuuta seuraksi ja väri menee aina ostohetken fiiliksellä.

7. Kevätviitta lähtee pesulaan samoin kuin eräs iso matto. Pitää tsekata onko uimapuku vielä iskussa...Siis puhunko uimapuvusta helmikuussa;)
8. Jotenkin minun piti ja ei pitänyt lukea Iveyn Lumilasta, mutta sitten Bessu tuli ja sanoi, että...En kerro, en kerro enempää, vielä, mutta saatan alkaa signeerata kirjeeni: Snegurotška...


9. Jotenkin vain tiedän, että Rhönn tietää. Kohta sovitan ratsastushousuja ja sitten me taas - yhdessä. Ja hän tietää sen. Lörppöhuuli. Samettisuukko. Ah, haluan tallille!


10) Kun tein juttua Wilhelmiinan kirjasta Kaikki kaunis on käsin tehty ja sanoin, että itse en saa mitään ommeltua, en kovin edes neulottua/kudottua, niin onhan tämä loimi, jossa Rhönn näyttää ihan perulaiselta vuoristointiaanin hevoselta. Omin pikkukätösin tuota tein ja se on aika suuri, värit ovat tarkkaan harkitut ja lanka on ihanaa Teddyä, joka on sekä kestävää, kaunista että pehmeää.
11)  Tallilla asustaa myös tämä itsetietoinen tarkkailija, joka näyttää hyvin välinpitämättömältä ja jopa hieman snobilta;) Hän on kuitenkin puhdasta kultaa ja odottaa vain, että pystymme hevosilta antamaan vähän huomiota hänen arvokkuudelleen.

Kohta on ystävänpäivä. Jos haluatte viestiä jotain kivaa ystäville/rakkaille/läheisille, se voi löytyä täältä

Love
Leena Lumi

Mysteriet

Mysteriet  (live)

62 kommenttia:

 1. Sun viiraus kuullostaa hyvältä !
  Virkistävää kuulla että jollain viiraa !
  Ja vielä talvi-ihmisellä vaikkei oo ees ollut talvea.
  Vai pitäiskö tästä olla huolissaan ? :)
  Mää lähden nyt viiraaman sängyn pohjalle, et jaksan nousta klo 5 huomen aamulla...yöllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leenajapojat, se tuntuukin hyvältä!

   Taitaa sana olla vähän sieltä kotopuolesta;) Siellä sanottiin, että 'viiraa' ja tarkoitettiin monenmoista...

   Sitä tässä sopiikin ihmetellä. Ehkä mää sitten olen kyllästynyt katsomaan tätä epätalvea. Jouluna se otti kovasti luonnon päälle ja nyt olen odottanut muutosta, mutta sitä ei vain tule. Täällä emme ole tällaista ennen kokeneet.

   Itseasiassa mietin sitä itsekin;)

   Mua viiraa jo tuo sun aikanen herääminen, sehän on kuin yötä vielä. Sinä sisukas!

   Poista
  2. Terveisiä vain sukulaismiehelle, hieno kuva. Ja ihania kuvia muutkin, hevosesta toivoisin pidettävän hyvää huolta loppuun saakka, niin lutuselta se näytti. Tämä talvi nyt oli tämmönen, luultavasti lunta ja pakkasta on ennen kevättä tiedossa.

   Poista
  3. Mustis, kiitos ja kiitos psta. Tämä islantilainen ei ole siis mun oma, mutta joskus tuntuu että melkein on: Rhönn on jo iäkäs, häntä eivät enää ratsasta tunneille tulevat, vaan on eläkkeellä, mutta minä kuulun niihin, jotka saavat olla hänen eläkepäiviensä ilona. Uskon, että omistaja antaa hänele lokoisat, pitkät eläkepäivät. Minä täältä kannan milloin omenoita, milloin leipiä. Teemma löysiä maastolenkkejä Rhönnin ehdoilla. Ei edes kuolaimia! Tämä kaikki sopii minulle nollautumiseen, sllä olen kokennut hyvin isolla ja kuumaverisellä ratsastusonnettomuuden, joka yleensä johtaa halvaantumiseen tai kuolemaan. Nyt vain luotamme toisiimme, Rhönn ja minä.

   Outo talvi. Onko sitä edes ollutkaan...

   Poista
 2. Kevään lähestyminen hullaannuttaa. Energinen touhukkuus kasvaa ja se odotus, kaiken kasvun ja muun odotus on aina yhtä mukavan jännittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, tintitkin jo titityy, titityy. Sitä yrittää elää talvea, kääriytyä sen suomaan rauhaan kuin torkkupeittoon, mutta jossain juoksevat jo virrat. Tällasein talven jälkeen mun puolesta: Tervetuloa kevät!

   Poista
 3. Ihana postaus ♥
  Ihanista ihanimmat kuvat.
  Mulle sopii muuten tuo dietti kyllä nimenomaan 5:2 ja se toimii.
  Hyvää keskiviikko päivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos ♥

   Kiitos.

   Ehkä se sopii on/loff -tyypeille, jotka muutenkin ovat jo tottuneet pitämän yhden päivän salaatti- ja hden päivän puuropäivänä. Kiva kuulla, että toimii.

   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 4. Etsimättä tuli mieleen "Anttila hän ampaisee ylös tuolistaan" kun sinun fiilistelyäsi luin. Kummasti se kevät fiilis vain iskee vaikka ei talveakaan ole ollut, mutta kai tuopitenevä päivä sytyttää meitä. Omatkin ajtukset jo kummasti pyörii mullan ja ruukkujen parissa, huolimatta siitä, että päätin etukäteen, että tää kevät nyt saa jäädä siltäosin väliin. Mutta päätöstä tehdessä en arvannut omaa tilaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, just niin;) Ehkä tämä johtuu just siitä kun ei ole saanut sitä kunnon talvea. Nytkin kyllä sataa lunta, mutta se on märkää rättiä...

   Arvaan, että olet erityisesti nyt intoa täynnä: Jokainen päivä vie likemmäs parempaa oloa, joten ei ihme, että ruukut ja mullat tulevat mieleen. Sää mitään väliin jätä, sun tila on just ruukutusaikaan paras mahdollinen! Siis kun on paras aika istuttaa siemenet esikasvatukseen. Kuukauden päästä kaikki on varmaan paremmin kuin ikinä ♥

   Poista
 5. No, kyllä sua Leena viiraa pahasti, jos ikkunoiden pesua edes suunnittelet! ;)
  Ihan selvästi lumessa - siinä vähässä - on jo kevään tuoksua. Minä toivotan kevään niin tervetulleeksi! Pelaamme miehen kanssa silloin tällöin englantilaista sanapeliä. Viimeksi tuli pelatessa vastaan sana spring fever, jonka minä luulin olevan suomeksi keväthuuma. Se on kevätmasennus. Höh, mitään masennuksia, vaan kunnon huuma ja viiraus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, täysin samaa mieltä.

   On, on. Jotkut eivät edes myönnä lumen tuoksuvan, mutta minä haistan jopa lumisateen tulon.Meidänkin pitäisi vaihtaa suomalaiset sanapelit nyt just vaikka saksalaisiin. Minä olen muuten edelleenin perheen sanapelivoittaja kautta aikojen ja mukana tässä perhekisassa myös aikuiset lapsemme.

   Spring fever voi tulla huhtikuussa. Minusta huhtikuu on julma kuukausi, joka näyttää kaiken julmasti. Se on se kuukausi, jonka voisin täältä olla pois aina. Tosin tiedän, että toisille se on kumaa huumaa, sitä samaa, jota minä koen syyskesällä ja etenkin syyskuussa.

   Tervetuloa vain kaikki huumat ja viiraukset!

   Poista
 6. Kiva, että olet ottanut Lumilapsen lukulistalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, eikö olkein kauheaa, minkä ohitse voi joskus kuin vahingossa kulkea, jättää kokematta.

   Poista
 7. Ei lainkaan paha tuollainen viiraus..:)
  Suloinen kuva pollesta ja sinusta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, tää on aika ihanaa...toivottavasti kestää;)

   Kiitos♥ Rhönn on niin hurmaava, että en sanotuksi saa.

   Poista
 8. Kevättä ilmassa ihan oikeasti ♥ Ja niin ihana kuva sinitirpasta, kuin myös muutkin kuvat!
  Hyvää keskiviikkoa ja kiitos linkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, sitä on ♥ Kiitos. Meidän kurret vasta hauskannäköisiä nyt ovatkin kun osa niden pikkunassuista on jo punaruskeita;)

   Kiitos samoin sinulle ja ole hyvä!

   Poista
 9. Voi mikä hyvän mielen postaus täällä olikaan! Mukavia viirailuja sinne, se lienee sitä luovaa elämää, joskus mietin, että jos pystyy luovasti höperehtimään ja arkihommat tulee tehtyä, elää just hyvin. Vai mitä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, kiitos. Kiitos, tällä jatketaan: Nyt olen lähdössä ostamaan sitä multaa mm.

   Se on hyvää elämää. Silti otan joskus ihan vapaaehtoisesti sulkeiset, että kumppanikin ymmärtää paremmin boheemielämän edut;) Eli just niin!

   Poista
 10. Täälläkin on totisesti kevättä, jollei jo lähes kesää ilmassa. On se ihanaa nostaa kasvot kohti aurinkoa ja haaveilla puutarhaunelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, uskon sen. Voisin tästä talvesta lähteä kohti Saksaa mieluusti...

   Ostin multaa ja taidan jo tänään istuttaa pelakuut ja lisäksi tuli hankittua pari murattia, joten kevät on täällä - oikeesti. Tintit titityy ja oravilla on jo osin punaruskeat nassut.

   Minulla on tavallista enemmän uutta vaalittavaa ja ihmeteltävää tänä keväänä puutarhassa, joten hiukan polttelee.

   Poista
 11. Söpö tintti!
  Kiva että viiraa, silleen ihanasti! Mulla viiraa jotenkin muuten...aika on hävinnyt jonnekin, tai minä olen hävinnyt, tai joku on kadoksissa...järki?;) Mulle se ihana kevät on vasta toukokuussa, kun jo viheriöi. Jos se taas tulee kovinkin paljon aikaisemmin, on se minusta todella huolestuttavaa. Mutta kyllä tämä *** *** talvi on niin karmee, argh. Kun mulla ei oo puutarhaa mitä suunnitella, täytysköhän munkin maalata joku tuoli, jos vähän innostuisin täällä loskan keskellä? Ai mutta kun mulla on aika ja tuolit ja maalit kadoksissa.;)

  Eikös tuo Lumilapsi perustunut venäläiseen satuun lumilapsesta (vaikka kirjahan tais olla kanadalainen)? Ainakin niin muistelisin ja venäläiset tarinat aiheesta tiedän ja siihenhän tuo sun uusi mahdollinen allekirjoitus viittais...

  Nyt illalla aioin hukata aikani teeveen ääressä, kun Sotshissa on taitoluikkaa, parien vapaaohjelma. Mää ihan fanitan Tatjana Volosozharia ja Maksim Trankovia.:)

  Jatka hyvää viirailua!:) (mä olen mielessäni taivuttanut tuota sanaa kaikkiin mahdollisiin hölmöihin muotoihin;)
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, eikö vain!

   Mulla tulee ja menee;) Vaikka olen syntynyt toukokuussa, en niin aina siitä innostu...jostain siinä kyllä, mutta se valomyrsky, kun illalla ei tule pimeä ja aamulla liian aikaisin on valoisaa. Pidän kyllä puutarhailusta etenkin toukokuulla, jolloin talvi näyttää jälkensä ja puutarha yllättää monin tavoin.

   Ai niin, en saisi hehkuttaa tätä puutarhailua näin...No, mietippä joku huonekalu ihan uusiksi, tai yksi seinä jollakin vahvalla tapetilla (Birg Cage, jossa linnut eivät ole häkissä, se tumman punainen tai...)

   Minullakin häviää sitä sun tätä. Aikaa. Tavaroita, Suunnitelmia. Papereita, joihin olen tehnyt suunnitelmia. Joskus häviää unta. Nyt ovat hävinneet muumikirjat.

   Kyllä, just niin. Se perustuu venäläiseen satuun. Kirja kertoo Alaskasta ja kirjailija on sieltä. Yritän nyt unohtaa, että myös Sarah Palin on sieltä...mmmrrr...olen vaarallinen harmaakarhu. Mustakarhut vain huhuilevat iltaisin, kuten Sirin kirjassa KMR. Toivon niin, että eräs venäjää kuin kotikielenään puhuva ei ole lukenut tuota juttua ja kun hän meilaa seuraavan kerran, signeeraan noin;)

   Voi, minä en ole ehtinyt seurata ja piti just luistelut....Ensi ma tulee klo 17 jäätanssin vapaa. Oli aika jolloin kastoin luistelut vaikka yöllä ja tiesin kaikki parit...

   Se on vähän sellainen hassu sana Satakunnasta;)

   Poista
  2. Älä rajoittele hehkuttelujasi puutarhasta. Kaikenlaisesta innosta tarttuu usein hyvä mieli, vaikkei ihan just omimmilla vesillä seilattaiskaan.:)
   Tässä nyt mitään maalaamisiin taida ryhtyä. Vaihdoin tänään yhdet kynttilänjalat toisiin, taitaa olla mulle just nyt ihan riittävästi.;)

   Arvaa, mä olen hukannut tänä talvena luistimeni. Miten voi hukata luistimet?!? No, nytpä järven jäällä on vettä, etten niitä luikkia tarviikaan.

   Joskus vuonna yks ja kaks mun suursuosikkini oli Alaskaan sijoittuva tv-sarja Villi Pohjola. Myöhemmin luin Lynn Schoolerin ihanan Alaska-kirjan Sininen karhu. Sitten tuli Sarah Palin ja yritti pilata mun Alaskaani. Todellakin, vihainen murrr!!   Poista
  3. Sanna, tuo on just sussa niin parasta, että sinulle riittää yhden kynttilänjalan vaihtaminen toiseen;) Minä teen kaiken, siis KAIKEN liian isosti, vaikka ihailen pientä ja hoen, että 'vähemmän on enemmän.' No, ehkä tässä on vielä aikaa jalostua...

   Hyvä sinä! Minä olen hukannut paitsi kaikki Merin muumikirjat, joita just nyt olisin tarvinnut yhteen haasteeseen, myös Kuka lohduttaisi Nyytiä?, jonka lähetin R:lle heti 3.3.1984 jälkeen. Nyt ostin tuon viime mainitun uusiksi ja siihen tulee sitten omistukseen mm. 30 vuotta kattava päiväys ja jotain meidän omaa juttua...Ja siinä minä allekirjoitan, että 'Tuittu'.

   Tiedätkö, mun olisi pitänyt katsoa se, sillä poikani jankuttaa vieläkin, että 'äiti, sää et tajuu, se olisi ollut suin juttu'.

   Päätin muuten Palinin jälkeen etten palaa Alaskaan, edes kirjoissa, mutta näin siinä nyt kävi. Palin on niin...syvältä. Ihailen Obamaa ja Michelleä!

   Poista
 12. Ihanan väriset tuolit teille on tulossa. Ja tuo puutarhalehti on meilläkin kovin odotettu, kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, kiitos. Kun nyt vain pääsisin maalaamispäiviin...

   Siinä on ihanimmat kuvat mitä missään suomalaisessa puutarhalehdessä ikinä!

   Poista
 13. Kevät on sitten kujeellinen kaveri, onneksi olkoon, Leena-IhaNainen♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, niin. Se tekee meille ja meillä, mitä huvittaa. Kiitos samoin, Aili-IhaNainen♥♥♥

   Poista
 14. Hahaa, mäkin olen lukenut tästä 5:2 dieetistä ja ajatellut, että tätä voisin tehdä vaikka loppuikäni. Terveysvaikutukset ovat kuulema valtavat ja kuitenkin miten helppoa olisi olla 2 päivää viikossa vähän kevyemmällä kun tietää, että sen jälkeen voi valita mitä vaan =) Ajattele miten upeaa on kun vaatteet sopii aina päälle ja olo on hehkeä. Pitäiskö jo aloittaa... tuo uusi elämä =D

  Ikkunan pesu... yök, aivan yhtä yök kuin imurointi. Me ollaan kyllä niin samanlaisia.

  Sähän kuitenkin olet käsityöläinen, kun olet loihtinut noin hienon ja ison loimen. Ehkä sä teet vain niitä juttuja, joista oikeasti pidät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, tämän verran saamme nyt uskoa ihmeeseen! Se on niin helppoa! En taida ehtiä millään tuota kirjaa huomiselle, vaikka oli tarkoitus...Koko päivä mennyt vaikka missä. Meillä on jo muutenkin puuropäivä ja salaattipäivä. Sikahelppoa. Tänään on muuten puuropäivä. Haudutettua riisipuuroa. Lohturuokaa. Talven must ainakin mulle.

   Mietin vain miltä tuntuu kun mun kaapissa olevien kotelomekkojen vetoketjut solahtavat kiinni. Sitä vihreän haameen ketjua Jael yritti viime suvena ja sitten sanoi, että 'ei Leena, ei tämä mene'. Olin hirväen järkyttynyt.

   Arvaa mitä, mun ei tarvitse ikinä enää imuroida. R. lupasi sen. Nyt hän alkoi kuulemma oikein odottaa ikkunanpesuaikaa...en usko - vielä.

   No tein tuota tosi rakkaudesta Rhönniin. Se ei ole muille kuin Rhönnille. Mutta kyllä haluaisin tehdä villapuseroita, joissa juoksisivat pinet punaiset ketut...

   Poista
  2. R on kyllä superihana kun imuroi aina. Oih mikä mies!

   Mulla on myös kesävaatteet muutaman kilon päässä. Puuro ja salaattipäivällä kilot kyllä sujahtaisivat pois. Kunhan nyt lopettaisin tämän jokapäiväisen kotiherkuttelun...

   Poista
  3. Voit olla varma, että osaan arvostaa. Ei mikään ihme, että 3.3. tulee jo kuluneeksi 30 vuotta siitä kun katseemme kohtasivat;) Oikeesti olen kyllä ollut todellinen perheen hemmottelija, mutta on kiva kun toinen huomaa ilman mitään vaatimuksia, että ottaa just ne asiat hoitaakseen, joita inhoan eniten ja mulla ne ovat imurointi, vessojen ja ikkunoiden pesut. Nyt ei tarvitse niitä enää. Tämä on autuutta.

   Minä oikein hyvin arvaan, että sulla on ne muutaman kilon päässä, mutta kun mulla se matka on 5 vähintäin. Tai ei tarvii enempää, mutta 5 on jo luku, joka on muutamaa enempi. En muuten käy nyt ollenkaan vaa'alla. Tää on nyt mun juttu, jossa haetaan virkeyttä ja kiinteyttä mahdollisimman vähällä rääkillä, mutta joka päivä tulee 10 kilsaa tavalla tai toisella. Tai siis viitenä päivänä viikossa, sillä persona trainerini (lue: R.), sanoi, että pitää olla nuo 'vapaat',muuten tulee varmaan vastaisku, jos joka päivä.

   Nyt alan keskittyä tuohon dieettikrijaan...

   Mikset tee itsellesi 'karkkipäivää' eli silloin herkut, mitä ne sitten ovatkaan. Oi aikoja, muistan, että meillä oli aina kotona kakkua tai pullaa, jokaikinen päivä ja äidillä on vieläkin eikä mitään paino-ongelmia. Mikä meitä nykyajan ihmisiä oikein vaivaa...

   Poista
 15. Viiraa ja pahasti :D Tuo ikkunanpesujuttu meni ihan yli hilseen. Mutta voisitko ystävällisesti lähettää ja tartuttaa viirausta vähän tännekkin. Kuulostaa niin mukavalta ja toimeliaalta. Ei vaan ihan olet oma itsesi (paitsi ikkunanpesu, kipeä?) , pelakuut? nyt jo? pitäisikö minunkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, juu, mieti vähän: Minä ja ikkunat;) By the way: R. lupasi hoitaa koko hela hoidon eli kaikki ikkunat. Ja muistathan, että mun ei tartte enää koskea imuriin...Mää puhallan tätä viirausta sinnepäin. Kävin tänään ostamassa multaa. Murattia taas lisää istuttanut ja pelakuut on jo mullat vaihdettu. Muistathan mitä puhuimme pelakuista: Ne on sulla siinä hyvin verandalla, joten ei ehkä vielä kiire. Ja siinä on sitten ne pari eri tapaa, miten edetään kohti suvea.

   Poista
 16. Kyllä kuulostaa jo keväiseltä! Meillä oli tänään harvinaisen lämmintä,24 astetta,ennenkuulematonta tähän aikaan vuodesta.Kevät tuli vaikka talvea ei ollutkaan... Minä taidan tehdä sen ikkunapesun vasta ennen pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, meilläkin on niin lämmintä, että köynnöshortensia lykkää sillmuja ja jäällä on hiihtoladun päällä vettä! No, ei meilläkään ollut talvea.

   Ei sitä meillä oikeesti voi vielä tehdä;) R. lupasi sitten ryhtyä hommiin, kun aika on.

   Poista
 17. Muuten,kokeilin lyhyen aikaa tuota 5:2 dietttiä viime vuonna.Hyvin alkoi mutta sitten alkoi lipsua vaikka sen ei pitäisi edes olla vaikeaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tää tuntuu niin helpolta. Meillä oli esim. tänään puuropäivä ja tiedät, että meillä on niin talvella kerta viikossa. Kesällä taas on salaattipäivä, jota ei edes huomaa, mansikka.aikaan voisin elää mansikoilla...Tuo voisi olla helppoa. Tässä on muuten ohjeita, joihin sinä hullaantuisit...

   Poista
 18. Mahtavaa, jos ymmärsin oikein, että aiot lukea Lumilapsen!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se on luettu, mutta tulee varmaan vasta ensi viikolla. Voi mikä minulta oli melkein mennä ohi...Katsos, olin jättää sen lukematta kun luulin fantasiaksi.

   Poista
 19. Mukavalta kuulostaa tuo sinun viirauksesi. Itse en ole vielä päässyt keväiseen tunnelmaan vaan roiku ihmeelisessä välitilassa. Ei tunnu talvelta, mutta ei vielä keväältäkään, vaan on niin masentavan harmaata. Tarvitsisin kipeesti sitä kirkasta valopalloa tuonne taivaalle.
  Lainasin tänään juuri 5:2 kirjan.Oli eri kuin tuo kkuvasasi. Olen kuullut pelkkää hyvää tuosta dietistä.
  Kiitos kauniista kuvista!

  Mukavaa viikonloppua ja ihanaa ystävänpäivää ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiva kuulla. Tämä koko talvi on ollut yhtä välitilaa. Minä en sitä niin kauheasti kaipaa, sillä sitten tulee liikaa valoa. Lähedemme joskus pois Suomesta keväällä senkin tähden, että haluan lämpimät, mutta pimeät illat.

   Tästä dieetistä o nyt kirjoitettu muutamakin kirja. Otin tämän tietyn, koska olen häneltä ennenkin lukenut jotakin. Se ei ole luonnotonta, vaan käy järkeen, kun mitään ruoka-aineita ei kielletä.

   Ole hyvä ja kiitos.

   Kiitos samoin sinulle ♥♥♥

   (Ooooj,. sulla on uusia sydämiä! Kohta keksit, mistä niitä saa pinkkeinä...)

   Poista
 20. Ehdottomasti paras blogilöytö on tämä sinun blogisi! Olen aika vasta löytänyt blogimaailman ja olen aivan ihastunut (kuten niin moni muukin) tähän blogiisi.
  Ilahduin, kun huomasin että hevoset ovat lähellä sinunkin sydäntäsi:) sulonen samettiturpa ja tosi näyttävä loimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciuntry Annien Anne, kiitos ♥ Innoittavaa kuulla.

   Oi, asuisin talleilla, jos voisin. Vietin lapsuuteni käytännössä ponin selässä ja muistoissa mm. tallin joulut. Sitten tuli isolla hevosella eräs onnettomuus, jäin roikkumaan kiitolaukassa jalustimesta...,mutta selvisin. Kesti 30 vuotta kunnes nousin takaisin hevosen selkään, kiitos parhaan ystäväni, joka keksi minulle issikat. Vaellamme kahdestaan lumisissa metsissä...Rhönn on mun sydämessä.

   Poista
 21. Joo uimapuku:)
  ihana ihana sinä!
  Ihan paras♥

  VastaaPoista
 22. Kevättä rinnassa selvästi =)
  Hyvää Ystävänpäivää Sinulle Leena!

  Kikka

  VastaaPoista
 23. oh those are so great pics! the horse is sooo super adorable! it´s love;)

  VastaaPoista
 24. Herttinen, miten hieno loimi! Minä en ole koskaan nähnyt yhtä hienoa.
  Ja kylläpäs kaikki ovat kevätfiiliksissä, pesevät ikkunoita ja tilaavat siemeniä. Minä kuljen taas jälkijunassa, melkein toivon, että sataisi vielä lunta. Täällä on ihan mustaa ja märkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, kiitos. Muut tallin issikat ovatkin Rhönnille vähän kateellisia;)

   No, ikkunoita ei ihan vielä 'pääse' peesemään, mutta tuo puutarhajuna lähti jo eli siemeniä, puutarhakauppojen katalogeja, pelakuita uuteen multaan ja etenkn paljon suunnitelmia.

   Lunta on nyt kaivattu tämä ns. talvi. Jos nyt sataa kunnon lumet, se tarkoittaa vain upeita hiihtoja kotisaaren ympäri eli jääaurinkomurtomaahiihtoa. Meillä on ollut ihan loskaa, mutta nyt on maaginen -1.

   Poista
 25. Kevätviirakka iskee minuunkin aina jossakin vaiheessa. Näinä päivinä herään jälleen eloon!

  Nautitaan lisääntyvästä valosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, se tuee ja menee, mutta tuokokuussa mennään lujaa;)

   Nautitaan, mutta kaipaan aina hämärtyviä iltoja...niitä sitten syyskesästä.

   Poista
 26. Lumilapsi. Ikkunoiden pesemisen ajatteleminen. Vanhat puutarhalehdet. Kevät! Sinä tiedätkin, etten koskaan aiemmin ole kokenut olevani kevätihminen, mutta nyt sitten olen vuosi vuodelta alkanut nauttia kevään ajattelemisesta. Huhtikuun voisin edelleen skipata, mutta toukokuu. Oi että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, just niin: Huhtikuu jonnekin pois, pois ja suoraan toukokuuhun, jolloin puutarhassa tapahtuu jo vaikka mitä. Hellaakoskella on runo, joka todella paljastaa huhtikuun julmuuden aivan yhtä tehokkaasti kuin T.S.Eliot. Oi ihana toukokuu!

   Poista