maanantai 14. heinäkuuta 2014

Vie sie, mie vikisen, mut nyt mie jään lomalle!

Loma alkaa nyt. Jos tämän jälkeen ilmestyy yksi runo, jos, niin sille ei sitten voi mitään, mutta sitä ei lasketa. Palaan joskus elokuun alussa, sillä nyt on alkanut se paras kesä, jossa vain uidaan, nautitaan ystävien seurasta, R. on liimautunut grilliin ja mun ei tarvitse edes kokata, mansikoita vain säilön ihan hulluna. Kohta täällä ovat Italian illat, ne uskomattoman lämpöiset ja pimeät, jolloin terassilta ei malta millään lähteä sisälle, vaan katsotaan lepakoita kun ne suih, suih, suih ja suukot maistuvat auringolta ja yöltä.
Jos minä jotain kokkaan se on kantarelli-pinaattifrittataa eli huomatkaa: Kantarelleja on jo! Tähän ohjeeseen sen verran vinkkiä, että tuplaan aina kantarellien määrän.
Voitte äänestää minua, Dinaa ja Taikaa täällä, jos haluatte. Löydymme siellä tällä kuvalla. Kohta nuo ihanuudet syyshortensiat taas....Päivitän köynnöshortensiaa lisää Leena Lumin puutarhaan sitä mukaan kun kukat kehittyvät, ehdimme kuvata etc.
En ota lomaksi lukupaineita. En minkäänlaisia, vaan olen somepaastolla. Minut tuntevat kuitenkin tietävät, että ihan lukematta en voi olla. Kaksi kirjaa on nyt varattuna muutamaa viikkoa varten, mikä on minulle vähän. Haluan kokeilla live-elämää. Sen verran kyllä kiinnostaa, mitä blogistaniassa tapahtuu, että jos joku lukee Phillipsin Suojeluksen, Kiurun ja Termiitin tai Murhenäytelmän, vinkki olisi kiva yllätys: Kiidän paikalle kuin korento.
Näkemiin nyt sitten rakkaasti jääkää. Täältä Suomen Tahitilta ei hevin minnekään halua lähteä. Paras terassi on oma terassi, koska ei ole edes hyttysiä ja Päijänteen vesi on just nyt täydellisen sopivaa pidempäänkin uimiseen. Huomenna saapuu kummipoika, sitten meidän nuoret kera koiruuksien ja ehkä just ja just saatamme kerran käydä cityn terasseilla ystävien pyynnöstä, eihän me muuten;) Nyt ollaan vain läsnä ja hetkessä näissä suven tunnelmallisissa päivissä.

Rentouttavia lomapäiviä teille kaikille tasapuolisesti!

Love
Leena Lumi

Summer Wine  (put full screen on! Oih...)

94 kommenttia:

 1. Leena, suloista ja ihanaa lomaa sinulle! Luin eilen innostavan postauksesi Riitta Konttisen Taiteilijatoveruudesta, jonka haluan ehdottomasti kirjahyllyyni. Nyt sitten kirjoitin vihdoin ja viimein dekkaripostaukseni, jos ehdit jossain vaiheessa lukea sitten loman jälkeen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos. Se on todella upea kirja, rakastut siihen ihan jo naispersoonien kuvausten tähden. Olen aika hulluna Konttisen tapaan tehdä kirjoja...Mietin, että jos ehtisi käydä siellä näyttelyssä elokuun lopulla tai ihan syyskuun alussa. En nyt sydänsuvella halua täältä minnekään.

   Hah-hah. minä tulen lukemaan sen kohta;) Tietysti!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Annami, kiitos. Oudosti tuntuu, että olen loman tarpeessa...

   Poista
 3. Kaikin puolin herkullista ja helmeilevää lomaa!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Saila, kiitos samoin. Paljon olisi puutarhajuttuja, mutta vien niitä vähitellen tuonne puutarhasivustoille. Eilen istutin kuitenkin valkoista syysleimua tuman Aidan ja Kirchenfürstin joukkoon.

   Mitäs me saarelaiset: Saari on auvoa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Irene, kiitos samoin sinulle♥ Toivottavasti kukaan ei nyt keksi jotain oikein jännää kun olen poissa...Oikeesti: Tarvitsen nyt somepaastoa.

   Poista
 6. Lomatoivotukset täältäkin! Tuota kanttarellijutskaa on pakko kokeilla. Ja mansikoita syön kunnes maha halkeaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiitos samoin sinulle! Se on hirmuhyvää ja tosiaankin: Laita pari litraa niitä kantarelleja.

   Minä en tänäänkään ole sylönyt kuin eilen grillattua lohta ja sitten hirveästi mansikoita.

   Poista
 7. Nauti lomasta ja ihanasta kesästä!

  VastaaPoista
 8. Onnellista kesää Teille Leena, jään odottamaan elokuuta ja Sinua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, kiitos samoin. Mukava tietää, että edes yksi odottaa♥

   Poista
 9. Hyvaa lomaa Suomen kauniissa kesassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anumorchy, kiitos samoin sinulle siellä. Tai täällä, jos olet Suomessa. Rakastan Suomen suvea sataa tai paistaa.

   Poista
 10. He heh, hirveä määrä postauksia ennen lomaa.;)
  Kiva kuva teistä.:)
  Nautinnollisia ja ihania kesäpäiviä! sydänsydänsydän!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, sää selvästi nautit;) Mista sitten, että olen sanonut, että yksi runo voi tulla....ja sitä ei sitten lasketa. Tai sitten vien sen vain Lumikarpaloon, koska sää muistutat mua muuten asiasta koko syyskesän...

   Kiitos.

   Kiitos samoin sinulle, sydänsydänsydän!!!

   Poista
 11. Nauti lomasta...vaikka maalaamalla tuoleja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, kiitos samoin. Siis kahdesta tulee sellainen pinkki ja yhdestä vihreä, koska R, ei kolmea pinkkiä....niin halua. Siis tietty pinkit ekana ja sitten joku karkkivihreä. teksin nyt ihan mitä muuta vain, mutta en bloggaisi, joten en taida olla kuin loman tarpeessa.

   Poista
 12. Ihanaa, nautinnollista lomaa kyyhkyläiset. Somepaasto on loistoidea ja nyt luet kirjoja omassa rauhassa ja tahdissa. :) En itse pysty lukemaan kirjoja pakolla, jo lainakirja kutsuvasti ahdistaa. ;)

  Kävin äänestämässä teidän kuvaa, onnea kisaan ja kivaa että muutkin kisailee kuin minä.

  Kuullaan taasen, kun syksy lähenee ja koittaa pimeät viilenevät illat jolloin kirjan ääreen on kiva joskus jopa pakottautua. :)

  Halauksia Tiialta näin virtuaalisesti.

  <3

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Allu, kiitos samoin! Siehän olet selvästi ollut Savossa saamassa murrekoulutusta;)

   Siis meillä nyt veden lämpötila +22, joten kerropa Allumiehelle ja sitten viikonloppuna Suomen Tahitilla oli ilman lämpötila +30. Ihan sama mitä lehdet kirjoittaa, täällä on aina kuuminta.

   Poista
 14. Oikein ihanan rentouttavaa lomaa sinne paratiisiin.
  Toivotaan, että joskus öisin sataa ropisten kattoon,
  Aamulla nousee jo aurinko ja paistaa sopivasti koko päivän
  luoden pehmeät viileät varjot,
  jossa on leppeä nauttia täydellistä kesän lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, kiitos samoin. Paratiisi tämä on...myönnän.

   Se just on ihanaa, olisi ihanaa.

   Pehmeät, viileät varjot olen järjestänyt istuttamallla paljon puita, joiden viiledyen huomaan etenkin omenapuukujalla...

   Poista
 15. Mukavaa blogilomaa, Leena! Lämpimiä iltoja, mansikoita, uinteja, loistokirjoja - elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos! Kuten tiedät, minulle alkaa nyt se mieluisin suvi ja vesikin on jo lämmwenyt niin, että uidaan kunnes tulee 'mummon sormet'.

   Poista
 16. Oikein hyvää, ellei ihan mahtavaa lomaa sinulle. Nauti täysin rinnoin heinäkuun lopun kesästä.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos samoin sinulle & co! Loppusuvi sekä syyskesä ovat minulle kultaista aikaa....

   Poista
 17. Hyvää lomaa Tahitille Leena sinulle ja läheisillesi! Tahitilla näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos samoin sinulle! Olen hengessä mukanasi.

   Tämä Tahiti on taikaa.

   Poista
 18. Hei! Sä tuut aina mieleen kun lähden kohti Keski-Suomea, kuten tänään. Muutama päivä Jyväskylässä sukuloiden ja ystävöiden. Asuntomessut, mökkivierailu lapsuuden kesämaisemissa Vaajakosken kupeessa ja keskustassa fiilistelyä myös... Nautinnollista lomailua sulle Leena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei JOnna! Olen kyllä länsirannikolta, meren ääreltä, mutta kohta ollaan tällä saarella asuttu jo 30 vuotta. Yleensä käymme noin kerran viikossa Viherlandiassa, mutta nyt emme siihen asutnomessuruuhkaan uskaltaudu. Siis poikkea samalla myös Viherlandiassa.

   Huomasin, että jatkat: Mahtavaa! Luen illalla sinua, vaikka olenkin somepaastolla;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Mulle Jyväskylä taas on kotikaupunki, se jonka tuntee kodikseen vaikkei siellä ole asunut yli kymmeneen vuoteen. Se, jossa tuntee jokaisen kaupunginosan luonteen ja hauskat paikat joista ei turistioppaissa kerrota, oikopolut ja ihmisetkin näyttää tutuilta. Asuntomessuille mennään ystävien kanssa, kaksi kärpästä samalla iskulla mutta Viherlandia taitaa jäädä tällä kertaa väliin vaikka yleensä siellä piipahdetaankin.

   Jatkan. En osannut olla ajattelematta ääneen. Joskus sitä tajuaa mitä kaipaa vasta kun se puuttuu elämästä. Ja pidä rauhassa somepaastoa, se teki hyvää, jotenkin ihan uudella innolla sitä on taas "täällä".

   Sydän sullekin (en kestä kun en saa kopioitua sitä tällä koneella)

   Poista
  3. JOnna, sitäkin rakkaampi siis.Mutta kuvittele, minä halusin jo lukiossa vain Jyväskylän yliopistoon, vaikka en ollut ikinä ollut kuin Keuruulla, jossa vietin mammalassa kesiä. Kun muutimme harjukaupunkiin, sivelin kädellä joskus mukulakivikatujakin ja mietin 'onko tämä tottakaan'. Minulle Jyväskylä on Suomen Salzburg!

   No, siellä on Viherlandiassa siis, myös se varsin hyvä lounaspöytä.

   Haluankin lukea illalla, kun talo rauhoittuu (kummipoika tulossa...;), miltä sinusta tuntui, kun et kirjoittanut blogia.

   Kaikki koneet eivät anna sitä sydäntä, mutta sen voi tehdä näinkin:

   sydänsydänsydän!

   PS. Laitan sulle tähän vielä jotain Jyväskylää koskevaa, odota hetki.

   Poista
  4. JOnna, tässä, ole hyvä: http://leenalumi.blogspot.fi/2010/10/rakkaudella-jyvaskyla-rakkaudella.html

   Poista
  5. NIin kaunis kirjoitus (sydän)! Vaikka olin sen joskus aiemminkin lukenut. Mulle Jyväskylän kauneimpia asioita on Alvar Aallon arkkitehtuuri, yliopisto (siellä minäkin opiskellin, liikunnalla, ihanassa Alvarin miljöössä!) ja Harjun tornista kuuluva iltasoitto. Järvet joita kaupunkin on pullollaan ja mäet, mutkat sekä kulmat. Niin tuttuja :) Nykyisin vähän haaveilen takaisinmuutosta mutta perhe on kotiutunut muualle. Mä jopa voisin töiden puolesta asua Jyväskylässä, miehelle vaikeampi järjestää... Mutta ihana päästä taas käymään. Sydänsydänsydän! :)

   Poista
  6. JOnna, kiitos. Minä pyrin sinne vuonna koivu ja tähti lukemaan historiaa, mutta jäin 3 pisteen päähän. Silloin kukaan ei sanonut: Pyri uudestaan ja niinpä tuli muita kuvioita, mutta lopulta kaikki on mennyt just oikein. Sisareni pyrki sinne liikunnalle ja vaikka oli urheilija ja melkin 10 keskiarvo lukiosta, ei päässyt sisälle sinne.

   Jyväskylä on ihmisenkokoinen kaupunki. Ei liian korkeita taloja, järvi vilkkuu sieltä täältä ja kivoja putiikkeja sekä aivan loistavia ruokaravintoloita, kuten vaikka Pöllöwaari.

   Sydänsydänsydän!

   Poista
 19. Perhosia , aurinkoa ja iloa lomaasi ♥

  VastaaPoista
 20. Ihanaa ja nautinnollista lomaa teille sinne paratiisisaarelle :)

  Somepaasto tekisi itse kullekin välillä hyvää!

  t. jaana toisen tähden alta (jostain syystä kommentointi ei minulta kirjautuneena onnistu, vaan kommentti lentää aina jonnekin bittiavaruuteen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, kiitos samoin sinulle!

   Minä ihan oikeesti tartten tätä nyt.

   Poista
 21. Vaikka tämä onkin vähän klisee, niin sanon kuitenkin kaikkien muiden toivotusten ohella: ansaittua lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reijo, ei ollenkaan klisee...;) Kiitos samoin sinulle! Liotetaan itseämme Päijänteessä mielin määrin.

   Poista
 22. Rentouttavaa ja onnentäyteistä lomaa! Suloinen kuva teistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos samoin sinulle.

   Poista
  2. ...ja kiitos. Kuva on otettu lämminhenkisessä juhlatilaisuudesta.

   Poista
 23. Kesäisiä päiviä, lämpimiä tummenevia iltoja ja kaikkea, mikä tuntuu hyvältä! Lomanne onnistukoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos samoin! Kummipoika juuri saapui ja sitten...

   Poista
 24. Suloisia lomapäiviä, uintiretkiä, mansikoita ja kuohujuomaa!

  Ansainnut loman olet, totisesti! Somepaasto, se tekee totisesti. Nautitaan!
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kiitos kaikkea samoin sinulle!

   Toivon että niin on. Somepaasto on joskus ihan must.Ollaan vaan!

   Poista
 25. Superihanaa lomaa sinulle honey ♥

  VastaaPoista
 26. Mukavaa lomaa! Eikö teitil ole lomaa 52 viikkoo vuares ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, kiitos samoin! Niinhän sitä voisi luulla, vaan kun ei ole. R. jäi 47 liike-elämävuoden jälkeen eläkkeelle viime vuonna, mutta kovasti hänkin on kiireinen ja minä saan vielä odottaa työeläkkeeni alkamista.

   (Turus pitäis ehtiä käymään Ester-tädin luona...)

   Poista
 27. Oikein ihanaa ja nautinnollista lomaa, Leena! Minäkin olen lomatunnelmissa ja puolittaisella somepaastolla; luen blogeja mutta kommentoin harvakseltaan ja oma blogi päivittyy joskus jos päivittyy... Vitsit, pitänee lukea Jayne Anne Phillipsiä, vihdoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Maria! Minä en taida tuottaa mitään muutamaan viikkoon, voin olla poissa jopa kolme viikkoa, en tiedä vielä. Yli viisi vuotta ja nyt eka kunnon loma. Vuorokausi mennyt ja vastaillut kommentteihin, ei vielä ahdista yhtään;) Ajattelen just ny samoin omasta blogistani eli ilmeisesti tässä suvessa on jotain uutta, päivittyy kun päivittyy.

   Oi, jos luet Phillipsiltä jonkun noista kolmesta, anna vinkki, niin tulen lukemaan, lomasta viis. Koin aikanaan samoja fiiliksiä Shriverin kanssa eli aivan kuin olisi kirjoitettu jotain, joka mun piti ehdottomasti löytää. Kaikki alkoi siitä Katjan Suojeluksesta eli aavistin jo siitä postauksesta, että nyt on 'mun juttu' ja katja oli samaa mieltä ja nyt luin ne kaikki kollme putkeensa:)

   Poista
 28. Ihanaa lomaa! Aion itsekin ensimmäistä kertaa blogini historiassa jäädä hyvällä omallatunnolla kesälomalle, sillä en kaipaa nyt somea enkä tietokonetta ollenkaan. Kirjoja varmasti luen, mutta fiiliksen mukaan. Kesä on niin lyhyt, että nautin siitä muuten kuin tietokoneen ääressä!

  Aurinkoa ja kauniita hetkiä kesääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, kiitos samoin sinulle! Ihan sama täällä;) Live-elämä kinnostaa nyt enemmän. Minäkin luen, mutta ihan niin hitaasti kuin huvittaa.Suomen kesä on lyhyt, mutta maailman ihanin aina, ihan säästä viis.Olin äsken uimassa niin kauan, että sain 'mummon sormet'.

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 29. Kyllä se on kotiterassi se kaikkein paras. Ihanaa, että siitä ehtii myös nauttia vuoden parhaaseen aikaan rakkaitten kanssa.
  Suloista Lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, näin on. Just nousimme aterioimasta ja kaikki vaan on niin parhautta, Minä pidän vaarin, että nämä päivät eivät mene hukkaan: Vain silloin outona reasadepäivänä emme kattaneet terassille. Meillä nyt kummipoika täällä seurana.

   Kiitos samoin sinulle & co ♥

   Poista
 30. Loma, loma, loma sulla jo nyt, mulla vielä kaks' aamua. Riittäköön aurinkoa myöhäiseen syksyyn ja jokaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nette, loma, loma, loma, sulla ENÄÄ kaksi aamua. Kiitos samoin sinulle ja kaikille

   toivottaa täällä eräs, joka odottaa uimakaveria

   Poista
 31. Kaunista ja rentouttavaa Lomaa sinulle ♥ ja teille!
  Me oltiin jo kolmen viikon lomalla, mistä 12 vrk meni Saksan reissuun!
  Oli hyvä loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle & co ♥

   Saksa on kaunis maa, kun ymmärtää ajaa muuta kuin moottoriteitä. Me oltiin siellä 15 vrk edelliskeväänä ja ehdittiin viettää myös 5 vrk salzburgissa. Tarkoitus on viikolla lisättynä nauttia sama reitti ensi kveäänä, mutta ei enää Nürnbergiä vaan sen tilalle muuta ja ehkä käymme moikkaamassa erästä ystäväämme Itavallassa. Jios sinulla on reissustanne kuvia joissain blogeistasi, anna vinkki: Kiinnostaa!

   Poista
 32. Hyvää somepaastoa, josta nyt hippusen ryöstän, koska kuitenkin aiot vastata tähän kommenttiin ja loma viivästyy :D Toivotan ihania italialaisia iltoja ja italialaisen riemukkaita riehakkaita hetkiä teidän porukan kesken. Ciao bella ! Ci vediamo in agosto. (Ja todennäköisesti jo aikaisemmin, heh heh.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, kiitos samoin. Eihän tämä mitään, sillä en voi olla vilkaisematta joka aamu sähköpostiani: Puhelimeni on useimmiten äänettömällä, joten tutut tietävät, että minut voi tavoittaa parhaiten sähköpostin kautta.

   Minulla taitaa olla jo vieroitusoireita, sillä viime yönä kauhea särky sormissa ja käsivarsissa, kun eivät ole saaneet tekstiä naputella, mutta R. kuittasi kaiken johtuvan paljosta uimisesta, jote ei mitään mahkuja nyt someen. Jotenkin aavistan, että jossain lyödään nyt vetoa, mutta olenhan jättänyt auki raon yhdelle runolle, että toivottavasti heikkouteni puolesta veikkaavat huomaavat tuon. Saa nauraa!

   Assolutamente in agosto!...non si sa mai...;)

   Poista
 33. Ihanaa lomaa Leena! Ja hyvä kuva sinusta ja R:stä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Jael! Toivon, että kaikki siellä paremmin...

   Minä pidän tämän sarjan ekasta eniten http://leenalumi.blogspot.fi/2014/06/blondi-korallinpunaisessa.html

   Poista
 34. Terveisiä lomalaisille ja iloista Leenan päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos ja kiitos samoin! Joka päivä uidaan paljon, mutta silti on saatu jo mansikat pakkaseen ja tänä aamuna R. nousi varmaan nimipäiväni kunniaksi varhain noutamassa ensimmäiset mustikat. Jo 29. vuosi tällä saarella ja aina on ollut mustikkaa,

   Just kohta lähdetään uimaan...Tää on niin ihanaa, että voisi tottua;)

   Poista